Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Apple είναι μόδα μόνο στην Ελληνική αγορά. Κάνε μια έρευνα πως κινείται ο κόσμος και στο εξωτερικό και θα αναθεωρήσεις.

Γιατι στο εξωτερικο ξαφνικα ολοι χρειαζονται smartphones ?

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οταν στην αμερικη εχει ξεπερασει το android τα ios με 39% εναντι 28% (στην ΑΜΕΡΙΚΗ!) ειναι νομιζω κουτο να θεωρουμε οτι η apple ειναι ο κυριαρχος (πια) των smartphones.

Είχα την αίσθηση ότι είχαμε ξεκαθαρίσει πόσο fail είναι μια άποψη όπως η παραπάνω. Διπλά και τριπλά fail γιατί ούτε το iOS πουλάει η Apple (συσκευές πουλάει, οπότε η σύγκριση πρέπει να γίνεται με κατασκευάστριες εταιρείες smartphones), ούτε ήταν ποτέ 1η στην κατηγορία, ούτε καν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο. Και μπαίνουμε τώρα στην ίδια λούπα να ξανα-εξηγούμε τα αυτονόητα...

Δημοσ.

Χαχαχα ελα ρε φίλε ασε τα ανέκδοτα...ξέρω πόλυ καλά πως είναι η αμερικανική αγορά είμαι 1μίση μήνα το χρόνο νέα υόρκη...τρις χειρότεροι από μας είναι οι αμερικανοί.εκεί το παίρνουν και κοψοχρονια κιόλας.δεν τους έχεις δει που στήνονται έξω από τα μαγαζιά της apple με τσαντίρια κάθε φορά;

Φίλε ζω Αγγλία, Αμερική δεν έχω επισκεφθεί ακόμα. Οι 7 στους 10 στο μετρό έχουν iPhone 4... Και κάμποσοι iPad.

Αυτό που θεωρείται trendy στην Ελλάδα εδώ είναι ένα συνηθησμένο καθημερινό φαινόμενο. Καμιά σχέση με μαγκιές ή επίδειξη πλούτου...

Edit:

Δεν ξέρω για τα νούμερα ποιος είναι μπροστά σε πωλήσεις αλλά αυτό που βλέπω εγώ εδώ με τα μάτια μου είναι ότι πολύ λίγοι έχουν συσκευή android. Παίζει κυρίως Blackberry και iPhone.

Γιατι στο εξωτερικο ξαφνικα ολοι χρειαζονται smartphones ?

Το δίκτυο είναι πολύ πιο προσεγμένο και τα data plans πολύ πιο προσιτά. Επίσης υπάρχουν ένα σωρό υπηρεσίες και apps που είναι προσαρμοσμένα να σου δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Αναφορικά σου λέω ότι στο κινητό μου λαμβάνω ανά πάσα στιγμή κατάσταση του μετρό (real time) ποιες γραμμές έχουν κλείσει και γιατί. Καθώς και χρονοδιάγραμμα για οποιοδήποτε μέσο μαζικής μεταφοράς, μέχρι και αγορά εισιτηρίου απ´ευθείας από μια εφαρμογή.

Καμιά σχέση με Ελλάδα σε αυτό το θέμα. Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Όχι, δεν χρειάζονται όλοι smartphone. Αλλά η σημασία του εδώ σαν συσκευή και ευφεύρεση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χώρα που ζεις. Έχει περισσότερο νόημα η έννοια του smartphone.

Δημοσ.

Είχα την αίσθηση ότι είχαμε ξεκαθαρίσει πόσο fail είναι μια άποψη όπως η παραπάνω. Διπλά και τριπλά fail γιατί ούτε το iOS πουλάει η Apple (συσκευές πουλάει, οπότε η σύγκριση πρέπει να γίνεται με κατασκευάστριες εταιρείες smartphones), ούτε ήταν ποτέ 1η στην κατηγορία, ούτε καν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο. Και μπαίνουμε τώρα στην ίδια λούπα να ξανα-εξηγούμε τα αυτονόητα...

ειναι fail για σενα φιλε μου γιατι δε σου αρεσει να το ακους επειδη εχεις iphone. σορι που πληρωσες πολλα και πηρες λιγα αλλα αυτα τα στατιστικα δεν τα βγαζω εγω τα βγαζουν αλλοι και οχι χωρις λογο, τους προσλαμβανουν οι ιδιες οι εταιριες που παραγουν τηλεφωνα και software αρα νομιζω οτι μια χαρα ειναι αυτα τα δεδομενα (και οχι αποψεις) αμα δε σου αρεσουν tough luck τι αλλο να σου πω μη συγκρινεις και επιχειρηματολογεις μονο με οτι σε συμφερει

Φίλε ζω Αγγλία, Αμερική δεν έχω επισκεφθεί ακόμα. Οι 7 στους 10 στο μετρό έχουν iPhone 4... Και κάμποσοι iPad.

Αυτό που θεωρείται trendy στην Ελλάδα εδώ είναι ένα συνηθησμένο καθημερινό φαινόμενο. Καμιά σχέση με μαγκιές ή επίδειξη πλούτου...

γιατι ρε φιλε μου εξακολουθεις να κρινεις με το ποσοι αγοραζουν κατι για να το θεωρησεις καλο; δεν καταλαβαινεις ποσο καρφωνεσαι οτι εισαι θυμα του marketing και της διαφημισης κι εσυ; τους βλεπεις ολους στο μετρο με τα iphone και τα ipad και πας και παιρνεις κι εσυ. αυτο τι σημαινει; οτι ειναι καλες συσκευες; (η τουλαχιστον αρκετα καλες για να αξιζουν τα -πολλα- λεφτα που κοστιζουν; ) οχι! αυτο κρινεται απο αλλους παραγοντες. κι εγω περσι που πηγα hong kong ΟΛΟΙ ειχαν android, κανενας iphone. ειδα 1 σε ολο το 6ημερο ταξιδι μου τι παει να πει αυτο; απο κει κρινω; και επειδη εσυ τους ειδες ολους με apple συσκευες εβγαλες το συμπερασμα οτι δε θεωρειται μοδα; ακομα περισσοτερο θα θεωρειται "must" ακριβως γιαυτο το λογο επειδη το χουν ολοι και παρασυρουν και τις μειοψηφιες αμα το παμε ετσι. αλλα γενικα ειναι λαθος να συγκρινουμε με δεδομενα αλλων χωρων, παιζουν πολλες παραμετροι, αλλες οικονομιες αλλο εμποριο αλλες νοοτροπιες και μοδες και αλλες αναγκες οποτε ας μην την παμε εκει την κουβεντα

Δημοσ.

Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε. Αναφερόμουν αποκλειστικά σε θέμα πωλήσεων και στην Ελληνική αντίληψη της "γκλαμουριάς" με το iPhone. Δεν μίλησα πουθενά για τους λόγους που το αγόρασα προσωπικά Γιατι διαστρεβλώνεις έτσι τα λεγόμενά μου; Θα επαναλαμβάνουμε το ίδιο πράγμα εκατό φορές;

Παίρνουμε iPhone μας λέτε το πήραμε για μαγκιά σας λέμε εδώ έχει πολύ κόσμο μας λέτε είμαστε θύματα του μάρκετινγκ. Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ....

Δημοσ.

Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαίνουμε. Αναφερόμουν αποκλειστικά σε θέμα πωλήσεων και στην Ελληνική αντίληψη της "γκλαμουριάς" με το iPhone. Δεν μίλησα πουθενά για τους λόγους που το αγόρασα προσωπικά Γιατι διαστρεβλώνεις έτσι τα λεγόμενά μου; Θα επαναλαμβάνουμε το ίδιο πράγμα εκατό φορές;

Παίρνουμε iPhone μας λέτε το πήραμε για μαγκιά σας λέμε εδώ έχει πολύ κόσμο μας λέτε είμαστε θύματα του μάρκετινγκ. Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ....

ε βεβαια δεν προκειται να συννενοηθουμε ρε φιλε αφου νομιζεις οτι με ενδιαφερει τι κινητο θα παρει ο καθενας ή οτι επειδη εχω εγω android θα κατσω να "προσηλυτισω" κοσμο σε αυτο. σου ειπα οτι η "γκλαμουρια" ειναι ενα πραγμα και το να εισαι θυμα του marketing ειναι αλλο. στο πρωτο κανεις οτι κανεις συνειδητα γιατι αυτο θες να "περασεις" προς τα εξω ενω στο 2ο σε παρασυρουν. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ισχυουν για τις συσκευες της apple ειτε σαρεσει ειτε οχι γιατι -μπορει να μη θες να το παραδεχτεις αλλα- εχουν γινει συμβολο "μοδας" πια. απο κει και περα μου μιλας λες και ανηκω σε καποια ομαδα που κραζει τους χρηστες Iphone. δεκαρα δε δινω αγαπητε μου αν θες να ξοδεψεις τα λεφτα σου για κατι υποδεεστερο τεχνολογικα αυτο ειναι δικη σου επιλογη. μονο μη μου την πουλας οτι ειναι και η σωστη και οτι η apple ειναι η πιο γαμαουα εταιρια που λυνει και δενει και οι αλλοι ολοι τρωνε σκονη γιατι δε θα μας βγαλεις και τρελους :P

Δημοσ.

Σέβομαι τη γνώμη σου για τα παραπάνω αλλά θα σε ρωτήσω κάτι.

Πόσταρε μου σε παρακαλώ το σημείο που είπα ή υπονόησα ότι το iPhone είναι καλύτερο από μια android συσκευή.

Δημοσ.

φαντάσου να είχε φτιάξει η Apple τον πρώτο δρόμο,το πρώτο σπίτι,το πρώτο καράβι και τέτοια,πω πω

Διόροφη πολυκατοικία,χμμμμ,ομοιότητες στον σχεδιασμό,delay

εγώ έχω Windows Mobile 6.5 με 70 ευρά,είναι το καλύτερο,να πάρετε όλοι

πατάς 6941234567 ->κλήση και καλεί,παίρνει κι άλλους αριθμούς,3ψηφιους,5ψηφιους κτλ

ααα,στέλνει και SMS/ΜΜS

Δημοσ.

Σέβομαι τη γνώμη σου για τα παραπάνω αλλά θα σε ρωτήσω κάτι.

Πόσταρε μου σε παρακαλώ το σημείο που είπα ή υπονόησα ότι το iPhone είναι καλύτερο από μια android συσκευή.

δεν ειπα οτι εσυ λες η υποννοεις κατι τετοιο. θα ηταν λαθος εξαλλου. οι χρηστες apple γενικα εχουν αυτη την ταση.

(αν και στην αρχη του thread ειπες κατι περι ελλειψης υποστηριξης, παιδικης χαρας των χακερ, και οτι ειναι προσον η μικρη οθονη και οχι η μεγαλη-πραγματα ακυρα σε καποιο βαθμο)

αλλα μιλας λες και προσπαθω να σε πεισω για κατι. οι καταναλωτικες επιλογες σου ειναι δικες σου κι οι δικες μου ειναι δικες μου και μας βολευουν τον καθενα καλυτερα απλα η γνωμη μου ειναι οτι η apple απειλειται απο τα android κινητα και τα tablets και με την τσατσικη και χωρις δικαιολογια ουτε λογικη κινηση της αυτη να παει δικαστικα, βρεθηκε ενα ακυρο γερμανικο δικαστηριο και εμποδισε μια πολυ καλυ συσκευη απο το να μπει στην ευρωπαικη αγορα...κατι τετοια ειναι που δημιουργουν τρομερη αντιπαθεια προς την apple και αν δεις υπαρχουν ερευνες που λενε οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο χρηστων που αγοραζουν απο αλλες εταιριες ειναι γιατι απλα "μισουν την apple" οπως δηλωνουν

Δημοσ.

Ομολογώ ότι η συζήτηση με ένα μέλος ήταν λίγο φορτισμένη.

Προσωπικά εννοείται ότι παραδέχομαι πολλά μειονεκτήματα του iPhone και της Apple σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Κάποια μέλη όμως είναι πολύ κάθετα στη γνώμη τους και τα βλέπουν όλα ή μαύρα ή άσπρα. Τέλος πάντων δεν θα κάνω και κουμάντο στο μυαλό του άλλου.

Αν έλειπαν όμως οι προσβολές και από τις δυο πλευρές (συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ) Θα είχαμε μια καλύτερη συζήτηση. Κρίμα...

Δημοσ.

Έλεος επλίζω να δικαιωθεί η Samsung. Επειδή το έχει χεσ... η Apple το όλο θέμα. Έλεος, επειδή τους κοντράρει η Samsung χέζωνται πάνω τους και εκδηλώνονται με αυτόν το τρόπο? ΑΑΑΑ και δεν έχω κανένα Tablet ούτε της Samsung ούτε της Apple. Είναι αντικειμενική η άποψη μου.

Δημοσ.

ειναι fail για σενα φιλε μου γιατι δε σου αρεσει να το ακους επειδη εχεις iphone. σορι που πληρωσες πολλα και πηρες λιγα αλλα αυτα τα στατιστικα δεν τα βγαζω εγω τα βγαζουν αλλοι και οχι χωρις λογο, τους προσλαμβανουν οι ιδιες οι εταιριες που παραγουν τηλεφωνα και software αρα νομιζω οτι μια χαρα ειναι αυτα τα δεδομενα (και οχι αποψεις) αμα δε σου αρεσουν tough luck τι αλλο να σου πω μη συγκρινεις και επιχειρηματολογεις μονο με οτι σε συμφερει

Τα στατιστικά είναι σωστά, ο τρόπος που επιχειρείς να τα ερμηνεύσεις είναι fail και γενικά όλο το σκεπτικό με το οποίο προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα είναι εντελώς άκυρο. Έχει αναλυθεί κατά κόρον στις τελευταίες σελίδες, προσπάθησε να κατανοήσεις τη διαφορά λειτουργικού συστήματος και συσκευής, πωλήσεων και shipments, κερδών και μεριδίων, Google/Microsoft και Apple/Htc/Samsung κ.α.

Δημοσ.

γιατι ρε φιλε μου εξακολουθεις να κρινεις με το ποσοι αγοραζουν κατι για να το θεωρησεις καλο; δεν καταλαβαινεις ποσο καρφωνεσαι οτι εισαι θυμα του marketing και της διαφημισης κι εσυ; τους βλεπεις ολους στο μετρο με τα iphone και τα ipad και πας και παιρνεις κι εσυ. αυτο τι σημαινει; οτι ειναι καλες συσκευες; (η τουλαχιστον αρκετα καλες για να αξιζουν τα -πολλα- λεφτα που κοστιζουν; ) οχι! αυτο κρινεται απο αλλους παραγοντες. κι εγω περσι που πηγα hong kong ΟΛΟΙ ειχαν android, κανενας iphone. ειδα 1 σε ολο το 6ημερο ταξιδι μου τι παει να πει αυτο; απο κει κρινω; και επειδη εσυ τους ειδες ολους με apple συσκευες εβγαλες το συμπερασμα οτι δε θεωρειται μοδα; ακομα περισσοτερο θα θεωρειται "must" ακριβως γιαυτο το λογο επειδη το χουν ολοι και παρασυρουν και τις μειοψηφιες αμα το παμε ετσι. αλλα γενικα ειναι λαθος να συγκρινουμε με δεδομενα αλλων χωρων, παιζουν πολλες παραμετροι, αλλες οικονομιες αλλο εμποριο αλλες νοοτροπιες και μοδες και αλλες αναγκες οποτε ας μην την παμε εκει την κουβεντα

καλα, και τοτε γιατι πριν κοτσαρες το 39% του android, επειδη δεν εχει σημασια ποσοι το χρησιμοποιουν για να ειναι καλο??

Δημοσ.

Τα στατιστικά είναι σωστά, ο τρόπος που επιχειρείς να τα ερμηνεύσεις είναι fail και γενικά όλο το σκεπτικό με το οποίο προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα είναι εντελώς άκυρο. Έχει αναλυθεί κατά κόρον στις τελευταίες σελίδες, προσπάθησε να κατανοήσεις τη διαφορά λειτουργικού συστήματος και συσκευής, πωλήσεων και shipments, κερδών και μεριδίων, Google/Microsoft και Apple/Htc/Samsung κ.α.

φιλε μου μια χαρα το καταλαβαινω εσυ μαλλον εισαι αλλου. οταν θα συγκρινεις μια εταιρια οπως η apple με αλλες θα συγκρινεις και οσον αφορα το os που το κατασκευαζει μονη της και μονο αυτη και οσον αφορα τη συσκευη που επισης κατασκευαζει μονο αυτη. απο κει και περα το να προβαλλεις σαν επιχειρημα τα κερδη μιας εταιριας και τα μεριδια στην αγορα λες και εισαι κανενας μεγαλομετοχος και θα βγαλεις λεφτα ειναι λιγο γελοιο. εκτος κι αν εισαι, δεν ξερω τι επαγγελεσαι...λοιπον δεν σου απανταω αλλο γιατι δε βλεπω να καταλαβαινομαστε παρολο που μιλαω πολυ απλα. το μονο που θα σου παραθεσω, επειδη αναφερεις και συγκριση συσκευων και συγκριση λογισμικου, αυτα τα 3 γραφηματα να τα μελετησεις.

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.002.jpg

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.003.jpg

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.004.jpg

Δημοσ.

φιλε μου μια χαρα το καταλαβαινω εσυ μαλλον εισαι αλλου. οταν θα συγκρινεις μια εταιρια οπως η apple με αλλες θα συγκρινεις και οσον αφορα το os που το κατασκευαζει μονη της και μονο αυτη και οσον αφορα τη συσκευη που επισης κατασκευαζει μονο αυτη. απο κει και περα το να προβαλλεις σαν επιχειρημα τα κερδη μιας εταιριας και τα μεριδια στην αγορα λες και εισαι κανενας μεγαλομετοχος και θα βγαλεις λεφτα ειναι λιγο γελοιο. εκτος κι αν εισαι, δεν ξερω τι επαγγελεσαι...λοιπον δεν σου απανταω αλλο γιατι δε βλεπω να καταλαβαινομαστε παρολο που μιλαω πολυ απλα. το μονο που θα σου παραθεσω, επειδη αναφερεις και συγκριση συσκευων και συγκριση λογισμικου, αυτα τα 3 γραφηματα να τα μελετησεις.

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.002.jpg

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.003.jpg

http://www.surgeworks.com/wp-content/uploads/2010/12/October-2010-Apple-vs-Android.004.jpg

μα ειπαμε οτι δεν εχει σημασια ποσοι χρησιμοποιουν ενα λειτουργικο, για να ειναι καλο. το ios ειναι το καλυτερο, επειδη ετσι μου ηρθε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...