Προς το περιεχόμενο

γλωσσα περιβαλλον

Jimaraz97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια

εχω μια ερωτηση οταν μαθεις καποια γλωσσα η κ κατα τις μερεσ που μαθαινεις τη γλωσσα συγκεκριμενα ττην python κ τη c σε τι περιβαλλον γραφεις τις

εντολες στο notepad η σε καποιο αλλο περιναλλον?

Δημοσ.

Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει πχ την Borland C κ την οποία τρέχεις σαν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα. Μέσα η το Πρόγραμμα σου προσφέρει ένα χώρο σαν του notepad όπου γράφεις τις εντολές κ μετά ο compiler τις εκτελεί

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις ολόκληρο netbeans για να γράψεις σε python ούτε Borland C ή κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο για να γράψεις C.

Πολύ γενικά, σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού χρειάζεσαι έναν απλό editor κι έναν compiler/interpreter. Σου προτείνω να δουλέψεις με πολύ κλασσικές λυσεις είτε για C είτε για Python, να περάσεις μια διανομή linux και να γράφεις τα προγράμματά σου απλά και σύντομα εκτελώντας τα μετά μέσω κονσόλας.

Αν είσαι αρχάριος και πας και μπλέξεις με netbeans θα απογοητευτείς.

Υ.Γ.: Απορώ με μερικούς που απαντάνε ότι τους κατέβει.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις ολόκληρο netbeans για να γράψεις σε python ούτε Borland C ή κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο για να γράψεις C.

Πολύ γενικά, σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού χρειάζεσαι έναν απλό editor κι έναν compiler/interpreter. Σου προτείνω να δουλέψεις με πολύ κλασσικές λυσεις είτε για C είτε για Python, να περάσεις μια διανομή linux και να γράφεις τα προγράμματά σου απλά και σύντομα εκτελώντας τα μετά μέσω κονσόλας.

Γιατι, τι κακο εχει το NetBeans; Εγω πρωτη φορα εγραψα σε Visual Studio 2010 και τα παω μια χαρα με τη C...

Ουτε gcc -g -Wall ουτε τιποτα, ενα κουμπακι και εισαι ετοιμος :rolleyes:

Δημοσ.

γεια σας παιδια

εχω μια ερωτηση οταν μαθεις καποια γλωσσα η κ κατα τις μερεσ που μαθαινεις τη γλωσσα συγκεκριμενα ττην python κ τη c σε τι περιβαλλον γραφεις τις

εντολες στο notepad η σε καποιο αλλο περιναλλον?

Για την Python δεν ξέρω. Αλλά C μπορείς να γράψεις και σε notepad αν θέλεις και μετά να το κάνεις compile. Πιο εύκολο θεωρώ ότι θα είναι να δοκιμάσεις με ένα IDE το οποίο θα σε βοηθήσει αρκετά από τα πιό απλά μέχρι τα πιο περίπλοκα. Υπάρχουν αρκετά IDE από τα οποία θα πρέπει να βρεις ποιό σου αρέσει εσένα να χρησιμοποιείς (αν δεν σου αρέσει κανένα μπορείς να γυρίσεις στο κλασικό notepad)...

Ενώ το να εγκαταστήσεις μία διανομή του linux και να βρεις πως κάνει compile μέσα από την κονσόλα είναι πιο απλό από το να βάλεις το netbeans ή το VC Express και να τρέχεις το πρόγραμμα από εκεί ή να σου υπογραμίζει κατευθείαν τα συντακτικά σου λάθη!!!!

"Υ.Γ.: Απορώ με μερικούς που απαντάνε ότι τους κατέβει."

Δημοσ.

Γιατί μπορείς αμέσως να εγκαταστήσεις με ένα αρχείο όλα τα απαραίτητα προγράμματα, compiler κτλπ. Σε σχέση με το netbeans που πρώτα πρέπει να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα και μετά να εγκαταστήσεις ξεχωριστά τον compiler και να το συνδέσεις με ρυθμίσεις μέσα από μενού. Τρέχα γύρευε...

Την ίδια δουλειά θα κάνεις και με τα δύο πάντως. Ρίχτου μια ματιά και ότι σε βολέψει..

Δημοσ.

Neatbeans συνιστώ και εγώ μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να γράψεις και σε notepad

αλλά γενικά αργά ή γρήγορα θα χρειαστείς ένα ide για να σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Ο καλύτερος κατ' εμέ editor για πολλές γλώσσες προγραμματισμού

σε Windows είναι ο notepad++.

Από εκεί και πέρα ανοίγεις CodeBlocks( την έκδοση με τον gcc compiler) μόνο

για compile και εκτέλεση και τελειώνεις. Αυτά χρησιμοποιώ σε Windows.

Βέβαια είναι πολύ προτιμότερο να έχεις μία διανομή Linux και να γράφεις σε

Vi ή Kate και να κάνεις compile, εκτέλεση, debugging μέσω terminal οπότε

είσαι άρχοντας. ;)

Αυτός ο τρόπος θα σου φανεί πιο στριφνός, αλλά αργότερα θα καταλάβεις μόνο

έτσι μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου( το μαρκάρισμα που κάνουν τα IDES στον

editor για πιθανά λάθη στον κώδικα μόνο κακό σου κάνουν).

Πάντως σου προτείνω να μην μπλέξεις με IDEs γιατί θα κακομάθεις...

Δημοσ.

Ο καλύτερος κατ' εμέ editor για πολλές γλώσσες προγραμματισμού

σε Windows είναι ο notepad++.

...

Αν δεν το 'χει έτοιμο (που νομίζω το έχει) μπορείτε να κατεβάσετε το plugin NppExec και να γράψετε κατόπιν σκριπτάκια για κάθε γλώσσα που έχετε εγκατεστημένη στο σύστημά σας. Π.χ. για mingw32 εγώ έχω φτιάξει το εξής:

>
cd "$(CURRENT_DIRECTORY)"
rm -f *.o "$(NAME_PART)".exe
gcc.exe -Wall -std=c99 "$(NAME_PART)".c -o "$(NAME_PART)".exe
npp_run "$(NAME_PART)".exe

Για make έχω γράψει το εξής:

>
rm -f *.o
rm main.exe
C:\unix\mingw\msys\1.0\bin\make
npp_run main.exe

και φροντίζω προγράμματα με πολλά πηγαία αρχεία να έχουν ως κεντρικό το main.c (κι εννοείται πως στον ίδιο φάκελο υπάρχει και το makefile).

Για Python 3 (που την κατέβασα πρόσφατα με σκοπό να αρχίσω να τη μαθαίνω) έχω φτιάξει το εξής:

>
npp_run python  "$(FULL_CURRENT_PATH)"

Με αυτό τον τρόπο όποιο αρχείο έχεις στο προσκήνιο, πατάς F6, διαλέγεις ποιο σκριπτάκι θες να τρέξει (το οποίο το θυμάται, οπότε τις επόμενες φορές δεν χρειάζεται να το διαλέγεις ξανά) πατάς ENTER και γίνεται compile ή/και τρέχει το πρόγραμμά σου. Τυχόν compiler errors/warnings εμφανίζονται στην κονσόλα του NppExec στο κάτω μέρος της οθόνης.

Επίσης, κατεβάστε και το plugin Function List που αναλύει σε ξεχωριστό παράθυρο τις συναρτήσεις σας, καθώς και το Language Help το οποίο το συνδέετε με chm/pdf αρχεία, ώστε με δεξί κλικ σε κάποιο keyword/function της γλώσσας σας να ανοίγει το εγχειρίδιο χρήσης του/της.

Ένα ακόμα χρήσιμο είναι το Explorer plugin για να διαχειρίζεστε αρχεία απευθείας μέσα από το Np++.

Όλα αυτά βέβαια για όσους τους αρέσει να ασχολούνται :) Το βασικό μειονέκτημα συγκριτικά με τα εξειδικευμένα IDE είναι το debugging!

Ορίστε κι ένα τυπικό setup των παραπάνω στο μηχάνημα που έχω τα Windows...

53108384.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...