Προς το περιεχόμενο

Θελω να κανω το δισκο μου ntfs - με ποιο προγραμμα;

greekparot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα λαπτοπ και θελω να βαλω τα windows 7. Μολις παει να ξεκινησει η διαδικασια μου λεει οτι δεν μπορει να γινει η εγκατασταση γιατι ο δισκος δεν ειναι NTFS. Εχει μεσα linux οποτε μαλλον ειναι σε fat32.

Ποιο προγραμμα θα μου διαμορφωσει το δισκο σε ntfs; Λογικα θα το καψω σε ενα cd και θα το τρεψω boot σωστα;

Δημοσ.

Διευκρίνισε λίγο τι πας να κάνεις,αν βάλεις μέσα το DVD των windows7 πριν ξεκινήσει ο Η/Υ και κάνει εκκίνηση από αυτό τότε κάποια στιγμή σου παρουσιάζει των(τους)δίσκο(-ούς) εκεί μπορείς να επιλέξεις τα εργαλεία δίσκου και να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα και να φτιάξεις ένα νέο για να βάλεις τα 7 αν θες να κρατήσεις τα Linux πες μας αλλά έχει αρκετή διαδικασία.

Δημοσ.

Το cd/dvd εγκατάστασης των Windows δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ή πλήρη διαμόρφωση (format) σε σύστημα ntfs του δίσκου στον οποίο θα γίνει η εγκατάσταση - δηλ. δεν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα γι' αυτό.

Δημοσ.

Διευκρίνισε λίγο τι πας να κάνεις,αν βάλεις μέσα το DVD των windows7 πριν ξεκινήσει ο Η/Υ και κάνει εκκίνηση από αυτό τότε κάποια στιγμή σου παρουσιάζει των(τους)δίσκο(-ούς) εκεί μπορείς να επιλέξεις τα εργαλεία δίσκου και να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα και να φτιάξεις ένα νέο για να βάλεις τα 7 αν θες να κρατήσεις τα Linux πες μας αλλά έχει αρκετή διαδικασία.

Μου παρουσιαζει το δισκο 320gb σε 4 κομματια σπασμενο (partition) 1)20gb 2)2gb 3)10gb 4) περιπου στα 288gb.

Σε οποιο διαμερισμα και αν παω να κανω την εγκατασταση (εγω σαφως θελω στο μεγαλο που ειναι 288) δεν μ'αφηνει γιατι λεει ο δισκος δεν ειναι σε ntfs. Εαν παω να κανω διαμορφωση παλι δεν μ'αφηνει.

Το λινουξ θελω να σβηστει εντελως. Και 1 partition να μεινει (συνολο 320gb) δεν με πειραζει. Αρκει να γινει ο δισκος ntfs και να μπουν τα 7.

Δημοσ.

Αν λοιπόν δεν έχεις αρχεία μέσα που τα χρειάζεσαι κάνε αυτό που είπα delete σε όλα τα διαμερίσματα και δημιουργία ενός ολοκλήρου,θα το φτιάξει εξαρχής σε NTFS και θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...