paoad Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέτα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σ' αυτά τα 2 κινητά, Nexus S - Ideos X5. Μπορώ να ομολογήσω ότι το Nexus μου έχει κλέψει την καρδιά σαν κινητό (εμφάνιση,hardware,3.3) αλλά από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω το ideos x5 που επίσης πετάει σαν κινητό. Ξέρω πως η διάφορα τους είναι κοντά 100ε αλλά θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω μια συσκευή ανάμεσα στις 2, παραβλέποντας την τιμή. Συγκρίνοντας απλά και μόνο σαν συσκευές + -. Γενικά η χρήση που προορίζεται να κάνω είναι σχετικά απλή (εφαρμογές, gps, καμιά φωτο, κτλ). Παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια γιατί από μόνος μου δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Παρακαλώ μην μου κάνετε άλλες προτάσεις κινητών γιατί έχω ήδη καταλήξει και θ' αγοράσω μια συσκευή ανάμεσα στις 2 παραπάνω.
arxaggelos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δεν υφίσταται σύγκριση, αν διαθέτεις άνετα τη (μεγάλη) διαφορά χρημάτων πάρε το Nexus S. Αν δυσκολεύεσαι έστω και λίγο, πάρε το Ideos.
giannisosfp Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δεν μπορώ να συγκρίνω αυτές τις δύο συσκευές γιατί δεν έπεσε ποτέ στα χέρια μου το Huawei Ideos X5. Ως κάτοχος του Nexus S εδώ και 3 μέρες θα έλεγα ότι είναι μια πάρα πολύ καλή συσκευή, υπερβολικά γρήγορη με Android 2.3.4 και όχι 3.3. Το 3.0 είναι για τα tablets. Πιστεύω ότι καλύτερα να πας και εσύ στο Nexus μιάς και ο επεξεργαστής είναι στο 1GHz ενώ του Ideos στα 800MHz.l, οπότε και περισσότερες εφαρμογές θα μπορούν να τρέξουν. Επίσης είναι σχεδίν σίγουρο ότι θα πάρει και την επόμενη αναβάθμιση μιάς και είναι Nexus.
paoad Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δεν υφίσταται σύγκριση, αν διαθέτεις άνετα τη (μεγάλη) διαφορά χρημάτων πάρε το Nexus S. Αν δυσκολεύεσαι έστω και λίγο, πάρε το Ideos. δηλαδή σαν κινητά δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους; είναι τόσο καλύτερο το nexus s?
arxaggelos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Θεωρώ ότι είναι άλλη κατηγορία το ένα με το άλλο. Επειδή βέβαια δεν είχα κανένα από τα δύο (έχω SGS) περίμενε να σου πουν κι άλλοι, απλά συνήθως αυτοί που κοιτάνε το ένα δεν κοιτάνε το άλλο, και το ανάποδο. Δηλαδή μια νορμάλ σύγκριση θα ήτραν Nexus S vs Galaxy S (ίδιο κινητό σχεδόν), ή Ideos X5 vs Galaxy Ace (ίδια τιμή σχεδόν). Να ξέρεις μόνο (εντελώς εγκυκλοπαιδικά) ότι 1) το Nexus με S-Amoled δεν είναι αυτό που κάνει 300 ευρώ, αυτό είναι με την S-LCD. Πάλι πολύ καλή οθόνη, σίγουρα ΠΟΛΥ καλύτερη από του ideos, απλά σε όλα τα συγκριτικά στο ιντερνετ βάζουν σαν μεγάλο + την S-Amoled (την οποία τελικά δεν θα πάρεις μάλλον...), και 2) το Nexus δεν παίρνει αναβάθμιση μνήμης (δηλ. δεν μπορείς μόνοσ, έχει αναφερθεί ότι μπορείς να αγοράσεις μια microSD και να σου την αλλάξουν στο σέρβις). Προσωπικά θα προτιμούσα τo Nexus αν διέθετα αυτά τα χρήματα. Από αυτά τα δύο δηλαδή, αφού δεν θέλεις άλλες επιλογές.
giannisosfp Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Επίσης το Nexus S δεν έχει zoom στήνει κάμερα του. Και δεν καταγράφει HD videο, πάντως η εμπιρεία χρήσης είναι φανταστική. Θα σου έλεγα να το πάρεις αν διαθέτεις την διαφορά, πιστεύω είναι πολύ καλύτερο μια λέω και είναι σε επίπεδα σύγκρισης με το Galaxy S χωρίς ξεκάθαρο αποτέλεσμα.
paoad Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Επομένως +2 για το Nexus S. Η αλήθεια είναι πως κ εγώ προς τα εκεί τείνω. Από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω τα διθυραμβικά σχόλια των χρηστών για το ideos x5, σε συνδυασμό με την φιλική του τιμή. Παράλληλα σκέφτομαι ότι είμαι ένας συμβατικός χρήστης κινητού και τις δυνατότητες που μου δίνει το nexus s ίσως και να μην τις εκμεταλλευτώ/αξιοποιήσω ποτέ.
orlox Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Το nexus ειναι αρκετα εως πολυ πιο δυνατό απο το ideos. ειναι σαν να συγκρινεις το seat leon με το ibiza. αν ομως δεν χρησιμοποιησεις τις δυνατοτητες του ειναι σαν να εδωσες τσαμπα λεφτα. Μπορεις απλα να παρεις το ideos και τα υπόλοιπα στραγάλια
tfd1978 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Αν και συμφωνω με τον orlox, προσωπικα θα επελεγα το nexus s χωρις δευτερη σκεψη. Το ideos ειναι μια αξιολογη συσκευη με παρα πολυ καλη τιμη. Δεν συγκρινεται ομως με την ποιοτητα του nexus. Σιγουρα εχουνε και οι δυο (οπως ολες αλλωστε οι συσκευες) τα μειονεκτηματα τους. Αλλα για μενα το nexus εχει ενα βασικο πλεονεκτημα απεναντι σε ολα τα android της αγορας: αμεση αναβαθμιση λογισμικου, κατευθειαν απο την μαμα google! Αυτο και μονο, ειναι βασικο κρητηριο επιλογης, κατα την γνωμη μου παντα. Εφοσον ξεκαθαριζεις οτι δεν υπαρχει προβλημα με την τιμη, επελεξε το nexus!
ektor7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Εχω καταληξει και εγω,στο nexus s στα 200ευρο με συνδεση!Αξιζει τον κοπο? YΓ.Την συνδεση θα την κανω ετσι κι'αλλιος!
nikoskon Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 · Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Αν είναι να επιδοτηθείς, κοίτα και το Galaxy S. Πληροφορίες στην υπογραφή μου.
orlox Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 · Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος nikos kun αδιόρθωτος ;-)
Dbzakias2 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 · Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος nikos kon αδιόρθωτος ;-) εσυ διορθωμένος! btw περιμενα τοσο καιρο να δω μεχρι που θα παει αυτο το nexus s vs galaxy s αλλα τσαμπα περίμενα! τεσπα το sgs με το nexus s ειναι σχεδον ολοιδια (εχουν ιδια πλακετα) απο θεμα hardware εκτός απο κατι μικρο-διαφορες οπως οτι το ενα εχει φλας ενω το αλλο ραδιοφωνο χωρις ακουστικα κτλ κτλ! στο θεμα software το nexus s ειναι πιο μπροστα λογω της Google αλλα με λιγο πειραγμα το galaxy s ισοφαρίζει! να ξαναπω οτι ειχα και τα δυο κινητα οποτε δεν κατεβαζω απ'το μυαλο μου αυτα που λεω! βεβαια αν (οπως λεει στην υπογραφη του ο nikoskon) θεωρειτε πως για δυο-τρία γραμμάρια διαφορα θα επιλεγατε ενα λιγο χειροτερο (σε out-of-the-box κατασταση παντα) και λιγο ακριβότερο κινητο τοτε δεν μπορει κανεις να σας μεταπείσει αλλα μες στις ακρες αυτα τα δυο κινητα ειναι ξαδελφια! και εδω επίσημα σταματαω τα nexus s vs galaxy s ποστ εκτος αν καποιος με προκαλέσει ή απαντήσει σε αυτο το ποστ!
nikoskon Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 · Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Hal9000, 14 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος nikos kun αδιόρθωτος ;-) Από τη στιγμή που όντως υπερέχει του Nexus S γιατί να μην το προτείνω; Άλλωστε το μοναδικό του μειονέκτημα που είναι στο φλας της κάμερα το αναφέρω στα posts μου. Που όπως λέει και ο αρχάγγελος δεν είναι και τόσο μείον, αλλά οκ, συγκριτικά τουλάχιστον είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.