Προς το περιεχόμενο

απορίες για οικογενειακές σχέσεις

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σας έχει τύχει να ακούσετε τι απέγιναν τα δώρα που δεχτήκατε μικροί, πχ τα δώρα που σας έκαναν οι παππούδες/γιαγιάδες σας όταν γεννηθήκατε/βαφτιστήκατε.

μου κάνει εντύπωση που τυχαίνει να ξέρω περιπτώσεις που ακόμα και το δώρο μιας γιαγιάς δώθηκε σαν δώρο αλλού (χωρίς να υπάρχει οικονομικό πρόβλημα) ενώ σε άλλα μικρά της ίδιας οικογένειας, οι ίδιοι άνθρωποι έτρεξαν να ανοίξουν βιβλιάρια καταθέσεων και να τα θυμούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. τι πιστεύετε ότι γίνεται στη μέση ελληνική οικογένεια?

Δημοσ.

Εννοείς κοσμήματα πχ σταυροί,σκουλαρίκια ή παιχνίδια;Τώρα για τα χρήματα που μας δίνανε σε γενέθλια,γιορτές ε..τα σκορπούσα.Κάποια χρήματα μου είχαν οι δικοί μου κατάθεση.

Δημοσ.

τις περισσότερες φορές ήταν χρήματα τα οποία είχα φάει...

επιτραπέζια, ρούχα που δεν μου κάνουν πλέον τα έχω δώσει

Δημοσ.

Το παιδι ομως δεν θυμαται τι εκανε πριν απο 1 βδομαδα, θα θυμαται ενα δωρο που ειχε μεινει σε ενα συρταρι?

Δημοσ.

Χρυσούς σταυρούς, χρυσά δαχτυλίδια, βιβλία, επιτραπέζια ακόμα τα έχω.

Τα ρούχα δεν μου κάνουν άλλο πια και τα λεφτά ξοδεύτηκαν φυσικά άρον άρον.

Λογαριασμοί ανοίχτηκαν και τους άδειασα αργότερα με συνοπτικές διαδικασίες. ^_^

Τι γίνεται στη μέση ελληνική οικογένεια; :shock:

Δημοσ.

κοσμήματα σε δώρα εννοούσα βασικά, και από στενούς συγγενείς, που θεωρητικά έχουν μια α συναισθηματική αξία και για το παιδί όταν μεγαλώσει.

Aυτα τα κρατάνε,οι περισσότεροι υποθέτω.Τώρα με την κρίση αν φτάσουμε στο σημείο να σκοτώσουμε και ενθύμια τι να πω.

Γνωστής μου που της είχαν ρημάξει το σπίτι αυτό που την έκανε κομμάτια ήταν ότι της πήραν κοσμήματα με συναισθηματική αξία.Ειδικά για ένα δακτυλίδι της μακαρίτισσας γιαγιά της.

Δημοσ.

Βαπτιστικούς σταυρούς, κοσμήματα των γιαγιάδων κτλ τα έχουμε κρατήσει. Τώρα αν η πεθερά κάνει δωρο το δαχτυλίδι της μακαρίτισσας της Γιαγιάς στην καινούργια της νύφη, μάλλον ωραίο είναι.

Δημοσ.

Σταυρουδάκια και λοιπές ιστορίες, δε θυμάμαι να μου παίρνανε ποτέ. Κοσμήματα γιαγιάδων, δεν ασχολήθηκα ποτέ. Έναν πλάστη της προγιαγιάς μου, τον έχω πάντως, θαυματουργός. Μικρός βιβλία ή λεφτά ζητούσα, μεγάλος λεφτά. Όταν μου έκαναν δώρο κάτι, το "πουλούσα" στη μάνα μου για να το κάνει δώρο αλλού.

Κάτι δώρα που έκανα εγώ, τηγάνια και κατσαρόλες ακριβώς πάντως, μείνανε σε μένα.

trollface.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...