Προς το περιεχόμενο

αγορά νέου υπολογιστή

kavros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία πρόταση και απο μένα

post-204649-0-51201200-1313165018_thumb.png

Οθόνη Dell u2311h 170

Σύνολο 1184

6950 να ξεκλειδώνει σε καινούρια δεν παίζει...

Ωραία σύνθεση "φίλη" αλλά να ρωτήσω, (1)γιατί προτείνετε γενικά την reference αφού και unlocked προσφέρει μόνο 2-3% παραπάνω performance, και έχει και αρκετά χειρότερη απαγωγή θερμότητας από άλλα non-reference models(όπως αυτό που πρότεινες).

Αν θέλεις πραγματικά παραπάνω performance αυτό που χρειάζεται είναι overclock και εκεί τα non-reference models υπερτερούν( μάλιστα έχω δει κάποια από αυτά να ξεκλειδώνουν τους shaders, όπως twin frozr III, asus dcu II 1GB!!)

(2)Γιατί να μην πάρει αυτή με +6€ Asus DCU II 2GB

(παρατηρήστε οτι η 1GB είναι πιο ακριβή) :shifty: :shifty: Asus DCU II 1GB

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωραία σύνθεση "φίλη" αλλά να ρωτήσω, (1)γιατί προτείνετε γενικά την reference αφού και unlocked προσφέρει μόνο 2-3% παραπάνω performance, και έχει και αρκετά χειρότερη απαγωγή θερμότητας από άλλα non-reference models(όπως αυτό που πρότεινες).

Αν θέλεις πραγματικά παραπάνω performance αυτό που χρειάζεται είναι overclock και εκεί τα non-reference models υπερτερούν( μάλιστα έχω δει κάποια από αυτά να ξεκλειδώνουν τους shaders, όπως twin frozr III, asus dcu II 1GB!!)

(2)Γιατί να μην πάρει αυτή με +6€ Asus DCU II 2GB

(παρατηρήστε οτι η 1GB είναι πιο ακριβή) :shifty: :shifty: Asus DCU II 1GB

Δεν πρότεινα reference Αν πρόσεξες... Reference δεν υπάρχουν...

Η κάρτα που έδειξες πιάνει 3 pci αν θέλει κάποια στιγμή να πάει σε cf θα ζοριστεί άγρια...

Για το 2-3% πιο πάνω άσε με να διαφωνήσω. Οταν η δικιά μου χτυπάει gtx580 σε επιδόσεις...

ποστ #4665

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page__pid__4206063__st__4640#entry4206063

Εχουν βαλει ολοι σκοπο να με τρελανουν σε αυτο το φορουμμμμμμ.

Ελα βρε τσώπα τσώπα μην τρελαίνεσαι χαχαχαχα

Δημοσ.

Ναι δε το διατύπωσα καλά, αν ξαναδιαβάβασεις το ποστ μου λέω "non-reference models(όπως αυτό που πρότεινες)" εννοώντας ότι όντως αυτή τη φορά πρότεινες non-reference.

Αυτό που έγραψα σχετικά με το οτι προτείνετε γενικά reference μοντέλα(και όχι τώρα σε αυτό το thread) το είπα βλέποντας οτι ψάχνετε για reference που το έχουν σίγουρο το unlock(karmen says: 6950 να ξεκλειδώνει σε καινούρια δεν παίζει... )

Όντως η κάρτα είναι ένα τέρας, για αυτό την πρότεινα να δω γνώμες. Δηλαδή λες να χωράει ίσα ίσα μαζί με μια άλλη gpu η και να μη χωράει καν!! (θα μου πεις παίζει κ η μητρική ρόλο..)

Τώρα αυτο που μου είπες για gtx580 επιδόσεις. Προφανώς αυτό το αποτέλεσμα το πέτυχες περισσότερο με overclock(στο οποίο είσαι καλύτερα με μία non-ref) και λιγότερο χάρη στο unlocking, και στα reviews το unlocking όχι μόνο δεν ανεβάζει πολύ επιδόσεις αλλά δεν είναι και scalable με το overclocking. Δηλαδή αν σου έδινε 2-3% boost στα 800ΜHz το ίδιο η και λιγότερο θα σου δώσει στα 900ΜHz+. Διάβασε αν θες αυτόLink

Είχα δει και μια τύπισα που έκανε unlock τη δικιά της και τεστάρωντας τη σε αρκετά βαριά παιχνίδια είδε 1 με 3 fps διαφορά :-(

Δημοσ.

Ναι δε το διατύπωσα καλά, αν ξαναδιαβάβασεις το ποστ μου λέω "non-reference models(όπως αυτό που πρότεινες)" εννοώντας ότι όντως αυτή τη φορά πρότεινες non-reference.

Αυτό που έγραψα σχετικά με το οτι προτείνετε γενικά reference μοντέλα(και όχι τώρα σε αυτό το thread) το είπα βλέποντας οτι ψάχνετε για reference που το έχουν σίγουρο το unlock(karmen says: 6950 να ξεκλειδώνει σε καινούρια δεν παίζει... )

Όντως η κάρτα είναι ένα τέρας, για αυτό την πρότεινα να δω γνώμες. Δηλαδή λες να χωράει ίσα ίσα μαζί με μια άλλη gpu η και να μη χωράει καν!! (θα μου πεις παίζει κ η μητρική ρόλο..)

Ναι ανάλογα τη mobo και το κουτί. Μπορεί να μην καλύπτει πχ την pci 16άρα της Mobo αλλά αν η Mobo σου χωράει ίσα ίσα στο κουτί η 2η που θα μπει; Δεν θα έχει χώρο να κουμπώσει... Ντάξει περίπτωση να μπει 2η είναι σπάνια και μιλάμε για μεγάλες αναλύσεις σε μία καλή οθόνη ή eyefinity...

Τώρα αυτο που μου είπες για gtx580 επιδόσεις. Προφανώς αυτό το αποτέλεσμα το πέτυχες περισσότερο με overclock(στο οποίο είσαι καλύτερα με μία non-ref) και λιγότερο χάρη στο unlocking, και στα reviews το unlocking όχι μόνο δεν ανεβάζει πολύ επιδόσεις αλλά δεν είναι και scalable με το overclocking. Δηλαδή αν σου έδινε 2-3% boost στα 800ΜHz το ίδιο η και λιγότερο θα σου δώσει στα 900ΜHz+. Διάβασε αν θες αυτόLink

Το θέμα είναι ότι προτείνονται κάποια κομμάτια όχι μόνο βάση επιδόσεων αλλά και βάση επίδοσης/χρημάτων. Οταν εγώ έδωσα 280 για την Gigabyte και την έχω πάνω από μαμά 6970 ε δεν με πολυ νοιάζει αν θα πάρω μερικά fps παραπάνω απο μαμά 6970 σωστά; Οταν την αγόρασα η χρηματική διαφορά ανάμεσα σε 6950ref και 6970 ήταν αξιοσέβαστη. Τώρα που δεν παίζουν ref οι 6970 έχουν πέσει ακόμα και στα 320!!!

Είχα δει και μια τύπισα που έκανε unlock τη δικιά της και τεστάρωντας τη σε αρκετά βαριά παιχνίδια είδε 1 με 3 fps διαφορά :-(

Ισως θα πρέπει να ξαναπεράσει άλλο bios Και να δει ποιο της δίνει πραγματικές διαφορές. Εγώ άλλαξα 3 και μένω εδώ...

Τέλος για το θέμα θερμοκρασιών και reference. Οταν παίζω 1 ώρα crysis 2, με full σε όλα και δεν περνάει τους 72-73 τι άλλο να ζητήσω; B)

Δημοσ.

Μία πρόταση και απο μένα

post-204649-0-51201200-1313165018_thumb.png

Οθόνη Dell u2311h 170

Σύνολο 1184

6950 να ξεκλειδώνει σε καινούρια δεν παίζει...

ευχαρηστω για την βοηθεια ολους σας

τελικα θα αγορασω την συνθεση της karmen1983.

Δημοσ.

Ναι το μηχάνημα σου ειναι αξιοζήλευτο :) (ειδικά αυτή η μητρική... :wub: :wub: ) Καλά για να μη πω για το κουτί :devil:

on-topic τώρα

Ποια non-ref να πάρει τελικά ο TS που να είναι στο budget και σε φυσιολογικό μέγεθος :P (για τυχόν μελλοντική αναβάθμιση)

Την saphire που του πρότεινες εξαρχής?? Ο twin frozr ΙΙ στην αμερική είναι πιο φτηνός απο τον DCU II, εδώ γιατί δεν υπάρχει καν(χωρίς OC), θα ήταν καλή επιλογή μου φαίνεται

Δημοσ.

Ναι το μηχάνημα σου ειναι αξιοζήλευτο :) (ειδικά αυτή η μητρική... :wub: :wub: ) Καλά για να μη πω για το κουτί :devil:

on-topic τώρα

Ποια non-ref να πάρει τελικά ο TS που να είναι στο budget και σε φυσιολογικό μέγεθος :P (για τυχόν μελλοντική αναβάθμιση)

Την saphire που του πρότεινες εξαρχής?? Ο twin frozr ΙΙ στην αμερική είναι πιο φτηνός απο τον DCU II, εδώ γιατί δεν υπάρχει καν(χωρίς OC), θα ήταν καλή επιλογή μου φαίνεται

ναι το κουτι το ερωτευτηκα απο την πρωτη στιγμη :P :P χαχχα

τωρα για τα αλλα που λες μαλλον δεν ρωτας εμενα.

οταν φτιαχνω την συνθεση στο visionstudio δεν εχω την επιλογη να βαλω 2 σκληρους δισκους να τον παραγγείλω ξεχωριστα τον εναν?

Δημοσ.

on-topic τώρα

Ας πάει όπου θέλει είπα τα + είπα τα -

ναι το κουτι το ερωτευτηκα απο την πρωτη στιγμη :P :P χαχχα

τωρα για τα αλλα που λες μαλλον δεν ρωτας εμενα.

οταν φτιαχνω την συνθεση στο visionstudio δεν εχω την επιλογη να βαλω 2 σκληρους δισκους να τον παραγγείλω ξεχωριστα τον εναν?

Μπορείς κάνε τη σύνθεσή σου και θα σε πάρουν τηλέφωνο Τρίτη... Εξήγησε τους ότι τον ένα δίσκο τον θες χώρια

Δημοσ.

οι παραγγελιές έγιναν ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και ιδιαίτερα την karmen1983.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά λοιπόν προέκυψε ενα πρόβλημα με το visionstudio .

την δεύτερα βραδυ έγινε η παραγγελιά,την τρίτη με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι την αλλη εβδομαδα θα σταλει το pc

και σημερα είδα στην παραγγελια μου οτι δεν υπαρχουν στην αποθηκη το κουτι και h gpu.

καταλαβαίνω ότι μπορεί να εχουν δουλεια αλλα οφειλαν να με ενημερωσουν νωριτερα και οχι μετα απο μια εβδομάδα.

δεν εχω επικοινωνησει ακομα μαζι τους διοτι ειναι κλειστα ,θα τηλεφωνησω αυριο.

μαλλον επειδη θα να αναγκαστω να επιλεξω αλλο κουτι διοτι βλεπω οτι θελει 10 εργασιμες μερες για να ερθει ενω η καρτα 4-6.

εχω δει αυτο το κουτιτι γνώμη έχετε

περιμενω και δικες σας προτασεις.(κοιταξτε να λεει 1 εργασιμη μερα)

ευχαριστώ για την βοήθεια σας

Δημοσ.

Μίλα μαζί τους πρώτα. Το ότι στο site Λέει μη διαθέσιμο δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κρατήσει τα πράγματά σου.

Μίλα μαζί τους και αν είναι κοιτάμε για κουτί...

Δημοσ.

Μίλα μαζί τους πρώτα. Το ότι στο site Λέει μη διαθέσιμο δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κρατήσει τα πράγματά σου.

Μίλα μαζί τους και αν είναι κοιτάμε για κουτί...

δεν το λεει γενικα στο σιτε αλλα μεσα στην παραγγελια μου.

edit τωρα ειδα οτι και ο ssd θελει 4-7 μερες!

Δημοσ.

Πάρε βρε παιδί μου ένα τηλέφωνο και δες τι θα σου πουν. Μην ψάχνεσαι χωρίς να είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει... Εδώ θα είμαστε να δούμε και για κουτί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...