Προς το περιεχόμενο

Ατύχημα.και τώρα τι; (θέμα ασφαλιστικής)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επανέρχομαι στο θέμα μιας και έχουν περάσει μερικές μέρες και δεν έχω βγάλει άκρη. και απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να βγάλω. (μακάρι να κάνω λάθος).

σε επικοινωνία που είχα μαζί του, φαίνεται να αναγνωρίζει το φταίξιμο του και μου λέει ότι θα κάνει δήλωση και όλα καλά.

το θέμα είναι ότι έχει καθυστερήσει αρκετά, με προφάσεις του στυλ απουσίαζα και κάτι τέτοια...

δεν ξέρω, μπορεί να ισχύουν αυτά που λέει και να έχει όλη την καλή διάθεση αλλά είμαι πολύ καχύποπτος.

(σε επικοινωνία μας πάντως είναι πολύ φιλικός και συνεννοήσιμος και αυτό με αγχώνει περισσότερο).

όπως μου είπε ο ασφαλιστής, αν δεν κάνει αυτός τη δήλωση δεν γίνεται τίποτα.

τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν έχει σκοπό να ισχυριστεί τίποτα περίεργα ότι τον κοπάνησα εγώ από πίσω (όχι ότι έχω να φοβάμαι κάτι).

είναι και μικρή η ζημιά και δεν αξίζει να μπλέκω, οπότε δυστυχώς περιμένω μήπως φιλοτιμηθεί να κάνει την κίνηση.

θα ενημερώσω για τη συνέχεια

Δημοσ.

Με την φιλική δήλωση "στηρίζεσαι" λίγο και στην καλή θέληση του 2ου "συμμετέχοντος" στο ατυχές συμβάν :).

Ευτυχώς και οι 2 εμπειρίες μου είχαν αίσιο τέλος.

Το βασικό είναι να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερα ατυχήματα.

Χμμ ,πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άραγε? (Προβληματισμός).

Δημοσ.

"Το βασικό είναι να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερα ατυχήματα.

Χμμ ,πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άραγε? (Προβληματισμός)".

Τελικά είναι καλύτερα να τους βρούμε μονοι μας. Τι λετε? :) Any ideas ?[/font] p.s : chris κανε λίγο υπομονή (στην δική μου περίπτωση πήρε ~2 εβδομάδες)

Δημοσ.

@chris αν θυμαμαι καλα υπαρχει οριο στις ποσες μερες μπορεις να κανεις δηλωση αν ειχε καταγραφει απο αστυνομια ή ασφαλεια το ατυχημα.

δικαστικα=ακομη και να εχεις νομικη προστασια θα πληρωνεις παρασταση του δικηγορου 150ή 250ε καθε φορα που θα πηγαινετε στα δικαστηρια!

edit. Πραγματι, σωστα θυμαμαι.

Δεν εχει καπου πεδιο η φιλικη για να αποφανθουν οι 2 οδηγοι στο ποιος φταιει http://www.eaee.gr/cms/uploads/par01.pdf

Και εδω λεει απλα οτι η φιλικη δηλωση χρησιμοποιειται για να βοηθησει στον προσδιορισμο υπαιτιοτητας μονο σε περιπτωση που δεν ειναι αντιφατικη με αλλα στοιχεια/δημοσιοα εγγραφα για το συμβαν

http://www.eaee.gr/cms/uploads/par02.pdf

Το 2ο pdf λεει επισης οτι οι παρατηρησεις που θα γραφτουν στη φιλικη δηλωση, πχ "φταιει ο κυριος ταδε" γινονται δεκτες μονο αν δεν αμφισβητηθουν απο κανεναν απτους 2 οδηγους. Δηλαδη μπορει να υπογραψουν και οι 2 την φιλικη δηλωση, να γραψουν και οι 2 στις παρατηρησεις τους οτι φταιει ο Νικος, και να παει ο Νικος μετα και να εγειρει αμφισβητησεις για την υπαιτιοτητα του οι οποιες αυτοματως ακυρωνουν οτι εχει γραφτει στις παρατηρησεις. Επισης, το πεδιο των παρατηρησεων δεν ειναι υποχρεωτικο να συμπληρωθει για να θεωρηθει εγκυρη η φιλικη δηλωση.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_5836.html περα απο το αστειο στην 2η φωτο κατω δεξια εγραφε παλια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...