Προς το περιεχόμενο

Φουσκωμένη Μπαταρία

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα MacBook Alluminum late 08 το οποίο χρησιμοποιώ κυρίως στο σπίτι συνδεδεμένο με μια u2711.

Επειδή αύριο πάω διακοπές πήγα να βάλω το MacBook στη τσάντα και είδα ότι το καπάκι της μπαταρίας δεν εφάρμοζε καλά.

Το άνοιξα λοιπόν και είδα ότι η μπαταρία ήταν φουσκωμένη.Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό είναι έτσι γιατί έχω να το κουνήσω από τη θέση του αρκετό καιρό.Πάντως λειτουργεί άψογα αν και σε υψηλές θερμοκρασίες.(η cpu σταθερά 60+ βαθμούς.Έχω παρατηρήσει ότι όταν είναι συνδεδεμένο στο external monitor είναι πιο ζεστό απ'ότι όταν είναι σκέτο,γύρω στους +10 βαθμούς ή και παραπάνω)

Ξέρετε αν είναι επικίνδυνο να κάνει καμιά έκρηξη κτλ;

Επίσης λογικά θα πρέπει να αγοράσω καινούρια μπαταρία αν θέλω άλλη μιας και η εγγύηση δε το καλύπτει.Σωστά;

Δημοσ.

Έχω ένα MacBook Alluminum late 08 το οποίο χρησιμοποιώ κυρίως στο σπίτι συνδεδεμένο με μια u2711.

Επειδή αύριο πάω διακοπές πήγα να βάλω το MacBook στη τσάντα και είδα ότι το καπάκι της μπαταρίας δεν εφάρμοζε καλά.

Το άνοιξα λοιπόν και είδα ότι η μπαταρία ήταν φουσκωμένη.Δεν έχω ιδέα πόσο καιρό είναι έτσι γιατί έχω να το κουνήσω από τη θέση του αρκετό καιρό.Πάντως λειτουργεί άψογα αν και σε υψηλές θερμοκρασίες.(η cpu σταθερά 60+ βαθμούς.Έχω παρατηρήσει ότι όταν είναι συνδεδεμένο στο external monitor είναι πιο ζεστό απ'ότι όταν είναι σκέτο,γύρω στους +10 βαθμούς ή και παραπάνω)

Επίσης λογικά θα πρέπει να αγοράσω καινούρια μπαταρία αν θέλω άλλη μιας και η εγγύηση δε το καλύπτει.Σωστά;

Σωστά,και καλό είναι να πας να στο μετρήσουν μήπως έχει κανένα πρόβλημα στην φόρτιση και δεν "κόβει" εκεί που πρέπει..

Κατά την γνώμη μου όχι αφού έχει αντέξει μέχρι τώρα δεν θα εκραγεί το λαπτοπ,απλά μην το αμελήσεις γιατί και να μην σκάσει αλλά να χάσει λίγα υγρά,είναι διαβρωτικά κ τοξικά πολύ μόλις γυρίσεις πήγαινε να το δουν.

Δημοσ.

Κύκλοι φόρτισης???Μήππως έχεις ξεπεράσει το 1000 κύκλους?Εκεί ίσως χρειατείς μια αλλαγή μπαταρίας!

Δημοσ.

ελεος!επιδημια εχει πεσει!αχαχχαχα και εμενα ρε παιδια το ιδιο εχει παθει MacBook Alluminum late 08.πριν μερικες μερες το ειδα πηγα σε καποια καταστηματα εδω για να δω τι μπορω να κανω και δυστηχως και στα 2 μου ειπαν πως πρεπει να παει αθηνα για service και καλα να το δουν και αμα ειναι να στην αλλαξουν αυτοι(δεν εχουμε εδω στο ηρακλειο)ακριβουτσικη ειναι παντως γι αυτο και εχω βρει μερικες στο ebay και amazon ξερω δεν ειναι οι γνησιες αλλα τι να κανουμε λιγοτερο απο τα μισα λεφτα κανουν...

Δημοσ.

ελεος!επιδημια εχει πεσει!αχαχχαχα και εμενα ρε παιδια το ιδιο εχει παθει MacBook Alluminum late 08.πριν μερικες μερες το ειδα πηγα σε καποια καταστηματα εδω για να δω τι μπορω να κανω και δυστηχως και στα 2 μου ειπαν πως πρεπει να παει αθηνα για service και καλα να το δουν και αμα ειναι να στην αλλαξουν αυτοι(δεν εχουμε εδω στο ηρακλειο)ακριβουτσικη ειναι παντως γι αυτο και εχω βρει μερικες στο ebay και amazon ξερω δεν ειναι οι γνησιες αλλα τι να κανουμε λιγοτερο απο τα μισα λεφτα κανουν...

Αν υπολογίζεις όμως να κρατήσεις τον υπολογιστή να πάρεις την γνήσια,γιατί αν πάρεις βάλεις μια κακής ποιότητας,και η φόρτιση στα συγκεκριμένα μηχανήματα 'τσιμπάει" λίγο παραπάνω και δημιουργεί αυτά τα προβλήματα,τότε πιθανόν να έχεις άλλες συνέπειες που περιγράφει ο φίλος πιο πάνω..Η μπαταρία είναι μέσα στ'αναλωσιμα,και 3-4 χρόνια είναι λογικό να την αλλάξεις αν θέλεις την αρχική σου απροβλημάτιστη λειτουργία κ αυτονομία.

Δημοσ.

Η λύση είναι ebay με λίγο ψάξιμο φυσικά.

Πήρα πολύ πρόσφατα μια σε εξαιρετική τιμή για το άσπρο macbook μου, και είναι γνήσια.

Αν το macbook σου είναι το ίδιο με του WizeMan θα σου πρότεινα να του στείλεις ένα ΠΜ για τις λεπτομέρειες του seller από τον οποίο αγόρασε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κύκλοι φόρτισης???Μήππως έχεις ξεπεράσει το 1000 κύκλους?Εκεί ίσως χρειατείς μια αλλαγή μπαταρίας!

54 κύκλους έχω αλλά το αφήνω όλη μέρα στο ρεύμα γιατί σπάνια το μετακινώ από το σπίτι και ακόμη πιο σπάνια το κλείνω.

Χωρίς τη μπαταρία αλλά στο ρεύμα,λειτουργεί το MacBook;

Μιας και το μετακινώ σπάνια δεν έχω όρεξη να σκάω 80 ευρώ.

Δημοσ.

54 κύκλους έχω αλλά το αφήνω όλη μέρα στο ρεύμα γιατί σπάνια το μετακινώ από το σπίτι και ακόμη πιο σπάνια το κλείνω.

Χωρίς τη μπαταρία αλλά στο ρεύμα,λειτουργεί το MacBook;

Μιας και το μετακινώ σπάνια δεν έχω όρεξη να σκάω 80 ευρώ.

Απαπα....!Φίλε μου πραγματικά φιλικά,ουτε για πλάκα συνδεδεμένο στο ρεύμα το λάπτοπ.Είναι μία απο τις "ιδιαιτερότητες" του MacBook.Θέλει φόρτιση μόλις πέσει περίπου στο 20-25%.Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ξέρω να το χρησιμοποιούν με την μπαταρία και το ρεύμα συγχρόνως.Ίσως λοιπόν να είναι αυτή η αιτία που συνέβη αυτό στην μπαταρία.

Δημοσ.

μμμμμ και εγω σχεδων συνεχεια στο ρευμα το εχω γτ δεν το πολυμετακινω...αλλα τωρα που ειναι ετσι η μπαταρια φοβαμαι να την ξεφωρτιζω και να την φορτιζω συχνα :( με την πρωτη ευκαιρια παντως παω για μπαταρια να εχω το κεφαλι μου ησυχο...

Δημοσ.

Απαπα....!Φίλε μου πραγματικά φιλικά,ουτε για πλάκα συνδεδεμένο στο ρεύμα το λάπτοπ.Είναι μία απο τις "ιδιαιτερότητες" του MacBook.Θέλει φόρτιση μόλις πέσει περίπου στο 20-25%.Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ξέρω να το χρησιμοποιούν με την μπαταρία και το ρεύμα συγχρόνως.Ίσως λοιπόν να είναι αυτή η αιτία που συνέβη αυτό στην μπαταρία.

Είσαι σίγουρος για αυτο??

Εγώ το έχω αρκετό καιρό το ΜΒ μου και το χρησιμοποιώ στο ρεύμα, και δεν είχα καμία ιδαίτερη παρενέργεια. Μάλιστα σε σχέση με ένα dell που έχω, στο ΜΒ η μπαταρία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Πήρα μια 2η για backup κια ακόμη αχρησιμοποίητη είναι....

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος για αυτο??

Εγώ το έχω αρκετό καιρό το ΜΒ μου και το χρησιμοποιώ στο ρεύμα, και δεν είχα καμία ιδαίτερη παρενέργεια. Μάλιστα σε σχέση με ένα dell που έχω, στο ΜΒ η μπαταρία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Πήρα μια 2η για backup κια ακόμη αχρησιμοποίητη είναι....

Κοίτα φίλε μου!Εμένα μου το έχει πει καθηγητής μου,που χρησιμοποιεί χρόνια μηχανήματα της Apple,αλλά το έχω διαβάσει και στο macrumors.Έτσι το ακολουθώ και εγώ και ένα χρόνο τώρα δεν είχα το παραμικρό προβλημα!Για την ακριβέια αν π.χ είναι στο 100% η μπαταρία το αποσυνδέω απο το ρεύμα και μόλις πέσει στο 25-30% το ξανασυνδέω.Έτσι λένε οτι δίνεις μια "παράταση" στην μπαταρία σου και κάνεις ην πιο σωστή λειτουργία.Επίσης η μπαταρία θέλει άλλαγμα περίπου μόλις φτάσεις τους 1000 κύκλους!Τους παρακαολουθείς καθόλου?

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ρε παιδια?αν το macbook δουλευει χωρις μπαταρια μονο στο ρευμα δλδ εχει προβλημα?το λεω αυτο γτ αμα ειναι στο ρευμα με μπαταρια κανει κ χρηση μπαταρια λιγο γι αυτο...

Δημοσ.

Σε κάποια μοντέλα macbook, όταν ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών δουλεύουν στο 100% τραβάνε πιο πολλά watt απ' όσα μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό. Για παράδειγμα, το MacBook Pro με Core i7 2.3GHz, όταν δουλεύει στο full, τραβάει 93W. Το τροφοδοτικό του όμως είναι 85W. Άρα, όταν δουλεύει στο full, αναγκαστικά τραβάει και από τη μπαταρία.

Δημοσ.

γενικα τραβανε απο την μπαταρια πεφτει μεχρι το 95% και ξαναφορτιζει...macbook unibody late 2008 ειναι το δικο μου αλλα και σε πιο παλια το εχω παρατηρησει αυτο...την μπαταρια την παραγγειλα απλα μεχρι να ερθει ελεγα μηπως ηταν καλυτερα οσο το δουλευω να το δουλευω χωρις μπαταρια για να μην εχω τπτ χειροτερο...και παντα με απλη χρηση δλδ internet και μουσικη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...