Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σε Access

telcomfreak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω σε access να κάνω το εξής:

1)

Εχω δύο πίνακες εστω Α & Β και θέλω να υπολογίζει το εξής : αν το κελια Α2=Β2 και Α3=Β3 τότε το κελι Α5=Α6*Β4

2) Στο ίδιο πίνακα να κάνει την εξής πράξη : Α10=Α7-Α8

Τι πρέπει να γράψω και πού για να γίνεται αυτόματα .

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ;;;

Δημοσ.

Θέλω σε access να κάνω το εξής:

1)

Εχω δύο πίνακες εστω Α & Β και θέλω να υπολογίζει το εξής : αν το κελια Α2=Β2 και Α3=Β3 τότε το κελι Α5=Α6*Β4

2) Στο ίδιο πίνακα να κάνει την εξής πράξη : Α10=Α7-Α8

Τι πρέπει να γράψω και πού για να γίνεται αυτόματα .

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ;;;

Περισσότερο προς Excel μου μοιάζει αυτό που περιγράφεις ...

Τί προσπαθείς να κάνεις ακριβώς?!

Δημοσ.

Περιγραφω τι θελω να κανω στο ποστ μου. Μαθηματικές πράξεις σε κελιά της access .

android.png

H Access δεν έχει κελιά,, έχει πεδία ... πράγμα που σημαίνει έχεις να κάνεις με βάσεις δεδομένων - SQL και Visual Basic for Applications (VBA) και όχι Spreadsheets!.

Αρα Α10=Α7-Α8 δεν υπάρχει!! Αυτό που θες να κάνεις γίνεται σε υποτιθέμενο TableA και TableB και πεδία A2, A3, A5, A6, A7, A8, A10, B2, B3, B4:

>
  Update TableA Set A5 = A6 * A8 
   From TableA, TableB, Where A2 = B2 AND A3 = B3

// Για το δεύτερο ...
  Update TableA Set A10 = A7 - A8 

Τί εννοείς "αυτοματισμό"?? Κατα την εισαγωγή των δεδομένων να σου γίνονται οι υπολογισμοί?? Πως το εννοείς ακριβώς?

Το οτι σε ρωτάω κάτι τέτοιο, το κάνω γιατί υπάρχουν γεγονότα που συσχετίζονται με διάφορες πτυχές της χρήσης ενός πίνακα - φόρμας - controls και λοιπά. Άρα μιλάμε για Events και Event Driven διαδικασίες. Άρα ποντίκια - (OnClick, OnMouseDown, OnMouseUp) - TextBoxes (OnChange, OnKeyUp, OnKeyDown) κλπ ...

Οπότε μην παρεξηγείς τις ερωτήσεις μου ... να σε βοηθήσω προσπαθώ,, αλλά για να το κάνω πρέπει να γνωρίζω και τις κατάλληλες παραμέτρους, οπως πχ τί θες να κάνεις και πως?!

That simple!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...