Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ενδιαφέρον του thread τελικά δεν είναι η ίδια η είδηση αλλά ο τρόπος που υποστηρίζουν το αι-φον οι χρήστες του....

--Υπάρχει μια μερίδα που λέει με βολεύει για αυτο και για αυτό... οκ δεκτο

--Υπάρχει μια μερίδα που ...χέστηκε για τα features και το έχει επειδή έχει design και είναι ...εργαλείο επίδειξης πλούτου και γκλαμουροκατάστασης(τι τρέλλα κ αυτή... με 600 ευρώ δηλαδή αλλάζεις κατηγορία? από φτωχός σε γκλαμουροπλούσιος????? χαχαχα)... παρ' όλα αυτά, δεκτό και αυτό

---και υπάρχει και η κατηγορία με "τεχνολογικά επιχειρήματα" που πραγματικά σε τρελλάνει!

ότι έλλειψη έχει (ή είχε) το αι-φον το θεωρούν πως αφού δεν το χει έτσι είναι το σωστό!!!

κουνήστε το κεφάλι σας!!!!!!!!!!!!!!!

-δεν έχει ή δεν είχε φλας στην κάμερα --> τι να το κάνει? δεν είναι βασικό, σαν τηλέφωνο είναι τέλειο

-μα δεν πιάνει καλό σήμα --> ε βέβαια βλάκα αφου το κρατάς με λάθος χέρι!!!

-δεν έχει ή δεν είχε bluetooth της προκοπής --> τι να το κάνει? δεν είναι βασικό, πάρε 3G, data plan & dropbox account !!! τι λέτε μωρέ?????

-δεν είχε video call --> τι να το κάνει? δεν είναι βασικό.... ποιος το χρησιμοποιεί....

-έβαλε video call (που δεν είναι και κανονικό δηλαδή)--> η apple εφεύρε το video call!!!! επανάσταση

εν κατακλείδι.... κανένας δεν κάνει κουμάντο στην τσέπη κανενός....

χρειάζεσαι πράγματι αι-φον? πάρτο

νομίζεις πως θα είσαι κάποιος και θα αλλάξει το κοινωνικό σου status με ένα αι-φον?? κάνεις λάθος να το ξέρεις... δεν αλλάζεις καθόλου κοινωνικό status αλλά αν αυτό σε κάνει έστω και ηλίθια χαρούμενο.... οκ πάρτο πάλι

μόνο μην προσπαθείς να με πείσεις πως κάθε παπαριά-έλλειψη είναι το σωστό..........

πες τα ρε χρυσοστομεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!

το ποντίκι το ανακάκυψε η xerox... αλλά δεν είχαν μυαλό τα μεγάλα της κεφάλια και πήγε χαμένο

ο jobs το πήρε έτοιμο

Douglas Engelbart της xerox το 63' αλλα μην το πεις πουθενα! ειπαμε...η apple το βγαλε κι αυτο οπως ο bill gates εγραψε τον κωδικα του dos...

• Απαντ. 344
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Douglas Engelbart της xerox το 63' αλλα μην το πεις πουθενα! ειπαμε...η apple το βγαλε κι αυτο οπως ο bill gates εγραψε τον κωδικα του dos...

χαχα, πλάκα έχετε.

δεν είπα ότι το ανακάλυψε, αλλά ότι το καθιέρωσε.. αλλά το άσβεστο μίσος τα σαρώνει όλα..

Δημοσ.

δεν το πιασα αυτο; και ο πρωτος υπολογιστης βγηκε απο την ibm πρεπει να της σκανε δικαιωματα δλδ ολοι; απο κατι τετοιες νοοτροπιες εχει περαστει χαλιναρι στην προοδο της τεχνολογιας. οταν γυρναει ο καθε steve jobs και αμολαει μηνυσεις επειδη κατι μοιαζει με το δικο του λες κι αυτος το κατεβασε απο το κεφαλι του αμιγως. οσο για το "η πρωτη ταμπλετα βγηκε απο τη μηλοεταιρια" ριξε ενα βλεφαρο >>> http://www.androidtabletfanatic.com/android-tablet-news/16-old-skool-tablets-rocking-it-before-the-ipad/

δε σου μιλαω για 5-6 χρονια πριν. τοτε η apple ηταν οντως αυτο που θελετε να παρουσιασετε εδω μεσα οτι ειναι τωρα. ανεφερα πριν αλλα δεν το διαβασες μαλλον οτι πηρα iphone με το που βγηκε απο ebay και το κρατησα 2-3 χρονια και για 2-3 χρονια ηταν το καλυτερο κινητο στον κοσμο.και μαλιστα τοτε το ειχα παρει 250€ τιμη λογικοτατη. μιλαω για τα τελευταια 2-3 χρονια. και πες μου εσυ που συμφωνεις οτι η samsung εχει κανει τρομερο αλμα, αν συνεχιστει αυτη η πορεια (που εγω προσωπικα το πιστευω γιατι βλεπω την προοδο μονο να αυξανει) δε θα καταπιει την apple πολυ συντομα; και με αυτες τις τιμες; το θεωρω σχεδον σιγουρο. το κακο με την apple ειναι οτι δεν εκανε την αντιστοιχη προοδο. κρατησε αυτο που ειχε με ελαχιστα ψιχουλα που προσθετε καθε φορα αλλα οι τιμες της ηταν και ειναι αστρονομικες. τωρα αν δε σαρεσει το gs2 επειδη ειναι μεγαλο γουστο σου και καπελο σου. αυτο που δεν εχει καμια σχεση ομως με το γουστο σου ειναι το γεγονος οτι σαν τηλεφωνο αντικειμενικα ειναι 100% καλυτερο απο το iphone 4 και πιστευω θα ειναι επισης πολυ καλυτερο απο το 4s. το xperia play ειναι αλλη φαση, δεν ειναι γενικου ενδιαφεροντος κινητο...ειναι κονσολα που παιρνει και τηλεφωνα οποτε μην το συγκρινεις. τωρα αν στο δινανε στην ιδια τιμη αυτο και το gs2 και διαλεγες αντικειμενικα και αμεροληπτα χωρις να ψαχνεις κονσολα αλλα κινητο και επαιρνες το xperia play τοτε λυπαμαι εχασες μια πολυ καλη ευκαιρια :P

LoL γιατι ακριβως καταντια; τον αδικεις; γιατι να δωσει 400€ παραπανω για να παρει ουσιαστικα ενα 3gs με διαφορετικο design και φλας και μπροστινη καμερα; εχει αλλα πλεονεκτηματα το 4;;; αυτο ακριβως ειναι που ειπα και πριν. και αν κατα τη γνωμη σου καλα κανει η apple και κανει μηνυσεις τοτε καλα κανει κι ο κοσμος και ξενερωνει με μια bitch-ass εταιρια που ενω εβγαλε λεφτα του σκασμου πουλωντας αερα απο το 2008 και μετα γυρναει και δαγκωνει το χερι που την ταιζει (με cpu) αναμεινατε στις θεσεις σας εσεις οι πιστοι της apple για να ειστε κοντα να δειτε καλα πως θα καταντησει παλι η apple οπως ηταν απο το 95 μεχρι το 2001...καλα να τα παθει ομως

http://www.redmondpie.com/samsung-galaxy-s-iii-in-q1-2012-galaxy-tab-4g-this-fall-says-samsungs-boss/

για οσους λετε οτι το gs2 ειναι ο αντιπαλος του iphone 4s...η μαμα samsung σας ετοιμαζει κατι καλυτερο!!! ;) ;)

ΥΓ

http://www.androidtabletfanatic.com/images/Samsung-Q1-UMPC-2.jpg

αυτο το βγαλε η samsung το 2006...μιλησε κανεις για πρωτοτυπια και "δημιουργω την αγορα" apple; το μονο που ξερει να κανει η apple ειναι να πλασαρει καλα τις κλεμμενες ιδεες της και να το χαφτει ο κοσμος και μετα να γυρναει να κανει μηνυσεις...

στηριζουμε ολοι samsung στη μελλοντικη μηνυση που θα καταθεσει για κλοπη της ιδεας του Q1 !!! :P

εγώ βλέπω την κίνηση στο δικό μας κατάστημα, έχουμε δώσει του κόσμου τα iphone 4 κ ένα κ μοναδικό samsung galaxy s II το οποίο βγήκε κ DOA . Thanks but no thanks.. εχω τηλεόραση καταπληκτική samsung..αλλά για το κινητό μου θέλω κάτι πιο ποιοτικό κατά τη δική μου άποψη πάντα..σίγουρα σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι. Αλλά την τεχνογνωσία κ αυτά που παρέχει η apple αργεί ακόμα να τα πιάσει η samsung στα κινητά. Επίσης θέλω ένα κινητό που να μην μοιάζει με κάποιο άλλο, αλλά το πρωτότυπο κ δυστυχώς για την samsung η κακή σύγκριση με το iphone είναι αναπόφευκτη.

Δημοσ.

Μια ενημέρωση για κάτι τύπους, που θεωρείτε ότι η apple είναι μια εταιρία που φτιάχνει μόνο μπιχλιμπίδια για φαν boys, σαν εσένα...

Το ποντίκι που πιθανόν κρατάς τώρα στο χεράκι σου... Πρώτη η apple το καθιέρωσε δίπλα στο πληκτρολόγιο (λινκ) ... Αλλά μάλλον φαντάζομαι προτιμάς να γράφεις εντολές αντί για να σκρολαρεις...

Το πληκτρολόγιο,το κομπιούτερ και την οθόνη που χρησιμοποιείς για να γράφεις τώρα,το ανακάλυψε η apple? :blink:

Έλεος πια,με το ποιος ανακάλυψε πρώτος ποιο! :angry:

Δημοσ.

Ρε άσχετοι...Μέχρι και το δαγκωμένο μήλο που βλέπετε πάνω στα iphone είναι πατέντα της apple την οποία έκλεψε ο Θεός για να σκηνοθετήσει το προπατορικό αμάρτημα και τώρα είναι στα δικαστήρια και πληρώνει στην apple ποινικές ρήτρες...

Άσχετοι....ε άσχετοι...

Δημοσ.

Ρε άσχετοι...Μέχρι και το δαγκωμένο μήλο που βλέπετε πάνω στα iphone είναι πατέντα της apple την οποία έκλεψε ο Θεός για να σκηνοθετήσει το προπατορικό αμάρτημα και τώρα είναι στα δικαστήρια και πληρώνει στην apple ποινικές ρήτρες...

Άσχετοι....ε άσχετοι...

τρολλ ε τρολλ :-D :-D

Δημοσ.
εγώ βλέπω την κίνηση στο δικό μας κατάστημα, έχουμε δώσει του κόσμου τα iphone 4 κ ένα κ μοναδικό samsung galaxy s II το οποίο βγήκε κ DOA . Thanks but no thanks.. εχω τηλεόραση καταπληκτική samsung..αλλά για το κινητό μου θέλω κάτι πιο ποιοτικό κατά τη δική μου άποψη πάντα..σίγουρα σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι. Αλλά την τεχνογνωσία κ αυτά που παρέχει η apple αργεί ακόμα να τα πιάσει η samsung στα κινητά.

καλα οκ. η samsung φτιαχνει κινητα πανω απο μια δεκαετια η apple 5 χρονια αλλα απεκτησε τεχνογνωσια!!! τι αλλο θα ακουσουμε!!!!!!...νομιζεις οτι ειναι ποιοτικο το iphone 4 ε; α ρε κακομοιρη...2 φετες πλαστικοποιημενο γυαλι με ενα λεπτο αλουμινιο αναμεσα ειναι πιο ανθεκτικη κατασκευη απο το κλασσικη πλαστικο δεσιμο ε;....τι να σου πω δουλευεις και σε μαγαζι και κοροιδευεις τον κοσμο :P εγω παλι στο πλαισιο ειδα που εξαντληθηκαν μεσα σε λιγες μερες οι πρωτες φουρνιες.

Επίσης θέλω ένα κινητό που να μην μοιάζει με κάποιο άλλο, αλλά το πρωτότυπο κ δυστυχώς για την samsung η κακή σύγκριση με το iphone είναι αναπόφευκτη.

πες το μας ντε οτι εισαι κλασσικο θυμα της μοδας και αστα τα υπολοιπα τα περιττα ... αγοραζεις γιατι αυτο γουσταρεις μπραβο σου. δεν ειναι ποιοτικοτερη ή καλυτερη η συσκευη σου οσο και να το θες αλλα αυτο θες...οκ πασο.

ΥΓ μη μου τσαμπουνατε τις κλασσικες μπουρδες οτι το iphone ειναι πιο ανθεκτικο απο τα υπολοιπα "πλαστικα" και αλλες τετοιες βλακειες. το μονο μεταλλικο iphone ηταν το 1ο απο κει και μετα ειναι ολα πλαστικουρες με εξαιρεση το τελευταιο που ειναι γυαλινο (!) λοιπον αυτο το επιχειρημα μαιμου αφηστε το

Δημοσ.

Βλέπω μπούγιο, και μπαίνω κι εγώ ...

Το τι έχουν διαβάσει τα μάτια μου σ' αυτό το thread δε λέγεται. Επειδή ειπώθηκαν αρκετά, νομίζω ότι για να μπει μια σειρά, πρέπει να βάλουμε κάποιους κανόνες.

Η κάθε πλευρά σκοτώνεται να πείσει τους απέναντι, ότι διαθέτει το καλύτερο κινητό. Ειδικά οι φανατικοί του Android, σκοτώνονται να πείσουν την κοινότητα, ότι οι φανατικοί της Apple είναι βλάκες, fanboys, πρόβατα, ηλίθιοι, και κορόιδα (γιατί οι μεν δίνουν 600€ και οι δε 680€) ...

Για να συγκρίνουμε 2 αντικείμενα, πρέπει να ξέρουμε και για ποιο σκοπό δημιουργήθηκε το καθένα. Ας συγκρίνουμε δύο αυτοκίνητα:

wrcr.jpg audikm.jpg

Το ένα αυτοκίνητο προσφέρει φοβερές επιδόσεις, πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, απόλυτο έλεγχο στο πώς θα φρενάρει το όχημα, πόσο σκληρές θα είναι οι αναρτήσεις, κλπ.

Το άλλο αυτοκίνητο έχει επίσης πολύ καλές επιδόσεις, αλλά έχει και κλιματισμός, 15 ηχεία, οδηγεί σχεδόν μόνο του, και παρκάρει επίσης μόνο του.

Τι νόημα έχει να συζητάμε για διπλό συμπλέκτη, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και διαφορικό ? Το Audi δεν τα θέλει αυτά ! Οι πελάτες του θέλουν κλιματισμό. Το ότι το Ford WRC έχει ρυθμιζόμενο ψεκασμό, αποτελεί απλά "θόρυβο" για τον πελάτη του Audi. Δεν κάνει το Ford καλύτερο από το Audi ! Προφανώς απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Οι μεν, θέλουν να πατανε ένα κουμπί και να μεταφέρουν μεγαλύτερη δύναμη φρεναρίσματος στα πίσω φρένα, οι δε θέλουν απλά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, κορυφαίες επιδόσεις, ευκολία χρήσης.

Κάπως έτσι, θεωρώ, ότι είναι τα 2 στρατόπεδα (Android - iOS). Οι μεν θέλουν να μετράνε τη RAM, τα Ghz, τα milliseconds στα οποία το Galaxy άνοιξε την φωτογραφία πιο γρήγορα από το iPhone. Θέλουν να εγκαθιστούν antivirus, firewalls και process managers για να κλείνουν τις ανενεργές εφαρμογές (μην μας μπουκώσει και το κινητό - Android μπαίνει και στα κινητά με λίγη RAM). Οι άλλοι (του iPhone), θέλουν την ευχρηστία τους. Δεν τους απασχολούν τα νούμερα, εφόσον το iPhone δεν κολλάει σε καμμία ενέργεια, και εφόσον σε 2 μέρες το έχουν μάθει. Θέλουν να κάνουν backup και restore με ένα κουμπί, θέλουν να κάνουν upgrade χωρίς να ανησυχούν για χαμένες ρυθμίσεις, μηνύματα και φωτογραφίες. Όταν η εφαρμογή ΧΥΖ τους ρωτάει αν θέλουν να εγκατασταθεί στο C: ή στην κάρτα μνήμης D:, αυτοί απλά ρωτούν γιατί να υπάρχουν 2 χώροι σε ένα κινητό ...

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για διαφορετικές σχολές, για διαφορετικές συσκευές που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, θα πάψουμε να μαλώνουμε. Απλώς θα αποδεχτούμε την διαφορετικότητά μας, και θα ησυχάσουμε.

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου ταιριάζει το iPhone. Πριν 10 χρόνια, που είχα όλο το χρόνο να ψάχνομαι και να πειραματίζομαι, θα προτιμούσα Android. Τώρα, που έχω χιλιάδες σκοτούρες στο κεφάλι μου, μια οικογένεια με τις ευθύνες της και πολύ λιγότερες αντοχές από τότε που ήμουν φοιτητής, προτιμώ το iPhone. Εκτός από εμένα (που θα είχα και μια πιθανότητα να επιλέξω Android), στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν η γυναίκα μου (το Android που της πήρα της έχει σπάσει τα νεύρα και θέλει το δικό μου iPhone), και όλοι όσοι έχουν πολύ λίγη σχέση με την τεχνολογία.

Αυτά όσον αφορά τη σύγκριση των 2 στρατοπέδων.

Πέραν αυτών, δεν μπορώ να μη σχολιάσω μερικά από αυτά που διάβασα (και κατάφερα να συγκρατήσω):

1. Το Galaxy S2 αφήνει μια γενιά πίσω το iphone

Αυτά ρε παιδιά, που τα βρίσκετε και τα γράφετε ? Τα μόνα σημεία που υπερτερει στα χαρτια αυτό το κινητό, είναι η οθόνη (μέγεθος) και ο επεξεργαστής.

Θεωρείτε πολύ δύσκολο για μια εταιρία σαν την Apple να φτιάξει ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη ? Θεωρείτε επίσης πολύ δύσκολο, να βάλει μέσα έναν ισχυρότερο επεξεργαστή ? Θυμίζω ότι η φιλοσοφία της Apple (είτε σας αρέσει είτε όχι) περιστρέφεται και δικαίως, γύρω από το user experience. Δεν την απασχολούν τα νούμερα, και γι αυτό ούτε η ίδια, ούτε οι κάτοχοι των συσκευών της δεν ασχολούνται ποτέ με την RAM !

2. H Samsung είναι καλύτερη εταιρία από την Apple

Κι αυτό είναι εντελώς έωλο επιχείρημα.

Μέρος Α

Καταρχήν να θυμίσω, ότι π.Α. (προ Apple) αυτές οι τεράστιες εταιρίες (LG, Samsung, Motorola, Sony Ericsson, NOKIA) οι οποίες ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ, είχαν ειδικές Διευθύνσεις με προγραμματιστές, που κατασκεύαζαν τα ... μενού (έτσι το ονομάζαμε αν θυμάστε) των κινητών. Μετά ήρθε η Apple, και όλες αυτές οι εταιρίες κατάλαβαν (τους πήρε χρόνια) ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το iOS, και απέλυσαν τους εν λόγω προγραμματιστές και έκλεισαν εκείνες τις Διευθύνσεις, για να μην πληρώνουν και ενοίκια (προσφατο παράδειγμα η νοκια).

Τώρα, αναμένουν με αγωνία τον κουριερ με το CD από την Google (με όλα τα bugs, που περιμένουν το επόμενο CD για να διορθωθούν), για να το περάσουν στο καινούριο super turbo κινητό τους... Και επειδή δεν έχουν με τί άλλο να ασχοληθούν, αυξάνουν τη συχνότητα της CPU και ξαφνικά βρίσκονται ... μπροστά από την Apple.

Μέρος Β

Για να δούμε τελικά ποιος την έχει πιο μεγάλη (= ποιος είναι ο πιο πρωτοπόρος), δοκιμάστε να αφαιρέσετε από το σκηνικό της κινητής τηλεφωνίας μία από αυτές τις εταιρίες, για να δούμε αν θα μας λείψει.

Αν αφαιρέσεις τη Samsung, θα μας λείψει ο επεξεργαστής, τον οποίο όμως έχει και η Motorola. Αν αφαιρέσεις τη ΝΟΚΙΑ, θα μας λείψουν τα java games του 2004. Αν αφαιρέσεις την Apple, θα μας λείψει ένα κινητό πανεύκολο στη χρήση (δεν υπήρχε πριν), θα μας λείψει ένα App Store όπου βρίσκεις απίστευετες εφαρμογές (δεν υπήρχε πριν), θα μας λείψει και μια ολόκληρη κατηγορία συσκευών (iPad) που δεν υπήρχε πριν, και ακόμη και όταν εμφανίστηκε, το όποίο, οι πρωτοπόροι ανταγωνιστές κορόιδευαν, λέγοντας ότι είναι ένα μεγάλο iPhone χωρίς το τηλέφωνο. (Μετά από μήνες κατάλαβαν το σκηνικό, και έτρεχαν οι μεν να βγάλουν συσκευές (αντιγραφές του iPad) και οι δε (= Google) ένα λειτουργικό που να παίζει αξιοπρεπώς σε tablet. Και ακόμη δεν το έβγαλαν (ολοκληρωμένο εννοώ).

3. Η Apple πήρε την κάτω βόλτα

Αυτό πάλι, δεν προκύπτει ούτε καν από τα στοιχεία. Το -iPad killer- Motorola Xoom (είχαν ένα χρόνο να το προετοιμάσουν, και δεν μιλάμε για οικογενειακές εταιρίες των 5 ατόμων, με επιδότηση από το ΕΣΠΑ) πάτωσε στις πωλήσεις και στις κριτικές, ενώ αντίστοιχα αποτελέσματα έχουν και οι άλλες ταμπλέτες. Η Apple έχει τόσες πωλήσεις/κέρδη/ρευστότητα που μπορεί να αγοράσει όλους τους ανταγωνιστές της μαζί (εκτός της Samsung που ευτυχώς που πουλάει τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, ψυγεία και τηλεοράσεις και κάνει και από εκεί τζίρο). Αυτά τα "800% αύξηση πωλήσεων του Android", πρέπει να τα διαβάσετε πιο κριτικά:

- αφενώς πλέον οι συσκευές αυτές κοστίζουν 100€ (άρα θα τις αποκτήσουν όλοι και δωρεαν, χωρίς να έχουν επίγνωση του τι πήραν)

- αφετέρου, ρωτήστε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, πόση κίνηση (data) προέρχεται από το iOS και πόση από το Android

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

Βλέπω μπούγιο, και μπαίνω κι εγώ ...

Το τι έχουν διαβάσει τα μάτια μου σ' αυτό το thread δε λέγεται. Επειδή ειπώθηκαν αρκετά, νομίζω ότι για να μπει μια σειρά, πρέπει να βάλουμε κάποιους κανόνες.

ωραίο post :-) συμφωνώ σε πολλά ειδικά εκεί με τα αυτοκίνητα, ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει.

προφανώς έναν συνειδητοποιημένο αγοραστή iphone όσο και αν το παλέψω δεν θα καταφέρω να σε πείσω. Αυτό μετράει, να παίρνουμε ότι μας βολεύει περισσότερο.

edit: αν και φανατικός SE παλιά και αρνητικός σε οτιδήποτε ΝΟΚΙΑ, νομίζω την αδικείς όταν αναφέρεις μόνο τα Java games.

Η ΝΟΚΙΑ πραγματικά ήταν από τις πρωτοπόρες εταιρίες που οδήγησαν το κινητό μπροστά. Οι καινοτομίες της πριν την έλευση Iphone ήταν και αυτές που καθόριζαν την αγορά. Μην ξεχνάμε ότι είχε συσκευές που κάνουν όλα αυτά που έφτασαν πέρσι να κάνουν τα σημερινά smartphones(iphone&android).

Δημοσ.

Η Apple δε μπορεί να κάνει τρελή έρευνα - δεν έχει μεγάλα research labs και ούτε τόσο κόσμο για να προσφέρει πολλές διαφορετικές λύσεις. Στον ίδιο χρόνο που η Apple βγάζει έναν τύπο κινητού, οι υπόλοιποι έχουν 5. Προφανώς και τα δικά της θα έχουν λιγότερα χαρακτηριστικά. Έχει την δικιά της μοναδική προσέγγιση: κάνει τον κόσμο να περιμένει τα προϊόντα της και να τα προσμένει με ανυπομονησία. Έχει απίστευτο τμήμα marketing.

Επιπλέον, έχουν απίστευτη εμμονή στη λεπτομέρεια, ο Jobs είναι τελειομανής. Design, usability, ό,τι θέλεις. Απλά μερικές φορές η τελειομανία τους κάνει να μη βλέπουν μια ολοκληρωμένη εικόνα παρά την ουτοπία τους. Για αυτό πολλές φορές δε βάζουν ό,τι θέλουν οι καταναλωτές στις συσκευές τους: έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους. Τώρα ή το αγοράζεις το όλο concept ή όχι - αυτό είναι επιλογή σου.

Χαλαρώστε, συσκευές είναι και η Apple ακόμα μία εταιρία. Ούτε οικογένεια είναι, ούτε μια ζωή μαζί θα είστε. Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι τα δεδομένα και η ανταλλαγή τους. Η Apple μπορεί να μην είναι αύριο εδώ αλλά προσωπικά, όσο δεν δουλεύω για αυτήν, δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Μέρος Β

Για να δούμε τελικά ποιος την έχει πιο μεγάλη (= ποιος είναι ο πιο πρωτοπόρος), δοκιμάστε να αφαιρέσετε από το σκηνικό της κινητής τηλεφωνίας μία από αυτές τις εταιρίες, για να δούμε αν θα μας λείψει.

Αν αφαιρέσεις τη Samsung, θα μας λείψει ο επεξεργαστής, τον οποίο όμως έχει και η Motorola. Αν αφαιρέσεις τη ΝΟΚΙΑ, θα μας λείψουν τα java games του 2004. Αν αφαιρέσεις την Apple, θα μας λείψει ένα κινητό πανεύκολο στη χρήση (δεν υπήρχε πριν), θα μας λείψει ένα App Store όπου βρίσκεις απίστευετες εφαρμογές (δεν υπήρχε πριν), θα μας λείψει και μια ολόκληρη κατηγορία συσκευών (iPad) που δεν υπήρχε πριν, και ακόμη και όταν εμφανίστηκε, το όποίο, οι πρωτοπόροι ανταγωνιστές κορόιδευαν, λέγοντας ότι είναι ένα μεγάλο iPhone χωρίς το τηλέφωνο. (Μετά από μήνες κατάλαβαν το σκηνικό, και έτρεχαν οι μεν να βγάλουν συσκευές (αντιγραφές του iPad) και οι δε (= Google) ένα λειτουργικό που να παίζει αξιοπρεπώς σε tablet. Και ακόμη δεν το έβγαλαν (ολοκληρωμένο εννοώ).

3. Η Apple πήρε την κάτω βόλτα

Η Apple έχει τόσες πωλήσεις/κέρδη/ρευστότητα που μπορεί να αγοράσει όλους τους ανταγωνιστές της μαζί

Καλά ρε έξυπνε,σε κάποιο που δεν έχει apple πως θα του λείψουν όλα αυτά που ανέφερες?

Ακόμη λίγο θα μας πεις ότι θα αγοράσει και την intel!

Δημοσ.

- αφετέρου, ρωτήστε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, πόση κίνηση (data) προέρχεται από το iOS και πόση από το Android

αυτο μηπως συμβαινει γιατι μπαινουν σε πανακριβα συμβολαια για 2 χρονια (με πολυ data) , μονο και μονο για να παρουν τις συγκεκριμενες συσκευες (κι ας μην εχουν 2ο βρακι να αλλαξουν) , ενω οι υπολοιποι πολλες φορες πανε και τα αγοραζουν σκετα γιατι εχουν πιο λογικες τιμες :rolleyes:

το παραδειγμα σου με τα αυτοκινητα ηταν λιγο ατυχες παντως, αλλα τελοσπαντων καταλαβα το νοημα του , αν και δε συμφωνω..

γιατι ολοι τελικα θελουν επιδοσεις και τα android δεν ειναι "αγωνιστικα" , ειδικα στο συνολο τους

και η apple παντως ενδιαφερεται για το hardware , μη λεμε οτι θελουμε, το 4αρι ειναι πολλες κλασεις πανω απο το 3gs (και αυτο φαινεται στο ποσο καλυτερα τρεχει το λειτουργικο) και τα επομενα τηλεφωνα της ειναι λογικο να εχουν επισης 2πυρηνους κτλ..

μην ξεχναμε οτι το gs2 και το iphone 4 τα χωριζει ενας χρονος και οντως ειναι ακυρη η συγκριση μεταξυ τους

το οτι το 4αρι διατηρει ψηλα τη τιμη του προκαλει ενστασεις, αλλα ειναι λογικο απο τη στιγμη που υπαρχει ζητηση και η συγκεκριμενη εταιρεια δε βγαζει ενα καρο μοντελα οπως οι υπολοιποι για να απαξιωνονται τοσο γρηγορα

Δημοσ.

αυτο μηπως συμβαινει γιατι μπαινουν σε πανακριβα συμβολαια για 2 χρονια (με πολυ data) , μονο και μονο για να παρουν τις συγκεκριμενες συσκευες (κι ας μην εχουν 2ο βρακι να αλλαξουν) , ενω οι υπολοιποι πολλες φορες πανε και τα αγοραζουν σκετα γιατι εχουν πιο λογικες τιμες :rolleyes:

το παραδειγμα σου με τα αυτοκινητα ηταν λιγο ατυχες παντως, αλλα τελοσπαντων καταλαβα το νοημα του , αν και δε συμφωνω..

γιατι ολοι τελικα θελουν επιδοσεις και τα android δεν ειναι "αγωνιστικα" , ειδικα στο συνολο τους

και η apple παντως ενδιαφερεται για το hardware , μη λεμε οτι θελουμε, το 4αρι ειναι πολλες κλασεις πανω απο το 3gs (και αυτο φαινεται στο ποσο καλυτερα τρεχει το λειτουργικο) και τα επομενα τηλεφωνα της ειναι λογικο να εχουν επισης 2πυρηνους κτλ..

μην ξεχναμε οτι το gs2 και το iphone 4 τα χωριζει ενας χρονος και οντως ειναι ακυρη η συγκριση μεταξυ τους

το οτι το 4αρι διατηρει ψηλα τη τιμη του προκαλει ενστασεις, αλλα ειναι λογικο απο τη στιγμη που υπαρχει ζητηση και η συγκεκριμενη εταιρεια δε βγαζει ενα καρο μοντελα οπως οι υπολοιποι για να απαξιωνονται τοσο γρηγορα

Να συμπληρώσω,αν μου επιτρέπεις, ότι η γρήγορη απαξίωση, γεννά προσφορές για καλύτερες τιμές σε μας του καταναλωτές!

Δημοσ.

Και ο ακυρος της παρεας!

Σημερα επιασα στα χερια μου ενα iphone 4 και ενα gs2.

Φοβερες συσκευες αλλα εχω βολευτει φοβερα με το wave μου, το touchwiz 3 μου παρεχει φοβερη ευκολια οπως και πληρη επικαλυψη του λειτουργικου. Μην μου πειτε οτι δεν εχει εφαρμογες και τετοια γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερουν(δεν εχω εγκαταστησει τιποτα, κανει οτι θελω χωρις τιποτα παραπανω).

Οποτε οπως εχει αναφερθει πολλες φορες, οτι βολευει τον καθενα! Τι καθεστε και σκατε αφου κανενας δεν προκειται να παραδεχτει τιποτα γιατι ολοι εχουν δωσει ενα σκασμο λεφτα. Χαλαρωστε και απολαυστε την συσκευη σας(ξεζουμιστε την)!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...