Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω μια καλή τηλεόραση στις 42", full hd, να παίζει τα ψηφιακά της digea και χωρίς 3D ή LED τεχνολογία.

Σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο:

homecinema.png

Δηλαδή να βάλω 2 μακρόστενα ηχεία στα πλάγια της τηλεόρασης την οποία σχεδιάζω να κρεμάσω στον τοίχο και από κάτω σε ένα επιπλάκι να βάλω έναν player για dvd ίσως και blu-ray (για αργότερα) και οπωσδήποτε υποστήριξη εξωτερικού δίσκου με usb και mkv format με υπότιτλους (srt) κτλ κτλ.

Όμως θα ήθελα να γίνεται μέσα από τα ηχεία αυτά να ακούω και ραδιόφωνο (έχω ένα παλιό sony hi-fi τώρα, που όμως πιάνει πολύ χώρο και θα φύγει). Θα χρειαστεί δεύτερη συσκευή γι αυτό ή υπάρχει κάποιος player που συμπεριλαμβάνει και δέκτη FM;

Το budget (μέχρι 900-1000€) για όλα αυτά είναι μάλλον περιορισμένο βέβαια, αλλά δεν θέλω και κάποιο τρελό feature... Απλά κάτι ποιοτικό που να κάνει τη δουλειά του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση Tetix, φαίνεται καλή η συγκεκριμένη οθόνη. Όποιος έχει να προτείνει και για ηχεία / player ας το κάνει! :)

Δημοσ.

Αφού δεν θες LED , δικός μας είσαι. Μια πλάσμα είναι μονόδρομος. Τώρα για 42 ίντσες η απόσταση θέασης ποιά θα είναι; Λίγες μου φαίνονται. Γνώμη μου είναι να δώσεις προτεραιότητα στο μέγεθος (εδώ μετράει) και μετά σιγά σιγά προσθέτεις και τα υπόλοιπα. Αν θα κάθεσαι να δεις BR στα 3 μέτρα μια 50άρα ύστερα από λίγο καιρό θα σου φαίνεται mainstream.Πίστεψέ με. Ίσως να ξαναεξέταζες τις ανάγκες σου και να κοίταζες μια 46άρα τουλάχιστον. Panasonic σειρά 30 φυσικά , U, ή G αν σε παίρνει οικονομικά.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

οκ είμαι ανάμεσα σε

Plasma: Panasonic TX-P42U30E στα 440 €

LCD:

Philips 42PFL3606H στα 440 €

LG 42LK430 στα 450 €

και

Philips 42PFL4606H στα 500 €

LG 42LK530 στα 550 €

Δεν διαθέτω παραπάνω χρήματα για την TV.

Οι 2 πρώτες LCD έχουν 5 ms, 50 Hz, 100.000:1, 400 cd/m2

Οι 2 τελευταίες έχουν 2,5 ms, 100 Hz, 150.000:1, 450 cd/m2

Και η Plasma λέει έχει 0.001 ms, 600 Hz, superb contrast (δεν ξέρω τι είναι), και δεν βρήκα φωτεινότητα

Η βασική της χρήση θα είναι για τηλεοπτικά κανάλια, και πού και πού καμία ταινία HD. Τίποτα άλλο!

Αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά την Plasma, είναι αρκετά καλή τιμή, αλλά φοβάμαι για τα καψίματα που λένε για τις Plasma. Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος; Θα χρειαστεί "στρώσιμο";

Εσείς ποια από τις παραπάνω προτείνετε και γιατί;

Δημοσ.

Σίγουρα την U30. Ναι θέλει λίγο στρώσιμο τις πρώτες 150-200 ώρες αλλά μην σε τρομάζει, δεν είναι και απαραίτητο. Απλώς στην αρχή βλέπε σε σινεμά mode και σε zoom 1 Για burn in είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να πάθεις. Εκτός και αφήσεις καμμιά εικόνα σταθερή από κονσόλα μια μέρα.

Μακρυά από Philips. Μόνο καλές CRT έβγαλε.

Δημοσ.

Μόλις είδα και την Plasma LG 50PV350 στα 540 €. Είναι 50" και κοντά στην πιο ακριβή LCD που είχα στη λίστα. Είμαι διατεθειμένος να τα δώσω για να κερδίσω μέγεθος.

Οπότε τίθεται το ερώτημα: Panasonic TX-P42U30E 42" στα 440€ vs LG 50PV350 50" στα 540€?

Επίσης, διάβασα ότι οι Plasma γενικά ανεβάζουν περισσότερη θερμοκρασία από τις LCD, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα αν την κρεμάσω στον τοίχο, όπως σκοπεύω;

Τέλος, πήγα σε ένα κατάστημα και είδα μια άλλη Plasma δίπλα από μια LCD, και παρατήρησα ότι η plasma είχε σε ενοχλητικό βαθμό αντανάκλαση από το φωτισμό του περιβάλλοντος, ενώ η LCD όχι. Αυτό ισχύει πάντα; Γιατί υπάρχει παράθυρο ακριβώς απέναντι από εκεί που θα μπει η TV...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

Δημοσ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/77478-Panasonic-Plasma-U30-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1

vs

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78188-LG-PV350-PLASMA-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1

Αρχιζω και μπερδευομαι ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82782-Lcd-vs-led-vs-plasma-tv-and-why

ειναι και αυτη η ρημαδα η αντανακλαση...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85278-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1...-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1

:D

Καλη επιλογη .Δες οσες περισσοτερες δεις με τα δικα σου ματια , εχοντας υποψη σου οτι αν το μαγαζι ειναι λιγο φλου (απο τηλεορασεις μεχρι τοστιερες )οι συνθηκες θεασεις και οι ρυθμισεις των tv μπορει να μην ειναι οτι καλυτερο

Δημοσ.

Μόλις είδα και την Plasma LG 50PV350 στα 540 €. Είναι 50" και κοντά στην πιο ακριβή LCD που είχα στη λίστα. Είμαι διατεθειμένος να τα δώσω για να κερδίσω μέγεθος.

Οπότε τίθεται το ερώτημα: Panasonic TX-P42U30E 42" στα 440€ vs LG 50PV350 50" στα 540€?

Επίσης, διάβασα ότι οι Plasma γενικά ανεβάζουν περισσότερη θερμοκρασία από τις LCD, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα αν την κρεμάσω στον τοίχο, όπως σκοπεύω;

Τέλος, πήγα σε ένα κατάστημα και είδα μια άλλη Plasma δίπλα από μια LCD, και παρατήρησα ότι η plasma είχε σε ενοχλητικό βαθμό αντανάκλαση από το φωτισμό του περιβάλλοντος, ενώ η LCD όχι. Αυτό ισχύει πάντα; Γιατί υπάρχει παράθυρο ακριβώς απέναντι από εκεί που θα μπει η TV...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

H LG είναι καλή και τίμια πρόταση και είναι και 50άρα. Θα την πρότεινα. Δες και rewiew -εντυπώσεις χρηστών.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78188-LG-PV350-PLASMA-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1

Για την θερμοκρασία δεν υπάρχει πρόβλημα και εγώ την 42U10σε τοίχο την έχω.

Σχετικά με την αντνάκλαση γενικά ισχύει , αλλά προσωπικά δεν με πειράζει. Εξάλλου τηλεόραση συνήθως βλέπεις απόγευμα-βράδυ και στο φινάλε τράβα την κουρτίνα. Σημειωτέον ότι η σειρά G της Panasonic έχει πολύ καλύτερο αντιαντανακλαστικό φίλτρο από την σειρά U.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...