Προς το περιεχόμενο

Κόστος κατοικίδιων.

leftis95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συγνώμη, γιατί για εσάς ανθρώπινο φαγητό=αποφάγια? Το να μαγειρεύει κάποιος και για τη γάτα του δεν παίζει ε?

Δεν είπα αγαπητέ μου να το αφήνεις να πεινάει το ζώο, μη μου λες όμως ότι μόνο αν τρώει γατοτροφή θα είναι εντάξει. Μια ζωή διαβάζω σε φόρουμ τα προβλήματα που έχουν τα κατοικίδια και ακούω φίλους να λένε ''μα ακολουθούσε την καλύτερη διατροφή με ξηρά τροφή και την καλύτερη γατοτροφή για τον οργανισμό της και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει προβλήματα στο συκώτι κ.τ.λ.'', εγώ όσες γάτες έχω γνωρίσει που τρέφονταν όπως οι ιδιοκτήτες τους, και δεν μιλάω για αποφάγια έλεος δηλαδή, η γιαγιά μου μέχρι και σαρδέλες τους μαγείρευε μια χαρά ήταν τα ζωάκια. Από τη στιγμή που ξέρεις, ειδικά τώρα πια με την ενημέρωση που υπάρχει, τι πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μιας γάτας και τι όχι, μπορείς να την ταίσεις χωρίς κονσέρβα με μεγάλη άνεση.

Δεν διαφωνεί κανείς με τα αυτονόητα! Δυστυχώς όμως για τους περισσότερους ισχύει το "δίνω ότι περισσεύει".

Με μια σωστή διατροφή ('άσχετα με το αν είναι κροκέτες ή μαγειρεμένο) εξασφαλίζεις πέρα από την υγεία του ζώου και άλλα πράγματα που διευκολύνουν και εσένα και αυτό. Μη νομίζεις όμως πως το καθημερινό μαγείρεμα ΚΑΙ για το ζώο, θα σου κοστίσει λιγότερο από μια καλή τροφή.

Δημοσ.

Δεν είδα κανέναν όμως εδώ να τονίζει αυτά τα αυτονόητα. Μόλις κάνατε την καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι εταιρίες γατοτροφής και εντελώς δωρεάν. Αν ο άλλος είναι ανίδεος είτε ταΐζει τη γάτα του με ανθρώπινη τροφή, είτε με γατοτροφή σίγουρα θα κάνει λάθος στη διατροφή της επειδή προφανέστατα δεν ενδιαφέρεται όπως ακριβώς δεν ενδιαφέρεται πιθανότατα και για τη δική του διατροφή (γιατί μη μου πείτε ότι πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν καλή διατροφή και δεν τρώνε τα έτοιμα).

Αυτά ήθελα να πω καλή συνέχεια ^_^

Δημοσ.

Το δίνω ότι περισσεύει είναι κακό;Έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται;Το να δώσει κάποιος στο κατοικίδιό του αυτό που τρώει και ο ίδιος είναι κακό;Σε ταβέρνα δεν σου έχει τύχει να ζητάνε τα κόκαλα για τα σκυλιά τους;

Πιστεύεις ότι οι κονσέρβες και η ξηρά τροφή είναι καλή επιλογή;Εσύ με τέτοια τρέφεσαι;

• Super Moderators
Δημοσ.

Το δίνω ότι περισσεύει είναι κακό;Έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται;Το να δώσει κάποιος στο κατοικίδιό του αυτό που τρώει και ο ίδιος είναι κακό;Σε ταβέρνα δεν σου έχει τύχει να ζητάνε τα κόκαλα για τα σκυλιά τους;

Πιστεύεις ότι οι κονσέρβες και η ξηρά τροφή είναι καλή επιλογή;Εσύ με τέτοια τρέφεσαι;

Εσύ ξέρεις πόσο βασανίζεται ένας σκύλος που τρέφεται μόνο με κόκκαλα???

ή αντίστοιχα ξέρεις τις τροφές που για μας είναι super αλλά για έναν σκύλο είναι καρα-τοξικές???

Επειδή βλέπω γύρω μου τι γίνεται γι'αυτό με βλέπεις έτσι!

:)

Δημοσ.

Παίδες η διατροφή είναι σημαντική για το ζώο αλλά δεν είναι το πρόβλημα. Ας πούμε ότι υπάρχει κόστος στη διατροφή του ζώου. Και όχι οι κονσέρβες δεν σημαίνει πως είναι και καλές για το ζώο. Και αυτές απλά αποδεκτές λύσεις είναι. Με άλλα λόγια μη κολλάτε και πολύ . Ειδικά στην περίπτωση γάτας (σπιτιού , όχι ημι-αδέσποτη) τα έξοδα διατροφής είναι πολύ λογικά.

Δημοσ.

Τι 500 ευρω για εμβολια διαβαζω καλε...εγω που εχω σκυλακι το πηγα 4 επισκεψεις και εκανε ολα τα εμβολια σε διαστημα 3-4 μηνων αρα 4Χ30ΕΥΡΩ=120 ΕΥΡΩ και τελος...μετα θελει καθε χρονο ενα επαναλληπτικο!Για τα εξοδα του εξαρταται...μπορει ενα μηνα να πρεπει να διαθεσεις κανα 50ρικο μπορει και λιγοτερα(αν πρεπει πχ να του αλλαψεις του σκαλιμπορ, να του παρεις καινουρια αμπουλα,χαπι για παρασιτα κτλ).Σχετικα με τις διακοπες τι να σου πω τωρα να σκεφτεσαι τη μια βδομαδα που θα θες να φυγεις και οχι τον υπολοιπο χρονο που θα εχεις την παρεουλα του...καπου θα βρεις να το αφησεις βρε παιδι μου! :mrgreen:

Δημοσ.

Εσύ ξέρεις πόσο βασανίζεται ένας σκύλος που τρέφεται μόνο με κόκκαλα???

ή αντίστοιχα ξέρεις τις τροφές που για μας είναι super αλλά για έναν σκύλο είναι καρα-τοξικές???

Επειδή βλέπω γύρω μου τι γίνεται γι'αυτό με βλέπεις έτσι!

:)

Μόνο με κόκαλα;Ένα παράδειγμα έφερα για το θέμα της λογικής "περισσεύματα".Τοξικές;Ο αέρας που αναπνέουμε επίσης.Αθώα τροφή: Δυσεύρετη.

Ηρέμησε λίγο.Στον αντίποδα έχω δει φιλόζωους που ταΐζουν το σκύλο τους φιλέτο και τον έχουν κάνει νευρωτικό με τις παραξενιές τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο με κόκαλα;Ένα παράδειγμα έφερα για το θέμα της λογικής "περισσεύματα".Τοξικές;Ο αέρας που αναπνέουμε επίσης.Αθώα τροφή: Δυσεύρετη.

Ηρέμησε λίγο.Στον αντίποδα έχω δει φιλόζωους που ταΐζουν το σκύλο τους φιλέτο και τον έχουν κάνει νευρωτικό με τις παραξενιές τους.

Μάλλον πρέπει να κάνεις μια κουβέντα με έναν κτηνίατρο για να σου εξηγήσει μερικά πράγματα! Αλλά ξέχασα! Αυτοί θέλουν μόνο τα λεφτά μας και δεν νοιάζονται για τα ζώα! :P

ΤΟΞΙΚΕΣ τροφές από τη φύση τους για το σκύλο και όχι από το περιβάλλον που ζούμε! Ψάξτο λίγο! http://el.wikipedia.....8D.CE.BB.CE.BF

Τα νευρωτικά σκυλιά δεν έγιναν έτσι εξαιτίας της διατροφής αλλά της ...διαστροφής των αφεντικών τους !

Δημοσ.

Πόσο κοστίζουν τα αρχικά εμβόλια κλπ?

Πόσο κοστίζει το μηνηαίο φαγητό?

Ο εξοπλισμός και τα παιχνίδια?

Το καλοκαίρι πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία για σκύλους/γάτες?

Unexpected έξοδα?

Για ΚΩΛΟΓΑΤΑ:

Καμιά 30άρα-35άρα το ένα.

Ανάλογα την ηλικία. Η μεγάλη που έχω είναι φθηνή, ξέρει να τρώει όσο θέλει, υπολόγισε μισή κονσέρβα την ημέρα. Με ξηρά τροφή ακόμα φθηνότερα. Τα μικρά είναι σκατομηχανές. Φοβερές σκατομηχανές. Απίστευτο πράγμα. Τρώνε, ξηλώνουν το σπίτι απ' τα θεμέλια, χέζουν, τρώνε και ξανά. 3 μικρά 3 μηνών περίπου, το ένα αναρρώνει και δεν τρώει όσο τα άλλα, 2 κονσέρβες την ημέρα στο νερό.

Ανάλογα τι εξοπλισμό εννοείς. Τα κλουβάκια πάνε κοντά στο 25άρι, οι χέστρες στα 10-15, η άμμος κάνα 3ευρο τα 5 κιλά η νορμάλ, τα παιχνίδια είναι φθηνά. Αν θες κάνα δέντρο/ξύστρα να σκαρφαλώνουν, ε εκεί ανεβαίνει.

Ξενοδοχεία δεν ξέρω. Unexpected έξοδα είναι οι κτηνίατροι (κάνα 30άρι η επίσκεψη) διανυκτερεύοντα νοσοκομεία ζώων (60 επίσκεψη μετά τις 11 τη νύχτα και 40 ή κάθε διανυκτέρευση του ζώου εκεί) και οι αντιβιώσεις (φθηνές).

Δημοσ.

Για ΚΩΛΟΓΑΤΑ:

Καμιά 30άρα-35άρα το ένα.

Ανάλογα την ηλικία. Η μεγάλη που έχω είναι φθηνή, ξέρει να τρώει όσο θέλει, υπολόγισε μισή κονσέρβα την ημέρα. Με ξηρά τροφή ακόμα φθηνότερα. Τα μικρά είναι σκατομηχανές. Φοβερές σκατομηχανές. Απίστευτο πράγμα. Τρώνε, ξηλώνουν το σπίτι απ' τα θεμέλια, χέζουν, τρώνε και ξανά. 3 μικρά 3 μηνών περίπου, το ένα αναρρώνει και δεν τρώει όσο τα άλλα, 2 κονσέρβες την ημέρα στο νερό.

Ανάλογα τι εξοπλισμό εννοείς. Τα κλουβάκια πάνε κοντά στο 25άρι, οι χέστρες στα 10-15, η άμμος κάνα 3ευρο τα 5 κιλά η νορμάλ, τα παιχνίδια είναι φθηνά. Αν θες κάνα δέντρο/ξύστρα να σκαρφαλώνουν, ε εκεί ανεβαίνει.

Ξενοδοχεία δεν ξέρω. Unexpected έξοδα είναι οι κτηνίατροι (κάνα 30άρι η επίσκεψη) διανυκτερεύοντα νοσοκομεία ζώων (60 επίσκεψη μετά τις 11 τη νύχτα και 40 ή κάθε διανυκτέρευση του ζώου εκεί) και οι αντιβιώσεις (φθηνές).

γιατι κωλογατα ρε τα μαναρακια μου?

η καλυτερη αμμος ειναι η catsan ειναι η πιο ακριβη 10 ευρω αλλα κραταει περισσοτερο απο τις αλλες

Δημοσ.

500 ευρω τα εμβολια?20 ευρω μεσο κοστος σε κτηνιατρο το καθε εμβολιο,3 επισκεψεις τους πρωτους 3 μηνες και μετα απο ενα χρονο επαναληπτικα.Το κοστος της τροφης εξαρταται απο την ποιοτητα της,εχει τροφες "χωμα" εχει και premium οπου τα 14kg εχουν 70+-ευρω.Τα παιχνιδια δε κοστιζουν τπτ.1-10ευρω?Unexpected εξοδα ειναι θεμα τυχης και φροντιδας προς τον σκυλο,ειναι μονο θεματα υγειας κατ εμε οπου δε μπορεις να προσδιορισεις το ποσο εκ των προταιρων αλλα σε σπανιες περιπτωσεις μπορει να αγγιξει λιγες χιλιαδες ευρω...σπανιες ομως.

Τι 500 ευρω για εμβολια διαβαζω καλε...εγω που εχω σκυλακι το πηγα 4 επισκεψεις και εκανε ολα τα εμβολια σε διαστημα 3-4 μηνων αρα 4Χ30ΕΥΡΩ=120 ΕΥΡΩ και τελος...μετα θελει καθε χρονο ενα επαναλληπτικο!Για τα εξοδα του εξαρταται...μπορει ενα μηνα να πρεπει να διαθεσεις κανα 50ρικο μπορει και λιγοτερα(αν πρεπει πχ να του αλλαψεις του σκαλιμπορ, να του παρεις καινουρια αμπουλα,χαπι για παρασιτα κτλ).Σχετικα με τις διακοπες τι να σου πω τωρα να σκεφτεσαι τη μια βδομαδα που θα θες να φυγεις και οχι τον υπολοιπο χρονο που θα εχεις την παρεουλα του...καπου θα βρεις να το αφησεις βρε παιδι μου! :mrgreen:

επειδη το ~500ε το εγραψα εγω.ειναι μικροτερο το ποσο αλλα ισως να μην απεχει τοσο η τιμη για τα πρωτα 2-3 χρονια(βαλτε βιβλιαριο,chip,pedigree)

π.χ. απο googlarisma διαβαζω οτι μεσα στο πρωτο 4 μηνο επισκεπτεσαι κτηνιατρο 7 φορες χ30-60ε ...

το κοστος για τα εμβολια ειναι 5e τα υπολοιπα ειναι ο κοπος του κτηνιατρου:P

http://www.gpeppas.gr/ktiniatrika/emvolia.html

http://artagoni.pblogs.gr/2008/08/embolia-skyloy.html

http://www.vetimaging.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=4

http://www.hva.gr/downloads/Katotates_mikron.doc

----

θελει ψαξιμο η δουλεια αναλογα με τον σκυλο.εγω θυμαμαι οτι σε αρκετες γνωστες ρατσες θελαν και τις βιταμινες τους,χ κμ καθε μερα κτλ...Οκ ισως αυτο ξεφευγει λιγο αλλα θα το προτιμουσα απο το να διαβαζω "πειτε μου τιμη ξενοδοχειου να το παραταω το καλοκαιρι"

Δημοσ.

επειδη το ~500ε το εγραψα εγω.ειναι μικροτερο το ποσο αλλα ισως να μην απεχει τοσο η τιμη για τα πρωτα 2-3 χρονια(βαλτε βιβλιαριο,chip,pedigree)

π.χ. απο googlarisma διαβαζω οτι μεσα στο πρωτο 4 μηνο επισκεπτεσαι κτηνιατρο 7 φορες χ30-60ε ...

το κοστος για τα εμβολια ειναι 5e τα υπολοιπα ειναι ο κοπος του κτηνιατρου:P

http://www.gpeppas.gr/ktiniatrika/emvolia.html

http://artagoni.pblogs.gr/2008/08/embolia-skyloy.html

http://www.vetimaging.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=4

http://www.hva.gr/downloads/Katotates_mikron.doc

----

θελει ψαξιμο η δουλεια αναλογα με τον σκυλο.εγω θυμαμαι οτι σε αρκετες γνωστες ρατσες θελαν και τις βιταμινες τους,χ κμ καθε μερα κτλ...Οκ ισως αυτο ξεφευγει λιγο αλλα θα το προτιμουσα απο το να διαβαζω "πειτε μου τιμη ξενοδοχειου να το παραταω το καλοκαιρι"

Εγω απαντησα γιατι προσφατα απεκτησα σκυλακι και τα χρηματα σε καμεια περιπτωση δεν ειναι τοσα...βεβαια ποτε δε ξερεις τι μπορει να τυχει...π.χ. εσκασα αλλο ενα 30ευρω για επισκεψη γιατι μαλλον ειχε παθει καποια θλαση και κουτσαινε ...το πηγα στον κτηνιατρο απλα το κοιταξε δε καταλαβε τι ειχε, μου εγραψε μια αντιβιωση και μου ειπε να το ξανα παω μετα απο καποιες μερες...ευτυχως εγινε καλα και δε χρειαστηκε να τα σκασω για αλλη επισκεψη :-D !Τα εμβολια οπως ειπα τα εκανε ολα σε 4 επισκεψεις(νομιζω εκανε και 2 μαζι σε 2 επισκεψεις χωρις διαφορα στην τιμη).

Βεβαια παιζει ρολο και ποσα παιρνει ο κτηνιατρος γιατι οι τιμες απο κτηνιατρο σε κτηνιατρο μπορει να ειναι και διπλασιες!

Δημοσ.

I see your bet and i raise. Τοξοπλάσμωση

Σωστός , το ξέχασα..

Δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτό.

Απλώς να σημειώσω ότι το 80% των ανθρώπων που κολλάνε τοξοπλάσμωση ,

το κολλάνε από τροφές που έχουν μολυνθεί λόγω επαφής με ωμό κρέας ή άπλυτα σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για τεμαχισμό κρέατος (τεφλόν - μαχαίρια που αφού έκοψαν κρέας χρησιμοποιούνται για καθαρισμό ή κοπή σαλάτας ή ωμών φρούτων- πιάτα που δεν πλύθηκαν καλά μετά από επαφή με ωμό κρέας κλπ.)..

Επίσης , συνήθως είναι ασυμπτωματικό ή με συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος.

Πολύ επικίνδυνο είναι να το κολλήσει έγκυος (μόνο κατά την περίοδο κύησης) γιατί πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του εμβρύου και θα χρειαστεί διακοπή της κύησης..

Για να γίνει όμως αυτό απευθείας από τη γάτα, θα πρέπει να πιάσει με το χέρι φρέσκα κόπρανα γάτας (μέχρι 24 ωρών γιατί μετά πεθαίνει το παράσιτο) και μετά να βάλει τα χέρια της στο στόμα.

Κάτι μάλλον απίθανο...

Οι συστάσεις των σοβαρών γιατρών είναι να αποφεύγεται η επαφή με κόπρανα γάτας για την περιόδο της κύησης (να καθαρίζει την άμμο της δηλαδή κάποιος άλλος και όχι η έγκυος, ή να φοράει γάντια μιας χρήσης κατά τον καθαρισμό και να τα πετάει μετά)..

Δημοσ.

Yπάρχουν λόγοι που σου λένε να μην δίνεις δικά σου φαγητά στην γάτα σου,(περίπου τα ίδια πρέπει να είναι και για τα σκυλιά , αλλά δεν έχω οπότε δεν λέω) το σώμα της δεν είναι φτιαγμένο να δέχεται τα καρυκεύματα , το αλάτι , το κρεμμύδι , το σκόρδο... υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα τρώει συχνά κι όχι σαν μεζεδάκι μια στις τόσες θα της κάνουν κακό στο νεφρά, στο συκώτι , στην ουροδόχο κύστη κτλ.Αυτο που λέει η μαφάλντα γίνεται αλλά συγνώμη ποιός θα ψάχνει να βρει ταυρίνη πχ για να ρίξει μέσα στο μαγειρεμένο για τα γατιά του φαγητό; Η ποιός θα μετράει ακριβώς κάθε μέρα το ποσοστό πρωτεινών -υδατανθράκων, μόνο στα μωρά προσέχεις τόσο το φαγητό τους και αυτά μένουν σε αυτή τη φάση κάποιους μήνες , μπορείς να το κάνεις για 12 χρόνια;

Και ναι αν έχεις τόσα γατιά στην αυλή σου φυσικά και απο το να πεθάνουν της πείνας τους δίνεις ότι έχεις και καλά κάνεις αλλά ο μέσος όρος ζωής τους είναι δραματικά μικρότερος απο των ζώων που ζουν σαν κατοικίδια και ένας απο τους παραγόντες είναι και η φτωχη διατροφή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...