giannis35 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Γεια σας παιδιά, πρόσφατα η μητέρα μου έχει βάλει internet στο μαγαζί της. Εγώ θέλω να πιάνω internet από αυτό το router σε απόσταση 100 μ. που είναι το σπίτι μου. Έχω πάρει τηλέφωνο σε μερικά καταστήματα και μου έχουν πει τα εξής: 1. εσωτερική κεραία, η οποία είναι πιθανόν να μην βοηθάει σε τόσο μεγάλη απόσταση 2. εξωτερική κεραία, η οποία σίγουρα θα πιάνει Οπότε σκεφτόμουν να αγοράσω μια εξωτερική κεραία. Αυτή η κεραία συνδέεται με το router μέσω ενός καλωδίου ethernet, και ουσιαστικά ενισχύει το σήμα του router. Η κεραία όμως πρέπει να βλέπει στο σπίτι μου, και το router βρίσκεται στην άλλη μεριά του μαγαζιού. Οπότε υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: 1. Να τραβήξω καλώδιο περιμετρικά του μαγαζιού και να κάνω μια τρύπα στον τοίχο που βλέπει στο σπίτι μου 2. Να κάνω μια τρύπα στον τοίχο που βρίσκεται πιο κοντά στο router για να περάσω καλώδιο και μετά να ανεβάσω το καλώδιο στην ταράτσα Και στις δύο περιπτώσεις όμως χρειάζεται να κάνω τρύπες στον τοίχο, πράγμα που θέλω οπωσδήποτε να αποφύγω. Πήρα τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και τους ρώτησα αν γίνεται με κάποιον τρόπο να συνδέσω την κεραία με το router ασύρματα, και μου απάντησαν πως δεν γίνεται. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε? Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή που να με εξυπηρετεί?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Διαβαζοντας τον τιτλο ομολογω οτι αμφιταλαντευομουν για λιγη ωρα μεχρι να καταλαβω αν μιλαμε για συρμα η σημα... Για αρχη παρε ενα tp-link 5210g. Στην αρχη τοποθετησε το εσωτερικα στο καλυτερο δυνατο σημειο ως προς το σπιτι σου και κανε δοκιμες ληψης απτο σπιτι σου. Αν δεν παει καλα, τοτε πρεπει να καταφυγεις στη λυση που δε θες, αναγκαστικα. Το 5210g ειναι ιδανικο για εξωτερικη χρηση και με πολυ δυνατο σημα.
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 αν και εχασα λιγο την μπαλα δεν ξερω αν σε βολευει η λυση.ρουτερ μαμας ---ασυρματο repeater----εσυ με το laptop πχ. απλα ασυρματο Repeater εξωτερικου χωρου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.