dklovedoctor Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Καλημέρα, έχω δύο θεματάκια: 1. Έχω έναν AMD Athlon™ II X3 425. Τώρα το καλοκαίρι το μαμά ανεμιστηράκι κάνει απαράδεκτο θόρυβο. Έχω δύο επιλογές: είτε να πάρω κάτι σαν αυτό (υδρόψυξη - like): http://www.corsair.com/hydro-series-h70-cpu-cooler.html είτε να πάρω κάτι σαν αυτό (ανεμιστήρι φάση): http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en Έχω σκοπό να "ξεκλειδώσω" τον επεξεργαστή και να τον κάνω 4-πύρηνο. Τα προϊόντα που προτείνω είναι τυχαία, δε σημαίνει ότι ντε και καλά θέλω ένα από αυτά τα δύο, απλά τα αναφέρω σαν επιλογές. Αυτό που με καίει είναι ο θόρυβος. Θα ήθελα να μου προτείνατε μια όσο πιο αθόρυβη λύση γίνεται. 2. Θέλω να κάνω δώρο σε έναν φίλο ανεμιστηράκι αλλά κάτι σαν το hydro αφού είναι και δώρο. Αυτός έχει το http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1148&ID=1553#Tab1 και τον core 2 duo e6600. Τι προτείνετε για λιγότερο θόρυβο; Όχι ότι κάνει και πολύ, ίσα που ακούγεται αλλά και ο καθόλου θόρυβος δε βλάπτει. Ευχαριστώ.
antonl Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 [...] Θέλω να κάνω δώρο σε έναν φίλο ανεμιστηράκι αλλά κάτι σαν το hydro αφού είναι και δώρο. Αυτός έχει το http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1148&ID=1553#Tab1 και τον core 2 duo e6600. Τι προτείνετε για λιγότερο θόρυβο; Όχι ότι κάνει και πολύ, ίσα που ακούγεται αλλά και ο καθόλου θόρυβος δε βλάπτει. Ευχαριστώ. Θα πρότεινα να μην δώσεις λεφτά για έναν τόσο παλιό επεξεργαστή, ειδικά εφόσον ήδη έχει σχετικά αθόρυβη ψύξη. Αν θες ντε και καλά να του κάνεις κάποιο δώρο, δες εδώ.
dklovedoctor Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Ποιο κουτί έχεις ; Το κουτί είναι από το multirama, χρόνια αγορασμένο. Δε θυμάμαι ονομασία. Επίσης έχω τον 445, όχι τον 425. Ευχαριστώ Θα πρότεινα να μην δώσεις λεφτά για έναν τόσο παλιό επεξεργαστή, ειδικά εφόσον ήδη έχει σχετικά αθόρυβη ψύξη. Αν θες ντε και καλά να του κάνεις κάποιο δώρο, δες εδώ.
Navu Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Ακόμη και μια Η50 θα ήταν υπεραρκετή (δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί ακόμη, τα έχω παρατήσει λίγο...). Βέβαια, ο ανεμιστήρας που τη συνοδεύει δεν είναι αυτό που λέμε "βούτηρο", αλλά και πάλι εντός κουτιού δύσκολα θα πεις ότι έχεις θέμα με το θόρυβο που παράγει. Για (δυνατή και ήσυχη) αερόψυξη, θα πρέπει να σπρώξεις αρκετά L7, από άποψη θορύβου θα είσαι ultra-silent σε idle και audible σε load, αλλά από θερμοκρασίες αρκετά πιο πάνω από την υδρόψυξη (αλλά σε κάθε περίπτωση εντός θεμιτών ορίων!). Ενδεικτικά, με Η50 στον 955 ήμουν το καλοκαίρι στους 45-48C, με Megahalems και 120άρη στις 1400σαλ είδα μέχρι 52C. Αν το εξετάσουμε από άποψη θορύβου, η υδρόψυξη είχε μονίμως ένα αισθητό αλλά απολύτως ανεκτό θρόϊσμα, η αερόψυξη έπιανε το ίδιο μόνο σε load (αλλά με τίμημα 4-7C παραπάνω). Ως silence-freak, ψηφίζω καλή αερόψυξη: προσφέρει τον καλύτερο λόγο απόδοσης/κόστους και είναι σαφώς προτιμότερη από άποψη εγκατάστασης/συντήρησης. Με δελεάζει πάντα η ιδέα της (καλής) υδρόψηξης, όμως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τέτοια ανοίγματα...
rafail1994 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2011 Για μένα άλλαξε και κουτί μαζί και πάρε την h70 θα έχεις και ησυχία και καλύτερες θερμοκρασίες σε όλα .
dklovedoctor Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Ακόμη και μια Η50 θα ήταν υπεραρκετή (δεν ξέρω καν αν κυκλοφορεί ακόμη, τα έχω παρατήσει λίγο...). Βέβαια, ο ανεμιστήρας που τη συνοδεύει δεν είναι αυτό που λέμε "βούτηρο", αλλά και πάλι εντός κουτιού δύσκολα θα πεις ότι έχεις θέμα με το θόρυβο που παράγει. Για (δυνατή και ήσυχη) αερόψυξη, θα πρέπει να σπρώξεις αρκετά L7, από άποψη θορύβου θα είσαι ultra-silent σε idle και audible σε load, αλλά από θερμοκρασίες αρκετά πιο πάνω από την υδρόψυξη (αλλά σε κάθε περίπτωση εντός θεμιτών ορίων!). Ενδεικτικά, με Η50 στον 955 ήμουν το καλοκαίρι στους 45-48C, με Megahalems και 120άρη στις 1400σαλ είδα μέχρι 52C. Αν το εξετάσουμε από άποψη θορύβου, η υδρόψυξη είχε μονίμως ένα αισθητό αλλά απολύτως ανεκτό θρόϊσμα, η αερόψυξη έπιανε το ίδιο μόνο σε load (αλλά με τίμημα 4-7C παραπάνω). Ως silence-freak, ψηφίζω καλή αερόψυξη: προσφέρει τον καλύτερο λόγο απόδοσης/κόστους και είναι σαφώς προτιμότερη από άποψη εγκατάστασης/συντήρησης. Με δελεάζει πάντα η ιδέα της (καλής) υδρόψηξης, όμως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τέτοια ανοίγματα... Ως silent-freak τι προτείνεις; Η λύση της Megahalems είναι αθόρυβη; Ευχαριστώ.
Heatspreader Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Corsair από εμένα. Αθόρυβο και πολύ καλές επιδόσεις.
Navu Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Corsair από εμένα. Αθόρυβο και πολύ καλές επιδόσεις. Ναι στην Corsair, αλλά με άλλους ανεμιστήρες για να εξασφαλίσεις 100% χαμηλό θόρυβο (Noiseblocker PL2 ή BeQuiet USC Silent Wings). Είναι υπό συνθήκες οριακά πιο αντιληπτή ως σύστημα ψύξης (σε καμία περίπτωση ενοχλητική), αλλά δίνει περιθώριο ασφαλείας με τις επιδόσεις της. Με την αερόψυξη μπορείς να είσαι 24/7 ultra-silent, αλλά οι θερμοκρασίες θα τύχει να αγγίζουν το όριο επιφυλακής... Αν στην εξίσωση εισέλθουν και άλλοι παράγοντες (πχ ΟC), τότε η υδρόψυξη είναι μονόδρομος. Ανακεφαλαιώνοντας, επειδή τα έζησα και τα δύο σενάρια από κοντά (στην κυριολεξία στα 80 εκατοστά πάνω στο γραφείο): - η υδρόψυξη έχει ως δυνητικές πηγές "θορύβου" την πυκνή διάταξη των radiator-fins και κάποιες στιγμές την αντλία, αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από πλευράς θερμοκρασιών. - η καλή αερόψυξη είναι 100% ultra-silent, αλλά πρέπει να κάνεις έναν μικρό συμβιβασμό στις επιδόσεις (εκτός αν πας σε καμία γομαροNoctua!!!). EDIT: η Megahalems είναι αθόρυβη αναλόγως του ανεμιστήρα που θα της φορέσεις... Αν βάλεις έναν από τους δύο που ανέφερα παραπάνω, δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ θόρυβο από CPU-cooler. Αν βάλεις φουρφούρι με 2000σαλ, προφανώς και θα την ακούς.
RcManiac Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Πάρε μια μεγάλη ψύκτρα και ένα καλό ανεμιστήρα . Μπορείς να τον ριθμύζεις μέσο bios να σταματάει κάτω από κάποιους βαθμούς και να ξανα γυρνάει μετά από κάποιους βαθμούς . Αυτό το έχω κάνει με την γομαρό-V10 μου...
Alkibiadhs Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Παρε την Scythe Mugen 3 μπορει ο ανεμιστηρας της να ειναι ενοχλητικος στις μεγιστες στροφες αλλα δεν προκειτε ποτε να τις πιασει εκτος και αν εχεις κανει αρκετο oc και τρεχεις occt/linpack. review
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.