Προς το περιεχόμενο

Ατύχημα.και τώρα τι; (θέμα ασφαλιστικής)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν μάλλον έκανα βλακεία αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είχα ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο πριν 2 μέρες χωρίς ευτυχώς κάποιο τραυματισμό (χτύπησα με ένα άλλο αυτοκίνητο).

Τροχαία δεν ήρθε ποτέ λόγω κάποιου σοβαρού περιστατικού, οπότε φύγαμε. (Βγάλαμε φωτογραφίες τις ζημιές, ανταλλάξαμε στοιχεία)

τώρα τι πρέπει να κάνω;

πρέπει να δηλώσω στην ασφαλιστική μου υποθέτωτο συμβάν.

Αυτό γίνεται μέσα σε κάποια προθεσμία, γραπτώς;

ο άλλος υποθέτωθα δηλώσει στη δικιά του.

Αν εγώ ή αυτός δηλώσουμε ό,τι να 'ναι.. πως θα βγει άκρη για το ποιος φταίει αφού δεν υπήρχε τροχαία;

καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι φταίει ο άλλος. (Είχαμε κάποια διαφωνία στην αρχή για το ποιος φταίει)

τότε τι γίνεται; υποχρεωτικά δε θα βγει ότι φταίει κάποιος από τους 2;

επειδή βασικά είμαι άσχετος πείτε μου τι πρέπει να κάνω εγώ.

Αν δεν είναι κόπος σε κάποιον να μου πει τη διαδικασία ή μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρω

Υ.Γ Το αυτοκίνητο έχει κάτι γρατσουνιές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oταν μου ειχε τυχει παρομοιο περιστατικο (μικροατυχημα/μικροζημιες/εφταιγε ο αλλος), ειπε να μην καλεσουμε αστυνομια γιατι βιαζοτανε. Μου εδωσε το τηλεφωνο του και ειπε να τον παρω τηλεφωνο να συνενοηθουμε αφου παραδεχτηκε το φταιξιμο του.

Τον πηρα τηλεφωνο, μου εδωσε τα στοιχεια του ασφαλιστη του και της ασφαλιστικης του, κανονισαμε ραντεβου στο γραφειο της ασφαλιστικης του οπου και οι 2 ειπαμε οτι εφταιγε εκεινος, υπογραψαμε κατι χαρτια και κατοπιν κανονισα εγω με την δικη μου ασφαλιστικη την επισκευη, απο την οποια και αποζημιωθηκα για τη ζημια.

Ολα αυτα χωρις υπαρξη φωτογραφιων. Η αληθεια ειναι οτι ψιλοαγχωθηκα αρκετα μεχρι να τελειωσει η διαδικασια, γιατι φοβομουν οτι ο τυπος θα μου τα γυρισει εκ των υστερων εφοσον δεν υπηρχαν μαρτυρες/φωτογραφιες, αλλα ευτυχως ηταν σπαθι.

Θεωρω οτι αν οι ασφαλιστικες σας συνεργαζονται και αν συμφωνεις με τον αλλο οδηγο για το ποιιος φταιει, πως θα ειναι λιγο παρομοια η διαδικασια. Αν υπαρχει διαφωνια μεταξυ σας, τοτε θα χρειαστουν οι φωτογραφιες αν και παλι δεν ξερω τι θα αποφανθουν οι ασφαλιστικες απτη στιγμη που δεν τους καλεσατε να βγαλουν εστω φωτογραφιες.

*Η αστυνομια, αν δεν απατωμαι, στα ατυχηματα δεν βγαζει πορισμα για το ποιος φταιει. Η παρουσια της ειναι για την καταγραφη του συμβαντος κατα κυριο λογο και για τυχον διευκρινησεις. Τις ασφαλειες σας επρεπε να καλεσετε και να βγαλουν αυτοι τις φωτογραφιες καθως και να συμπερανουν ποιος εφταιγε.

Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Η τροχαια ποτε δεν λεει ποιος φταιει.Απλα καατγραφει οτι βλεπει (ονοματα οδων , σηματα , θεσεις αυτοκινητων κλπ) μετα το τρακαρισμα και ανταλασσει στοιχεια οδηγων .Για να παρεις αν χρειαστει αυτη η καταγραφη πας στην ΓΑΔΑ μετα απο 2-3 μερες.

Αν δεν παραδεχτει καποιος οτι φταιει η υποθεση μπορει να παει στα δικαστηρια εκτος και ειναι τοσο φανερο το φατιξιμο του που η δικη του ασφαλιστικη τον επεισει να το παραδεχτει για να μην πληρωνει μετα με τοκους την ζημια.

Βασικά η πιο εύκολη λύση είναι η φιλική δήλωση επί τόπου την ώρα του συμβάντος και καταγραφή από την ασφαλιστική επί τόπου, εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τον ασφαλιστή σου και να σε καθοδηγήσει. Έφταιγές εσύ; επειδή αναφέρεις ότι χτύπησες ένα άλλο αυτοκίνητο, αν συμβαίνει αυτό απλά πρέπει να πας και να το δηλώσεις στην ασφαλιστική σου.

φωτο με το κινητο,στοιχεια και αν υπογραψει την φιλικη δηλωση εισαι εν μερη καλυμενος.

απο κει και περα στα λογια δεν κανεις τιποτα. μπορει ο αλλος να σου πει οκ εγω φταιω ολα καλα εχω λεφτα επιχειρησεις ,ειμαι τιμιος μην φοβασαι και απλα την επομενη μερα να κανει τον κινεζο.δικαστικα=150250ε για καθε παρασταση(αναβολες) ακομη και αν εχεις νομικη προστασια στο προγραμμα που εχεις κανει.

Ισχύει το ότι αν γίνει σημαντικό ατύχημα δεν πρέπει να μετακινήσουμε τα οχήματα, μέχρι να έρθει η τροχαία , για κανένα λόγο ακόμη κι αν αυτά κλείνουν την κυκλοφορία; Το έχω ακούσει από ασφαλιστή γι αυτό το ρωτάω.

Σεαθε περιπτωση τροχαιου ασχετα αν φταιμε ή οχι πρεπει να κανουμε δηλωση ατυχηματος για να ειμαστε καλυμενοι απο πισω γυρισμα του αλλουνου και εχει προθεσμια μια βδομαδα νομιζω αυτο.

Η δηλωση ατυχηματος δεν σημαινει και αποδοχη της ευθυνης.

Βασικά η πιο εύκολη λύση είναι η φιλική δήλωση επί τόπου την ώρα του συμβάντος και καταγραφή από την ασφαλιστική επί τόπου, εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τον ασφαλιστή σου και να σε καθοδηγήσει. Έφταιγές εσύ; επειδή αναφέρεις ότι χτύπησες ένα άλλο αυτοκίνητο, αν συμβαίνει αυτό απλά πρέπει να πας και να το δηλώσεις στην ασφαλιστική σου.

Αν δεν απατωμαι, στη φιλικη δηλωση δε φαινεται ουτε γραφεται ποιος φταιει.

Αν δεν απατωμαι, στη φιλικη δηλωση δε φαινεται ουτε γραφεται ποιος φταιει.

Το αντιθετο νομιζω....Αλοιως τι νοημα εχει η φιλικη αν καποιος δεν αναλαμβανει την ευθυνη εγγραφως ?

Το αντιθετο νομιζω....Αλοιως τι νοημα εχει η φιλικη αν καποιος δεν αναλαμβανει την ευθυνη εγγραφως ?

Aφενος δε θυμαμαι καλα, αλλα εχω την εντυπωση οτι στη φιλικη συμπληρωνουν οι δυο οδηγοι τα στοιχεια τους και μονο και μερικα στοιχεια σχετικα με το συμβαν ωρα/σημειο/κλπ και μια μικρη περιγραφη (δεν εχει καπου πεδιο να γραψεις ποιος φταιει η πως εγινε το ατυχημα, δεν ειναι δουλεια των οδηγων εξαλλου).

Αφεταιρου αν οι οδηγοι αποφασιζαν για το ποιος φταιει σε καθε ατυχημα, θα κανονιζα καθε φορα που γρατζουνιζα καπου το το seataki μου να το κοπαναω με ενα σαραβαλακι ενος φιλου, να κανουμε φιλικη οτι φταιει και να το εφτιαχνα/εβαφα τσαμπε 1-2 φορες το χρονο.

Το νοημα της φιλικης, επαναλαμβανω αν θυμαμαι καλα, ειναι να μην μπορει εκ των υστερων να αμφισβητηθει το συμβαν απο καποιον εκ των 2 οδηγων σε περιπτωση που αυτο δεν καταγραφει απο αστυνομια/ασφαλεια επι τοπου.

edit. Πραγματι, σωστα θυμαμαι.

Δεν εχει καπου πεδιο η φιλικη για να αποφανθουν οι 2 οδηγοι στο ποιος φταιει http://www.eaee.gr/cms/uploads/par01.pdf

Και εδω λεει απλα οτι η φιλικη δηλωση χρησιμοποιειται για να βοηθησει στον προσδιορισμο υπαιτιοτητας μονο σε περιπτωση που δεν ειναι αντιφατικη με αλλα στοιχεια/δημοσιοα εγγραφα για το συμβαν

http://www.eaee.gr/cms/uploads/par02.pdf

Το 2ο pdf λεει επισης οτι οι παρατηρησεις που θα γραφτουν στη φιλικη δηλωση, πχ "φταιει ο κυριος ταδε" γινονται δεκτες μονο αν δεν αμφισβητηθουν απο κανεναν απτους 2 οδηγους. Δηλαδη μπορει να υπογραψουν και οι 2 την φιλικη δηλωση, να γραψουν και οι 2 στις παρατηρησεις τους οτι φταιει ο Νικος, και να παει ο Νικος μετα και να εγειρει αμφισβητησεις για την υπαιτιοτητα του οι οποιες αυτοματως ακυρωνουν οτι εχει γραφτει στις παρατηρησεις. Επισης, το πεδιο των παρατηρησεων δεν ειναι υποχρεωτικο να συμπληρωθει για να θεωρηθει εγκυρη η φιλικη δηλωση.

Ισχύει το ότι αν γίνει σημαντικό ατύχημα δεν πρέπει να μετακινήσουμε τα οχήματα, μέχρι να έρθει η τροχαία , για κανένα λόγο ακόμη κι αν αυτά κλείνουν την κυκλοφορία; Το έχω ακούσει από ασφαλιστή γι αυτό το ρωτάω.

σιγουρα δεν ισχυει.ειναι αυτο που λεμε παρακώλυση συγκοινωνιών

η φιλικη δηλωση στην ουσια χρησιμοποιειται υπο προυποθεσεις για να παρεις τα λεφτα απο την δικη σου ασφαλιστικη..

συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά λόγω ενός προβλήματος υγείας τα είχα παρατήσει και δεν ασχολήθηκα.

θα το κανονισω σήμερα

πρώτη φορά εμπλέκομαι σε ατύχημα.

βασικά δε έφταιγα εγώ (έτσι πιστεύω δηλαδή). ήμουν σε παρκινγκ ανοιχτό και περίμενα να ξεπαρκάρει.

σε αρκετή απόσταση κιόλας.αυτός κάνοντας όπισθεν κοιτούσε από τη μια πλευρά μόνο, προφανώς δε με είδε και με κοπάνησε.

έκανε και χάλια ελιγμό αφού δε χρειαζόταν να έρθει τόσο πίσω που ήμουν εγώ.

η βλακεία είναι ότι εγώ μάζευα κάτι χαρτιά από το αυτοκίνητο και δεν πρόσεξα ότι πλησίασε τόσο. περίμενα να βγει για να μπω

ήμουν όμως σταματημένος σε απόσταση. αυτός ήρθε πάνω μου.

αυτό που με φοβίζει όμως είναι μην ισχυριστεί ότι τον χτύπησα εγώ από πίσω. άντε να αποδείξω μετά ότι αυτός με κοπάνησε. μάρτυρες δεν υπήρχαν.

για να καταλάβω πως δουλεύει το σύστημα..

αυτός τώρα κανονικά πρέπει να δηλώσει στην ασφαλιστική του το τι έγινε; αν παραδεχτεί ότι έφταιγε...

πρέπει να το δηλώσω στη δική μου κι εγώ ότι με κοπάνησε κάποιος (έχω τα στοιχεία);

αν κάνει καμιά φουστιά και ισχυριστεί ότι τον χτύπησα τι γίνεται; έρχεται ειδοποίηση από την ασφαλιστική μου;

συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά λόγω ενός προβλήματος υγείας τα είχα παρατήσει και δεν ασχολήθηκα.

θα το κανονισω σήμερα

πρώτη φορά εμπλέκομαι σε ατύχημα.

βασικά δε έφταιγα εγώ (έτσι πιστεύω δηλαδή). ήμουν σε παρκινγκ ανοιχτό και περίμενα να ξεπαρκάρει.

σε αρκετή απόσταση κιόλας.αυτός κάνοντας όπισθεν κοιτούσε από τη μια πλευρά μόνο, προφανώς δε με είδε και με κοπάνησε.

έκανε και χάλια ελιγμό αφού δε χρειαζόταν να έρθει τόσο πίσω που ήμουν εγώ.

η βλακεία είναι ότι εγώ μάζευα κάτι χαρτιά από το αυτοκίνητο και δεν πρόσεξα ότι πλησίασε τόσο. περίμενα να βγει για να μπω

ήμουν όμως σταματημένος σε απόσταση. αυτός ήρθε πάνω μου.

αυτό που με φοβίζει όμως είναι μην ισχυριστεί ότι τον χτύπησα εγώ από πίσω. άντε να αποδείξω μετά ότι αυτός με κοπάνησε. μάρτυρες δεν υπήρχαν.

για να καταλάβω πως δουλεύει το σύστημα..

αυτός τώρα κανονικά πρέπει να δηλώσει στην ασφαλιστική του το τι έγινε; αν παραδεχτεί ότι έφταιγε...

πρέπει να το δηλώσω στη δική μου κι εγώ ότι με κοπάνησε κάποιος (έχω τα στοιχεία);

αν κάνει καμιά φουστιά και ισχυριστεί ότι τον χτύπησα τι γίνεται; έρχεται ειδοποίηση από την ασφαλιστική μου;

Οταν λες παρκινκγ ανοιχτο ειναι ιδιωτικος χωρος ? Αν ναι νομιζω οτι εχεις προβλημα και οι ασφαλιστικες δεν καλυπτουν. Με επιφυλαξη αυτο.

Οπως και να εχει να επικοινωνησεις αμμεσα με τον ασφαλιστη σου για να σου πει πιο καλα τι να κανεις για να αποζημιωθεις . Ισως τα πειτε αλοιως στις ασφαλιστικες αν συμφωνει βεβαια και αλλος.

Εδώ και κάποια χρόνια, ισχύει ο Κ.Ο.Κ και στους χώρους στάθμευσης.

Μάλιστα, σε πάρκινκ του Lidl το αναφέρει κι'όλας.

Τώρα αν υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν ξέρω.

Και βέβαια φταίει εφόσον έκανε όπισθεν.

Αν είναι μικρή η ζημιά, ίσως να μην συμφέρει να ανακατευτούν οι ασφαλιστικές λόγω μπόνους μάλους.

Εννοείται για αυτόν που φταίει.

Γιαυτο βαζεις μια προστασια μπονους μαλους που εχει μηδαμινο κοστος και εχεις το κεφαλι σου ησυχο για οποιο μικροατυχημα συμβει, η και πιο μεγαλο (αρκει οι ζημιες να ειναι μονο υλικες).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...