qsis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 καλησπερα , λοιπον προσφατα αποφασισα να παρω επιτελους κανα κουτακι της προκοπης γιατι οταν αλλαξα pc κρατησα μια παλιατζουρα chieftec που ειχα την οποια δεν αντεχω αλλο να βλεπω σκεφτομουν διαφορα , αλλα επειδη τελικα νικησε ο skroutz που κρυβω μεσα μου, αποφασισα να παω σε κατι οικονομικο, το haf 922 στα 100 ευρω που το χουν στο multirama (το pc μου αλλωστε δεν ειναι για μεταξωτα βρακια ) με την αφορμη λοιπον την αγορα του νεου κουτιου , το ειδα σαν ευκαιρια να εχω επιτελους ησυχο pc την παλια μου θορυβωδη καρτα (4890) τη ξεφορτωθηκα και πλεον εχω μια αρκετα ησυχη , καιρος λοιπον να παρει ποδι και ο slip stream που εχω αυτη τη στιγμη στη megahalems και να βρω επιτελους λιγη ησυχια επειδη (λογω σχεδιασμου και χωροταξικων του κουτιου) τωρα τη παλευω ουσιαστικα με 2 12αρηδες (εχω και εναν zalman για exhaust , του οποιου ρυθμιζονται οι στροφες , αλλα τον εχω κι αυτον στις 1800) ωστε οι θερμοκρασιες μου να παραμεινουν σε λογικα επιπεδα οποτε αυτο που θελω ειναι προτασεις για.. 1ον εναν ησυχο 12αρη για τη ψυκτρα μου (και εναν 2ο, ας κανω push pull αφου δε θα εχω πλεον ανεμιστηρα στις 2000 σαλ) 2ον εναν 12αρη ή 14αρη και ο,τι αλλο θα μπορουσε ή θα πρεπε να μπει πανω/κατω/στο πλαι στο pc μου για να μεινει κρυο παραμενοντας ομως παραλληλα ησυχο τωρα παμε στο αλλο θεμα (προβλημα μαλλον) , η μητρικη μου εχει υποδοχη για 4 ανεμιστηρες οι 2 ρυθμιζουν στροφες , οι αλλοι 2 οχι , οποτε αυτο ισως αποτελεσει προβλημα αν ηταν να βαλω κατι πανω σε αυτες που τους δουλευουν φουλ (ή απευθειας στο τροφοδοτικο) καλο θα ηταν αυτο το κατι να ειναι ησυχο και οσο το δυνατον πιο αποδοτικο βεβαια επισης θα ηθελα να αποφυγω τους ανεμιστηρες με led (κι ευτυχως ο ενας που εχει στο haf σβηνει) μιας και δεν ειμαι πολυ φιλος αυτης της μοδας εννοειται οτι το κοστος μετραει, οποτε θα ηθελα οσο το δυνατον πιο οικονομικες λυσεις (και καλυτερα ελληνικα μαγαζια για να μην το καθυστερουμε ) ΥΓ απο fan controller υπαρχει καμια καλη (οικονομικη εννοειται ) προταση ? ΥΓ2 καλο ειναι το επιπλεον κοστος να μην με κανει να φτασω στο κοστος ενος 932 , γιατι μετα θα νιωθω ασχημα που δεν πηρα απευθειας αυτο ΥΓ3 τα parts μου γενικα ειναι κρυα κι εχουν καλη ψυξη (το καθενα για το ειδος του μιλαω για cpu, ram, gpu) , crossfire δεν προκειται να κανω, οποτε δεν ψαχνομαι για φοβερα αποδοτικες λυσεις , θελω ομως να παραμεινω τουλαχιστον στα ικανοποιητικα επιπεδα θερμοκρασιων που ειμαι τωρα (full stress με linpack και furmark αντιστοιχα: cpu: 62-64 , gpu: 74-75) , απλα χωρις θορυβο air condition , ειδικα για την ωρα του gaming υπαρχει και χρησιμοποειται χωρις κανενα ενδοιασμο σορρυ για το σεντονι, απλα προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα... Καλό θα ήταν να θέσεις και ένα ταβάνι στο σύνολο που διαθέτεις... Αν θες απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου νομίζω για NB/BQ θα πας... Fan controller οικονομικός με 4 θέσεις για ανεμιστήρες (μια και οιανεμιστήρες της ψύχτρας θα μπουν πάνω στη Mobo) νομίζω αυτός είναι ότι πρέπει http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1220 Για ανεμιστήρες δες αυτούς από NB http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1418 ή αν τα διαθέτεις Αυτούς http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/685 Από BQ Πας σε αυτόν λογικά http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1152 edit: Αν αποφασίσεις να πας στα "καλά" ανεμιστήρια μην πάρεις fan controller. Πάρε διακλαδωτές να βάλεις 2 ανεμιστήρες σε μία θέση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Navu Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 +10000000000 στα όσα αναφέρει η Κάρμεν... Ο NB PL2 είναι ελάχιστα καλύτερος από τον BQ για χρήση πάνω σε ψήκτρα (μιλάμε για τιμές στο περιθώριο του στατιστικού λάθους, 0,4 Κελσίου μικρότερη θερμοκρασία πιάνει ο ΝΒ), ενώ είναι και ελάχιστα πιο ήσυχος (κάτι δεκατάκια του dB). Bέβαια, και οι δύο ακόμη και τέρμα γκάζι κάνουν τόσο θόρυβο, όσο ένας κοινός ανεμιστήρας στις 800σαλ πχ). Είναι στην κυριολεξία τελείως αθόρυβοι για χρήση case-fan (όταν δλδ η ροή του αέρα δε χτυπάει πάνω σε κάποιες πυκνά διατεταγμένες γρίλιες ψήκτρας). Ο BQ μάλλον διαθέτει καλύτερη/ποιοτικότερη έδραση ρότορα και MTBF (300.000h), στα 11 ευρουλάκια θα μπορούσαμε να μιλάμε για ΤΟ κελεπούρι! Αποτελούν τις δύο κορυφαίες επιλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όποιον και να πάρεις θα βγεις 100% κερδισμένος. Θεωρώ τα προϊόντα απολύτως ισάξια και θα το έριχνα κορώνα-γράμματα αν ήταν να τους ξαναγοράσω σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 ευχαριστω για την αμεσες απαντησεις ταβανι θεωρω τα 30 ευρω, θα κοιταξω βεβαια τι παιζει και απο γνωστους και φιλους πας και τσιμπησω τιποτα ετοιμο.. οσο για το fan controler το συγκεκριμενο που προτεινεις , το ειχα παρει οταν το χαν προσφορα στα 9 ευρω στο eshop, αλλα το γυρισα πισω γιατι δεν δουλευε με κατι 92αρηδες που ηθελα να του βαλω στο πλαι στους σκληρους (γιατι αυτοι πηγαινουν αρκετα πανω απο 2000 και ειναι ελικοπτερα κανονικα) κριμα ρε γαμωτο που δεν το κρατησα γιατι με τον 12αρη slip stream δουλευε πολυ καλα.. παντως δεν ειναι κακη η ιδεα να παρω καποιο fan controller και να μην παρω τοσο ακριβους ανεμιστηρες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Navu Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Με Noiseblocker ή BeQuiet ΔΕ χρειάζεσαι fan-controller, ακόμη και αν τρέχουν στο 100% των στροφών τους. Μέσα σε κάποιο case που θα βρίσκεται πχ κάτω από το γραφείο σου ή σε οποιαδήποτε απόσταση μεγαλύτερη των 50-60 εκατοστών από σένα, θα δυσκολεύεσαι πολύ να τους ακούσεις... Για να σου δώσω να καταλάβεις, τον BeQuiet που έχω στην ψύκτρα (και δουλεύει στις 800σαλ), τον ακούω όταν φτάσει το αφτί μου στα 20 εκατοστά κοντά στο bench-table. Σε load, όταν πιάσει τις μέγιστες 1400σαλ (με ρύθμιση μέσω BIOS όταν ξεπερνά τους 45C ο επεξεργαστής) αντιλαμβάνομαι απλώς ένα θρόϊσμα και τίποτε παραπάνω). Φαντάζομαι ότι κλεισμένος μέσα σε ένα κουτί, δε θα ακουστεί ποτέ!... ΥΓ. Πάρε ποιοτικά φουρφούρια να τα φχαριστηθείς και να τα έχεις μια ζωή. Οι fan-controller μου είναι άγνωστη και πολύ μακρινή έννοια. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος AeroCool δε με πείθει και πολύ να σου πω την αλήθεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Θα συμφωνήσω με BQ ο Fan controller είναι γλάστρα... Εχω μέσα στο case μου 6 ή 7 και παρόλο που τους έχω πάνω στον fan controller, είναι μόνιμα στο full, μια και δεν ακούγονται καν. Και με το θόρυβο δεν έχω και την καλύτερη σχέση... Και είναι και 2 Noctua σύνολο 7-8 ανεμιστήρια και δεν ακούω κιχ. Μόνο την 6950 ακούω αλλά και αυτή θα ησυχάσει σε λίγο... Γνώμη μου πήγαινε σε κάτι καλό που και θα μείνει και δε θα σου ζαλίζει τον έρωτα. Αν πας σε άλλη κατηγορία ανεμιστήρων θες και controller οπότε δεν ξέρω αν οικονομικά σε συμφέρει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 τελικα αποφασισα να μην ακουσω τη συμβουλη σας και πηρα εκτος απο το κουτι και 2 τετοιους , ωστε να κρατηθει το επιπλεον κοστος (οσο γινεται πιο) χαμηλα οποτε περα απο τα 3 φουρφουρια του haf 922 , εβαλα εναν απο τους 12αρηδες κατω που γυριζει στις 600-700 και εναν στη cpu που γυρναει λιγο κατω απο 1200 (ο αλλος στις 1200 ειναι η πισω 12αρης exhaust και οι αλλοι 2 μεγαλοι που γυρνουν στις 600-700 ειναι ο ενας στη μητρικη και ο αλλος στο τροφοδοτικο, για αυτο και δε διαβαζει στροφες το hw monitor) οι εντυπωσεις μου ειναι θετικες (αν σκεφτουμε οτι πριν ειχα slip stream..) και οι θερμοκρασιες στη cpu ανεβηκαν φυσικα , αλλα οχι σε επικινδυνο -πιστευω- βαθμο (γυρω στους 5 βαθμους) , δεδομενου οτι εξω κανει και ζεστη.. οι ανεμιστηρες ακουγονται, αλλα ειναι ενα "θροισμα" σε σχεση με τους ανεμους που ειχα πριν και ακουγονταν ακομα και εξω απο το δωματιο η αληθεια ειναι οτι ειχα πολυ χαμηλα στανταρ, για αυτο ειμαι και τοσο ικανοποιημενος πιο πολυ σε idle καταστασεις ακουω κυριως τους σκληρους (επισης ο ενας συντονιζει και πλεον το παρατηρω, κατι θα πρεπει να κανω και για αυτο) σε παιχνιδια φυσικα η καρτα θα ανεβασει στροφες μιας και δε θελει με τιποτα να περαστουν οι 75 βαθμοι , αλλα την ωρα που παιζω θα εχω γενικα θορυβο οποτε λογο το κακο, idle η καρτα ειναι πολυ ησυχη ετρεξα και 20 λουπες intel burn , να δουμε τι ψαρια πιανουμε.. αυτα τωρα για το κουτακι οι εντυπωσεις ηταν καλες για ενα 100αρικο που εκανε, φυσικα δε θα με χαλαγε και κατι καλυτερο, αλλα για αυτα που εδωσα ηταν οκ και απο τη στιγμη που με αυτο εχω ησυχια ειμαι ικανοποιημενος το μονο που με δυσαρεστησε ειναι τα tool free της cm, που ειναι λιγο για το διαολο (ειδικα στους σκληρους) , αλλα αντισταθηκα και δεν εβαλα βιδες οπως με παρακινησουσε ενας φιλος που τα σιχαινεται πραγματικα και μια φωτο με το τελικο αποτελεσμα (οκ δεν ειναι και οτι πιο ομορφο, αλλα η προσπαθεια μετραει ) σορρυ για τη ποιοτητα ειναι απο κινητο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Super είναι. Μάζεψε λίγο και τα καλώδια και είσαι έτοιμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 τα 6πινα (8πινα) κατω χαλανε τη δουλεια, ισως επρεπε να βγουν απο το πλαι μαζι με το 24πινο και οχι να βγουν και να ξαναμπουν απο τη κατω τρυπα και παλι ομως δεν μπορεις να τα κρυψεις τελειως οπως σε πιο ακριβα κουτια (hafx , obsidian) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Navu Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Φυσικά, θα πω Μεγειές! Από την άλλη, ευτυχώς που το ψηφιακό μελάνι είναι τζάμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 ευχαριστω δε μου πηγανε η καρδια να παρω ακριβους ανεμιστηρες , ημουν στο πλαισιo οπου ειχαν τελειωσει η φθηνιες και σε καποια φαση αρχισα να ζαχαρωνω αυτον (για τη cpu πιστευω ειναι σουπερ και ισως ο μονος πραγματικα αξιολογος που ειχαν εκεινη τη στιγμη στο μαγαζι) , αλλα μετα απο 10 λεπτα που το σκεφτομουν επικρατησε ο λογικη και απλα παρηγγειλα τις φθηνιες στη τελικη εχει ηδη εναν τετοιο το κουτι (ολα τα cm που χω δει , τετοιους εχουν πισω exhaust) , αρα τι ενας τι 3 αμα ανεβαζα κι αλλο το κοστος και εφτανα τη τιμη του 932 advanced (οπου θα ειχα περισσοτερο χωρο και 3 23αρηδες αντι 2 20αρηδων , καλυτερο cable management, εμφανιση στο εσωτερικο κτλ..) , θα ενιωθα λιγο κοροιδο που δεν πηρα το καλυτερο μοντελο αν πηγαινα σε 932 μετα θα τα εσκαγα και για φουρφουρια (και θα λεγα εδω που φτασαμε παμε για τα οσα..) και θα εδινα σχεδον τα διπλα το pc μου ειναι μεσαιου budget (εκτος του τροφοδοτικου , που κατι με ειχε πιασει παλι , αλλα δε κρατηθηκα εκεινη τη μερα ) και θα παραμεινει ετσι 110 ευρουλακια ειναι μια χαρα οικονομικη αναβαθμιση για εμφανιση/χωρο/ησυχια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Επειδή ο 3pin ανεμιστήρας της coolermaster hyper 212 άρχισε να τα φτύνει, μάλλον ήρθε η ώρα να τον αλλάξω με κάποιον pwm. Στο σκρουτζ μόνο το eworld έχει pwm 12ρηδες + τον πανάκριβο του πλαισίου. Έχετε υπ'όψην κανένα μαγαζί στην Σαλονίκη με ανεμιστήρες; Scythe Kama PWM System Fan 120mm Arctic Cooling Arctic F12 PWM System Fan 120mm Zaward Golf II Black PWM System Fan 120mm (ZG2-120B) Noiseblocker NB-BlackSilent XLP 120mm System Fan NoiseBlocker BlackSilent Pro PLPS Fan - 120mm Από όλους αυτούς κάπως ξεχώρισα τον Zaward Golf II επειδή δουλεύει από τις 300 μέχρι τις 1300 και είναι και σχετικά ήσυχος. Τον έχει δοκιμάσει κανένας; Θέλω κάτι ΠΟΛΥ αθόρυβο. edit Α είδα και αυτόν από πλαίσιο(πιο βολικό) αλλά είναι pwm;; Xigmatek XLF-1254 BlackLine LED Fan - 120mm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Αμα ο xigmatek Που εβαλες ειναι σαν και αυτον http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-XLF-F1253-OrangeLine-LED-Fan-120mm-XLF-F1253.htm και απλα αλλαζει το led τοτε δεν ειναι PWM.και ας λεει το πλαισιο οτι ειναι..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 O xigmatek κάνει πολλή φασαρία πάντως και ναι, δεν είναι pwm. Αυτό το <20db που γράφει δεν το πολυπιστευώ. Πώς γίνεται να βρω κάποιον εξίσου ήσυχο με τον coolermaster της ψύκτρας και τον 12ρη thermaltake του κουτιού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.