tr3quart1sta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 τι θα αλλαζατε στο αγαπημενο μας αθλημα ωστε να γινει λιγο πιο ομορφο? - μιλαμε για μικρες αλλαγες (μην μου πει κανενας να καταργηθει το offside κλπ) που να εχουν πιθανοτητες να τις δουμε καποια στιγμη - επισης οι αλλαγες αυτες να αφορουν μονο τον αγωνα (πχ οχι αλλαγες που εχουν σχεση με μεταγραφες) αρχιζω: - οι αλλαγες των ποδοσφαιριστων κατα τη διαρκεια του αγωνα απο 3 να γινουν 3+1 οπου η +1 να ισχυει μονο για τερματοφυλακες. οι αναπληρωματικοι δεν μπαινουν σχεδον ποτε και μενουν μια ζωη στον παγκο. εαν ας πουμε η ομαδα προηγειται 3-0 στο 70 γιατι να μην παιξει και 20 λεπτα ο 2ος? - να μεγαλωσουν λιγο τα τερματα. οχι τιποτα τρελο μερικα εκατοστα σε υψος και πλατος ωστε να ελαχιστοποιηθει η πιθανοτητα ενας αγωνας να ληξει 0-0 (οτι χειροτερο) και γενικα να βλεπουμε περισσοτερα γκολ. - οταν ενας παικτης βρισκεται κοντα σε γραμμη του αουτ και κανει μια μακρινη μπαλια με τετοιο τροπο ωστε η μπαλα να μενει αουτ για 1 δευτερολεπτο στον αερα και μετα να ξαναμπαινει να μην μετραει σαν αουτ αλλα να συνεχιζεται το παιχνιδι. ακομα και στα κορνερ.
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 δοξα τω θεω υπαρχουν και αξιολογα πρωταθληματα. αλλα ας μην σταθουμε σαυτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 τι θα αλλαζατε στο αγαπημενο μας αθλημα ωστε να γινει λιγο πιο ομορφο? - μιλαμε για μικρες αλλαγες (μην μου πει κανενας να καταργηθει το offside κλπ) που να εχουν πιθανοτητες να τις δουμε καποια στιγμη - επισης οι αλλαγες αυτες να αφορουν μονο τον αγωνα (πχ οχι αλλαγες που εχουν σχεση με μεταγραφες) αρχιζω: - οι αλλαγες των ποδοσφαιριστων κατα τη διαρκεια του αγωνα απο 3 να γινουν 3+1 οπου η +1 να ισχυει μονο για τερματοφυλακες. οι αναπληρωματικοι δεν μπαινουν σχεδον ποτε και μενουν μια ζωη στον παγκο. εαν ας πουμε η ομαδα προηγειται 3-0 στο 70 γιατι να μην παιξει και 20 λεπτα ο 2ος? - να μεγαλωσουν λιγο τα τερματα. οχι τιποτα τρελο μερικα εκατοστα σε υψος και πλατος ωστε να ελαχιστοποιηθει η πιθανοτητα ενας αγωνας να ληξει 0-0 (οτι χειροτερο) και γενικα να βλεπουμε περισσοτερα γκολ. - οταν ενας παικτης βρισκεται κοντα σε γραμμη του αουτ και κανει μια μακρινη μπαλια με τετοιο τροπο ωστε η μπαλα να μενει αουτ για 1 δευτερολεπτο στον αερα και μετα να ξαναμπαινει να μην μετραει σαν αουτ αλλα να συνεχιζεται το παιχνιδι. ακομα και στα κορνερ. Όσον αφορά τις δικές σου αλλαγές, συμφωνώ με την πρώτη (το έχω σκεφτεί κι εγώ), διαφωνώ με την δεύτερη (δε βρίσκω τίποτα κακό στο 0-0, έχω δει εκπληκτικούς αγώνες που έληξαν με αυτό το σκορ) και με αφήνει αδιάφορο η τρίτη. 1) Εγώ θα ήθελα να υπάρχει μια ελαστικότητα στο offside, τουλάχιστον αυτό που κάνουν έξω όπου η ευθεία είναι υπέρ του επιτιθέμενου (στην Ελλάδα δεν το έχω δει ποτέ να εφαρμόζεται, αντίθετα η αμφιβολία και η ευθεία σφυρίζονται πάντα offside, με εξαιρέσεις σφυρίγματα "εύνοιας-παράγκας"), αλλά και ακόμα περισσότερο. Δηλαδή αν ένας παίχτης καλύπτεται έστω και λίγο, ε, καλύπτεται. Δε θα καθόμαστε να βλέπουμε αν εξέχει η μύτη του και τα μαλλιά του. Και το χέρι του για μένα να καλύπτεται, θα έπρεπε να μην υπάρχει offside. 2) Πιο σημαντικό, θα ήταν να υπάρξει μια διαρρύθμιση με τις κάρτες. Δεν μπορεί να είναι ίδια η τιμωρία (κίτρινη κάρτα) για ένα σκληρό τάκλιν και επειδή κάποιος έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό ή σούταρε - συνέχισε τη φάση ενώ είχε σφυρίξει ο διαιτητής (προσωπικά αυτά τα δύο θα ήθελα να καταργηθούν έτσι κι αλλιώς, είναι ηλίθιες τιμωρίες). 3) Να ξεκαθαρίσει ο κανονισμός των στημένων φάσεων. Αυτό που γίνεται σε ορισμένα (ευτυχώς σπάνια) παιχνίδια και αν δεν κάτσει πχ ένας αμυντικός πάνω από την μπάλα, έχει δικαίωμα ο επιθετικός να παίξει την μπάλα και να σκοράρει την ώρα που ο αντίπαλος στήνει τοίχος ή ο τερματοφύλακας μιλάει με τον διαιτητή και άλλα τέτοια, είναι μπούρδες με Μ κεφαλαίο. Δεν μπορεί να λέμε "είναι στην κρίση του διαιτητή" και όταν μπαίνει γκολ να λέμε "ε, τι να γίνει, ο διαιτητής δεν είχε όρεξη να σταματήσει το παιχνίδι". Τέτοια φάση έχει γίνει από έμμεσο μέσα στη μεγάλη περιοχή! Λογικά θα το θυμάστε ορισμένοι. Επίσης, ένα γκολ του Ζαγοράκη με την Εθνική Ελλάδος. 4) Τέλος, νομίζω ότι το παιχνίδι θα γινόταν πιο ενδιαφέρον αν καταργούσαν εντελώς το τάκλιν. Να απαγορευτεί, δηλαδή. Έχω τις αμφιβολίες μου εδώ, αλλά υποπτεύομαι ότι τα πάντα θα γίνονταν πιο στρατηγικά και το παιχνίδι πιο όμορφο. Μπορεί βέβαια να γινόταν και σαν το ποδόσφαιρο στο Κόπα Αμέρικα (αλήθεια, το παρατηρήσατε κι εσείς, ότι δεν έκαναν σχεδόν καθόλου φάουλ ή τάκλιν; Πολύ περίεργο, σαν παιδάκια ήταν). Ίσως, όμως, το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έπαιρνε άλλη πορεία. Αυτά. Δε μου έρχονται άλλα που έχω σκεφτεί κατά καιρούς.
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 1) Εγώ θα ήθελα να υπάρχει μια ελαστικότητα στο offside, τουλάχιστον αυτό που κάνουν έξω όπου η ευθεία είναι υπέρ του επιτιθέμενου (στην Ελλάδα δεν το έχω δει ποτέ να εφαρμόζεται, αντίθετα η αμφιβολία και η ευθεία σφυρίζονται πάντα offside, με εξαιρέσεις σφυρίγματα "εύνοιας-παράγκας"), αλλά και ακόμα περισσότερο. Δηλαδή αν ένας παίχτης καλύπτεται έστω και λίγο, ε, καλύπτεται. Δε θα καθόμαστε να βλέπουμε αν εξέχει η μύτη του και τα μαλλιά του. Και το χέρι του για μένα να καλύπτεται, θα έπρεπε να μην υπάρχει offside. και αυτο το σκεφτηκα αλλα ξεχασα να το γραψω... 2) Πιο σημαντικό, θα ήταν να υπάρξει μια διαρρύθμιση με τις κάρτες. Δεν μπορεί να είναι ίδια η τιμωρία (κίτρινη κάρτα) για ένα σκληρό τάκλιν και επειδή κάποιος έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό ή σούταρε - συνέχισε τη φάση ενώ είχε σφυρίξει ο διαιτητής (προσωπικά αυτά τα δύο θα ήθελα να καταργηθούν έτσι κι αλλιώς, είναι ηλίθιες τιμωρίες). εδω διαφωνω. ετσι ειναι οι κανονισμοι και αφου τους παραβαινουν πρεπει να τιμωρουνται 3) Να ξεκαθαρίσει ο κανονισμός των στημένων φάσεων. Αυτό που γίνεται σε ορισμένα (ευτυχώς σπάνια) παιχνίδια και αν δεν κάτσει πχ ένας αμυντικός πάνω από την μπάλα, έχει δικαίωμα ο επιθετικός να παίξει την μπάλα και να σκοράρει την ώρα που ο αντίπαλος στήνει τοίχος ή ο τερματοφύλακας μιλάει με τον διαιτητή και άλλα τέτοια, είναι μπούρδες με Μ κεφαλαίο. Δεν μπορεί να λέμε "είναι στην κρίση του διαιτητή" και όταν μπαίνει γκολ να λέμε "ε, τι να γίνει, ο διαιτητής δεν είχε όρεξη να σταματήσει το παιχνίδι". Τέτοια φάση έχει γίνει από έμμεσο μέσα στη μεγάλη περιοχή! Λογικά θα το θυμάστε ορισμένοι. Επίσης, ένα γκολ του Ζαγοράκη με την Εθνική Ελλάδος. και αυτο σωστο 4) Τέλος, νομίζω ότι το παιχνίδι θα γινόταν πιο ενδιαφέρον αν καταργούσαν εντελώς το τάκλιν. Να απαγορευτεί, δηλαδή. Έχω τις αμφιβολίες μου εδώ, αλλά υποπτεύομαι ότι τα πάντα θα γίνονταν πιο στρατηγικά και το παιχνίδι πιο όμορφο. Μπορεί βέβαια να γινόταν και σαν το ποδόσφαιρο στο Κόπα Αμέρικα (αλήθεια, το παρατηρήσατε κι εσείς, ότι δεν έκαναν σχεδόν καθόλου φάουλ ή τάκλιν; Πολύ περίεργο, σαν παιδάκια ήταν). Ίσως, όμως, το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έπαιρνε άλλη πορεία. εν μερη συμφωνω αλλα ειναι ανδρικο αθλημα και θελει την σκληραδα του
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 εδω διαφωνω. ετσι ειναι οι κανονισμοι και αφου τους παραβαινουν πρεπει να τιμωρουνται Δε διαφωνώ. Αλλά το μέγεθος της τιμωρίας μου φαίνεται μεγάλο. Κάποια στιγμή νομίζω συζητιόταν η "πορτοκαλί" κάρτα, που θα έβγαινες έξω για 10 λεπτά. Πιο δίκαιο μου φαίνεται για τα συγκεκριμένα παραπτώματα. Πχ η δεύτερη κίτρινη = κόκκινη για έναν παίχτη που απλά έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό, μου φαίνεται παραπάνω τιμωρία απ' ότι θα έπρεπε.
hashashin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δε διαφωνώ. Αλλά το μέγεθος της τιμωρίας μου φαίνεται μεγάλο. Κάποια στιγμή νομίζω συζητιόταν η "πορτοκαλί" κάρτα, που θα έβγαινες έξω για 10 λεπτά. Πιο δίκαιο μου φαίνεται για τα συγκεκριμένα παραπτώματα. Πχ η δεύτερη κίτρινη = κόκκινη για έναν παίχτη που απλά έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό, μου φαίνεται παραπάνω τιμωρία απ' ότι θα έπρεπε. Ναι αλλα υποτιθεται οτι ο παιχτης τους ξερει τους κανονισμους.Αφου λοιπον βγαζει την φανελα ενω ξερει οτι θα φαει δευτερη κιτρινη,ε ειναι μαλακας.Δεν του φταιει κανεις.
gchris7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Απευθείας κόκκινη σε εξόφθαλμες περιπτώσεις που παίχτες κάνουν θέατρο, ιδιαίτερα μέσα στην περιοχή για να πάρουν πέναλτι.
hashashin Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Να γινεται χρηση του replay σε καποια αμφισβιτουμενη φαση οπως στο μπασκετ.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Ναι αλλα υποτιθεται οτι ο παιχτης τους ξερει τους κανονισμους.Αφου λοιπον βγαζει την φανελα ενω ξερει οτι θα φαει δευτερη κιτρινη,ε ειναι μαλακας.Δεν του φταιει κανεις. Τι σχέση έχει αυτό; Οποιοσδήποτε κανονισμός όταν εφαρμόζεται σε όλους το ίδιο και τον γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές είναι δίκαιος. Η συζήτηση δεν είναι αυτή. Είναι κατά πόσο μας ενδιαφέρει να τιμωρούμε με κίτρινες κάρτες κάποιον που κάνει ένα σκληρό τάκλιν και κάποιον που στον πανηγυρισμό βγάζει τη φανέλα. Η γνώμη μου είναι ότι το δεύτερο με αφήνει αδιάφορο. Δε λέω ότι είναι αδικία, δε λέω ότι ο παίχτης δε φταίει σε τίποτα. Λέω ότι οι τιμωρίες δεν μπορεί να είναι ίδιες. Επί τη ευκαιρία, είναι νομίζω ολοφάνερο πως η κίνηση ενός παίχτη να βγάζει τη φανέλα είναι αυθόρμητη και έχει να κάνει με τη ψυχολογία του ανθρώπινου είδους, όχι με το πόσο μαλάκας είναι κανείς. Η χαρά εκφράζεται με το να προσπαθείς να εκθέσεις τον εαυτό σου όσο πιο ανοιχτά μπορείς, ενώ η λύπη προσπαθώντας να τον περιορίσεις. Γι' αυτό χαιρόμαστε ανοίγοντας τα χέρια και στεναχωριόμαστε ακουμπώντας το πρόσωπό μας. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συγκρατηθείς σε μια τέτοια στιγμή, μπορεί και να μην είναι (άλλωστε πολλοί απλώς δεν το κάνουν). Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όσοι το κάνουν είναι απλώς μαλάκες. Δεν είναι και λίγοι άλλωστε. Πάντως αν ένας παίχτης σκοράρει σε τελικό Champions League και του ξεφύγει κάτι τέτοιο και αυτό οδηγήσει στην αποβολή του, δε θα χαρώ που το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί από τον συγκεκριμένο κανονισμό. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. 1) Θα μου άρεσε να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια στο θέμα των καθυστερήσεων. Βέβαια και πάλι, εδώ το πρόβλημα είναι κυρίως ελληνικό, αλλά και στο εξωτερικό έχουν υπάρξει θέματα κατά καιρούς (εντάξει, εδώ το πρόβλημα υπάρχει σχεδόν σε κάθε αγώνα, σπάνια βλέπω να κρατιούνται σωστά καθυστερήσεις). 2) Όταν ένας παίχτης πέφτει κάτω και διακόπτεται ο αγώνας για τον τραυματισμό του, θα πρέπει να αποβάλλεται για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί εκεί που δε μπορούσε να σηκωθεί, να αναρώνει μέσα σε 1 λεπτό και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. 5-10 λεπτά αποβολή παρακαλώ. Για παίχτες που τραυματίζουν αντιπάλους σκόπιμα, προκειμένουν να αποβληθούν για τον χρόνο που αναφέρω, υπάρχουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Συμφωνώ για τη χρήση του ριπλέι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε κάποια πλαίσια, αυστηρά. Για παράδειγμα, ένα offside που σφυρίζεται προτού επιτευχθεί το γκολ και αποδεικνύεται πως δεν ήταν, δεν μπορεί να ακυρώνεται και να κατοχυρώνεται το γκολ, γιατί οι παίχτες σταματούν όταν σφυρίζει ο διαιτητής.
demessakis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Συμφωνώ για τη χρήση του ριπλέι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε κάποια πλαίσια, αυστηρά. Για παράδειγμα, ένα offside που σφυρίζεται προτού επιτευχθεί το γκολ και αποδεικνύεται πως δεν ήταν, δεν μπορεί να ακυρώνεται και να κατοχυρώνεται το γκολ, γιατί οι παίχτες σταματούν όταν σφυρίζει ο διαιτητής. Για την χρήση του ριπλέι, θα μπορούσαν οι επόπτες, εφόσον ήταν αμφισβητούμενο το οφσάιντ, να αφήσουν την φάση να εξελιχθεί και στην πρώτη διακοπή, να ενημέρωνε ο τέταρτος τον διαιτητή, που θα είχε δει το ριπλέι, για το τι συνέβη. Μερικά εξωαγωνιστικά: - Πιο αυστηρές ποινές, μετά τις εξετάσεις των βίντεο των αγώνων, εφόσον κριθεί πως υπήρξε από αλλοίωση αποτελέσματος, μέχρι και αντικανονικό μαρκάρισμα. - Να περιγράφουν/σχολιάζουν τους αγώνες, όσο το δυνατόν αντικειμενικοί δημοσιογράφοι, και όχι του τύπου, "η μπάλα είναι τώρα για μας". Και κυριότερο, να γνωρίζουν τι είναι οφσάιντ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Oλα αυτα που λετε με τα ριπλει η τη χρηση των βιντεο μετα το τελος του αγωνα δεν προκειται να εφαρμοστουν στο πιο διεφθαρμενο αθλημα του κοσμου για ευνοητους λογους. Η αλλοιωση αποτελεσματος/η τιμωρια παικτη με καρτες/η μη τιμωρια κλπ πρεπει να αρχιζει και να τελειωνει στους διαιτητες. Ετσι βολευονται οι ομοσπονδιες, οι διαιτητες, αυτοι που στηνουν (ηθικοι αυτουργοι) και αυτοι που κερδιζουν τα στοιχηματα/τιτλους/προκρισεις κλπ. Δεν φανταζεστε τι φασαρια ειναι για ΟΛΟΥΣ, να πρεπει ενα στημενο ματς να περασει απτην κριση μιας ανωτερης αρχης, περαν των διαιτητων. Και τι πονοκεφαλος για το τι αποφαση θα πρεπει να παρουνε. Ενω τωρα ο διαιτητης ψεκαζει σκουπιζει τελειωνει. Δεν υπαρχει πιο ευκινητος μηχανισμος στον κοσμο για να στηνεις αγωνες αποτι αυτος του ποδοσφαιρου που εν ετει 2011 με αποδεδειγμενα σκανδαλα αρκεισαι αποκλειστικα στην ανθρωπινη "αντιληψη" και "κριση" και δεν χρησιμοποιεις την τεχνολογια για βοηθημα σε εξωφθαλμες φασεις.
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δεν μπορεί εκεί που δε μπορούσε να σηκωθεί, να αναρώνει μέσα σε 1 λεπτό και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. υπαρχουν τετοιους ειδους τραυματισμοι. μου εχει τυχει. ασχετα που πολλοι το εκμεταλλευονται για να χαλασουν την ροη του αγωνα. αλλα καλυτερα να βρισκονται 100 εγκληματιες ελευθεροι παρα 1 αθωος στη φυλακη. (ετσι το λενε?)
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 υπαρχουν τετοιους ειδους τραυματισμοι. μου εχει τυχει. ασχετα που πολλοι το εκμεταλλευονται για να χαλασουν την ροη του αγωνα. αλλα καλυτερα να βρισκονται 100 εγκληματιες ελευθεροι παρα 1 αθωος στη φυλακη. (ετσι το λενε?) Εγώ διαφωνώ. Άλλωστε δε μιλάμε για "φυλακή" (εννοώ "σκληρή τιμωρία"). Μιλάμε για κάτι αρκετά απλό.
tr3quart1sta Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Εγώ διαφωνώ. Άλλωστε δε μιλάμε για "φυλακή" (εννοώ "σκληρή τιμωρία"). Μιλάμε για κάτι αρκετά απλό. Αυτος που οντως τραυματιστηκε γιατι να τιμωρηθει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα