Tsiringos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Επειδη εχω πολυφορτωσει με posts το αλλο θεμα που εκανα 'Αγορα modem router' ειπα να κανω ενα αλλο...συγνωμη που σας πριζω,πραγματικα, αλλα θελω να κανω 1 ερωτηση...(στον τιτλο εκανα λαθος και γραφει 2) γινεται να εχω ενα wireless router στο σαλονι και ενα wired modem router στο δωματιο για το desktop?
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 2 modems στην ίδια γραμμή δε γίνεται. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ασύρματο μόντεμ - ρούτερ στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα... κι από κει και πέρα, ότι χρειαστείς σε άλλα δωμάτια τα καλύπτεις με ασύρματα access points ή με ενσύρματα switches.
Tsiringos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 2 modems στην ίδια γραμμή δε γίνεται. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ασύρματο μόντεμ - ρούτερ στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα... κι από κει και πέρα, ότι χρειαστείς σε άλλα δωμάτια τα καλύπτεις με ασύρματα access points ή με ενσύρματα switches. αμα δεν ειναι wired modem router και ειναι wired router σκετο? το switch τι διαφορα εχει απο το wired router?
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 αμα δεν ειναι wired modem router και ειναι wired router σκετο? το switch τι διαφορα εχει απο το wired router? 2 adsl modem router Πανω στην ιδια γραμμη δεν γινεται. το router apo to switch η διαφορα ειναι οτι μπορεις να κανεις πιο πολλα που δεν χρειαζεται ομως γιατι θα μπερδευτεις παραπανω.μπορεις να φτιαξεις routing tables να κοψεις πραγματα και αλλα πραγματα που ισως να μην μπορει να τα κανει το adsl router σου. οποτε αν εσυ παρεις το vigor το ενσυρματο τοτε το βαζεις εκει που θες και με ethernet καλωδιο ενωνεις το airlive και αυτο με την σειρα του δινει ασυρματα. βεβαια μπορεις αμα θες με το airlive αναλογως ποιο θα παρεις να περνεις ασυρματα απο το vigor(αν παρεις το ασυρματο vigor) και να δινεις ασυρματα. αν παρεις το ασυρματο vigor μπορεις αμα θες να εχεις και το ασυρματο του vigor ανοιχτο για το ενα δωματιο πχ και το ασυρματο του air live ανοιχτο για το αλλο δωματιο.αν θες μονο ενα τοτε κλεινεις του vigor βαζεις το air live με ethernet πανω στο vigor και εισαι κομπλε
Tsiringos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 2 adsl modem router Πανω στην ιδια γραμμη δεν γινεται. το router apo to switch η διαφορα ειναι οτι μπορεις να κανεις πιο πολλα που δεν χρειαζεται ομως γιατι θα μπερδευτεις παραπανω.μπορεις να φτιαξεις routing tables να κοψεις πραγματα και αλλα πραγματα που ισως να μην μπορει να τα κανει το adsl router σου. οποτε αν εσυ παρεις το vigor το ενσυρματο τοτε το βαζεις εκει που θες και με ethernet καλωδιο ενωνεις το airlive και αυτο με την σειρα του δινει ασυρματα. βεβαια μπορεις αμα θες με το airlive αναλογως ποιο θα παρεις να περνεις ασυρματα απο το vigor(αν παρεις το ασυρματο vigor) και να δινεις ασυρματα. αν παρεις το ασυρματο vigor μπορεις αμα θες να εχεις και το ασυρματο του vigor ανοιχτο για το ενα δωματιο πχ και το ασυρματο του air live ανοιχτο για το αλλο δωματιο.αν θες μονο ενα τοτε κλεινεις του vigor βαζεις το air live με ethernet πανω στο vigor και εισαι κομπλε βασικα ακου εγω τι εχω σκεφτει... λοπον...αφηνω το παλιο ρουτερ μου ως εχει στο οποιο κανουν τη δουλεια τους αλλα 2 λαπτοπς..1 στο σαλονι και το αλλο στον κατω οροφο..πριν λιγο εμαθα οτι μπορω να εχω πριζα τηλεφονου στο δωματιο μου!δεν βαζω το ρουτερ στο δωματιο μου γιατι δεν θα ποιανουν καλα η καθολου τα αλλα 2 pc..σκεφτηκα λοιπων να παρω μια συσκευη...απλη..την οποια να την βαλω στο δωματιο μου στην πριζα τηλεφονου..αυτη η συσκευη θα μου δινει ΜΟΝΟ ethernet OXI wireless..θελω λοιπον κατι απλο να μπαινω στο ιντερνετ γρηγορα με ethernet απο το desktop και οι αλλοι μεσα να εχουν το wireless..το αλλο που λεγαμε δεν το κανω γιατι θα παει ακριβα...τελος παντων..πιστευω να καταλαβες τι θελω..
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 δεν γινεται να την βαλεις στην πριζα τηλεφωνου γιατι δεν θα παιζει η αλλη μετα.η θα πρεπει να βαλεις κατι που να συνδεεται με το Modem router με καλωδιο,η με Powerline η να εναι repeater δηλαδη να πιανει ασυρματα και να δινει με καλωδιο ασυρματα.κοινως παλι κοντα στο ιδιο σχεδιο με πριν καταληγουμε.
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 ναι αλλα που κολλαειτο switch? τι να το κανεις το switch?
Tsiringos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 ναι αλλα που κολλαειτο switch? τι να το κανεις το switch? αμα βαλω στο ρουτερ μου ενα switch 1gbps θα εχω την ιδια αποδοση με το να βαλω το ιδιο switch σε ενα καινουργιο ρουτερ των 100-150ευρω?(αποδοση ethernet εννοω) αμα το ρουτερ το καινουργιο (100-150 ευρω) εχει παραπανω αποδοση ακουω προτασεις για κανα καλο gigabit modem router..
poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 αμα βαλω στο ρουτερ μου ενα switch 1gbps θα εχω την ιδια αποδοση με το να βαλω το ιδιο switch σε ενα καινουργιο ρουτερ των 100-150ευρω?(αποδοση ethernet εννοω) αμα το ρουτερ το καινουργιο (100-150 ευρω) εχει παραπανω αποδοση ακουω προτασεις για κανα καλο gigabit modem router.. ρε συ θα με τρελανεις.το vigor εχει 4 ethernet.τι τις θες τις παραπανω???και τι να το κανεις το gigabit/?μεταφερεις αρχεια?αν ναι τοτε οκ ριξε τα Pc Ολα σε ενα gigabit switch και το switch επισης να ενωθει με το vigor και το air live(αμα τα παρεις)
Tsiringos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 ρε συ θα με τρελανεις.το vigor εχει 4 ethernet.τι τις θες τις παραπανω???και τι να το κανεις το gigabit/?μεταφερεις αρχεια?αν ναι τοτε οκ ριξε τα Pc Ολα σε ενα gigabit switch και το switch επισης να ενωθει με το vigor και το air live(αμα τα παρεις) δηλαδη δεν εχει σχεση το gigabit με την ταχυτητα internet?εστω και λιγο?
SPANK Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Οχι δεν καμία σχέση με την ταχύτητα του internet. Ίσως σε μερικές χώρες να ειχε αλλα δεν νομίζω να γίνουμε ποτε μια απο αυτές
Tsiringos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Οχι δεν καμία σχέση με την ταχύτητα του internet. Ίσως σε μερικές χώρες να ειχε αλλα δεν νομίζω να γίνουμε ποτε μια απο αυτές σε τι χρησιμευει δηλαδη?
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 δηλαδη δεν εχει σχεση το gigabit με την ταχυτητα internet?εστω και λιγο? οχι.χρησιμευει το gigabit μονο αμα μεταφερεις μεγαλα αρχεια απο Pc σε Pc και θες μεγαλυτερη ταχυτητα.στο ιντερνετ απλα καθολου Οχι δεν καμία σχέση με την ταχύτητα του internet. Ίσως σε μερικές χώρες να ειχε αλλα δεν νομίζω να γίνουμε ποτε μια απο αυτές χαχα.γαματο. σε τι χρησιμευει δηλαδη? σου απαντησα πιο πανω.
Tsiringos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 σου απαντησα πιο πανω. α οκ ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.