Προς το περιεχόμενο

Laptop μέχρι 1000€ (gia αντικατάσταση macbook)

KotZer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα επιτέλους να αλλάξω το macbook του 2007, δυστυχώς με ένα pc λόγω απαιτήσεων της δουλειάς. Είμαι διατεθειμένος να δώσω γύρω στα 1000€ καθώς θέλω καλές επιδόσεις για να τρέχω κάποια απαιτητικά μαθηματικά μοντέλα και καλή ποιότητα κατασκευής (έχοντας συνηθίσει απο το mac)

Οι βασικότερες απαιτήσεις μου είναι οι εξής:

•  
  • Επεξεργαστής Sandy Bridge (i5 ή i7)
  • Μέγεθος οθόνης 14-15.6
  • Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια

Μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης απο τη συμβατική (768) θα ήταν επιθυμητή. Επίσης δεν θα με ενοχλούσε αν δεν έχει cd.

Απο μιά μικρή έρευνα καλά υποψήφια μου φαίνονται τα εξής:

•  
  • dell xps 15, dell xps 15z
  • hp pavillion dv6
  • HP envy 14
  • και ίσως κάποιό thinkpad

Δυστυχώς τα dell δεν είναι customizable στην Ελλάδα και δεν μπορώ να βρω ένα μοντέλο διαθέσιμο που να με καλύπτει πλήρως. Επίσης πιστεύετε ότι αξίζει να παώ σε μικρότερο (envy, xps 15z) ή έχουν ακόμα προβλήματα με απαγωγή θερμότητας, ποιότητα κατασκευής κλπ ?

Η γνώμη σας θα με βοηθούσε πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Τα dell ειναι customized και ειδικα τα xps & τα 15z παρε εδω www.grab-it.gr και ρωτα οτι θελεις σχετικα , το θεμα ειναι οτι στα 1,000 περιπου ευρω δυσκολα θα βρεις ποιοτητα εφαμιλλη με mac.

Thinpad , hp,probbok & elitebook πολυ καλα και αξιοπιστα αλλα οι τιμες τους ξεφευγουν λιγο.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στην υπογραφή μου και πες μου αν το συζητάς.. στο λέω γιατί απλά μπορείς να έχεις κ τα δυο αντί να επιλέξεις ένα..και εσύ που είχες book ξέρεις κ να κρίνεις σωστά..

Δημοσ.

εφοσον με πολυ λιγα ακομα παιρνεις macbook pro, και απ'οτι καταλαβα εισαι φιλος της apple, γιατι δεν παιρνεις ενα macbook και να του βαλεις dual boot για να τρεχεις αυτα τα μαθηματικα προγραμματα? (τι τυπου ειναι αυτα τα προγραμματα? κατι ποιο βαρυ απο Matlab για παραδειγμα?)

Δημοσ.

Νομίζω κατέληξα σε αυτό... (customized από Dell εξωτερικού)

1050 Ευρώ

DELL XPS 15

Intel® Core™ i7-2630QM Processor, 2,00 GHz, Turbo Boost 2.0 - 2,90 GHz

40 cm (15.6") FHD B+RGLED True-Life (1920x1080) 1080p 2.0 Mega Pixel Webcam

8.192 MB Dual-Channel DDR3 SDRAM 1.333 MHz [2 x 4.096]

640-GB-Serial ATA(7.200 1/min)

2GB NVIDIA® GeForce® GT 540M

Backlit Keyboard

Intel® Centrino® Wireless-N 1030 (1x2 b/g/n+ Bluetooth Combo Card)

(Φαντάζομαι δεν αξίζει ο 2620M για 90ευρώ ακόμα ε?)

Είναι λίγο πιο bulky απο ότι είχα συνηθίσει αλλά δεν εμπιστεύομαι ακόμα μικρότερο form factor (15z) σε άλλες εταιρείες πέρα απο την apple.. Στην τιμή που το βρήκα, νομίζω έχει καταπληκτικά features. Τι πιστεύετε?

εφοσον με πολυ λιγα ακομα παιρνεις macbook pro, και απ'οτι καταλαβα εισαι φιλος της apple, γιατι δεν παιρνεις ενα macbook και να του βαλεις dual boot για να τρεχεις αυτα τα μαθηματικα προγραμματα? (τι τυπου ειναι αυτα τα προγραμματα? κατι ποιο βαρυ απο Matlab για παραδειγμα?)

Φιλε μου, αυτο έκανα τόσο καιρό με το macbook, και πραγματικά μετά απο λίγο καιρό διαπιστώνεις ότι δεν αξίζει να συντηρείς δύο λειτουργικά.. Επιπλέον οι εφαρμογές γραφείου δεν είναι τόσο γρήγορες στο mac, το έχω διαπιστώσει με κάτι πολύπλοκους προσωμοιωτές που φτίαχνω σε excel. Δυστυχώς όσο και αν αγαπώ τα mac πρέπει να κάνω αυτή την υποχώρηση προς το παρόν. Ίσως το επόμενο laptop μου είναι πάλι mac...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...