dimitris2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, έχω ανακαλύψει ότι ο ψηφιακός δέκτης μου ο οποίος είναι και media player δεν αναπαράγει mkv τα οποία έχουν reframe πάνω από 4. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τα μειώνει, αν γίνεται κιόλας χωρίς re encoding;
TheELF Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Αν λες το level δοκίμασε με αυτό http://coolsoft.altervista.org/en/h264leveleditor το level(profile) 4 έχει bitrate μέγιστο 20000 αν αυτά που θες να μετατρέψεις έχουν πάνω από αυτό τότε ίσως να μην έχεις άλλη επιλογή από το να κάνει re-encode με π.χ. το ripbot που έχει και ωραίο οδηγό από των parsifal εδώ στο wiki, το xmediarecode ή και πολλά άλλα. Γράψε άκυρο.
flik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Είναι σίγουρο οτι είναι απο το reference frames; Γιατί όπως το φαντάζομαι, δεν θα έπρεπε να κάνει δύσκολο το decode. Με προγράμματα reencoding που έχουν πολλές ρυθμίσεις όπως το handbrake ή το xmedia recode ή το ripbot264. Αν θες όλα τα άλλα να τα κρατήσεις ίδια, τότε με το mediainfo δες με τι παραμέτρους έγινε η συμπίεση του αρχείου και απο τις ρυθμίσεις του εκάστοτε προγράμματος (πχ στο xmedia recode σίγουρα τις έχει όλες περιγραφικά και βγάζεις άκρη στα περισσότερα) και κράτησε όλα τα options ίδια και άλλαξε μόνο τα R-frames. Χρειάζεται reencode. Εκτός αν θες να δοκιμάσεις να αλλάξεις μόνο το tag για τα reference frames μήπως ξεγελαστεί ο player και το παίξει, αν και το θεωρώ απίθανο. Δεν θυμάμαι πως λέγεται το πρόγραμμα που το κάνει, είμαι σχεδόν σίγουρος πως γίνεται και αυτό. Αλλά καλύτερα κάνε ένα γρήγορο reencode (αν είσαι σίγουρος πως είναι μόνο θέμα r-frames). Ρε τόση ώρα διάβαζα για r-frames, εσύ είπες για reframe. To ίδιο είναι; Γι' αυτό το πράγμα μιλάμε; Γενικά θέλει reencoding, άνοιξε το spoiler.
dimitris2006 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δε νομίζω να είναι το ίδιο, πάντως στο Handbrake βρήκα αυτή την επιλογή, αλλά άδικος κόπος γιατί χρειάζεται 4-5 ώρες το reencode και δεν αξίζει τον κόπο...
flik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Αν θες μια πρόχειρη λύση και δεν σε νοιάζει τόσο πολύ η ποιότητα, κάνε reencode στο freemake που κατα πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί πολύ λίγα r-frames, ή δες εδώ: https://forum.handbrake.fr/viewtopic.php?f=6&t=19426 και φτιάξε στο handbrake το superfast preset και θα μειωθεί ο χρόνος πάρα πολύ (ίσως κάτω απο μισό). Κάτι μπορεί να κάνεις... Νομίζω οτι είναι το ίδιο το reframes με το reference frames/r-frames.
micos000 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Ποιον δέκτη έχεις; Καλύτερα να πάρεις έναν media player που να μην έχει τέτοια προβλήματα (wd live, pico hd κτλ). Σήμερα το r-frames, αύριο το υψηλό profile, μετά κανένα dts ήχο... συνέχεια θα είσαι στο re-encoding (τουλάχιστον ο dts ήχος διορθώνεται εύκολα με το popcorn audio converter).
dimitris2006 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Αν θες μια πρόχειρη λύση και δεν σε νοιάζει τόσο πολύ η ποιότητα, κάνε reencode στο freemake που κατα πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί πολύ λίγα r-frames, ή δες εδώ: https://forum.handbrake.fr/viewtopic.php?f=6&t=19426 και φτιάξε στο handbrake το superfast preset και θα μειωθεί ο χρόνος πάρα πολύ (ίσως κάτω απο μισό). Κάτι μπορεί να κάνεις... Νομίζω οτι είναι το ίδιο το reframes με το reference frames/r-frames. Το θέμα είναι ότι με ενδιαφέρει η ποιότητα... Ποιον δέκτη έχεις; Καλύτερα να πάρεις έναν media player που να μην έχει τέτοια προβλήματα (wd live, pico hd κτλ). Σήμερα το r-frames, αύριο το υψηλό profile, μετά κανένα dts ήχο... συνέχεια θα είσαι στο re-encoding (τουλάχιστον ο dts ήχος διορθώνεται εύκολα με το popcorn audio converter). Με το DTS ήδη αντιμετωπίζω πρόβλημα και κάνω τη δουλειά με το MKVtoolnix. Έχω τον CDVB-HD της Crystal Audio. Μάλλον με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω έναν media player
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.