Lucifer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Τι ακριβως εννοεις? Ότι το μαρούλι που πετάω γιατί δεν τρώω πράσινα, δεν μεγάλωσε στον κήπο μου. Είναι κάποια υβριδική ποικιλία που αντέχει περισσότερο σε κρύα, υγρασία, ζιζάνια και εντομοκτόνα και μεγάλωσε σε θερμοκήπιο. Το κομματάκι μπριζόλας που πετάω στα γατιά, δεν είναι από κάποιο μοσχαράκι που μεγάλωσε στο κτήμα μου τρώγοντας θυμάρι και αγριομέντα, μεγάλωσε σε ένα βουστάσιο της Γαλλίας εγκλωβισμένο σε ενάμισι τετραγωνικό μέτρο τρώγοντας ορμόνες και αντιβιοτικά. Το νερό που πίνω είναι τίγκα στο χλώριο, ο χυμός που πίνω τίγκα στα συντηρητικά, το ψωμί που τρώω φτιάχνεται από δημητριακά που είναι το αποτέλεσμα βιοτεχνολογικής βελτίωσης, ο καπνός που καπνίζω έχει 200 καρκινογόνα συντηρητικά και το γάλα που πίνω έχει περάσει από 200 στάδια καθαρισμού και παστερίωσης.
-nick- Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Ότι το μαρούλι που πετάω γιατί δεν τρώω πράσινα, δεν μεγάλωσε στον κήπο μου. Είναι κάποια υβριδική ποικιλία που αντέχει περισσότερο σε κρύα, υγρασία, ζιζάνια και εντομοκτόνα και μεγάλωσε σε θερμοκήπιο. Το κομματάκι μπριζόλας που πετάω στα γατιά, δεν είναι από κάποιο μοσχαράκι που μεγάλωσε στο κτήμα μου τρώγοντας θυμάρι και αγριομέντα, μεγάλωσε σε ένα βουστάσιο της Γαλλίας εγκλωβισμένο σε ενάμισι τετραγωνικό μέτρο τρώγοντας ορμόνες και αντιβιοτικά. Το νερό που πίνω είναι τίγκα στο χλώριο, ο χυμός που πίνω τίγκα στα συντηρητικά, το ψωμί που τρώω φτιάχνεται από δημητριακά που είναι το αποτέλεσμα βιοτεχνολογικής βελτίωσης, ο καπνός που καπνίζω έχει 200 καρκινογόνα συντηρητικά και το γάλα που πίνω έχει περάσει από 200 στάδια καθαρισμού και παστερίωσης. Μαζι σου αλλα τι σχεση εχει αυτο με το αν το νερο και το φαι φτανουν για ολους? Εγω λεω οτι φτανουν οπως εχει τωρα χωρις αναγκη για πχ "μεταλλαγμενα" τροφιμα. Ουτως ή αλλως: 1)Και στη φυση συμβαινουν μεταλλαξεις κλπ 2) Ακομα και αν υπαρχουν στο μελλον (με οποιαδηποτε τεχνητη παρεμβολη του ανθρωπου) πλεονασματα τροφης, παλι καποιοι θα λιμοκτονουν, δυστυχως. Εγω ειμαι γενικα υπερ της βιοτεχνολογιας, αλλα διαβαζοντας και το παραπανω λινκ συνειδητοποιω οτι οι γνωσεις μας προς το παρον ειναι λιγες, και οτι για να γινουν τετοια βηματα χρειαζονται πολλες εκτενεις ερευνες ΜΗ-κατευθυνομενες, και δυστυχως το πώς λειτουργουν οι εταιρειες μεχρι τωρα δεν με αφηνει πολυ αισοδοξο για κατι τετοιο
pournaras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μαζι σου αλλα τι σχεση εχει αυτο με το αν το νερο και το φαι φτανουν για ολους? Εγω λεω οτι φτανουν οπως εχει τωρα χωρις αναγκη για πχ "μεταλλαγμενα" τροφιμα. Ουτως ή αλλως: 1)Και στη φυση συμβαινουν μεταλλαξεις κλπ 2) Ακομα και αν υπαρχουν στο μελλον (με οποιαδηποτε τεχνητη παρεμβολη του ανθρωπου) πλεονασματα τροφης, παλι καποιοι θα λιμοκτονουν, δυστυχως. Εγω ειμαι γενικα υπερ της βιοτεχνολογιας, αλλα διαβαζοντας και το παραπανω λινκ συνειδητοποιω οτι οι γνωσεις μας προς το παρον ειναι λιγες, και οτι για να γινουν τετοια βηματα χρειαζονται πολλες εκτενεις ερευνες ΜΗ-κατευθυνομενες, και δυστυχως το πώς λειτουργουν οι εταιρειες μεχρι τωρα δεν με αφηνει πολυ αισοδοξο για κατι τετοιο Εννοει οτι δε γινεται να τα εχεις και τα δυο μαζι. Αν σημερα σταματουσε να πετιεται ολο αυτο το φαγητο, ναι θα τρεφοταν ολος ο κοσμος, αλλα θα τρεφοταν με τα σημερινα φαγητα τα οποια ειναι ηδη μεταλλαγμενα να αντεχουν σε κακουχιες και ζιζανια που δε θα αντεχαν παλιοτερα. Αν τωρα ταυτοχρονα σταματαγες την παραγωγη μεταλλαγμενων, τοτε κατ' αρχην θα ειχες λιγοτερη παραγωγη (τερμα οι ντοματουλες το Φλεβαρη), αλλα θα ειχες και ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο απο αυτη να καταστρεφεται απο ζιζανια κλπ. Οποτε ερχεσαι στο οτι ισως να μη σου φτανουν ουτε εσενα πλεον να τραφεις, κι οχι να πεταξεις (η να δωσεις στην Αφρικη). Αρα αυτο που πεταμε, με μια μη μεταλλαγμενη παραγωγη δε θα το ειχαμε καν για να το πεταξουμε.
Lucifer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Εννοει οτι δε γινεται να τα εχεις και τα δυο μαζι. Αν σημερα σταματουσε να πετιεται ολο αυτο το φαγητο, ναι θα τρεφοταν ολος ο κοσμος, αλλα θα τρεφοταν με τα σημερινα φαγητα τα οποια ειναι ηδη μεταλλαγμενα να αντεχουν σε κακουχιες και ζιζανια που δε θα αντεχαν παλιοτερα. Αν τωρα ταυτοχρονα σταματαγες την παραγωγη μεταλλαγμενων, τοτε κατ' αρχην θα ειχες λιγοτερη παραγωγη (τερμα οι ντοματουλες το Φλεβαρη), αλλα θα ειχες και ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο απο αυτη να καταστρεφεται απο ζιζανια κλπ. Οποτε ερχεσαι στο οτι ισως να μη σου φτανουν ουτε εσενα πλεον να τραφεις, κι οχι να πεταξεις (η να δωσεις στην Αφρικη). Αρα αυτο που πεταμε, με μια μη μεταλλαγμενη παραγωγη δε θα το ειχαμε καν για να το πεταξουμε. Λέξη προς λέξη.
opera Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 ε μη σας κόψω απ το τάβλι συνεχίζεις σαν άσχετος που είσαι τις π@@@ριές,το τάβλι απαγορεύεται όχι όμως το ντόμινο, το πινγκ πονγκ,το playstation και απασχόληση με υπολογιστές. Πρόσεχε μη σε κάνουμε πελάτη και άσε τις εξυπνάδες. πάλι ασχολείσαι μαζί μου μα τόσο..............
-nick- Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Ναι, τωρα δειξτε μου που διαφωνησα εγω με αυτο. Αλλο ειναι το ποιντ μου.
Lucifer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Εγω λεω οτι φτανουν οπως εχει τωρα χωρις αναγκη για πχ "μεταλλαγμενα" τροφιμα
nicoc89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Παλια υπήρχαν πολλες urbanιες σχετικα με τερατογενέσεις οτι δηλαδη γεννουσαν μισα παιδια και μισα ψάρια , πιθήκια , φίδια και αλλα τετοια και ελεγαν οτι τις ειχε επισκευτει καποιος δαίμονας με την μορφη του αντρα τους και τις κανονιζε και γεννουσαν τερατακια. Αυτο θα μπορουσε να εχει μια βάση αληθειας? γιατι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και εργοστασιο λεει η λαογραφικη παραδοση μας , οποτε μιπος και γινοντουσαν τιποτα πειραματα και στην Ελλαδα ? :ph34r:
-nick- Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Παρεξηγηση. Δεν αναφερομαι στο παστεριωμενο γαλα η στα υβριδικα πορτοκαλια αλλα στους γενετικα τροποποιημενους οργανισμους. Εδώ χωράνε όλοι οι παράγοντες που δεν μπορούν να καταταχθούν στους παραπάνω. Για παράδειγμα βάζεις ένα “αβλαβές” γονίδιο σε έναν οργανισμό, αυτό πάει και κάθεται σε σημείο που δεν δημιουργεί πρόβλημα, τα αντίγραφα που ενσωματώθηκαν είναι αρκετά χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα και… ξάφνου το προιόν σου παρουσιάζει τοξικότητα και αλλεργίες στα ποντίκια που το δοκίμασες! Τι έπαιξε; Μπορεί λόγω οργανισμού η πρωτεϊνη που παρήγαγες να μην έχει “διπλώσει” καλά (δευτερογενής-τριτογενής δομή, το σχήμα της φαντάσου) διότι ο οργανισμός από τον οποίον την πήρες έχει τις απαραίτητες πρωτεϊνες “συνοδούς” (chaperones, πρωτεϊνες “νταντάδες”) που την βοηθούν να πάρει το σωστό σχήμα ενώ ο οργανισμός στον οποίον εισήγαγες το γονίδιο δεν τις έχει! Τι μας λένε όλα αυτά; Πως θέλει πολύ μελέτη και πολύ έλεγχο -πολλές φορές τρομερά χρονοβόρο και ακριβό- για να βρεις αν όντως μπήκε το γονίδιό σου, που μπήκε, πόσες φορές μπήκε και πως όλα βαίνουν ομαλώς χωρίς “χαρούμενα μικρά ατυχήματα” που έλεγε ο Bob Ross που θα σε αφήσουν παράλυτο, δηλητηριασμένο, να κλαις τις νεκρές πεταλούδες ή να αιμορραγείς από κάθε πιθανή οπή του σαρακοφαγωμένου σαρκίου σου. Τα παραπάνω απαιτούνται να είναι γνωστά για κάθε γενετικά τροποποιημένο προϊόν δια νόμου! Το καλύτερο; Αυτά μπορείς να τα ορίσεις ανα κλώνο, αν περάσεις το γονίδιο π.χ. σε 10 κύτταρα που αυτά θα σου δώσουν 10 “σειρές” του γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, θα πρέπει να τα γνωρίζεις και να τα δηλώσεις και για τις δέκα διότι το γονίδιο μπορεί να μπει σε διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικές δόσεις σε κάθε κύτταρο! Και το ποιντ μου παραμενει ,με μεταλλαγμενα,ΓΤΟ,η της παναγιας τη ματια, δεν εξεταζω αυτο, ακομα και μεγαλο πλεονασμα τροφων να εχουμε, παλι καποιοι θα ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ. Και πανω σε αυτο δεν πηρα απαντηση (Σορρυ για τα μπολντ αλλα εχει ΣΚΑΛΩΣΕΙ και δεν βγαινει =S ΕDIT ξεσκαλωσε ) Παρενέργειες υπάρχουν σίγουρα, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, αλλά αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Έτσι για να σε παίξω και λίγο στο ταμπλό που σου αρέσει, ας τις χωρίσουμε στις “καπιταλιστικές” και στις “επιστημονικές“. Οι “καπιταλιστικές” αφορούν κυρίως πράγματα που θα μπορούσαν να απόφευχθούν αν οι εταιρείες νοιάζονταν λίγο παραπάνω για την ποιότητα του προϊόντος και όχι για το κέρδος. Εδώ θα μπορούσες να βάλεις προβλήματα υγείας και αλλεργίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν γενετικά τροποποιημένες τροφές. Αυτά, με την κατάλληλη (πολύχρονη και δαπανηρή) μελέτη θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να περιοριστούν, ίσως και να εξαφανιστούν. Πολύ απλά μπορείς να τεστάρεις για αλλεργίες και στην χειρότερη των χειροτέρων, αν σου ξεφύγει κάτι και ένας στους χίλιους βγάλει καντήλες να αποσύρεις το προϊόν. Φυσικά εδώ πετάς τουλάχιστον μια 20ετία δοκιμών και τουλάχιστον εκατομμύρια (αν όχι παραπάνω) ευρώ στα σκουπίδια και ένα από τα ερωτήματά μου είναι αν εσύ θα το έκανες και πόσο εύκολα θα το έκανες. Εδώ σκέψου πως και οι εταιρείες στελεχώνονται από άτομα σαν εσένα, δεν έρχονται από την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού να μας δώσουν τα προϊόντα τους και μετά βουρ πίσω στην ασφάλειά τους μακρία από τα “γήινα” ζητήματα. Αν κάνεις μικρολαμογιές φαντάσου τι θα έκανες αν είχες την εξουσία, την ατιμωρησία και το budget να κάνεις χοντρύτερες φάσεις — ίσως έκανες ό,τι και αυτοί! Προβλήματα πάντως αυτού του τύπου λύνονται, οπότε το μόνο που στέκεται εμπόδιο στην λύση τους είναι η ανθρώπινη λαμογιά. Μια ερώτηση που έχω πάντως είναι η εξής: τσινάς το ίδιο για αλλεργίες από “φυσικά” φαγητά ή την “φυσικότατη” γύρη; Αν όχι, γιατί; Οι “επιστημονικές” δυσκολίες βρίσκονται κυρίως σε τεχνικές δυσκολίες. Πάνε πιο πάνω και ξαναδιάβασε περί φαινόμενα θέσης, πολλαπλά αντίγραφα κτλ. και θα πάρεις μια ιδέα τέτοιου τύπου προβλημάτων. Για παράδειγμα, υπάρχει το πρόβλημα της γενετικής επιμόλυνσης άλλων οργανισμών: εδώ σκέψου την μεταλλαγμένη γύρη για την οποία ουρλιάζει η Greenpeace, οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι! Έχουν δίκιο; Πολλές φορές ναι, ιδίως αν τα γονίδια είτε προσδίδουν στα φυτά χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας ή αν κωδικοποιούν τοξικές για τα ωφέλιμα έντομα πρωτεϊνες. Στην πρώτη περίπτωση απειλείται η βιοποικιλότητα -το “μεταλλαγμένο” φυτό μπορεί να προσδώσει το χαρακτηριστικό του σε ζιζάνια και αυτά να απόκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των άλλων ειδών εξαφανίζοντάς τα. Στην δεύτερη περίπτωση απειλούνται ωφέλιμα (για εμάς! όλα για εμάς! μόνο εμάς σκεφτόμαστε!) έντομα. Να μια τεχνική δυσκολία, πως τα φλόκια του μεταλλαγμένου σου φυτού δεν θα σκάσουν στην μάπα άλλων ειδών! Το πρόβλημα λύνεται, με δυσκολία όμως: σε πολλά είδη οι χλωροπλάστες κληρονομούνται μόνο από το μητρικό φυτό, με τον ίδιο τρόπο που τα μιτοχόνδρια σου είναι “της μάνας σου ρε!“. Αυτό σημαίνει ότι η γύρη δεν περιέχει χλωροπλάστες, άρα αν περάσεις το γονίδιο σου στο γενετικό υλικό των χλωροπλαστών αυτό δεν θα μπορεί να μολύνει άλλα φυτά — απλά προσέχεις που θα πάει ο σπόρος που θα ρίξουν τα φυτά σου, διότι αυτός θα περιέχει τα μιτοχόνδρια! Ένα τέτοιο φυτό θα μπορούσε να ονομαστεί διαπλαστιδιακό. Πως όμως στοχεύεις μόνο τους χλωροπλάστες; Μα, με την βιολιστική! Ένα άλλο “επιστημονικό” πρόβλημα που πολλοί αναφέρουν είναι η ενσωμάτωση των ξένων γονιδίων από βακτηρίδια — είτε έξω στην φύση είτε ακόμα πιο τρομακτικά μέσα σου! Αν θυμάσαι, πιο πάνω είπαμε πως τα βακτηρίδια καμιά φορά είναι λίγο παρτόλες όσον αφορά το DNA. Εδώ ναι, υπάρχει ίσως πρόβλημα αλλά αυτό εξαρτάται από το τι κωδικοποιεί το γονίδιο. Π.χ. ένα άσχημο σενάριο είναι το γονίδιο να κωδικοποιεί αντίσταση σε κάποιο αντιβιωτικό — να κάτι που ίσως δεν θα ήθελες ένα παθογόνο βακτηρίδιο να απόκτήσει! Τίθεται πάντως και το ερώτημα: αν θεωρείς “επικίνδυνο” π.χ. το γονίδιο από τον σολωμό που κάποιος τρελάρας πέρασε στην φράουλα για να αντέχει το κρύο, διότι αυτό μπορεί να ενσωματωθεί σε κάποιο βακτηρίδιο στο στόμα ή στο έντερό σου, θεωρείς εξίσου επικίνδυνο τον σολωμό; Τι γίνεται με τόσο DNA με το οποίο έρχονται τα βακτηρίδια μέσα σου καθημερινά από ένα κάρο παραξενιές που τρως;
Dark_son20 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Παλια υπήρχαν πολλες urbanιες σχετικα με τερατογενέσεις οτι δηλαδη γεννουσαν μισα παιδια και μισα ψάρια , πιθήκια , φίδια και αλλα τετοια και ελεγαν οτι τις ειχε επισκευτει καποιος δαίμονας με την μορφη του αντρα τους και τις κανονιζε και γεννουσαν τερατακια. Αυτο θα μπορουσε να εχει μια βάση αληθειας? γιατι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και εργοστασιο λεει η λαογραφικη παραδοση μας , οποτε μιπος και γινοντουσαν τιποτα πειραματα και στην Ελλαδα ? :ph34r: δικαιολογίες επειδή στα χωριά χώναν αδερφές ξαδέρφες
nicoc89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 δικαιολογίες επειδή στα χωριά χώναν αδερφές ξαδέρφες και συγγενεις μου που ηταν μπροστα σε τετοιες γεννες έλεγαν ψέματα δηλάδη ? γιατι εχω κανα δυο περιπτωσεις που ηταν πολυ σοβαρα ατομα για να πουν τετοιο παραμιθι. Πιστευω πως καπως γινεται και η φυση μεταλασετε αν οχι απο τα πειραματα κατι αλλαζει... το νιωθω μεσα μου , κατι κινητε! :ph34r: :ph34r:
NT1G Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 το νιωθω μεσα μου , κατι κινητε! :ph34r: :ph34r: Έφαγες φασολάδα το μεσημέρι;
nicoc89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Εχεις ξαδερφη γοργονα; αυτο καταλαβες? οχι! απλα μου ειχαν πει οτι ηταν μπροστα και η μια γεννιση εγινε σε κρατικο νοσοκομειο και η γυναικα που γεννουσε λιποθιμισε οταν το ειδε. Επειτε το εβαλαν σε μια δεξαμενη με υγρο ενω ηταν ζωντανο και κολιμπουσε λες και αναπνεε κανονικα και μετα οταν ξύπνισε η γυναικα της ειπαν οτι γεννυθικε νεκρο και οτι ειχε παρεσθισεις (γιατι θυμοταν τι ειδε) αλλα και οι δυο συγγενεις το ειδαν και αναρωτιοντουσαν γιατι ειπε ψεματα ο γιατρος... Τωρα , εγω μια φορα δεν κανω πλακα , αλλα μου κανει εντυπωση να λεει ψεματα το συγγεκριμενο συγγενικο μου προσωπο γιατι ειναι σοβαρο και δεν εχει και λογο να πει κατι τετοιο(ουτε αρεσκεται σε τρομοιστοριες και ουρμπανιες , απλα ειπε τι ειδε). Έφαγες φασολάδα το μεσημέρι; οχι , στηθος κοτοπουλου με σαλατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.