Προς το περιεχόμενο

Ποιον ssd σε netbook 12.1 ?

c0prse_grinder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω στον ASUS EEE PC 1215B εναν ssd. Ειμαι αναμεσα στα εξης 2:

1) http://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=2197655

2) http://www.zizanio.de/eshop.php?action=article_detail&s_supplier_aid=1621952

αν εχετε να προτεινετε καποιον αλλον, ευχαριστως να ακουσω προτασεις!

Δημοσ.

Κοιτά εάν ρωτάς εάν αξίζει να το βάλεις στο netbook θα σου πω ότι αξίζει έβαλε φίλος σε netbook και πάει σφαίρα .

Το θέμα είναι η μικρή χωρητικότητα εάν δεν έχεις πρόβλημα got for it ;)

Δημοσ.

Εγώ που σκέφτομαι να βάλω ssd στο laptop μου Lenovo T400 (sata 2), αξίζει λέτε να πάρω τον ocz solid 120gb (sata 3), με το σκεπτικό οταν στήσω desktop σε κανα 3μηνο να τον χρησιμοποίσω εκεί; Ή να πάρω vertex 2;

Είμαι με hdd 5400rpm τώρα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις χθες έβαλα τον Vertex 2 40GB σε ένα netbook advent 4211, κλώνο του MSI U100. To σκεφτόμουν για πάνω από χρόνο, όλο περίμενα να πέσουν οι τιμές τους, οπότε βαρέθηκα και είπα ότι ήρθε η ώρα. €79 από το Πλαίσιο. Ο παλιός 120άρης που είχε μπήκε σε εξωτερική θήκη και χρησιμεύει ως αποθήκη πλέον για το netbook.

Εντυπώσεις;

Εννοείται πως ο σκληρός χαντακώνεται σε ένα τέτοιο μηχανάκι. Με XP SP3 και 2GΒ RAM ο SSD πιάνει στο HD tune σχεδόν τις μισές ταχύτητες από αυτές που υπόσχεται. Το θέμα όμως είναι ότι στην πράξη νοιώθεις την βλετίωση, η εκκίνηση και το shutdown έχουν μειωθεί στο μισό, οι εφαρμογές ανοίγουν αισθητά πιο γρήγορα και συνολικά το μηχανάκι έχει γίνει πολύ πιο ευκίνητο και δεν δίνει την εντύπωση ότι ζορίζεται τόσο πολύ. Σκέφτομαι τώρα να κάνω συνολικά φορμάτ και φρέσκια εγκατάσταση, ίσως και να βάλω 7άρια. Φυσικά εξαφανίστηκαν οι ήχοι που έκανε ο σκληρός, οι θερμοκρασίες έπεσαν ελαφρά και το ανεμιστηράκι δεν γυρίζει πλέον τόσο συχνά, άσε που το λαπτοπάκι το κάνεις πια ό,τι θέλεις, αφού δεν φοβάσαι για κραδασμούς.

Αν αξίζει; Τα €80 (συν €10-15 για μία εξωτερική θήκη για τον παλιό HDD, ώστε να μην χάσουμε σε αποθηκευτική ικανότητα) είναι πολλά χρήματα, αλλά αν έχετε παντρευτεί το netbook σας και δεν μπορείτε χωρίς αυτό, είναι καλή ιδέα, αν βέβαια πρώτα έχετε βάλει 2GB RAM. Και φυσικά θα πρέπει να ζήσετε με την γνώση ότι χαντακώνετε έναν γρήγορο SSD και δεν τον αφήνετε να αποδώσει αυτά που μπορεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...