Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ: Σταματήσαμε τις επενδύσεις στο VDSL λόγω ΕΕΤΤ


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως δεν έχουμε και κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο αλλά δεν είναι θέμα στοιχείων αλλά κατανόησης του πως δουλεύει μία αγορά και φαντασίας του τι θα συμβεί αν κάποιος που έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά αυτή αφεθεί να κάνει ότι θέλει. Και εδώ έρχεται να παίξει(και καλώς πράττει) τον ρόλο της η ΕΕΕΤ. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να ξαναγίνει κρατικός με θεσμοθετημένο μονοπώλιο όπως εκείνη την εποχή. Αλλά το μονοπώλιο για το οποίο αναφερόμαστε δεν είναι αυτού του είδους αν και το αποτέλεσμα δεν διαφέρει σε τίποτα. Για να σε βοηθήσω να το καταλάβεις(αν και μάλλον δεν θέλεις) είναι παρόμοιο με αυτό που έχει η Intel που πρακτικά αφήνει την AMD να υπάρχει για να μην την πρήζουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές αλλά στην πραγματικότητα την αφήνει να ανασάνει οικονομικά τόσο όσο να μην έχει την δύναμη να γίνει επικίνδυνη.

 

Αλήθεια αν εσύ ήσουν ο νομοθέτης/υπεύθυνος για αυτά τα θέματα θα άφηνες τον ΟΤΕ να πουλάει σε ότι τιμές θέλει παίρνοντας το ρίσκο(το όσο μικρό θεωρείς ότι είναι) να κλείσουν οι "εναλλακτικοί" και μετά να μην ξαναέρθει κανείς να επενδύσει σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές σε αυτή την μπανανία με ότι αυτό συνεπάγεται;

 

Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι δεν γίνεται να επαναληφθεί το φαινόμενο με τις υπερβολικά υψηλές τιμές και την μηδενική ανάπτυξη. Ο λόγος όμως είναι ότι έχει αλλάξει αυτό που θεωρείται αυτονόητο και είναι και εύκολο να γίνει σύγκριση με άλλες χώρες. Σκέψου να σε βάλουν να πληρώνεις 200άρια και να σκέφτεσαι και πόσο θα μιλήσεις. Οι αντιδράσεις θα ήταν τέτοιες που θα ωχριούσαν και των αγανακτισμένων ακόμα.

 

Αλήθεια πότε ο ΟΤΕ προσπάθησε να ρίξει τις τιμές και δεν τον άφησαν; Πριν ή μετά την έλευση των "εναλλακτικών";

 

Πως ακριβως αφηνει η Ιντελ την AMD να ανασανει, με τι τροπους, και γιατι δεν εφαρμοζεται κι εδω μια τετοια τεχνικη;

 

Ο οτε προσπαθησε αρκετες (φανερες, γιατι στο μυαλο τους μπορει να το ειχαν πολυ περισσοτερες, αλλα ηξεραν απο πριν την απαντηση) φορες να ριξει τις τιμες, ακομη και αρκετα προσφατα, αν ριξεις μια ματια στο site της ΕΕΤΤ, η αν κανεις μια αναζητηση στο γουγλε για δεις καμποσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μερικοι λενε οτι τα 24 ειναι αρκετα... ΠΟΙΑ 24 ????? ΓΕΡΜΑΝ-ΟΤΕ αντε προχωρα και μην μας ζαλιζεις... και κατι αλλο... το vdsl δεν ειναι 50 χρονια πισω... ειναι ενα δυο σκαλια πριν απο το FTTH... ας προχωραμε εστω και σταδιακα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ΕΕΤΤ να κάτσει να ασχοληθεί με τους παρόχους κινητής που κάνουν πάρτυ με τις χρεώσεις και τους ελάχιστους χρόνους κλήσεων χωρίς να ενημερώνουν τους καταναλωτές και να αφήσει τον ΟΤΕ να λειτουργήσει (επιτέλους) προς ώφελος του καταναλωτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς σταματήσατε να ασχολείστε με το VDSL και φέρατε και σε εμας εδω στην επαρχια ADSL μετα απο 8 χρονια κοροιδίας. Καντε ρε πρωτα το αυτονόητο (δυνατοτητα προσβασης σε ADSL) και μετα ασχοληθείτε με την αναβάθμιση σε VDSL. Επιτέλους No More PSTN!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά όποιος πιστεύει οτι θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε FTTH εδώ στην Ελλάδα είναι βαθιά νυχτωμένος...

 

Και εξηγούμαι... Με την άναρχη δόμηση που επικρατεί και με την το σύστημα του σκάβω οπου γουστάρω χωρίς να υπολογίζω τι υπάρχει απο κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσει κάτι τέτοιο. Στο εξωτερικό ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χτίζονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και υπάρχουν φρεάτια που μπορεί να μπεί μέσα τεχνικός και να κάνει την δουλειά του και να σου φέρει μέχρι το σπίτι σου οτι χρειάζεσαι. Εδώ με λίγο σκάψιμο και χύμα θάψιμο των καλωδίων πάλι καλα να λέμε που έχουμε και απλό DSL. Φανταστείτε κάθε λίγο και λιγάκι σκάβοντας κάποιος να κόβει την οπτική ίνα...

 

Το οτι ο ΟΤΕ ξεκίνησε να κάνει κάτι που είναι πιό κοντά στα ελληνικά δεδομένα εγώ προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να γίνει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 

Δυστυχώς η ΕΕΤΤ δεν είχε την ίδια άποψη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως ακριβως αφηνει η Ιντελ την AMD να ανασανει, με τι τροπους, και γιατι δεν εφαρμοζεται κι εδω μια τετοια τεχνικη;

 

Ο οτε προσπαθησε αρκετες (φανερες, γιατι στο μυαλο τους μπορει να το ειχαν πολυ περισσοτερες, αλλα ηξεραν απο πριν την απαντηση) φορες να ριξει τις τιμες, ακομη και αρκετα προσφατα, αν ριξεις μια ματια στο site της ΕΕΤΤ, η αν κανεις μια αναζητηση στο γουγλε για δεις καμποσα.

 

H Intel κανονίζει την τιμολογιακή της πολιτική έτσι ώστε οι πωλήσεις της AMD να είναι αρκετές για να μην κλείσει αλλά όχι αρκετές για να έχει κεφάλαια για να κάνει επαρκή έρευνα ή να χτίσει δικά της εργοστάσια(από τα οποία θα είχε επαρκές κέρδος). Με το να φτιάχνει τα τσιπάκια της σε άλλους θα έχει πάντα απώλειες κερδών και θα είναι εξαρτημένη. Αν πούλαγε φθηνότερα η Intel θα την έκλεινε, αν πούλαγε ακριβότερα η AMD θα ανάσεναι οικονομικά τόσο ώστε πιθανόν να γίνει επικύνδινη. Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να παίξει και η DT εδώ.

 

Σε ότι αφορά τις προσφορές του ΟΤΕ δεν χρειάζεται εγώ να γουγλάρω(ξέρω περίπου τι γίνεται) αλλά εσύ να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα. Επαναλαμβάνω την ερώτηση λοιπόν. Τις προσφορές τις έκανε ή πήγε να τις κάνει πριν ή μετά την ύπαρξη των εναλλακτικών στην αγορά; Γιατί αν τις έκανε πριν να πω μπράβο και ότι τον αδίκησα. Αν τις έκανε μετά μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για ποιόν λόγο δεν πρέπει να υπάρχουν μονοπώλια στην αγορά είτε σαν αυτό που είχε ο ΟΤΕ το 80 είτε σαν το άτυπο(αλλά υπαρκτό) που έχει η Intel.

 

Με απασχολεί η ιστορία, την ψάχνω και την χρησιμοποιώ εκεί που έχει σχέση. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία σχέση ότι κάποτε έπρεπε να είχες 70 ασθένειες για να βάλεις τηλέφωνο. Την ιστορία πρέπει να την έχουμε ως μια λογική αλυσίδα στο μυαλό μας και να μην την πιάνουμε κρίκο κρίκο.

 

Μην πας τόσο πίσω. Δεν έφερα το παράδειγμα με τα 200άρια τυχαία. Μιλάω για ευρώ και όχι για δραχμές. Δες από πότε και μετά έχουμε ευρώ. Όλη η υπόλοιπη ευρώπη είχε ADSL και εμείς πληρώναμε ΕΠΑΚ για να μπαίνουμε με ISDN. Και λόγω της default ρύθμισης του netmod έμπαινε το άτιμο και με τα δύο κανάλια και έπαιρνες πρέφα την διπλοχρέωση όταν ερχόταν ο λογαριασμός. Ακριβώς πριν την έλευση των "εναλλακτικών" γινόταν αυτό. Γύρω στην μία δεκαετία και κάτι πίσω είναι. Ρίξε μια ματιά στο τι γραφόταν στα φόρουμ εκείνη την εποχή(σε μία σελίδα τον ΟΤΕ τον έλεγαν 15 φορές πΟΤΕ) για να καταλάβεις πόσο αηδιασμένοι ήταν οι καταναλωτές από το μονοπώλιο. Ξαναλέω πως μία από τις μεγαλύτερες αιτίες που μας έφεραν εδώ είναι η κοντή μνήμη και το ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πως θα βολευτούμε αύριο αδιαφορώντας για το μετά το αύριο.

 

Φυσικά και πρέπει να μείνουν ζωντανοί οι εναλλακτικοί. Πρέπει όμως να μείνουν ζωντανοί επειδή τρέχουν στον στίβο που λέγεται αγορά τηλεπικοινωνιών. Όχι να μένουν σταματημένοι και να πυροβολούμε αυτόν που τρέχει και περνάει μπροστά. Επαναλαμβάνω. Οι εναλλακτικοί θα έμεναν ζωντανοί αφού ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να δίνει πόρτες στην χονδρική. Ο ΟΤΕ δεν σταματάει λόγω της ρύθμισης αυτής καθ'αυτής αλλά λόγω του είδους της ρύθμισης που τον αναγκάζει να δώσει στο κόστος δίκτυο στους εναλλακτικούς οι οποίοι θα μπορούν να πουλούν με ότι τιμές θέλουν. Δηλαδή δίνεις ένα τεράστιο ποσό για να φτιάξεις κάτι νέο και μετά το παραχωρείς στους άλλους που θα βάλουν πάνω πελάτες σε τιμές που δεν θα μπορείς να ανταγωνιστείς. Ας υποχρεώσουν τον ΟΤΕ να τους δώσει μόνο πόρτες σε χονδρική και τα επόμενα ένα δύο χρόνια, όσοι μπορούν ας φτιάξουν δικό τους ιδιόκτητο δίκτυο (backbone και καμπίνες, χαλκό προς εμάς θα δίνει πάντα ο ΟΤΕ) ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Ή ακόμα καλύτερα ας μαζευτούν οι εναλλακτικοί να φτιάξουν FTTH για να χτυπήσουν το VDSL (από το οποίο θα έχουν μικρό κέρδος αν απλά μεταπωλούν πόρτες του ΟΤΕ και συνεχίσουν την επιθετική εμπορική πολιτική τους).

 

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος να φθείρουμε τα πληκτρολόγια μας. Ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σημαίνει ανάπτυξη της κοινωνίας και παροχή πολλών όπλων για πολίτες και επαγγελματίες στην σύγχρονη εποχή που είναι η εποχή του internet. Είμαι αρκετά παλιός να έχω πιάσει telex και να έχω εμπεδώσει το παραπάνω. Εξέλιξη θέλουμε και όχι πισογυρίσματα.

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φθείρουμε τα πληκτρολόγια μας γιατί το μόνο αποτέλεσμα είναι να περνάμε την ώρα μας. Εκτός αν πιστεύεις ότι θα σε ακούσει κάποιος υψηλά ιστάμενος και θα υιοθετήσει τις απόψεις σου οπότε η φθορά του πληκτρολογίου σου και ο χρόνος σου θα πιάσουν τόπο.

 

Η διαμάχη δεν είναι ΟΤΕ-εναλλακτικοί. Είναι ΕΕΤΤ-κοινωνία.

 

Βρες μου έναν καλό λόγο για τον οποίο αυτά τα "παλιόπαιδα" της ΕΕΤΤ θέλουν το κακό της κοινωνίας. Ενώ είναι η ίδια η κοινωνία που τους πληρώνει. Μήπως δεν θα θέλουν και οι ίδιοι στα σπίτια τους οπτικές ίνες; Λες να τους λαδώνουν οι εναλλακτικοί και να μην μπορούν να το κάνουν οι χοντροπορτοφολάδες γερμανοί που θέλουν να ρίξουν λεφτά για έργα που οι άλλοι κακομοίρηδες ούτε να ονειρευτούνε δεν μπορούνε; Σοβαρά τώρα αν είχαμε μυαλό και μνήμη και μόνο που θέλουν να το κάνουν γερμανοί έπρεπε να αντιδράμε.

 

Φίλε μου κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει καμμία διαμάχη ΕΕΤΤ-κοινωνίας. Το μόνο που υπάρχει είναι το (όποιο)άμεσο όφελος από την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας και οι (πιθανές)μακροπρόθεσμες συνέπειες από την υλοποίηση της. Από την μία υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μακροπρόθεσμης τεχνολογικής ισορροπίας και εξέλιξης της κοινωνίας και από την άλλη αυτοί που το μόνο που βλέπουνε είναι η ταχύτητα που συγχρονίζει το ADSL modem-router τους και σε πόση ώρα θα κατέβουνε οι ματρόσκες.

 

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν είμαι κατά του έργου, το αντίθετο κιόλας το θεωρώ πιο λογικό από το FTTH(αφού δεν φαίνεται φως για μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον υλοποίηση). Αλλά όχι με τους όρους που θέλουν οι γερμαναράδες αλλά με τους όρους που θέτουμε εμείς ως Έλληνες. Άμα δεν τους αρέσει να πάνε να..................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι όρους θα ήθελες εσύ; Τι σου φαίνεται λογικό;

 

Στην λογική και σε ακαδημαϊκό επίπεδο δεν διαφωνούμε καθόλου. Επί του πρακτικού υπάρχει η όποια διαφωνία. Γι' αυτό σε ρωτάω. Εσύ τι όροι πιστεύεις πως πρέπει να μπουν;

 

ps. Η DT δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που ήθελαν να μπουν στον όμιλο ΟΤΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Intel κανονίζει την τιμολογιακή της πολιτική έτσι ώστε οι πωλήσεις της AMD να είναι αρκετές για να μην κλείσει αλλά όχι αρκετές για να έχει κεφάλαια για να κάνει επαρκή έρευνα ή να χτίσει δικά της εργοστάσια(από τα οποία θα είχε επαρκές κέρδος). Με το να φτιάχνει τα τσιπάκια της σε άλλους θα έχει πάντα απώλειες κερδών και θα είναι εξαρτημένη. Αν πούλαγε φθηνότερα η Intel θα την έκλεινε, αν πούλαγε ακριβότερα η AMD θα ανάσεναι οικονομικά τόσο ώστε πιθανόν να γίνει επικύνδινη. Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να παίξει και η DT εδώ.

 

Σε ότι αφορά τις προσφορές του ΟΤΕ δεν χρειάζεται εγώ να γουγλάρω(ξέρω περίπου τι γίνεται) αλλά εσύ να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα. Επαναλαμβάνω την ερώτηση λοιπόν. Τις προσφορές τις έκανε ή πήγε να τις κάνει πριν ή μετά την ύπαρξη των εναλλακτικών στην αγορά; Γιατί αν τις έκανε πριν να πω μπράβο και ότι τον αδίκησα. Αν τις έκανε μετά μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για ποιόν λόγο δεν πρέπει να υπάρχουν μονοπώλια στην αγορά είτε σαν αυτό που είχε ο ΟΤΕ το 80 είτε σαν το άτυπο(αλλά υπαρκτό) που έχει η Intel.

 

 

 

Μην πας τόσο πίσω. Δεν έφερα το παράδειγμα με τα 200άρια τυχαία. Μιλάω για ευρώ και όχι για δραχμές. Δες από πότε και μετά έχουμε ευρώ. Όλη η υπόλοιπη ευρώπη είχε ADSL και εμείς πληρώναμε ΕΠΑΚ για να μπαίνουμε με ISDN. Και λόγω της default ρύθμισης του netmod έμπαινε το άτιμο και με τα δύο κανάλια και έπαιρνες πρέφα την διπλοχρέωση όταν ερχόταν ο λογαριασμός. Ακριβώς πριν την έλευση των "εναλλακτικών" γινόταν αυτό. Γύρω στην μία δεκαετία και κάτι πίσω είναι. Ρίξε μια ματιά στο τι γραφόταν στα φόρουμ εκείνη την εποχή(σε μία σελίδα τον ΟΤΕ τον έλεγαν 15 φορές πΟΤΕ) για να καταλάβεις πόσο αηδιασμένοι ήταν οι καταναλωτές από το μονοπώλιο. Ξαναλέω πως μία από τις μεγαλύτερες αιτίες που μας έφεραν εδώ είναι η κοντή μνήμη και το ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πως θα βολευτούμε αύριο αδιαφορώντας για το μετά το αύριο.

 

 

 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φθείρουμε τα πληκτρολόγια μας γιατί το μόνο αποτέλεσμα είναι να περνάμε την ώρα μας. Εκτός αν πιστεύεις ότι θα σε ακούσει κάποιος υψηλά ιστάμενος και θα υιοθετήσει τις απόψεις σου οπότε η φθορά του πληκτρολογίου σου και ο χρόνος σου θα πιάσουν τόπο.

 

 

 

Βρες μου έναν καλό λόγο για τον οποίο αυτά τα "παλιόπαιδα" της ΕΕΤΤ θέλουν το κακό της κοινωνίας. Ενώ είναι η ίδια η κοινωνία που τους πληρώνει. Μήπως δεν θα θέλουν και οι ίδιοι στα σπίτια τους οπτικές ίνες; Λες να τους λαδώνουν οι εναλλακτικοί και να μην μπορούν να το κάνουν οι χοντροπορτοφολάδες γερμανοί που θέλουν να ρίξουν λεφτά για έργα που οι άλλοι κακομοίρηδες ούτε να ονειρευτούνε δεν μπορούνε; Σοβαρά τώρα αν είχαμε μυαλό και μνήμη και μόνο που θέλουν να το κάνουν γερμανοί έπρεπε να αντιδράμε.

 

Φίλε μου κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει καμμία διαμάχη ΕΕΤΤ-κοινωνίας. Το μόνο που υπάρχει είναι το (όποιο)άμεσο όφελος από την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας και οι (πιθανές)μακροπρόθεσμες συνέπειες από την υλοποίηση της. Από την μία υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μακροπρόθεσμης τεχνολογικής ισορροπίας και εξέλιξης της κοινωνίας και από την άλλη αυτοί που το μόνο που βλέπουνε είναι η ταχύτητα που συγχρονίζει το ADSL modem-router τους και σε πόση ώρα θα κατέβουνε οι ματρόσκες.

 

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν είμαι κατά του έργου, το αντίθετο κιόλας το θεωρώ πιο λογικό από το FTTH(αφού δεν φαίνεται φως για μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον υλοποίηση). Αλλά όχι με τους όρους που θέλουν οι γερμαναράδες αλλά με τους όρους που θέτουμε εμείς ως Έλληνες. Άμα δεν τους αρέσει να πάνε να..................

 

Συνεχιζεις να κανεις το ιδιο λαθος, και να μπλεκεις μια κρατικη ΔΕΚΟ με μια ιδιωτικη εταιρια. Οταν λοιπον ειχες το ΕΠΑΚ και καμμια προσφορα, και υψηλες τιμες, τοτε παραλληλα ειχες ενα τηλεπικοινωνιακο φορεα που ηταν καθαρα κρατικος, που το μονοπωλιο καθοριζοταν με νομο του κρατους και οχι με του ισχυρου, οποτε και ενα τρις να ηθελες να επενδυσεις δεν μπορουσες.

Απο κει και περα, προφανως τις προσφορες τις εκανε αφου βγηκαν οι εναλλακτικοι, αλλα και αφου ενα μεγαλο ποσοστο του οτε ειχε αρχισει να περνα σε ιδιωτικα χερια. Προσφορες οταν εισαι κρατος λογικα δεν κανεις. Αλλα αυτο πλεον ειναι ενα τελειως διαφορετικο κομματι. Σιγουρα συνεχιζουμε να το μπλεκουμε διοτι παραμενει η ιδια εταιρια. Αν ομως δε γινοταν η πωληση, αλλα αντ' αυτου εκλεινε ο οτε, και στη θεση του εμφανιζοταν πχ μια εταιρια με ονομα ας πουμε SV1EOD, τοτε θα τα βλεπαμε με αλλο ματι. Δυστυχως συνεχιζουμε να θυμομαστε εναν οτε που οι διευθυνταδες του διοριζοταν απο την εκαστοτε κυβερνηση, και το μονο που τους ενοιαζε ηταν το πως θα αρπαξουν πιο πολλα ωστε να φανε και πιο πολλα.

 

Τα "καλοπαιδα" λοιπον της ΕΕΤΤ δεν τα ειδα πουθενα οταν η καθε κινητη πριν λιγα χρονια, μας χρεωνε υπερογκα παγια, οταν μας χρεωνε ελαχιστο ολοκληρο το πρωτο λεπτο, οταν μας χρεωναν τα sms λες και πουλαγαν χρυσο, γιατι τοτε τα καλοπαιδα της ΕΕΤΤ αφησαν την αγορα να κυλισει μονη της ωστε να πεσουν οι τιμες και δεν βοηθησαν την κοινωνια;

Ολες οι εταιριες οτε και εναλλακτικοι, ειναι ακριβως ιδιες μεχρι το last mile. Ολες πλεον εχουν οπτικες μεχρι τα τηλ/κα κεντρα καθε πολης, και το μονο που υπερεχει ο οτε ειναι το last mile, εκει ας επεμβει οσο μπορει, τωρα αν βεβαια οι εναλλακτικοι περιμενουν παλι απο τον οτε να σκαψει ολη την ελλαδα και να βαλει vdsl ωστε χωρις κοστος παλι να απολαμβανουν χαμηλοτερη χοντρικη και να το παιζουν μαγκες μετα με τις υπερπροσφορες τους, τοτε τι να πω, η ΕΕΤΤ κανει πολυ καλα τη δουλεια της.

 

Τελος αυτο με τους κακους γερμαναραδες και τους καλους ελληνες, ειναι καπως υπερβολικο, λες και ενοιαξε κανεναν απο αυτους σε ποια χωρα εχουν τις επιχειρησεις τους. Βεβαια οταν οι δικες μας κινητες εχουν κατακλυσει τα βαλκανια, τοτε ειμαστε μαγκες και μεγαλοι, αν ερθει καποιος ξενος να επενδυσει εδω, ειναι κακος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι όρους θα ήθελες εσύ; Τι σου φαίνεται λογικό;

 

Στην λογική και σε ακαδημαϊκό επίπεδο δεν διαφωνούμε καθόλου. Επί του πρακτικού υπάρχει η όποια διαφωνία. Γι' αυτό σε ρωτάω. Εσύ τι όροι πιστεύεις πως πρέπει να μπουν;

 

ps. Η DT δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που ήθελαν να μπουν στον όμιλο ΟΤΕ.

 

Δεν είναι ότι δεν διαφωνούμε. Μέσες-άκρες αρκετά από αυτά που λέμε μοιάζουνε. Διαφέρει η οπτική όμως(πως λέμε ότι το ποτήρι μπορείς να το δεις και μισοάδειο και μισογεμάτο). Στην ερώτηση σου τώρα δεν ξέρω ποιοί θα έπρεπε να είναι οι όροι. Και δεν με πολυαπασχολεί κιόλας. Είναι αλλουνού δουλειά(ΕΕΤΤ) και αφού αντιδράνε οι γερμανοί είμαι ικανοποιημένος. Ακαδημαικά όμως αν το θες θα συμφωνήσω ότι είναι άδικο να κάνει άλλος το έργο και να ωφεληθούνε όλοι μαζί. Μακάρι να μπορούσαν να τα βρούνε οι εναλλακτικοί και να προχωράγανε έργα όλοι μαζί ή να κερδίζανε το λόττο και να ανταγωνιζόντουσαν τον ΟΤΕ με δικό τους VDSL ή FTTH ή ότι άλλο προκύψει. Δυστυχώς ως έχουν τα πράγματα και σε αυτήν την οικονομική συγκυρία(που οι μόνοι που φαίνεται να έχουν δύναμη εντός ευρώπης τουλάχιστον είναι οι φίλοι μας οι γερμανοί) αυτό το ενδεχόμενο είναι χλωμό οπότε προσωπικά πιστεύω πως ή πρέπει να γίνει το έργο κατά τρόπο που θα εξασφαλιστεί σε αυτήν την συγκυρία η βιωσιμότητα τους ή καλύτερα να μην γίνει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.

 

Τι εννοείς λέγοντας ότι η DT δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα; Ποιός ήταν τότε ο λόγος που μπήκαν στον ΟΤΕ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι ότι δεν διαφωνούμε. Μέσες-άκρες αρκετά από αυτά που λέμε μοιάζουνε. Διαφέρει η οπτική όμως(πως λέμε ότι το ποτήρι μπορείς να το δεις και μισοάδειο και μισογεμάτο). Στην ερώτηση σου τώρα δεν ξέρω ποιοί θα έπρεπε να είναι οι όροι. Και δεν με πολυαπασχολεί κιόλας. Είναι αλλουνού δουλειά(ΕΕΤΤ) και αφού αντιδράνε οι γερμανοί είμαι ικανοποιημένος. Ακαδημαικά όμως αν το θες θα συμφωνήσω ότι είναι άδικο να κάνει άλλος το έργο και να ωφεληθούνε όλοι μαζί. Μακάρι να μπορούσαν να τα βρούνε οι εναλλακτικοί και να προχωράγανε έργα όλοι μαζί ή να κερδίζανε το λόττο και να ανταγωνιζόντουσαν τον ΟΤΕ με δικό τους VDSL ή FTTH ή ότι άλλο προκύψει. Δυστυχώς ως έχουν τα πράγματα και σε αυτήν την οικονομική συγκυρία(που οι μόνοι που φαίνεται να έχουν δύναμη εντός ευρώπης τουλάχιστον είναι οι φίλοι μας οι γερμανοί) αυτό το ενδεχόμενο είναι χλωμό οπότε προσωπικά πιστεύω πως ή πρέπει να γίνει το έργο κατά τρόπο που θα εξασφαλιστεί σε αυτήν την συγκυρία η βιωσιμότητα τους ή καλύτερα να μην γίνει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.

 

Τι εννοείς λέγοντας ότι η DT δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα; Ποιός ήταν τότε ο λόγος που μπήκαν στον ΟΤΕ;

 

Μα δεν ειναι πλεον οι εναλλακτικοι αυτοι που ξεραμε τυπου λανετ κλπ. Εδω εχεις πλεον να κανεις με τη wind-tellas (αραβες) , με τη vodafone-hol και με τη forthnet-nova. Τεραστιοι κολοσσοι, και δε νομιζω να τους λειπουν τα χρηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνεχιζεις να κανεις το ιδιο λαθος, και να μπλεκεις μια κρατικη ΔΕΚΟ με μια ιδιωτικη εταιρια. Οταν λοιπον ειχες το ΕΠΑΚ και καμμια προσφορα, και υψηλες τιμες, τοτε παραλληλα ειχες ενα τηλεπικοινωνιακο φορεα που ηταν καθαρα κρατικος, που το μονοπωλιο καθοριζοταν με νομο του κρατους και οχι με του ισχυρου, οποτε και ενα τρις να ηθελες να επενδυσεις δεν μπορουσες.

Απο κει και περα, προφανως τις προσφορες τις εκανε αφου βγηκαν οι εναλλακτικοι, αλλα και αφου ενα μεγαλο ποσοστο του οτε ειχε αρχισει να περνα σε ιδιωτικα χερια. Προσφορες οταν εισαι κρατος λογικα δεν κανεις. Αλλα αυτο πλεον ειναι ενα τελειως διαφορετικο κομματι. Σιγουρα συνεχιζουμε να το μπλεκουμε διοτι παραμενει η ιδια εταιρια. Αν ομως δε γινοταν η πωληση, αλλα αντ' αυτου εκλεινε ο οτε, και στη θεση του εμφανιζοταν πχ μια εταιρια με ονομα ας πουμε SV1EOD, τοτε θα τα βλεπαμε με αλλο ματι. Δυστυχως συνεχιζουμε να θυμομαστε εναν οτε που οι διευθυνταδες του διοριζοταν απο την εκαστοτε κυβερνηση, και το μονο που τους ενοιαζε ηταν το πως θα αρπαξουν πιο πολλα ωστε να φανε και πιο πολλα.

 

Μάλλον εσύ συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι ότι τυπικές διαφορές της μίας περίπτωσης με την άλλη υπάρχουν αλλά αν το έργο γινεί με την εξέλιξη που εγώ(και όχι μόνο) πιθανολογώ οι ουσιαστικές θα είναι ανύπαρκτες. Το ανέλυσα πιο πριν, δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε αυτήν την συζήτηση. Πάντως εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι κανέναν ΟΤΕ, θυμάμαι όμως καταστάσεις και αν περνάει από το χέρι μου να κάνω κάτι για να μην επαναληφθούν θα το κάνω είτε απέναντι βρίσκεται ο ΟΤΕ ή η Forthnet ή ο SV1EOD ή ο pournaras.

 

Αυτό που δεν μπορώ όμως να κρατηθώ και να μην κάνω είναι να μην ξαναδιατυπώσω την φράση σου περί προσφορών και κράτους. Λοιπόν: " Προσφορές όταν είσαι μονοπώλιο λογικά δεν κάνεις".

 

Τα "καλοπαιδα" λοιπον της ΕΕΤΤ δεν τα ειδα πουθενα οταν η καθε κινητη πριν λιγα χρονια, μας χρεωνε υπερογκα παγια, οταν μας χρεωνε ελαχιστο ολοκληρο το πρωτο λεπτο, οταν μας χρεωναν τα sms λες και πουλαγαν χρυσο, γιατι τοτε τα καλοπαιδα της ΕΕΤΤ αφησαν την αγορα να κυλισει μονη της ωστε να πεσουν οι τιμες και δεν βοηθησαν την κοινωνια;

Ολες οι εταιριες οτε και εναλλακτικοι, ειναι ακριβως ιδιες μεχρι το last mile. Ολες πλεον εχουν οπτικες μεχρι τα τηλ/κα κεντρα καθε πολης, και το μονο που υπερεχει ο οτε ειναι το last mile, εκει ας επεμβει οσο μπορει, τωρα αν βεβαια οι εναλλακτικοι περιμενουν παλι απο τον οτε να σκαψει ολη την ελλαδα και να βαλει vdsl ωστε χωρις κοστος παλι να απολαμβανουν χαμηλοτερη χοντρικη και να το παιζουν μαγκες μετα με τις υπερπροσφορες τους, τοτε τι να πω, η ΕΕΤΤ κανει πολυ καλα τη δουλεια της.

 

Μιλάς για τις καταστάσεις πριν την ύπαρξη της ΕΕΤΤ που έκαναν ότι ήθελαν οι εταιρείες κινητής(μέχρι και αγωγές γιατί δημιουργήθηκε η Cosmote ήθελαν να κάνουν) ή για μετά; Και αν μιλάς για μετά για πόσο μετά την ύπαρξη της αναφέρεσαι γιατί αρχικά είτε υπήρχε είτε όχι δεν είχε και πολύ σημασία(μέχρι να μεταφερθούν σε αυτήν αρμοδιότητες με τις γνωστές κωλυσιεργείες πέρασε πολύς καιρός. Στο τέλος-τέλος ποιά είναι η λογική σου; Ότι αφού δεν έκανε καλά την δουλειά της με τις εταιρείες κινητής να μην την κάνει καλά και με τις εταιρείες σταθερής; Το γιατί το βλέπω διαφορετικά το θέμα με τους εναλλακτικούς αν και δεν διαφωνώ μαζί σου ότι είναι άδικο άλλος να σκάβει και όλοι μαζί να τρώνε το απάντησα στον kifina ακριβώς από επάνω, ας μην επαναλαμβάνομαι.

 

Τελος αυτο με τους κακους γερμαναραδες και τους καλους ελληνες, ειναι καπως υπερβολικο, λες και ενοιαξε κανεναν απο αυτους σε ποια χωρα εχουν τις επιχειρησεις τους. Βεβαια οταν οι δικες μας κινητες εχουν κατακλυσει τα βαλκανια, τοτε ειμαστε μαγκες και μεγαλοι, αν ερθει καποιος ξενος να επενδυσει εδω, ειναι κακος.

 

 

Εγώ ουδέποτε διατύπωσα φρασεολογία περί καλών ελλήνων και κακών γερμαναράδων. Αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Όταν αναφέρομαι στους φίλους μας τους γερμανούς προφανώς δεν αναφέρομαι στον μέσο γερμανό που πάει κάθε μέρα στην δουλειά του αλλά στις πολυεθνικές που ρουφάνε ότι βρουν μπροστά τους χρησιμοποιώντας δόλιους τρόπους. Ούτε θεωρώ μαγκιά την επέκταση των εταιρειών μας(και ειδικα της κινητής) στα βαλκάνια. Με κάποιες εξαιρέσεις(όπου πράγματι εξυπηρετούνταν επιχειρηματικοί σκοποί) ήταν κατάντια. Π.χ οι εταιρείες κλωστουφαντουργίας έκλειναν τα εργοστάσια εδώ και με χρήματα από ελληνικές επιδοτήσεις πήγαιναν στα βαλκάνια. Ήταν αυτό μαγκιά; Ποιά είναι η γνώμη σου; Αλλά ας πάρουμε και τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής. Ξέρεις π.χ. ότι στην γειτονική μας Αλβανία(και όχι μόνο) παλιότερα τουλάχιστον για να στήσεις κεραία κινητής έπρεπε να λαδώνεται ο κάθε ντόπιος πολέμαρχος-μαφιόζος αλλιώς έτρωγες δολιοφθορά; και μιλάμε για μεγάλες εταιρείες εισηγμένες στα χρηματιστήρια. Πως περνιέται στα έξοδα αυτό; Και είναι μαγκιά; Και άντε και είμασταν μεγάλοι και μάγκες. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Μας βάλανε και καταχρεωθήκαμε με δάνεια από τις τράπεζες τους(πάλι αυτοί κονομήσανε) τα βάλαμε με τα σκατά για να εξαγοράσουμε(τρομάρα μας) ντόπιες τράπεζες και εταιρείες κινητής(με λεφτά και δικά μας από το κράτος και αυξήσεις κεφαλαίου που πληρωθήκανε σε μεγάλο βαθμό από εγχώρια κεφάλαια), μας έκαναν μέσω των πουλημένων Μ.Μ.Ε. να πιστέψουμε ότι είμαστε και μάγκες(όπως γλαφυρά αναφέρεις) και έρχονται τώρα να μας πατήσουν στον λαιμό και να πάρουν για μία μπουκιά ψωμί τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και ότι άλλο αξίζει σε αυτή την μπανανία. Για να είμαι δίκαιος όμως αυτά τα βλέπω τώρα και δεν τα έβλεπα τότε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί αντιδρώ και λέω στα τσακίδια οι φίλοι μας και ας κάνουν και 2 χρόνια να κατέβουν οι ματρόσκες.

 

Μα δεν ειναι πλεον οι εναλλακτικοι αυτοι που ξεραμε τυπου λανετ κλπ. Εδω εχεις πλεον να κανεις με τη wind-tellas (αραβες) , με τη vodafone-hol και με τη forthnet-nova. Τεραστιοι κολοσσοι, και δε νομιζω να τους λειπουν τα χρηματα.

 

Στον kifinas είχα απαντήσει αλλά ας δούμε και μαζί αυτά που γράφεις. Η fortnet-nova μόνο κολοσσός δεν είναι και σε αυτήν την φάση τουλάχιστον την υποτιμούνε για να αγοραστεί όσο πιο φθηνά γίνεται αφού την βάλανε και αγόρασε την Nova για να μην ζημιωθεί ο μεγαλομέτοχος της. Ψάξε να βρείς ποιός ήταν.

 

Η wind-tellas μέχρι πρόσφατα που ακουγότανε στην αγορά τουλάχιστον ότι την αφορά ο sawiris την είχε αγοράσει με δανεικά και όταν του είπανε πλέρωσε τους είπε πάρτε τις μετοχές. Και εδώ παίζεται παιχνίδι υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

 

Η vodafone συνεργάζεται με την HOL γιατί έπρεπε να μην μείνει έξω από το παιχνίδι κινητή-σταθερή-ίντερνετ όλα σε ένα. Δεν νομίζω ότι την ένδιέφερε πραγματικά να επενδύσει στην ελληνική σταθερή και άντε και την ενδιέφερε γιατί να το κάνει μόνο εδώ και όχι παντού όπου δραστηριοποιείται; Μόνο που για να το κάνει παντού απαιτούνται τεράστια κεφάλαια και αλλαγή στρατηγικής που δεν νομίζω ότι έχει σκοπό να υλοποιήσει.

 

Με την κατάσταση όπως την περιγράφω(δεν διεκδικώ το αλάθητο σε αυτά που λεώ αλλά με τα λίγα που ξέρω αυτά μπορώ να φανταστώ ότι συμβαίνουν στην πραγματικότητα) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κανένας από αυτούς την παραμικρή επένδυση βραχυπρόθεσμα. Οπότε ναι μεν φαινομενικά έχει κάποια λογική αυτό που λες αλλά στην πράξη τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον εσύ συνεχίζεις να μην αντιλαμβάνεσαι ότι τυπικές διαφορές της μίας περίπτωσης με την άλλη υπάρχουν αλλά αν το έργο γινεί με την εξέλιξη που εγώ(και όχι μόνο) πιθανολογώ οι ουσιαστικές θα είναι ανύπαρκτες. Το ανέλυσα πιο πριν, δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε αυτήν την συζήτηση. Πάντως εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι κανέναν ΟΤΕ, θυμάμαι όμως καταστάσεις και αν περνάει από το χέρι μου να κάνω κάτι για να μην επαναληφθούν θα το κάνω είτε απέναντι βρίσκεται ο ΟΤΕ ή η Forthnet ή ο SV1EOD ή ο pournaras.

 

Αυτό που δεν μπορώ όμως να κρατηθώ και να μην κάνω είναι να μην ξαναδιατυπώσω την φράση σου περί προσφορών και κράτους. Λοιπόν: " Προσφορές όταν είσαι μονοπώλιο λογικά δεν κάνεις".

 

Εχει τεραστια διαφορα το να κρατας τα λουρια απλα για να αποφυγεις το μονοπωλιο απο το να αναγκαζεις καποιον που αναπτυσει μια τεχνολογια, να τη δινει σε ολους, διοτι οι αλλοι δεν μπορουν. Σκεφτεσαι (στο παραδειγμα σου), καποια επιτροπη που θα αναγκαζε την Intel καθε φορα που θα εκανε αναπτυξη ενος νεου επεξεργαστη να ηταν υποχρεωμενη να δινει τα σχεδια στην AMD ωστε να μη μεινει εκεινη πισω;

 

 

Μιλάς για τις καταστάσεις πριν την ύπαρξη της ΕΕΤΤ που έκαναν ότι ήθελαν οι εταιρείες κινητής(μέχρι και αγωγές γιατί δημιουργήθηκε η Cosmote ήθελαν να κάνουν) ή για μετά; Και αν μιλάς για μετά για πόσο μετά την ύπαρξη της αναφέρεσαι γιατί αρχικά είτε υπήρχε είτε όχι δεν είχε και πολύ σημασία(μέχρι να μεταφερθούν σε αυτήν αρμοδιότητες με τις γνωστές κωλυσιεργείες πέρασε πολύς καιρός. Στο τέλος-τέλος ποιά είναι η λογική σου; Ότι αφού δεν έκανε καλά την δουλειά της με τις εταιρείες κινητής να μην την κάνει καλά και με τις εταιρείες σταθερής; Το γιατί το βλέπω διαφορετικά το θέμα με τους εναλλακτικούς αν και δεν διαφωνώ μαζί σου ότι είναι άδικο άλλος να σκάβει και όλοι μαζί να τρώνε το απάντησα στον kifina ακριβώς από επάνω, ας μην επαναλαμβάνομαι.

 

Η ΕΕΤΤ δημιουργηθηκε το '92 και ξεκινησε να λειτουργει το '95, η Cosmote απο την αλλη ξεκινησε το '98. Αρα οι αγωγες που ηθελαν να κανουν ηταν γνωστες στην επιτροπη, οπως και ολα οσα προανεφερα.

η λογικη μου ειναι να αναρωτιεμαι τι ηταν αυτο που δεν την αφησε να κανει καλα τη δουλεια της τοτε, και γιατι προσπαθει λυσσαλεα να κανει τη δουλεια της τωρα (αν και κατα τη γνωμη μου παλι κινειται σε λαθος δρομο, αλλα δεν εχει σημασια).

 

 

Εγώ ουδέποτε διατύπωσα φρασεολογία περί καλών ελλήνων και κακών γερμαναράδων. Αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Όταν αναφέρομαι στους φίλους μας τους γερμανούς προφανώς δεν αναφέρομαι στον μέσο γερμανό που πάει κάθε μέρα στην δουλειά του αλλά στις πολυεθνικές που ρουφάνε ότι βρουν μπροστά τους χρησιμοποιώντας δόλιους τρόπους. Ούτε θεωρώ μαγκιά την επέκταση των εταιρειών μας(και ειδικα της κινητής) στα βαλκάνια. Με κάποιες εξαιρέσεις(όπου πράγματι εξυπηρετούνταν επιχειρηματικοί σκοποί) ήταν κατάντια. Π.χ οι εταιρείες κλωστουφαντουργίας έκλειναν τα εργοστάσια εδώ και με χρήματα από ελληνικές επιδοτήσεις πήγαιναν στα βαλκάνια. Ήταν αυτό μαγκιά; Ποιά είναι η γνώμη σου; Αλλά ας πάρουμε και τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής. Ξέρεις π.χ. ότι στην γειτονική μας Αλβανία(και όχι μόνο) παλιότερα τουλάχιστον για να στήσεις κεραία κινητής έπρεπε να λαδώνεται ο κάθε ντόπιος πολέμαρχος-μαφιόζος αλλιώς έτρωγες δολιοφθορά; και μιλάμε για μεγάλες εταιρείες εισηγμένες στα χρηματιστήρια. Πως περνιέται στα έξοδα αυτό; Και είναι μαγκιά; Και άντε και είμασταν μεγάλοι και μάγκες. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Μας βάλανε και καταχρεωθήκαμε με δάνεια από τις τράπεζες τους(πάλι αυτοί κονομήσανε) τα βάλαμε με τα σκατά για να εξαγοράσουμε(τρομάρα μας) ντόπιες τράπεζες και εταιρείες κινητής(με λεφτά και δικά μας από το κράτος και αυξήσεις κεφαλαίου που πληρωθήκανε σε μεγάλο βαθμό από εγχώρια κεφάλαια), μας έκαναν μέσω των πουλημένων Μ.Μ.Ε. να πιστέψουμε ότι είμαστε και μάγκες(όπως γλαφυρά αναφέρεις) και έρχονται τώρα να μας πατήσουν στον λαιμό και να πάρουν για μία μπουκιά ψωμί τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και ότι άλλο αξίζει σε αυτή την μπανανία. Για να είμαι δίκαιος όμως αυτά τα βλέπω τώρα και δεν τα έβλεπα τότε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις γιατί αντιδρώ και λέω στα τσακίδια οι φίλοι μας και ας κάνουν και 2 χρόνια να κατέβουν οι ματρόσκες.

 

Καπου μπερδευεις παλι τον απλο λαο, με τον καθε αραβα, Κοκκαλη, DT κλπ, που δεν εχουν χωρες και δεν ασχολουνται με το αν υπαρχει κριση στην ελλαδα η οχι.

Εμας βαλανε να καταχρεωθουμε για να αγορασουμε εταιριες κινητης; Δε νομιζω. Αυτοι οι 2-3 που τις εχουν δε νομιζω να ζησαν ημερα κρισης, ουτε που θα χαλαστουν και πολυ αν παει κατα διαολου η ελλαδα, απλα θα τα μαζεψουν και θα πανε αλλου.

Θα σου παρει κανενας για μια μπουκια τη vodafone τη Wind; Δικη μας ηταν; ΚΑποιου ιδιωτη ειναι, που σημερα την πουλαει σε καποιον αλλον, αυριο αγοραζει κατι αλλο.

Δε νομιζω εμεις ως ελληνες να εχουμε καποια συμμετοχη σε αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει τεραστια διαφορα το να κρατας τα λουρια απλα για να αποφυγεις το μονοπωλιο απο το να αναγκαζεις καποιον που αναπτυσει μια τεχνολογια, να τη δινει σε ολους, διοτι οι αλλοι δεν μπορουν. Σκεφτεσαι (στο παραδειγμα σου), καποια επιτροπη που θα αναγκαζε την Intel καθε φορα που θα εκανε αναπτυξη ενος νεου επεξεργαστη να ηταν υποχρεωμενη να δινει τα σχεδια στην AMD ωστε να μη μεινει εκεινη πισω;

 

Έχουν μεταξύ τους συμφωνίες ώστε οι πατέντες του ενός να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τον άλλον. Στο τέλος-τέλος αυτό συμβαινει. Αν θέλουν να προχωρήσει μία τεχνολογία δεν αρκεί να την εφεύρουν, χρειάζονται και χρηματοδότες, χρειάζεται και να ταιστούν οι ντόπιες εταιρείες για να πείσουν τις κυβερνήσεις τους να νομοθετήσουν για την χρήση της κ.ο.κ. Αν δεν ήταν έτσι μόνο η thomson(αυτή νομίζω εφεύρε το dsl) θα πούλαγε και θα είχαν μόνο οι Γάλλοι. Τελικά όμως αυτό που ενδιαφέρει και είναι κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό είναι να αποφύγεις το μονοπώλιο με κάθε τρόπο. Ακόμα και υπέρ της προόδου βραχυπρόθεσμα. Εξάλλου ο εφευρέτης της τεχνολογίας δεν αντιλέγω ότι πρέπει να κερδίσει αλλά όχι να κατακτήσει δεσπόζουσα θέση σε μία αγορά και μετά με την οικονομική του δύναμη να ασχολείται με το πως δεν θα δημιουργηθεί άλλος χαλίφης στη δική του θέση.

 

Η ΕΕΤΤ δημιουργηθηκε το '92 και ξεκινησε να λειτουργει το '95, η Cosmote απο την αλλη ξεκινησε το '98. Αρα οι αγωγες που ηθελαν να κανουν ηταν γνωστες στην επιτροπη, οπως και ολα οσα προανεφερα.

η λογικη μου ειναι να αναρωτιεμαι τι ηταν αυτο που δεν την αφησε να κανει καλα τη δουλεια της τοτε, και γιατι προσπαθει λυσσαλεα να κανει τη δουλεια της τωρα (αν και κατα τη γνωμη μου παλι κινειται σε λαθος δρομο, αλλα δεν εχει σημασια).

 

Και σου ξαναλέω. Άντε και δεν έκανε καλά την δουλειά της με τις εταιρείες της κινητής. Που αν ψάξεις θα βρεις περιπτώσεις που τις πίεσε. Και από την Ευρώπη ακόμα τις ζορίζουνε σε πανευρωπαικό επίπεδο. Αντί να πούμε μπράβο που πάει να κάνει καλά την δουλειά της εδώ θα αρχίσουμε να λέμε γιατί δεν έκανες τότε το ένα και τότε το άλλο. Και γιατί; Επειδή θέλουμε παραπάνω mbit; Γιατί και εμείς τώρα την θυμηθήκαμε. Όταν πάει να μας κόψει την "πρόοδο".

 

Καπου μπερδευεις παλι τον απλο λαο, με τον καθε αραβα, Κοκκαλη, DT κλπ, που δεν εχουν χωρες και δεν ασχολουνται με το αν υπαρχει κριση στην ελλαδα η οχι.

Εμας βαλανε να καταχρεωθουμε για να αγορασουμε εταιριες κινητης; Δε νομιζω. Αυτοι οι 2-3 που τις εχουν δε νομιζω να ζησαν ημερα κρισης, ουτε που θα χαλαστουν και πολυ αν παει κατα διαολου η ελλαδα, απλα θα τα μαζεψουν και θα πανε αλλου.

Θα σου παρει κανενας για μια μπουκια τη vodafone τη Wind; Δικη μας ηταν; ΚΑποιου ιδιωτη ειναι, που σημερα την πουλαει σε καποιον αλλον, αυριο αγοραζει κατι αλλο.

Δε νομιζω εμεις ως ελληνες να εχουμε καποια συμμετοχη σε αυτο.

 

Δεν μπερδεύω τίποτε, εσύ ξεκίνησες την συζήτηση περί καλών ελλήνων και κακών γερμανών. Αλλά σε ότι αφορά αυτά που υπογράμμισες πολύ σωστά έβαλα το εμείς ως λαός. Και εξηγούμαι. Ο ΟΤΕ και οι τράπεζες ήταν κάποτε ελληνικότατες. Ανήκαν σε έλληνες επενδυτές, στο κράτος, στα ασφαλιστικά ταμεία και σε αμοιβαία κεφάλαια που τα είχαν κυρίως έλληνες. Άσχετα αν λειτουργούσανε όπως λειτουργούσανε. Επίσης επιδοτηθήκανε από το κράτος σωρηδόν για να κάνουν τις επενδύσεις που έκαναν. Ακόμα και αν δεν πήραν άμεσα λεφτά(που σίγουρα πήρανε) ο σκανδαλώδης φορολογικός συντελεστής τον οποίον κάποτε απολάμβαναν(αν ήταν εισηγμένες στο χρηματιστήριο ήταν ακόμα χαμηλότερος άλλο σκάνδαλο αυτό) ήταν επιδότητηση από όλους μας. Οπότε με το να χάνονται ξαφνικά από ελληνικά περιουσιακά στοιχεία προκύπτει μεγάλη ζημιά. Την σύνταξη σου να σκεφτείς αφού κάποτε βάζανε τα συνταξιοδοτικά ταμεία να αγοράζουν μετοχές για να κρατηθεί το χρηματιστήριο φτάνει. Ειδικά όταν πάλι χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλα μας(και κερατάδες και δαρμένοι). Να ξεκαθαρίσω ότι όχι πως δεν ήθελα να ιδιωτικοποιηθούνε, ίσα ίσα. Απλώς θεωρώ ότι από το να είναι κρατικά και να μας πίνουν το αίμα να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και να τα χαρίζουμε είναι άδικο. Υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια.

 

Οπότε ναι η κατάσταση κατήντησε σήμερα όπως την περιγράφεις αλλά εγώ αναφέρομαι στο τι έγινε για να φτάσουμε εκεί. Και αναφέρθηκα εκεί γιατί εσύ μου θύμισες τι μάγκες ήμασταν που κοντέψαμε να αγοράσουμε όλα τα βαλκάνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ερώτηση σου τώρα δεν ξέρω ποιοί θα έπρεπε να είναι οι όροι. Και δεν με πολυαπασχολεί κιόλας. Είναι αλλουνού δουλειά(ΕΕΤΤ) και αφού αντιδράνε οι γερμανοί είμαι ικανοποιημένος.

...

Τι εννοείς λέγοντας ότι η DT δεν θα ενδιαφερθεί ποτέ για τις ενσύρματες τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα; Ποιός ήταν τότε ο λόγος που μπήκαν στον ΟΤΕ;

Έχοντας ψάξει λίγο το θέμα εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος.

 

Έχουν στο χέρι τις εθνικές και διεθνείς τηλεπικοινωνίες των Βαλκανίων. Ο όμιλος ΟΤΕ που περικλείει τον όμιλο cosmote έχει τα πάντα στα Βαλκάνια τόσο από βαριές κλασσικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, πελατολόγιο αλλά και δίκτυο πωλήσεων. Ταυτόχρονα ελέγχουν και μεγάλο κομμάτι των διεθνών από Ασία και όχι μόνο που περνάνε από την περιοχή. Δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα αυτής καθ'αυτής της ΟΤΕ ΑΕ και το έργο της στο κομμάτι της ελληνική λιανικής αγοράς (που δεν πάει καλά όπως είχε προβλεφθεί) αλλά για αυτά που ανήκουν στην ΟΤΕ ΑΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχοντας ψάξει λίγο το θέμα εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος.

 

Έχουν στο χέρι τις εθνικές και διεθνείς τηλεπικοινωνίες των Βαλκανίων. Ο όμιλος ΟΤΕ που περικλείει τον όμιλο cosmote έχει τα πάντα στα Βαλκάνια τόσο από βαριές κλασσικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, πελατολόγιο αλλά και δίκτυο πωλήσεων. Ταυτόχρονα ελέγχουν και μεγάλο κομμάτι των διεθνών από Ασία και όχι μόνο που περνάνε από την περιοχή. Δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα αυτής καθ'αυτής της ΟΤΕ ΑΕ και το έργο της στο κομμάτι της ελληνική λιανικής αγοράς (που δεν πάει καλά όπως είχε προβλεφθεί) αλλά για αυτά που ανήκουν στην ΟΤΕ ΑΕ.

 

Δυστυχώς αλλά και εγώ νομίζω ότι έχεις δίκηο σε αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...