Προς το περιεχόμενο

θεμα με wireless δικτυα

sanyu9891

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα,

το θεμα μου με τα Ubuntu 11.04 ειναι οτι ενω συνδεομαι μια χαρα με καλώδιο,δεν μπορω να συνδεθω ασυρματα.δεν υπαρχουν καν διαθεσιμα δικτυα προς συνδεση.το εργαλειο ειναι: Acer Aspire 5742G ,και η καρτα ασυρματου (νομιζω!) αυτη: Broadcom 802.11n Network Adapter.

any ideas folks??? :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα,

το θεμα μου με τα Ubuntu 11.04 ειναι οτι ενω συνδεομαι μια χαρα με καλώδιο,δεν μπορω να συνδεθω ασυρματα.δεν υπαρχουν καν διαθεσιμα δικτυα προς συνδεση.το εργαλειο ειναι: Acer Aspire 5742G ,και η καρτα ασυρματου (νομιζω!) αυτη: Broadcom 802.11n Network Adapter.

any ideas folks??? :rolleyes:

το wireless δειχνει να αναβοσβηνει ?ενω δεν θα πρεπε?εχει ενα θεμα το ubuntu και δεν φορτωνει το σωστο module για καποια wireless

αφού χρησιμοποιείς ubuntu δοκίμασς να εγκαταστήσεις Propriety drivers από την διανομή. κατά πασα πιθανότητα θα δουλέψουν απρόσκοπτα, τουλάχιστον με λίγο παλιότερες broadcom αυτό γίνεται

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Για αρχη ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη

>lspci

για να δουμε ποιο ακριβως τσιπακι εχει το ασυρματο σου.

(συγνωμη που ηρθε ετεροχρονισμενα η απαντηση!)

το αποτελεσμα της εντολης φιλε μου:

post-219767-0-44698200-1314291566_thumb.jpg

Αρα εχεις μια καρτα της broadcom με το bcm43225 τσιπακι. Οποτε θες το bcmwl-kernel-source.

Ανοιγεις ενα τερματικο, δινεις ενα απλο

>sudo apt-get install bcmwl-kernel-source

το αφηνεις να κανει τη δουλεια του και οταν τελειωσει επανεκκινεις.

Native υποστηριξη για την καρτα σου θα ερθει με τον 3.1.0 που με τη σειρα του θα ειναι (αυτος ή νεοτερος) στο ubuntu 12.04.

Αρα εχεις μια καρτα της broadcom με το bcm43225 τσιπακι. Οποτε θες το bcmwl-kernel-source.

Ανοιγεις ενα τερματικο, δινεις ενα απλο

>sudo apt-get install bcmwl-kernel-source

το αφηνεις να κανει τη δουλεια του και οταν τελειωσει επανεκκινεις.

Native υποστηριξη για την καρτα σου θα ερθει με τον 3.1.0 που με τη σειρα του θα ειναι (αυτος ή νεοτερος) στο ubuntu 12.04.

φιλε μου το εκανα αλλα χωρις επιτυχια!(και επειδη για καποιο λογο δεν μπορουσα να δω τα snapshots απο τα Ουμπουντου στα παραθυρα,)μου "απαντουσε" πως ηδη εχει κανει upgrade to the latest(ή καπως ετσι!το νοημα το ιδιο παντως!).μηπως ειχε να κανει με το οτι δεν ημουν στο νετ???

Εφοσον λεει οτι "το x πακετο ειναι ηδη στην τελευταια εκδοση" σημαινει οτι ειναι ηδη εγκατεστημενο.

Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο. Ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη "lspci -k" για να δουμε αν το συστημα φορτωνει οντως τον wl και οχι κατι ασχετο.

Και μην το ανεβασεις σε screenshot γιατι ειναι πολυ μεγαλο κατεβατο!

Ανοιξε και το πρόγραμμα εγκατάστασης οδηγών που υπάρχει στην διανομή να δεις αν έχει να σου προτείνει κάποιο driver για την κάρτα σου και αν είναι ήδη εγκατεστημένο.

παιδες μια σχετικη ερωτηση.σε debian wheezy με wcid (χωρις network manager για δεν δουλευε το wifi της καρτας) ενω συνδεομαι κανονικα στο κρυφο essid μου αν κανω restart δεν μπορει να συνδεθει αυτοματα και μου βγαζει το essid με κατι ακυρους χαρακτηρες και οταν προσπαθω να συνδεθω μου λεει wrong pass.μηπως πρεπει να το κανω εμφανισημο παλι το σημα wifi μου για να συνδεεται με το δικτυο αυτοματα το wcid?

Εφοσον λεει οτι "το x πακετο ειναι ηδη στην τελευταια εκδοση" σημαινει οτι ειναι ηδη εγκατεστημενο.

Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο. Ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη "lspci -k" για να δουμε αν το συστημα φορτωνει οντως τον wl και οχι κατι ασχετο.

Και μην το ανεβασεις σε screenshot γιατι ειναι πολυ μεγαλο κατεβατο!

(παλι σε επισυναψη γτ δεν τα καταλαβαινω να σου εξηγησω!)

lspci-k.rtf

επισης...

@chek2fire: οταν θα εχω ethernet θα δοκιμασω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...