leftis95 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που έχει κατοικίδιο είτε σκύλο είτε γάτα να μου πεί ενδεικτικό κόστος για την συντήρηση τους. Έχω βρεί ένα σαιτ όπου χαρίζουν νεογέννητα κουτάβια ή γάτες αλλά πριν προχωρήσω θέλω να είμαι σίγουρος. Πόσο κοστίζουν τα αρχικά εμβόλια κλπ? Πόσο κοστίζει το μηνηαίο φαγητό? Ο εξοπλισμός και τα παιχνίδια? Το καλοκαίρι πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία για σκύλους/γάτες? Unexpected έξοδα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kage Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 σιγουρα τα πρωτα 2 χρονια για τα εμβολια θες πολλα(~500ε) <<Το καλοκαίρι πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία για σκύλους/γάτες?>>αστο καλυτερα μην παρεις σκυλο!!!!!!!
leftis95 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 σιγουρα τα πρωτα 2 χρονια για τα εμβολια θες πολλα(~500ε) <<Το καλοκαίρι πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία για σκύλους/γάτες?>>αστο καλυτερα μην παρεις σκυλο!!!!!!! Δηλαδή εσυ δεν πας διακοπές? Ίσως να υπάρχει κάποιος συγγενής διαθέσιμος αλλά στην περίπτωση που δεν.... Και ναι δεν είπα ότι θα πάρω,απλά ψάχνομαι.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δηλαδή εσυ δεν πας διακοπές? Ίσως να υπάρχει κάποιος συγγενής διαθέσιμος αλλά στην περίπτωση που δεν.... Και ναι δεν είπα ότι θα πάρω,απλά ψάχνομαι. Αν έχεις σκύλο, προφανώς τον παίρνεις μαζί σου στις διακοπές! Αν έχεις γάτα προφανώς δεν μπορείς να την έχεις μαζί σου (αν και θα γούσταρε τρελά να έχει μια ολόκληρη παραλία για ...τουαλέτα ) και θα πρέπει είτε να έρχεται κάποιος σπίτι να την ταϊζει κλπ, είτε να την πας σε κάποιον γνωστό σου ή να την πας σε κάποιο ξενώνα ζώων που για τη γάτα θα σου κοστίσει από 15 εως 18 ευρώ την ημέρα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 H γατα κοστιζει μεχρι 30 ευρω το μηνα. Απο εμβολια δεν εχω ιδεα γιατι τους κανω μονο της λυσσας κι αλλο ενα που δε το θυμαμαι. Επισης στειρωση απαραιτητη με κοστος γυρω στα 40-50. Αν την μαθεις απο μικρη να βγαινει απο το σπιτι αρκετες ωρες την ημερα (δεδομενου οτι εχεις χωρο και δεν μενεις σε καμια περιοχη τιγκα στα αμαξια και τις πολυκατοικιες) δε θα εχεις προβλημα με τις διακοπες. Θα την αφηνεις και θα πηγαινεις διακοπες. Ειναι αρκετα ανεξρτητα ζωα οι γατες και συντηρουνται μονες τους ευκολα, σε αντιθεση με τους σκυλους που θα σου ειναι καθημερινη ενοια. Να τον ταισεις συγκεκριμενες ωρες, να τον ξεσκατ***ς, να τον πλυνεις 1 φορα το μηνα τουλαχιστον, να τον πας σε ξενοδοχειο αν χρειαστει να λειψεις για παραπανω απο 24 ωρες, να τον ησυχασεις οταν θα τον πιανουν κρισεις κλαματος/γαυγισματος (συνηθως και νυχτες) κλπ κλπ. Για κοστος σκυλου δε μπορω να σου πω γιατι πανε χρονια απο τοτε που πεθανε το λυκοσκυλο μας. Ειναι πολυ παντως ΑΛΛΑ κυριως ειναι μεγαλη η ενοια του, οτι κι αν θες να κανεις σκεφτεσαι τον σκυλο ως εμποδιο/εξοδο στον προγραμματισμο σου. @billdanos: ο γατος που εχουμε τωρα, last time εμεινε 35 ημερες μονος του. Με το που γυρισαν οι δικοι μου σπιτι τους περιμενε εξω απτην πορτα. Και δεν ηταν ιδιαιτερα ταλαιπωρημενος, βασικα μια χαρα ηταν. Απλα τον ειχαν πιασει λιγο τα ψυχολογικα του και νιαουριζε χωρις λογο τις πρωτες 2 ημερες, μετα ηρεμησε
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 H γατα κοστιζει μεχρι 30 ευρω το μηνα. Απο εμβολια δεν εχω ιδεα γιατι τους κανω μονο της λυσσας κι αλλο ενα που δε το θυμαμαι. Επισης στειρωση απαραιτητη με κοστος γυρω στα 40-50. Αν την μαθεις απο μικρη να βγαινει απο το σπιτι αρκετες ωρες την ημερα (δεδομενου οτι εχεις χωρο και δεν μενεις σε καμια περιοχη τιγκα στα αμαξια και τις πολυκατοικιες) δε θα εχεις προβλημα με τις διακοπες. Θα την αφηνεις και θα πηγαινεις διακοπες. Ειναι αρκετα ανεξρτητα ζωα οι γατες και συντηρουνται μονες τους ευκολα, σε αντιθεση με τους σκυλους που θα σου ειναι καθημερινη ενοια. Να τον ταισεις συγκεκριμενες ωρες, να τον ξεσκατ***ς, να τον πλυνεις 1 φορα το μηνα τουλαχιστον, να τον πας σε ξενοδοχειο αν χρειαστει να λειψεις για παραπανω απο 24 ωρες, να τον ησυχασεις οταν θα τον πιανουν κρισεις κλαματος/γαυγισματος (συνηθως και νυχτες) κλπ κλπ. Για κοστος σκυλου δε μπορω να σου πω γιατι πανε χρονια απο τοτε που πεθανε το λυκοσκυλο μας. Ειναι πολυ παντως ΑΛΛΑ κυριως ειναι μεγαλη η ενοια του, οτι κι αν θες να κανεις σκεφτεσαι τον σκυλο ως εμποδιο/εξοδο στον προγραμματισμο σου. @billdanos: ο γατος που εχουμε τωρα, last time εμεινε 35 ημερες μονος του. Με το που γυρισαν οι δικοι μου σπιτι τους περιμενε εξω απτην πορτα. Και δεν ηταν ιδιαιτερα ταλαιπωρημενος, βασικα μια χαρα ηταν. Απλα τον ειχαν πιασει λιγο τα ψυχολογικα του και νιαουριζε χωρις λογο τις πρωτες 2 ημερες, μετα ηρεμησε Αναφέρομαι σε γάτες που ζουν αποκλειστικά μέσα σε σπίτι και δεν είναι ελεύθερες να "γυρνάνε" στη γειτονιά!
Anastazio Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 σιγουρα τα πρωτα 2 χρονια για τα εμβολια θες πολλα(~500ε) <<Το καλοκαίρι πόσο κοστίζουν τα ξενοδοχεία για σκύλους/γάτες?>>αστο καλυτερα μην παρεις σκυλο!!!!!!! 500 ευρω τα εμβολια?20 ευρω μεσο κοστος σε κτηνιατρο το καθε εμβολιο,3 επισκεψεις τους πρωτους 3 μηνες και μετα απο ενα χρονο επαναληπτικα.Το κοστος της τροφης εξαρταται απο την ποιοτητα της,εχει τροφες "χωμα" εχει και premium οπου τα 14kg εχουν 70+-ευρω.Τα παιχνιδια δε κοστιζουν τπτ.1-10ευρω?Unexpected εξοδα ειναι θεμα τυχης και φροντιδας προς τον σκυλο,ειναι μονο θεματα υγειας κατ εμε οπου δε μπορεις να προσδιορισεις το ποσο εκ των προταιρων αλλα σε σπανιες περιπτωσεις μπορει να αγγιξει λιγες χιλιαδες ευρω...σπανιες ομως.
kfyros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Για γάτες θα σου πω (έχω 3).. Ετήσια εμβόλια κόστος περίπου 30 ευρώ. Τον πρώτο χρόνο που εμβολιάζεται η γάτα, τα κάνει διπλά για να αποκτήσει αντισώματα (δύο δόσεις , η δεύτερη ένα μήνα μετά την πρώτη).. Άρα κανένα 60αρι την πρώτη φορά. Υποχρεωτικό (για να είσαι τυπικά/νομικά καλυμμένος/η) είναι της λύσσας γιατί είναι η μόνη ασθένεια που κολλάει από τη γάτα στον άνθρωπο (και σφραγίζει ο γιατρός και το σχετικό βιβλιαράκι - pedigree του ζώου κάθε χρόνο) . Εκτός από αυτό όμως της κάνεις οπωσδήποτε και ένα άλλο πολυεμβόλιο για διάφορες ασθένειες (τετραπλό νομίζω) . Και φυσικά αν βγει κανένα καινούργιο , οπωσδήποτε το κάνεις (εφόσον το προτείνει ο γιατρός). Στείρωση οπωσδήποτε αλλιώς είτε θα την κοπανήσει , είτε θα τη γκαστρώσουν (αν είναι θηλυκιά) ακόμα και στο μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου !!! Σίγουρα θα υποφέρει.. Άμμο και τροφές υπολόγισε κανένα 30άρι το μήνα. Λίγο περισσότερο εάν απαιτείται ειδική μεταχείριση. Για τα οικόσιτα στειρωμένα αρσενικά οπωσδήποτε τροφές struvite free όπως τα urinary - mobility της royal canin και αντίστοιχα άλλων εταιριών κλπ. , γιατί έχουν μεγάλη ευαισθησία στο ουροποιητικό με επίπονα και πολλές φορές θανατηφόρα αποτελέσματα (συσσώρευση αλάτων στρουβίτη και απόφραξη του ουροποιητικού με αποτέλεσμα ουρολοιμώξεις - νεφρική / ηπατική ανεπάρκεια κλπ.) . Και εν γένει light και προσεγμένες τροφές για όλα τα στειρωμένα για τον έλεγχο βάρους (κυρίως ξηρά τροφή και λιγότερο κονσέρβες) σε συνδυασμό με κάποιες τροφές από supermarket που τους αρέσουν (βασικά purina και sheeba, τα υπόλοιπα είναι ψιλοσκουπίδια) . Σίγουρα ΟΧΙ οι 20κιλες σαβούρες που πουλάνε στα Petshops για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλύτερα να το σκοτώσεις με τα χέρια σου! Και υπάρχουν και τα "εξτραδάκια" , πχ. μιλμπεμαξ (για τα σκουλήκια) και frontline πιπέτες για τσιμπούρια - ψύλλους και λοιπά ζωύφια (ανά 2-3 μήνες όλα αυτά , ανάλογα με το αν βγαίνει κι έξω ή όχι)... Και καμιά αντιβιωσούλα αν αρρωστήσουν , καμιά επίσκεψη στο γιατρό για καθαρισμό δοντιών, κούρεμα το καλοκαίρι αν είναι πολύ φουντωτό.. Ξενοδοχείο κανένα δεκάρικο τη μέρα υπολόγισε. Παιχνιδάκια και σαχλαμαρίτσες αγοράζεις κατά το δοκούν. Γενικά οι γάτες είναι εύκολα ζώα , παίζουν με οτιδήποτε όπως καλώδια , παπούτσια , γενικά οτιδήποτε βρουν μπροστά τους, αλλά βαριούνται κι εύκολα.. Πχ. κάνεις ένα αλουμινόχαρτο μπάλα και παίζουν για ώρες (μετά όμως μαζεύεις τα τρίμματα απ' όλο το σπίτι) . Πολλά από αυτά που θα τους πάρεις δεν θα τα ακουμπήσουν καν.. Απαραίτητα ονυχοδρόμια ή καλύτερα κορμός δέντρου γύρω στο ενάμισυ μέτρο για ξύσιμο νυχιών ή ψάθινο παχύ χαλί εισόδου.. Αλλιώς θα λατρέψουν τις υφασμάτινες γωνίες (καρέκλες - καναπές - κρεβάτι) και θα τις ξεσκίσουν.. Ένα καλαθάκι θέλουν για ύπνο, αν και συνήθως θα έρθουν να χουζουρέψουν ΠΑΝΩ ΣΟΥ ή στα πόδια σου αν τα αφήσεις.. Γενικά θέλουν παρέα , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ή ΚΟΥΚΛΕΣ αλλά μέλη της οικογένειας σου και πρέπει να τα προσέχεις σαν να είναι παιδιά σου, και αν υιοθετήσεις κάποιο , το κρατάς για όλη του τη ζωή, και δεν το παρατάς μόλις το βαρεθείς. Το να παρατήσει κάποιος ένα οικόσιτο γατί αμάθητο στο δρόμο είναι τουλάχιστον ΑΛΗΤΕΙΑ.. Πολλές λεπτομέρειες μπορείς να βρεις σε διάφορα sites, προτείνω το www.ailouros.gr . Ο Παναγιώτης (όπως κατάλαβες είναι ο γιατρός που τα πηγαίνω) ασχολείται αποκλειστικά με γάτες και άλλα αιλουροειδή..
Traumatias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Πραγματικά όταν διαβάζω τέτοια θέματα πάντα αναρωτιέμαι πως γίνεται και έχουμε τόσα αδέσποτα
Dakonblackblade Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Γιατί έχουμε και πολλούς βλάκες και ανεύθυνους. Και δεν έχουμε και κράτος.
Traumatias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Συμφωνώ, αλλά αν μια μέση γάτα (χωρίς προβλήματα υγείας δηλαδή) πέρα από τα εμβόλια πρέπει απαραιτήτως όχι μόνο να τρώει αποκλειστικά ξηρά τροφή και κονσέρβες, αλλά να τρώει και τις ακριβές (gourmet φάση ) κανονικά δεν έπρεπε οι αδέσποτες γάτες να επιβιώνουν περισσότερο καιρό απ ότι μερικές εβδομάδες. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η γιαγιά μου που είχε γάτες στο σπίτι, τους έδινε για φαγητό ότι μαγείρευε και όλες τους έζησαν μια χαρά, άσε που μερικές από αυτές έζησαν και περισσότερο από τα φυσιολογικά όρια, σε πολλά σημεία δηλαδή οι ιδιοκτήτες υπερβάλουν, το ίδιο και οι γιατροί, αλλά για άλλους λόγους...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Συμφωνώ, αλλά αν μια μέση γάτα (χωρίς προβλήματα υγείας δηλαδή) πέρα από τα εμβόλια πρέπει απαραιτήτως όχι μόνο να τρώει αποκλειστικά ξηρά τροφή και κονσέρβες, αλλά να τρώει και τις ακριβές (gourmet φάση ) κανονικά δεν έπρεπε οι αδέσποτες γάτες να επιβιώνουν περισσότερο καιρό απ ότι μερικές εβδομάδες. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η γιαγιά μου που είχε γάτες στο σπίτι, τους έδινε για φαγητό ότι μαγείρευε και όλες τους έζησαν μια χαρά, άσε που μερικές από αυτές έζησαν και περισσότερο από τα φυσιολογικά όρια, σε πολλά σημεία δηλαδή οι ιδιοκτήτες υπερβάλουν, το ίδιο και οι γιατροί, αλλά για άλλους λόγους... Και εσύ λογικά μπορείς να επιβιώσεις μόνο με ψωμί και τυρί για παράδειγμα! Το θέμα είναι η ποιότητα της διατροφής που μπορείς να προσφέρεις είτε στον εαυτό σου είτε προς άλλους που εξαρτώνται από εσένα (άνθρωποι, ζώα κλπ κλπ). Όταν αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα ζώο δεν το αντιμετωπίζεις ως "σκουπιδοφάγο" ή κάτι που σου καθαρίζει τα αποφάγια! Θα ζήσει κατά πάσα πιθανότητα και με αυτά αλλά με απρόβλεπτες συνέπειες για τον αργανισμό του, την ανάπτυξη και γενικότερα τη συμπεριφορά του!
chill Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Αν έχεις σκύλο, προφανώς τον παίρνεις μαζί σου στις διακοπές! Λατρεύω στις διακοπές μου να ακούω γαβγίσματα από το διπλανό τραπέζι/ξαπλώστρα............ . . . . . . . ΝΟΤ
Traumatias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Συγνώμη, γιατί για εσάς ανθρώπινο φαγητό=αποφάγια? Το να μαγειρεύει κάποιος και για τη γάτα του δεν παίζει ε? Δεν είπα αγαπητέ μου να το αφήνεις να πεινάει το ζώο, μη μου λες όμως ότι μόνο αν τρώει γατοτροφή θα είναι εντάξει. Μια ζωή διαβάζω σε φόρουμ τα προβλήματα που έχουν τα κατοικίδια και ακούω φίλους να λένε ''μα ακολουθούσε την καλύτερη διατροφή με ξηρά τροφή και την καλύτερη γατοτροφή για τον οργανισμό της και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει προβλήματα στο συκώτι κ.τ.λ.'', εγώ όσες γάτες έχω γνωρίσει που τρέφονταν όπως οι ιδιοκτήτες τους, και δεν μιλάω για αποφάγια έλεος δηλαδή, η γιαγιά μου μέχρι και σαρδέλες τους μαγείρευε μια χαρά ήταν τα ζωάκια. Από τη στιγμή που ξέρεις, ειδικά τώρα πια με την ενημέρωση που υπάρχει, τι πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μιας γάτας και τι όχι, μπορείς να την ταίσεις χωρίς κονσέρβα με μεγάλη άνεση.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Λατρεύω στις διακοπές μου να ακούω γαβγίσματα από το διπλανό τραπέζι/ξαπλώστρα............ . . . . . . . ΝΟΤ Και γω λατρεύω τις φωνές από τα παιδάκια γύρω μου, τις ρακέτες, κλπ κλπ . . . . . . ΝΟΤ! Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή σου! Αν και ψάχνοντας βρίσκεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.