Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφικη μηχανη OLYMPUS C-350 ZOOM

student4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν απο κάτι χρόνια αγόρασα μια OLYMPUS C-350 ZOOM που δεν την έχω χρησιμοποιήσει για καιρό και τωρα που θέλω να βγαλω φωτογραφίες εχω πρόβλημα με τις ρυθμίσεις..

Δηλαδή δουλεύει καλα αλλα όταν βγαζω μια φωτογραφία σε οποιοδήποτε καιρό και φωτεινότητα μου τις βγάζει με ενα ελαφρό γαλάζιο χρωμα και λάμψεις..

Αντιθέτως όταν είμαι στο δωμάτιο μου με κλειστές τις κουρτίνες και με το φώς της λάμπας μου βγαίνουν ωραίες..

Ξέρει κανενας απο φωτογραφίες να μου πεί τί ρυθμίσεις εχω κάνει λάθος.. Δεν πιστεύω να ειναι χαλασμένη δηλαδή..

Ευχαριστώ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Είσαι σε λάθος κατηγορία.

2) Βρες τη ρύθμιση White Balance και άλλαξέ τη.

Περίμενε γιατι τα εχω σκαλίσει ολα και δέν είδα αποτέλεσμα..

Αυτο είναι το εγχειρίδιο της μηχανής που λέει για τις διαθέσιμες επιλογές..

http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/manual/zoom_mountcover/man_x200_e.pdf

Λοιπόν να υποθέσω ότι πρέπει να πειράξω αυτο που λέει White Balance (WB)? Το αλλαξα πχ σε συννεφια που βρεχει εξω αλλα μου την βγαζει χάλια παλι.. Δηλαδή η φωτογραφία είναι ασπρη με γαλάζιο ανοιχτό.. και έχει κατι παχιές κατακόρυφες ασπρες γραμμες λές και επιασα κανα κεραυνο.. Αντιθέτως κλείνω την κουρτίνα.. το βάζω το WB στο αυτοματο και μου την βγάζει ωραία στο φώς της λάμπας τη φωτογραφία του δωματιου μου.. Μήπως τα έχει παίξει η μηχανή?

Κοίτα, το γαλάζιο στο φυσικό φως και νορμάλ στο φως λάμπας, καρφώνει ακριβώς ρύθμιση του white balance για εσωτερικό φωτισμό. Επειδή η λάμπα βγάζει πολύ κίτρινο φως, η μηχανή τσοντάρει γαλάζιο για να κανονικοποιήσει το αποτέλεσμα. Αλλά στο φυσικό φως, αυτό φαίνεται ακόμα πιο γαλάζιο.

Δεν ξέρω αν έχει τα ίδια σύμβολα, και η δική μου olympus είναι, για δοκίμασε να βάλεις στο WB το σύμβολο του ήλιου και δες πως βγαίνει έξω η φώτο.

Κοίτα, το γαλάζιο στο φυσικό φως και νορμάλ στο φως λάμπας, καρφώνει ακριβώς ρύθμιση του white balance για εσωτερικό φωτισμό. Επειδή η λάμπα βγάζει πολύ κίτρινο φως, η μηχανή τσοντάρει γαλάζιο για να κανονικοποιήσει το αποτέλεσμα. Αλλά στο φυσικό φως, αυτό φαίνεται ακόμα πιο γαλάζιο.

Δεν ξέρω αν έχει τα ίδια σύμβολα, και η δική μου olympus είναι, για δοκίμασε να βάλεις στο WB το σύμβολο του ήλιου και δες πως βγαίνει έξω η φώτο.

Οχι φίλε.. Τα δοκίμασα όλα οσα έχει σαν επιλογές και μου βγάζει την ίδια ακριβώς γαλαζιο-ασπρη φωτογραφία.. Θα την πάω σε κανα φωτογράφο μπάς και είναι κάτι αλλο αν και νομίζω ότι τα έχει παίξει η μηχανη..

• 2 μήνες μετά...

καλημέρα.για βοήθεια σε φωτογραφικές μηχανές olympus τηλεφωνείτε στην fotomatic αντιπροσωπεία και service της olympus στην ελλάδα στο 210-2111860 και ζητάτε έναν τεχνικό για να σας βοηθήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...