Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα, και τοτε γιατι πριν κοτσαρες το 39% του android, επειδη δεν εχει σημασια ποσοι το χρησιμοποιουν για να ειναι καλο??

το "κοτσαρω" οπως λες οχι για να δειξω οτι το λογισμικο ειναι καλυτερο η χειροτερο απο το ios αλλα απλα και μονο να δειξω οτι εχει πουλησει περισσοτερο. δλδ το επιχειρημα εξυπηρετει τον εαυτο του και το εβαλα επειδη ειπωθηκε οτι εχουν μηδαμινα ποσοστα στην αγορα τα androd.δεεν ξερω για σενα αλλα εγω δε θα κρινω απο το ποσοστο της αγορας το τι κινητο θα παρω

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το "κοτσαρω" οπως λες οχι για να δειξω οτι το λογισμικο ειναι καλυτερο η χειροτερο απο το ios αλλα απλα και μονο να δειξω οτι εχει πουλησει περισσοτερο. δλδ το επιχειρημα εξυπηρετει τον εαυτο του και το εβαλα επειδη ειπωθηκε οτι εχουν μηδαμινα ποσοστα στην αγορα τα androd.δεεν ξερω για σενα αλλα εγω δε θα κρινω απο το ποσοστο της αγορας το τι κινητο θα παρω

εγω παντωσ δεν ειδα να αναφερθηκε κατι για τα ποσοστα του ανδροιδ

επισησ, εγω θα κοιταξω τι ποσοστο εχει μια συσκευη-ενα λειτουργικο, γιατι αυτο θα σημαινει οτι για να αγοραζουν τοσοι % ανθρωποι καποιο λειτουργικο, καποιο λογο θα εχουν, και αναλογα με το λογο αυτο, θα παιξει ρολο και στην τελικη μου αποφαση για το ποια συσκευη θα παρω

Δημοσ.

εγω παντωσ δεν ειδα να αναφερθηκε κατι για τα ποσοστα του ανδροιδ

επισησ, εγω θα κοιταξω τι ποσοστο εχει μια συσκευη-ενα λειτουργικο, γιατι αυτο θα σημαινει οτι για να αγοραζουν τοσοι % ανθρωποι καποιο λειτουργικο, καποιο λογο θα εχουν, και αναλογα με το λογο αυτο, θα παιξει ρολο και στην τελικη μου αποφαση για το ποια συσκευη θα παρω

ενταξει τοτε φιλε μου ακολουθησε εσυ αυτα τα κριτιρια. εγω προσωπικα δεν κανω τετοια πραγματα γιατι για μενα δεν παιζει κανενα ρολο αν το προτιμανε και 10 εκατομμυρια ανθρωποι, κοιταω να το προτιμω εγω. προσεχε μονο μην ειναι ολοι αυτοι που τα αγοραζουν λαθος τελικα οπως συμβαινει συχνα στη μαζα και βγεις χαμενος.γιαυτο μια συσκευη που θα δωσεις ενα 500αρικο για να την παρεις τσεκαρε την ενδομυχως. φιλικη συμβουλη

Δημοσ.

Το δίκτυο είναι πολύ πιο προσεγμένο και τα data plans πολύ πιο προσιτά. Επίσης υπάρχουν ένα σωρό υπηρεσίες και apps που είναι προσαρμοσμένα να σου δίνουν χρήσιμες πληροφορίες. Αναφορικά σου λέω ότι στο κινητό μου λαμβάνω ανά πάσα στιγμή κατάσταση του μετρό (real time) ποιες γραμμές έχουν κλείσει και γιατί. Καθώς και χρονοδιάγραμμα για οποιοδήποτε μέσο μαζικής μεταφοράς, μέχρι και αγορά εισιτηρίου απ´ευθείας από μια εφαρμογή.

Καμιά σχέση με Ελλάδα σε αυτό το θέμα. Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Όχι, δεν χρειάζονται όλοι smartphone. Αλλά η σημασία του εδώ σαν συσκευή και ευφεύρεση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χώρα που ζεις. Έχει περισσότερο νόημα η έννοια του smartphone.

δε διαφωνω, ομως κι εδω ενα smarthpone μπορει να φανει παρα πολυ χρησιμο, πλεον λιγο πολυ ολοι δινουν data στα νεα συμβολαια τους και εχουμε σε αρκετα μερη wifi

αλλου το παω.. οτι τα smartphones ειναι πραγματικα χρησιμα σε λιγους

επισης ειναι ακομα λιγοτεροι αυτοι που εξερευνουν τις δυνατοτητες τους ωστε να τις εκμεταλλευτουν και να κανουν τελικα τη ζωη τους ευκολοτερη που ειναι και το ζητουμενο

βγαζω στην ακρη αυτους που εχουν ψυχωση με τη τεχνολογια (αυτοι υπαρχουν παντου και στα pc και σε ολων των ειδων τα gadgets.. και ειναι ιδιαιτερη κατηγορια ανθρωπων)

και μενουν αυτοι που ακολουθουν τη ΜΟΔΑ ή επιλεγουν ενα smartphone γιατι πλεον κυριως τετοια υπαρχουν.

αυτοι θελουν απλα ενα τηλεφωνο , να στελνουν κανα μηνυματακι, να ακουν μουσικη, αντε και να μπαινουν λιγο στο internet ή το facebook

ομως υπαρχει μια διαφορα.. ειναι τελειως διαφορετικο να το κανεις αυτο ξοδευοντας 100-150 ευρω και να παρεις ενα οικονομικο android απο το να δινεις μια μικρη περιουσια για να παρεις iphone

δε λεω οτι δεν υπαρχει χρησιμοτητα , το αντιθετο υπαρχει κι εγω το ξερω καλα μιας και πλεον ειμαι "εθισμενος" στις ευκολιες που προσφερει ενα τετοιο τηλεφωνο και δυσκολα θα ζουσα χωρις αυτο , ομως ακομα και σε χωρες οπου η υποδομη ειναι πολυ καλυτερη της ελλαδας , ειναι πααααρα πολλοι αυτοι που δεν τη "παιρνουν" τη τεχνολογια, δε σκαμπαζουν και δεν εχουν καμια διαθεση να ασχολουνται με αυτη

και υπολογιστες ακομα, πολλοι χρησιμοποιουν υποχρεωτικα για να κανουν καποια πραγματα, αυτο δε σημαινει οτι εχουν ψαχτει ιδιαιτερα μαζι τους οποτε ξερουν να κανουν τα βασικα που τους χρειαζονται.

σε ενα τετοιο ατομο δε θα προτεινες ποτε καποιον 6πυρηνο με ssd και gpu του 500αρικου

θα του προτεινες ενα απλο και οικονομικο μηχανημα για να κανει τη δουλεια του

οταν εγω λοιπον βλεπω τοσα εκατομμυρια πωλησεις iphone 4 , ενα μονο μπορω να υποθεσω..

μοδα και ανουσιο ξοδεμα , γιατι δεν γινεται ολοι αυτοι να ειναι geeks , ουτε ολοι αυτοι να εχουν πραγματικα για πεταμα τοσα πολλα λεφτα (για ενα μολις τηλεφωνο)

αρα κατι συμβαινει εδω περα..

τα high end android, συμφωνω οτι θα τα παρουν και πολλοι "ποζεραδες" ή ατομα που ειχαν συνηθισει τα προηγουμενα χρονια να ξοδευουν πολλα λεφτα για ενα se, νοκια ή δε ξερω κι εγω τι (λογω μοδας κι αυτοι, απλα ισως εμειναν πισω..) κι ας μην εχουν ιδεα τι παιρνουν , αλλα σιγουρα ολα αυτα τα ατομα ειναι πολυ λιγοτερα απο αναλογους κατοχους iphone, οι οποιοι ειναι οι πρωην κατοχοι των πανακριβων nokia απο τιτανιο και αντιστοιχων συσκευων που θεωρουσαν οτι τους προσδιδουν ενα status , οπως ενα ακριβο ρολοι ή παπουτσι.

το να παρει μια ασχετη κοπελιτσα ενα φθηνο android οντως δε λεει κατι για την ενσυνειδητη αν θες διαδοση του λογισμικου (λεει βεβαια για το ποσοστο του που διαρκως ανεβαινει κι εκει μπορεις να πεις για κουτση μαρια ).

ομως λιγο το κακο , γιατι ξοδεψε ενα αρκετα λογικο ποσο και πηρε ενα κινητο που κανει οσα εκανε αυτο που ειχε μεχρι τωρα . κανει βεβαια και πολλα περισσοτερα , αλλα ακομα κι αν δεν τα εκμεταλλευτει ουτε λιγο αυτο που μετραει για μενα ειναι οτι δεν καταξοδευτηκε/καταχρεωθηκε για να παρει ενα υπερμηχανημα που δεν της χρειαζεται

εχει μεν ενα "υπερμηχανημα" σε σχεση με αυτο που ειχε , αλλα δεν ειναι ακριβο

βλεπω δηλαδη κατι σερβιτορες που δεν εχουν λεφτα οι κοπελες (ειναι λογικο και καθολου κατακριτεο, μη παρεξηγηθω , απλα μου ρθε ενα παραδειγμα στο μυαλο μου) , να παιζουν με το 4αρι στο χερι.. ειναι ξεφτιλα

ειχα μια φιλη μου που πηγε και καταχρεωθηκε (ενω ηδη χρωσταει πολλα απο διαφορα ψωνια) για να παρει macbook , επειδη το αγορι της εχει τρελα με την apple και της ειπε οτι αυτο ειναι το καλυτερο να παρει whatever.gif ενω θα μπορουσα να της φτιαξω εγω ενα ικανο pc με 3 το πολυ κατοσταρικα , ή εστω να επαιρνε ενα φθηνοτερο λαπτοπ

αμα τη δω να εχει και iphone ειλικρινα δε θα κρατηθω και θα τη χτυπησω :P

δε λεω κι εγω παρακινησα τη κοπελα μου να παει σε android οταν ηθελε να αλλαξει τηλεφωνο , αλλα εδωσε 150 ευρω τα οποια δεν της ελειψαν , ουτε τα εβαλε σε καρτες

ειδικα τετοια ατομα που ποτε δε θα αγοραζαν ακριβο ή δυνατο pc, 3d τηλεοραση ή γενικα ακριβα gadgets , παρολα αυτα αγοραζουν apple ,ειναι προφανες οτι ειναι θυματα της διαφημισης

δε μιλαω καν για τετοιες περιπτωσεις οπου υπαρχει τρελο προβλημα στον εγκεφαλο

οποτε μη λεμε οτι δεν ειναι θεμα μοδας.. ναι υπαρχει και η μοδα στο android , αλλα τουλαχιστον υπαρχει απο ατομα που κατανοουν περισσοτερο τι αγοραζουν , ή ειναι βαρεμενοι με τη τεχνολογια (ακομα κι αν δεν τους χρειαζεται) , το δυνατο hardware τις rom και ολα τα παρελκομενα..

φυσικα και απο την αλλη πλευρα υπαρχουν παρα πολλοι που κατανοουν πληρως τι αγοραζουν , δυστυχως ομως επιμενω οτι ειναι με διαφορα η μειοψηφια..

και δεν εχει σχεση με τη χωρα. συνεχως ακουω οτι στην ελλαδα κανουμε το ενα.. κανουμε το αλλο..

παντου με αναλογο τροπο σκεφτονται και δεν ειμαστε πλεον ουγκαντα , εχουμε hsdpa και σε κατι ασχετα χωρια (μιας και το διαπιστωσα φετος στις διακοπες μου) και μπορουμε κι εμεις να απολαυσουμε επιτελους σωστα ενα smartphone.

ισως οχι οπως εξω , αλλα δεν ειμαστε και στο επιπεδο που το παρουσιαζεις..

τελος , το ξαναλεω, στο αντιπαλο στρατοπεδο υπαρχουν και οι προσιτες επιλογες , το οποιο ειναι για μενα και το πιο σημαντικο, ειδικα αυτη την εποχη (αλλα και ολες τις εποχες εδω που τα λεμε)

και σε οτι αφορα τη συγκεκριμενη ειδηση, με ενοχλει οταν παρεμποδιζονται καποιες εταιρειες να πουλησουν τα προιοντα τους κι εγω σαν καταναλωτης να ωφεληθω απο τον ανταγωνισμο.

δυστυχως οι ταμπλετες με honeycomb ειναι αστεια ακριβες σε σημειο που κανουν το ipad να μοιαζει ευκαιρια, ομως ελπιζω καποια στιγμη να μπορω να αποκτησω καποια σε μια λογικη τιμη.

οταν ομως πεφτουν μηνυσεις επειδη εχουν ορθογωνιο σχημα, περα απο το να γελαω, εκνευριζομαι οχι γιατι νοιαζομαι για τη google τη samsung και τη motorola , αλλα για τη τσεπη μου.. γιατι λεφτα για (υπερτιμημενο κατα τη γνωμη μου παντα ) προιον της apple δε προκειται ποτε να διαθεσω

λογικο ειναι λοιπον να μην αρεσει σε ολους τους υπολοιπους που δε θελουν να παρουν ipad , να προσπαθει η apple να μονοπωλησει τη συγκεκριμενη αγορα..

Δημοσ.

βλέπω στην συζήτηση γράφουν "νέα" μέλη που έχουν βαλθεί να μας πείσουν πόσο λάθος και πόσο σκάρτο είναι η Apple, το iPhone και το iPad....

πόσο άσχετοι με την τεχνολογία είμαστε, ότι δεν ξέρουμε τίποτα και ότι είμαστε ηλίθιοι που χρησιμοποιούμε προϊόντα της Apple για να κάνουμε την δουλειά μας...

στο θέμα της συζήτησης τώρα...

έχω διαβάσει ένα σωρό ανακρίβειες από "ειδικούς"... ξέρετε τώρα... δικηγόρους, μηχανικούς, δικαστές και τους κορυφαίους του forum....τα μέντιουμ...

αυτούς που προβλέπουν την κατάρρευση της Apple... της ήδη χαμηλές πωλήσεις κτλ κτλ με ανύπαρκτα στοιχεία....!!!!!!!

βέβαια με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο...

οι υπερασπιστές και αυτοαποκαλούμενοι power users... της καλής και άγιας πολυεθνικής Google και του "θεικού"android είναι καλό να ξέρουν ότι διαμάχες, μηνύσεις, εξωδικαστικοί συμβιβασμοί κτλ συμβαίνουν πάντα μεταξύ των εταιρειών... δεν είναι πρώτη φορά...θα συμβαίνει για πάντα...

για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια... για την επίλυση των διαφορών αφού ακούσουν και τις δύο πλευρές...

εσείς κάνατε αυτό που γίνετε πάντα στην Ελλάδα... αποφασίσατε χωρίς στοιχεία... χωρίς τίποτα...

δικάσατε με βάση τα προσωπικά σας γούστα και κόμπλεξ...

Δημοσ.

Ναι ρε φίλε οκ ότι πεις εσυ...τα νούμερα αυτα που τα βρίσκεις δεν μπορώ να καταλάβω και γιατί δεν τα παρουσιάζεις εδώ παρά μόνο τα επικαλείσαι τη στιγμή που όλος ο νόημων κόσμος βλέπει ότι το android ανεβαίνει και η apple συλλέγει όλο και περισσότερη αντιπάθεια όχι επειδή έκανε μια η δύο λογικές μηνύσεις όπως είπες αλλά επειδή το χει κάνει καραμέλα να τρέχει στα δικαστήρια επειδή κάποιος έφτιαξε παρόμοιου σχήματος προϊόν. Από κει και πέρα ο καθένας ανάλογα το μυαλουδάκι που κουβαλάει στο κεφαλάκι του ξοδεύει σωστά τα λεφτά του η τα σκόρπαει και παίρνει καλά προϊόντα με value for money η τον μαδανε τα τσακάλια του marketing και αυτοί που επικαλούνται το ψώνιο του να αγοράσει κάτι trendy και τα περί κόμπλεξ που τσαμπουνάς δε θα τα σχολιάσω γιατί το να πας να κάνεις ψυχολόγηση από δω στον καθέναν αυτό μάλλον δείχνει κόμπλεξ και σοβαρό σκάλώμα στον εγκέφαλο και περαστικά σου

android.png

Δημοσ.

βλέπω στην συζήτηση γράφουν "νέα" μέλη που έχουν βαλθεί να μας πείσουν πόσο λάθος και πόσο σκάρτο είναι η Apple, το iPhone και το iPad....

πόσο άσχετοι με την τεχνολογία είμαστε, ότι δεν ξέρουμε τίποτα και ότι είμαστε ηλίθιοι που χρησιμοποιούμε προϊόντα της Apple για να κάνουμε την δουλειά μας...

στο θέμα της συζήτησης τώρα...

έχω διαβάσει ένα σωρό ανακρίβειες από "ειδικούς"... ξέρετε τώρα... δικηγόρους, μηχανικούς, δικαστές και τους κορυφαίους του forum....τα μέντιουμ...

αυτούς που προβλέπουν την κατάρρευση της Apple... της ήδη χαμηλές πωλήσεις κτλ κτλ με ανύπαρκτα στοιχεία....!!!!!!!

βέβαια με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο...

οι υπερασπιστές και αυτοαποκαλούμενοι power users... της καλής και άγιας πολυεθνικής Google και του "θεικού"android είναι καλό να ξέρουν ότι διαμάχες, μηνύσεις, εξωδικαστικοί συμβιβασμοί κτλ συμβαίνουν πάντα μεταξύ των εταιρειών... δεν είναι πρώτη φορά...θα συμβαίνει για πάντα...

για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια... για την επίλυση των διαφορών αφού ακούσουν και τις δύο πλευρές...

εσείς κάνατε αυτό που γίνετε πάντα στην Ελλάδα... αποφασίσατε χωρίς στοιχεία... χωρίς τίποτα...

δικάσατε με βάση τα προσωπικά σας γούστα και κόμπλεξ...

Δικαστικη διαμαχη για το σχημα μιας ταμπλετα,τη θεωρεις πολυ λογικη?

Πατενταρουμε και τα σχηματα πλεων?Για να τρεξω να πατενταρω το κυκλο,πριν με προλαβει η apple!

Και το android δεν ειναι θεϊκο,απλα μας προστατευει απο τους καιροσκοπους,δινοντας μας αυτα που χρειαζομαστε ή και παραπανω,χωρις να μας γδερνουν!

Οποταν σιγουρα αξιζει και με το παραπανω την υποστηριξη και η αποδοχη,που εχει απο τη πλειοψηφια!

Δημοσ.

δε διαφωνω, ομως κι εδω ενα smarthpone μπορει να φανει παρα πολυ χρησιμο, πλεον λιγο πολυ ολοι δινουν data στα νεα συμβολαια τους και εχουμε σε αρκετα μερη wifi

αλλου το παω.. οτι τα smartphones ειναι πραγματικα χρησιμα σε λιγους

επισης ειναι ακομα λιγοτεροι αυτοι που εξερευνουν τις δυνατοτητες τους ωστε να τις εκμεταλλευτουν και να κανουν τελικα τη ζωη τους ευκολοτερη που ειναι και το ζητουμενο

βγαζω στην ακρη αυτους που εχουν ψυχωση με τη τεχνολογια (αυτοι υπαρχουν παντου και στα pc και σε ολων των ειδων τα gadgets.. και ειναι ιδιαιτερη κατηγορια ανθρωπων)

και μενουν αυτοι που ακολουθουν τη ΜΟΔΑ ή επιλεγουν ενα smartphone γιατι πλεον κυριως τετοια υπαρχουν.

αυτοι θελουν απλα ενα τηλεφωνο , να στελνουν κανα μηνυματακι, να ακουν μουσικη, αντε και να μπαινουν λιγο στο internet ή το facebook

ομως υπαρχει μια διαφορα.. ειναι τελειως διαφορετικο να το κανεις αυτο ξοδευοντας 100-150 ευρω και να παρεις ενα οικονομικο android απο το να δινεις μια μικρη περιουσια για να παρεις iphone

δε λεω οτι δεν υπαρχει χρησιμοτητα , το αντιθετο υπαρχει κι εγω το ξερω καλα μιας και πλεον ειμαι "εθισμενος" στις ευκολιες που προσφερει ενα τετοιο τηλεφωνο και δυσκολα θα ζουσα χωρις αυτο , ομως ακομα και σε χωρες οπου η υποδομη ειναι πολυ καλυτερη της ελλαδας , ειναι πααααρα πολλοι αυτοι που δεν τη "παιρνουν" τη τεχνολογια, δε σκαμπαζουν και δεν εχουν καμια διαθεση να ασχολουνται με αυτη

και υπολογιστες ακομα, πολλοι χρησιμοποιουν υποχρεωτικα για να κανουν καποια πραγματα, αυτο δε σημαινει οτι εχουν ψαχτει ιδιαιτερα μαζι τους οποτε ξερουν να κανουν τα βασικα που τους χρειαζονται.

σε ενα τετοιο ατομο δε θα προτεινες ποτε καποιον 6πυρηνο με ssd και gpu του 500αρικου

θα του προτεινες ενα απλο και οικονομικο μηχανημα για να κανει τη δουλεια του

οταν εγω λοιπον βλεπω τοσα εκατομμυρια πωλησεις iphone 4 , ενα μονο μπορω να υποθεσω..

μοδα και ανουσιο ξοδεμα , γιατι δεν γινεται ολοι αυτοι να ειναι geeks , ουτε ολοι αυτοι να εχουν πραγματικα για πεταμα τοσα πολλα λεφτα (για ενα μολις τηλεφωνο)

αρα κατι συμβαινει εδω περα..

τα high end android, συμφωνω οτι θα τα παρουν και πολλοι "ποζεραδες" ή ατομα που ειχαν συνηθισει τα προηγουμενα χρονια να ξοδευουν πολλα λεφτα για ενα se, νοκια ή δε ξερω κι εγω τι (λογω μοδας κι αυτοι, απλα ισως εμειναν πισω..) κι ας μην εχουν ιδεα τι παιρνουν , αλλα σιγουρα ολα αυτα τα ατομα ειναι πολυ λιγοτερα απο αναλογους κατοχους iphone, οι οποιοι ειναι οι πρωην κατοχοι των πανακριβων nokia απο τιτανιο και αντιστοιχων συσκευων που θεωρουσαν οτι τους προσδιδουν ενα status , οπως ενα ακριβο ρολοι ή παπουτσι.

το να παρει μια ασχετη κοπελιτσα ενα φθηνο android οντως δε λεει κατι για την ενσυνειδητη αν θες διαδοση του λογισμικου (λεει βεβαια για το ποσοστο του που διαρκως ανεβαινει κι εκει μπορεις να πεις για κουτση μαρια ).

ομως λιγο το κακο , γιατι ξοδεψε ενα αρκετα λογικο ποσο και πηρε ενα κινητο που κανει οσα εκανε αυτο που ειχε μεχρι τωρα . κανει βεβαια και πολλα περισσοτερα , αλλα ακομα κι αν δεν τα εκμεταλλευτει ουτε λιγο αυτο που μετραει για μενα ειναι οτι δεν καταξοδευτηκε/καταχρεωθηκε για να παρει ενα υπερμηχανημα που δεν της χρειαζεται

εχει μεν ενα "υπερμηχανημα" σε σχεση με αυτο που ειχε , αλλα δεν ειναι ακριβο

βλεπω δηλαδη κατι σερβιτορες που δεν εχουν λεφτα οι κοπελες (ειναι λογικο και καθολου κατακριτεο, μη παρεξηγηθω , απλα μου ρθε ενα παραδειγμα στο μυαλο μου) , να παιζουν με το 4αρι στο χερι.. ειναι ξεφτιλα

ειχα μια φιλη μου που πηγε και καταχρεωθηκε (ενω ηδη χρωσταει πολλα απο διαφορα ψωνια) για να παρει macbook , επειδη το αγορι της εχει τρελα με την apple και της ειπε οτι αυτο ειναι το καλυτερο να παρει whatever.gif ενω θα μπορουσα να της φτιαξω εγω ενα ικανο pc με 3 το πολυ κατοσταρικα , ή εστω να επαιρνε ενα φθηνοτερο λαπτοπ

αμα τη δω να εχει και iphone ειλικρινα δε θα κρατηθω και θα τη χτυπησω :P

δε λεω κι εγω παρακινησα τη κοπελα μου να παει σε android οταν ηθελε να αλλαξει τηλεφωνο , αλλα εδωσε 150 ευρω τα οποια δεν της ελειψαν , ουτε τα εβαλε σε καρτες

ειδικα τετοια ατομα που ποτε δε θα αγοραζαν ακριβο ή δυνατο pc, 3d τηλεοραση ή γενικα ακριβα gadgets , παρολα αυτα αγοραζουν apple ,ειναι προφανες οτι ειναι θυματα της διαφημισης

δε μιλαω καν για τετοιες περιπτωσεις οπου υπαρχει τρελο προβλημα στον εγκεφαλο

οποτε μη λεμε οτι δεν ειναι θεμα μοδας.. ναι υπαρχει και η μοδα στο android , αλλα τουλαχιστον υπαρχει απο ατομα που κατανοουν περισσοτερο τι αγοραζουν , ή ειναι βαρεμενοι με τη τεχνολογια (ακομα κι αν δεν τους χρειαζεται) , το δυνατο hardware τις rom και ολα τα παρελκομενα..

φυσικα και απο την αλλη πλευρα υπαρχουν παρα πολλοι που κατανοουν πληρως τι αγοραζουν , δυστυχως ομως επιμενω οτι ειναι με διαφορα η μειοψηφια..

και δεν εχει σχεση με τη χωρα. συνεχως ακουω οτι στην ελλαδα κανουμε το ενα.. κανουμε το αλλο..

παντου με αναλογο τροπο σκεφτονται και δεν ειμαστε πλεον ουγκαντα , εχουμε hsdpa και σε κατι ασχετα χωρια (μιας και το διαπιστωσα φετος στις διακοπες μου) και μπορουμε κι εμεις να απολαυσουμε επιτελους σωστα ενα smartphone.

ισως οχι οπως εξω , αλλα δεν ειμαστε και στο επιπεδο που το παρουσιαζεις..

τελος , το ξαναλεω, στο αντιπαλο στρατοπεδο υπαρχουν και οι προσιτες επιλογες , το οποιο ειναι για μενα και το πιο σημαντικο, ειδικα αυτη την εποχη (αλλα και ολες τις εποχες εδω που τα λεμε)

και σε οτι αφορα τη συγκεκριμενη ειδηση, με ενοχλει οταν παρεμποδιζονται καποιες εταιρειες να πουλησουν τα προιοντα τους κι εγω σαν καταναλωτης να ωφεληθω απο τον ανταγωνισμο.

δυστυχως οι ταμπλετες με honeycomb ειναι αστεια ακριβες σε σημειο που κανουν το ipad να μοιαζει ευκαιρια, ομως ελπιζω καποια στιγμη να μπορω να αποκτησω καποια σε μια λογικη τιμη.

οταν ομως πεφτουν μηνυσεις επειδη εχουν ορθογωνιο σχημα, περα απο το να γελαω, εκνευριζομαι οχι γιατι νοιαζομαι για τη google τη samsung και τη motorola , αλλα για τη τσεπη μου.. γιατι λεφτα για (υπερτιμημενο κατα τη γνωμη μου παντα ) προιον της apple δε προκειται ποτε να διαθεσω

λογικο ειναι λοιπον να μην αρεσει σε ολους τους υπολοιπους που δε θελουν να παρουν ipad , να προσπαθει η apple να μονοπωλησει τη συγκεκριμενη αγορα..

Όντως αποτελει μοδα το να εχεις πλεον καποιο προιον apple, αλλά είναι και αδικο να πιστευεται αυτο για ολους τουσ χρηστεσ του, επισης, προς θεου, δεν ειπε κανεις να πας να παρεις ενα προιον τοσο αχρειαστο οσο ενα κινητο των 600 ευρω, και να καταληξεις να χρωστας. Τοτε φταις εσυ ο ιδιος. Επιπλεον, iphone ουτε εγω έχω (ipod touch εχω και ενα απλο κινητακι), για τον πολυ απλο λόγο οτι δεν θελω να δωσω τοσα λεφτα, γιατι θα πρεπει να στερηθω κατι αλλο για να αγορασω αυτη τη συσκευη. εγω όμως αναφέρομαι στην κατηγορία των χρηστων που πληρωνουν πολλα λεφτα σε κινητα (όντως, λογο ψυχωσης με αυτα), και σε αυτη τη περιπτωση πιστευω οτι ενα iphone ειναι πιο καλη αγορα.

Τέλος, έχω σκεφτεί να αγοράσω ένα android κινητο, αλλα η αντιμετωπιση των καταναλωτων απο τις εταιρειες, τη θεωρω τουλαχιστον αχρηστη, γιατι ειναι βλακια να αγοραζεις ενα κινητο, και σε ενα μηνα να μην βγαζουν καν ενημερωσεις. Και επισης βλακια ειναι, και το bloat που συνοδεύει τις συσκευές αυτές. Θεωρω το pure android πολυ ομορφο, αλλα οι αλλαγες που δεχεται απο εταιρειες οπως samsung, sony ericsson και htc,πιστευω οτι το κανουν να δείχνει πολυ ασχημο

Δημοσ.

Τέλος, έχω σκεφτεί να αγοράσω ένα android κινητο, αλλα η αντιμετωπιση των καταναλωτων απο τις εταιρειες, τη θεωρω τουλαχιστον αχρηστη, γιατι ειναι βλακια να αγοραζεις ενα κινητο, και σε ενα μηνα να μην βγαζουν καν ενημερωσεις. Και επισης βλακια ειναι, και το bloat που συνοδεύει τις συσκευές αυτές. Θεωρω το pure android πολυ ομορφο, αλλα οι αλλαγες που δεχεται απο εταιρειες οπως samsung, sony ericsson και htc,πιστευω οτι το κανουν να δείχνει πολυ ασχημο

ναι συμφωνω απολυτα με αυτα που λες και ελπιζουμε να φτιαξουν τα πραγματα στο μελλον

δεν ειναι και τελειως λαθος το να αποκαλουμαστε beta testers (δυστυχως) , αλλα γενικα υπαρχει συνεχομενη βελτιωση της καταστασης και οι εταιρειες καταλαβαινουν και οι ιδιες (περα απο το χερι που προσπαθει να τους βαλει η google) οτι η υποστηριξη που παρεχουν πλεον αποτελει βασικο κριτηριο για ολο και περισσοτερους καταναλωτες και αρχιζουν και σοβαρευουν

δυστυχως καποια αυτονοητα πραγματα δεν ειναι ακομα αυτονοητα και ο επιδοξος αγοραστης πρεπει να το ψαξει αρκετα το πραγμα

ειδικα σε πιο οικονομικες συσκευες η υποστηριξη ειναι απαραδεκτη με ελαχιστα "φωτεινα" αν μπορουμε να το πουμε ετσι παραδειγματα

και δεν θεωρω λυση το να ψαχνομαστε στο xda και νιωθω απο τους τυχερους που μεχρι τωρα δε μου χρειαστηκε να καταφυγω σε αυτη τη λυση

Δημοσ.

Προσωπική γνώμη αλλά για μένα τα καλύτερα κινητά android είναι δύο. Το Nexus One και το Nexus S. Για τον απλό λόγο ότι φοράνε vanilla OS με σίγουρες μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς επιπρόσθετα σκουπίδια που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς όπως είπε και κάποιος πολύ σωστά επάνω.

Η τιμή των συγκεκριμένων κινητών παρ'ολα αυτά όμως πλησίαζε αρκετα την τιμή ενός iphone και ειδικά το Nexus S όταν πρωτοκυκλοφόρησε... αναρωτιέμαι γιατί αφού το NS ήταν σχεδόν ίδιο σε δυνατότητες και hardware με το πολύ φθηνότερο galaxy S με μόνη διαφορά το "καθαρό" λειτουργικό. Ήταν λίγο τακτική Apple αυτή... :devil:

Δημοσ.

ναι αλλα καλως ή κακως (καλως μαλλον) οι τιμες τους καποια στιγμη πεφτουν κι ετσι υπαρχουν ευκαιριες και γενικα μπορει καποιος να πει οτι λειτουργει ο ανταγωνισμος απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσοι κατασκευαστες και τοσα αξιολογα μοντελα

(την τιμολογιακη πολιτικη των ελληνικων καταστηματων την αφηνω απ'εξω για ευνοητους λογους... :rolleyes: )

και αυτο δε συμβαινει μονο σε μοντελα που πηγαν απατα (οπως το nexus s καλη ωρα που πλεον το δινουν μισοτιμης γιατι οι τακτικες apple δεν επιασαν ;) ) , αλλα και μοντελα που ηταν αρκετα επιτυχημενα οπως το galaxy s

οσο περασε ο καιρος η τιμη του επεσε σε πολυ καλα επιπεδα (στο λανσαρισμα του ηταν οντως πανακριβο οπως ηταν και το διπυρηνο το οποιο και αυτο καποια στιγμη θα πεσει τοσο ωστε να θεωρειται "ευκαιρια")

τα iphone απο την αλλη παραμενουν ακριβα και ως μεταχειρισμενα.. :fear:

αυτο το νομισμα βεβαια εχει 2 οψεις (μεταπωλητικη αξια και το ποσο μ@λακας θα νιωσει αυτος που πηρε ενα galaxy ή nexus στα 600 ευρω και ξαφνικα δε μπορει να το πουλησει ουτε 200) , ομως απο τη στιγμη που ανηκω στους υπομονετικους και σε αυτους που γενικα κοιταζουν και ψαχνουν το value for money μονο θετικα μπορω να δω τη συγκεκριμενη κατασταση

και εδω που τα λεμε ετσι λειτουργουν γενικα τα πραγματα στο χωρο της τεχνολογιας, το iphone ειναι ενα παραδοξο το οποιο εχει φυσικα να κανει και με τη πολιτικη του κατασκευαστη , αλλα και τη ψυχολογια του κοινου του

ομως κακα τα ψεματα το να κανει ενα 3gs πανω απο 400 ευρω καινουριο (στα ιντερνετομαγαζα) ειναι τελειως παραλογο

Δημοσ.

ομως κακα τα ψεματα το να κανει ενα 3gs πανω απο 400 ευρω καινουριο (στα ιντερνετομαγαζα) ειναι τελειως παραλογο

Συμφωνώ.

http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTAyNTQzMjI

Και μάλιστα η διαφορά του δεν είναι και μεγάλη από το 4. Και αν αναλογιστείς ότι το 3gs το δίνουν τόσο με 8gb ενώ το 4άρι ξεκινάει από 16gb, τελικά στην ουσία η τιμή τους είναι ίδια! Το ίδιο ίσχυε και στην περίπτωση του 3gs με το 3g.

Ο αντίλογος όμως εδώ είναι όπως λες η μεταπωλητική αξία.

Είναι γελοίο να δώσει κάποιος τόσα λεφτά σήμερα για να πάρει ένα 3gs. Όμως, για έναν ήδη κάτοχο iphone που θα ήθελε το επόμενο μοντέλο για παράδειγμα, μπορεί να το αποκτήσει (εδώ που είμαι τουλάχιστον), χωρίς πλάκα, με 150 λίρες απλά πουλώντας το παλιό του. Είναι σίγουρο ότι θα βρει αγοραστή (κορόιδα υπάρχουν παντού δόξα το Θεό ^_^ ).

Βαρέθηκε το iphone και θέλει κάτι καινούργιο? Το πουλάει, παίρνει ένα ωραιότατο android και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση στο τέλος του μένουν και λεφτά για τις π.....ες. :-D

Τώρα που το σκέφτομαι, οι περισσότεροι Άγγλοι (κάτοχοι iphone) έχουν πάντα το τελευταίο μοντέλο. Ίσως αρκετοί από αυτούς να ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική...

Δημοσ.

Προσωπική γνώμη αλλά για μένα τα καλύτερα κινητά android είναι δύο. Το Nexus One και το Nexus S. Για τον απλό λόγο ότι φοράνε vanilla OS με σίγουρες μελλοντικές αναβαθμίσεις χωρίς επιπρόσθετα σκουπίδια που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς όπως είπε και κάποιος πολύ σωστά επάνω.

Η τιμή των συγκεκριμένων κινητών παρ'ολα αυτά όμως πλησίαζε αρκετα την τιμή ενός iphone και ειδικά το Nexus S όταν πρωτοκυκλοφόρησε... αναρωτιέμαι γιατί αφού το NS ήταν σχεδόν ίδιο σε δυνατότητες και hardware με το πολύ φθηνότερο galaxy S με μόνη διαφορά το "καθαρό" λειτουργικό. Ήταν λίγο τακτική Apple αυτή... :devil:

αυτο εγινε γιατι αρχικα το nexus s ειχε προωθηθει απο τη google και αργοτερα απο τη samsung σε αντιθεση με το nexus one που ηταν αποκλειστικα της google παρολο που το hardware ειχε κατασκευαστει απο την htc.το nexus s οντως ηταν τσιμπημενο οταν βγηκε. η μονη διαφορα του με το galaxy s ηταν το flash και το os. γιαυτο ομως και δεν πουλησε και τελικα η τιμη του επεσε κατακορυφα. βεβαια δυστυχως αποσυρθηκε σχεδον και η amoled εκδοση και τωρα υπαρχει σχεδον παντου μια με slcd...

αυτο που λες για το os των κινητων ισχυει εν μερει αλλα πιστευω οτι η κατασταση ειναι πολυ καλυτερη απο παλια. σκεψου οτι αν επαιρνες πριν μερικα χρονια ενα nokia ησουν υποχρεωμενος να δουλεψεις με οποια εκδοση symbian ειχε και δεν ειχες επιλογη. και αυτο ισχυε στο 99% των συσκευων. τωρα τουλαχιστον με τις custom rom που τρεχουν εχεις τη δυνατοτητα να ενημερωσεις το τηλεφωνο σου ακομα κι αν η εταιρια σου δεν το κανει κι αυτο γιατι εχουν ενοποιημενο os (τα android κινητα) εξαλλου το android ειναι τοσο παραμετροποιησιμο που μπορεις να κανεις ενα galaxy s να εχει θεμα sense της htc και ενα htc να εχει θεμα "γυμνου" android σαν το nexus s πολυ απλα και σε δευτερολεπτα

Δημοσ.

σκεψου οτι αν επαιρνες πριν μερικα χρονια ενα nokia ησουν υποχρεωμενος να δουλεψεις με οποια εκδοση symbian ειχε και δεν ειχες επιλογη. και αυτο ισχυε στο 99% των συσκευων. τωρα τουλαχιστον με τις custom rom που τρεχουν εχεις τη δυνατοτητα να ενημερωσεις το τηλεφωνο σου ακομα κι αν η εταιρια σου δεν το κανει κι αυτο γιατι εχουν ενοποιημενο os (τα android κινητα) εξαλλου το android ειναι τοσο παραμετροποιησιμο που μπορεις να κανεις ενα galaxy s να εχει θεμα sense της htc και ενα htc να εχει θεμα "γυμνου" android σαν το nexus s πολυ απλα και σε δευτερολεπτα

Προσωπικά αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που με απότρεψε από την αγορά ενός android. Επειδή δεν αγοράζω κινητό πολύ συχνά, ήθελα τουλάχιστον κάτι που θα υποστηριζόταν με καινούργια features (έστω και όχι σημαντικά) στην πάροδο του χρόνου για να ξεχνιέμαι λίγο. Δεν ήθελα να ασχοληθώ με custom roms κυρίως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (όχι ότι στο τέλος δεν θα γινόταν η δουλειά) και το Nexus One εκείνη την περίοδο μου άρεσε αλλά δεν μου έκανε το κλικ τελικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...