Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με μητρικη, bios checksum error

DioNiSis_000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

χθες παω να ανοιξω το pc της υπογραφης και αφου κανει το ενα μπιπ που αντιστοιχει σε normal boot,

μου βγαζει ενα μηνυμα warning: backup bios checksum error. bios auto recovering

μετα κανει επανεκινηση και ξανα τα ιδια συνεχεια.

αφαιρεσα δισκους dvd μνημες, τιποτα.

στο bios δεν μπορω να μπω μου λεει οταν παταω το del, prepare to enter setup και κανει επανεκινηση, και ξανα τα ιδια.

να φλασαρω bios δεν μπορω γιατι λεει prepare to run qflash utility και κανει επανεκινηση παλι.

αν το ανοιξω χωρις συνδεμενο δισκο/dvd κλπ μου λεει award bootblock bios και δεν κανει τιποτα.

εκανα cmos reset, εβγαλα μπαταρια για καμπωση ωρα, αλλαξα τη μπαταρια με νεα, τιποτα.

το προβλημα παρουσιαστηκε ξαφνικα χωρισ να κανω καποιο update στο bios ή να το πειραξω καθολου,

τωρα μετα απο πολλες δοκιμες λεει warning: main bios checksum error. bios auto recovering αντι backup bios checksum error...κλπ και εξακολουθει να κανει επανεκινησεις. και ενα μπιπ δηλαδη normal boot.

μπορει κανεις να βοηθησει? τι αλλο να κανω?

Δημοσ.

Μπορεις να μπεις στο Qflash καθολου?

Εαν μπουταρει εστω και μια φορα μπες στο Q Flash και κανε την επιλογη Auto Recovery σε Disable....

Μετα κατεβασε οποιοδηποτε bios της μητρικης σου και προσπαθησε να φλασαρεις το main bios!

Δημοσ.

συνηθως οταν εχει προβλημα η μπαταρια βγαζει CMOS checksum error

αφου αλλαξες μπαταρια και κανει τα ιδια, τοτε πολυ φοβαμαι οτι καπου αλλου ειναι το προβλημα (μνημη ισως?)

Στη θεση σου για να δω τι φταιει θα δοκιμαζα:

1. Αποσυνδεση των περισσοτερων συσκευων (εσωτερικων & εξωτερικων - USB, Floppy, IDE, SATA κλπ.), ωστε να μην ζοριζεται πολυ το τροφοδοτικο σου (ειναι προφανες οτι αν διορθωθει το προβλημα με αυτον τον τροπο, τοτε μαλλον πας για αλλον τροφοδοτικο)

2. αλλο τροφοδοτικο (δανεικο) και κατα προτιμηση ισχυροτερο, για να δεις αν φταιει το δικο σου τροφοδοτικο (ωστε να σιγουρευτεις - μη δωσεις τζαμπα χρηματα)

3. αλλον επεξεργαστη (δανεικο) - λες να φταιει αυτος ?

4. καποιο απο τα DIMMακια της μνημης ισως δημιουργει το προβλημα (αρκετα πιθανο)

Αν δεν διορθωθει το προβλημα υστερα απο τα παραπανω, τοτε μαλλον εχει αρχισει να τα παιζει η μητρικη

Δημοσ.

εχω αποσυνδεσει ολες τις συσκευες μονο ενα usb stick με το bios update εχω πανω.

τροφοδοτικο αλλο εχω μονο ενα παλιοτερο ποιο αδυναμο, αλλα μετρησα τις τασεις του τροφοδοοτικου με πολυμετρο, ειναι οκ.

επεξεργαστη αλλο δεν εχω να δοκιμασω.

εχω δοκιμασει και τα 4 DIMMακια μονα τους αλλα τιποτα.

σημερα στην αρχη αναβε σφυριζωντας δυνατα η μητρικη και εσβηνε αμεσως και ξανα το ιδιο.

τωρα αναβει κανει 2 μπιπ και βγαζει award bootblock bios. το σφυριμα το κανει συνεχεια ασχετα απο τα μπιπ, και σταματα λιγα δευτερα αργοτερα οταν βγαζει το μηνυμα.

το σφυριγμα βγαινει απο τη μητρικη οχι απο ανεμηστηρα, τροφοδοτικο ή την καρτα γραφικων, συνηθως αν δεν κανω λαθος το σφυριγμα αυτο ειναι απο χαλασμενους πυκνωτες, εμαφανησιακα δεν δειχνει καποιος φουσκομενος ή κατι αλλο.

Δημοσ.

Νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεσαι την αγορα αλλης μητρικης,τα ιδια ακριβως εκανε και η πρωτη Gigabyte που ειχα...

Δεν ξερω αν σε βοηθησει το αρθρο στο παρακατω λινκ,αν θες να πειραματιστεις με την μητρικη σου!

http://forums.tweakt...html#post315830

Δημοσ.

σ ευχαριστω για το λινκ αλλα πλεων δεν ανοιγει κανει 2 μπιπ και σβηνει, θα το δοκιμασω καποια στιγμη

και εγω προβλημα τησ μητρικης πιστευω ειναι,

εχω αρχισει ηδη να σκευτομαι να αγορασω μια αλλη αλλα απο λιγο που ειδα δεν βρηκα καποια αντοιστιχη, δηλ με 4 slot ddr2 ram και cpu 775 slot.

εχει να πρωτεινει κανεις καποια?

Δημοσ.

Δες τις αγγελιες,υπαρχουν προτασεις,αλλα για καινουρια μη το σκεφτεσαι καν,δεν αξιζει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...