Προς το περιεχόμενο

ΟΤΕ: Σταματήσαμε τις επενδύσεις στο VDSL λόγω ΕΕΤΤ


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ομολογουμένως, δεν εχω διαβάσει τι λέει ακριβώς η ΕΕΤ, για να ξέρω πως ακριβώς έχουν τα πράγματά.

Προφανώς ούτε ο συνφορουμίτης. Ακόμα και το πιο απλό κομμάτι του 6μηνου μπέρδεψε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προτείνω να γράφουμε χωρίς χαρακτηρισμούς.

 

Ο ΟΤΕ δεν αντιδρά στην ρύθμιση που είναι δεδομένη. Αντιδρά στο είδος της ρύθμισης που δεν είναι καθόλου δεδομένη και που σχεδιάζεται ανά περίπτωση. Είναι άλλο να υποχρεωθεί να δώσει χονδρική στους εναλλακτικούς και άλλο να παρέχει συνεγκατάσταση στις καμπίνες, να δίνει ίνες και σωληνώσεις, να εφαρμόζεται εκ τον προτέρων έλεγχος στις τιμές και όχι μετά την εφαρμογή τους όπως γίνεται σε άλλες χώρες, να πρέπει να περιμένουν 6 μήνες από την ημερομηνία που θα δώσουν χονδρική πριν βάλουν κάποιο πελάτη λιανικής πάνω. Στο να δώσουν χονδρική πόρτες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα άλλα είναι απλώς παράλογα.

 

 

Μονοπώλιο δεν θα υπάρχει αν απλά τον υποχρεώσουν να δώσει χονδρική. Τώρα όμως του λένε ανέλαβε ένα τεράστιο κοστος να φτιάξεις ένα νέο δίκτυο το οποίο δεν θα το έχεις για λιανική παρά μόνο 6 μήνες αφού δώσουν οι εναλλακτικοί πελάτες. Ένα δίκτυο από το οποίο δεν θα έχεις ουσιαστικά κέρδη αφού θα το δίνεις με κοστοστρέφεια στους εναλλακτικούς. Αυτό είναι παράλογο για οποιοδήποτε επιχειρηματία.

 

 

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αφού και το FTTH θα έχει αντίστοιχες ρυθμίσεις αν το φτιάξει ο ΟΤΕ.

 

 

Σε προκαλώ να παραθέσεις τον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους όπου συνέβει το παραπάνω. Είναι όλοι αναρτημένοι στο διαδίκτυο. Μέχρι τότε σε αμφισβητώ και λέω ότι ψεύδεσαι. Αν το αποδείξεις (όλα τα απαραίτητα για να το κάνεις είναι ελεύθερες δημόσιες πληροφορίες) θα σου ζητήσω συγνώμη.

 

1. Φίλε μου έχουν γραφτεί δεκάδες χαρακτηρισμοί πριν το δικό μου post.

Προφανώς σε ενοχλούν μόνο οι δικοί μου..

Παρόλα αυτά με χαρακτηρίζεις ψεύτη στην τελευταία σου φράση.

 

"Φαιδρός" είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, αλλά δεν την υιοθετώ ..

 

 

 

2. Αυτό που κατάλαβα από την ανακοίνωση της εεττ που παρέθεσε ο φίλος, και επισύναψα,

είναι ότι θα έχει ο ΟΤΕ το μονοπώλιο στη λιανική για 6 μήνες πριν δώσει χονδρική σε εναλλακτικούς .

"Επισημαίνεται ότι στο αρχικό Σχέδιο Μέτρων η ΕΕΤΤ είχε προτείνει τη μείωση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της διάθεσης λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης από τον ΟΤΕ και της χονδρικής διάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών ΧΕΠ από 6 μήνες σε 3 μήνες."

 

Δε νομίζω ότι κάνω λάθος έτσι όπως το αναφέρει...

Αν ισχύει το αντίθετο από αυτό που συνάγεται από το παραπάνω κείμενο της απόφασης, όντως είναι παράλογο και πάω πάσο γιατί αλλάζει όλο το νόημα.

 

Πάντως, εγώ το βλέπω πιο λογικό να έχει οριοθετηθεί το πλαίσιο λειτουργίας πριν ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση, παρά να πάμε σε κάτι αόριστο και απροσδιόριστο.

 

Το να το αφήσει στο φλου η ΕΕΤΤ και να στριμώξει τον οτε υποχρεώνοντας τον σε "ρυθμίσεις" εκ των υστέρων νομίζω θα τη βόλευε αν είχε σκοπό να τον βάλει να φτιάξει το vdsl και μετά να τον μπιφτεκώσει ..

 

 

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι γενικά η ΕΕΤΤ προστατεύει τον αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα των επικοινωνιών, και από τη στιγμή που ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός μεγάλος παίχτης και πρώην μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα ,

αυτός θα υπόκειται και σε αντιμονοπωλιακούς περιορισμούς..

Όχι η vivodi και η cyta..

 

Τώρα , αν υπάρχει κρατικό σχέδιο προώθησης του ftth και με βάση αυτό κινείται η ΕΕΤΤ μπλοκάροντας το vdsl, αυτό δεν μπορώ να το κρίνω..

Όπως δεν μπορώ να κρίνω και αν οι ανακοινώσεις του ΟΤΕ ότι αποσύρεται από το VDSL αποτελούν εκβιασμό απέναντι στην Αρχή, ώστε να αναθεωρηθούν όροι προς όφελος του..

 

 

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, άγιοι δεν υπάρχουν στο επιχειρείν..

Αλλά με εικασίες δεν βγαίνει άκρη..

 

Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα..

 

 

3. Όσον αφορά τα "πειστήρια" που ζητάς για γεγονός ότι η ψηφιακή μετάβαση πληρώθηκε από τον κρατικό κορβανά,

σου κάνουν ποσά στους ισολογισμούς του οτε που να προέρχονται από επιχορηγήσεις ,

ή άτοκα "δάνεια" από κρατικές τράπεζες (ενώ το επιτόκιο επιχειρηματικού δανεισμού ήταν πάνω από 20% , μπορεί και πάνω από 30% ) ;

θα ψάξω να τα βρω και τα ξαναλέμε σχετικά..

 

 

 

 

Επίσης σχετικά με το "καλό" μονοπώλιο του ΟΤΕ θα ήθελα να θυμίσω στους παλιότερους

τις εκθετικές αυξήσεις που είχαν υποστεί οι συνδρομητές (όλος ο ελληνικός λαός δηλαδή) με την ψηφιακή μετάβαση , στα πάγια τα οποία αυξήθηκαν σε όλες τις συνδέσεις (πλήρως αναλογικές - pstn - isdn ) "για το καλό της πατρίδος"

αλλά κυρίως στις χρεώσεις τηλεφωνικής επικοινωνίας που πολλαπλασιάστηκαν τότε , πληρώνοντας την 2 και 3 φορές ..

 

Επίσης να θυμίσω, ότι αιτήσεις για τηλεφωνικές γραμμές ξεπερνούσαν ακόμα και τα δεκαπέντε χρόνια για να ικανοποιηθούν (κυρίως στην επαρχία)

γιατί δεν υπήρχε χωρητικότητα στα αναλογικά κέντρα της δεκαετίας του 50 που χρησιμοποιούσε ο οτε μέχρι τότε,

αλλά ποτέ κανείς δεν αποζημιώθηκε για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να έχει ούτε καν τηλέφωνο στην επιχείρηση του ,,,

 

Το να αγοράσεις το τηλέφωνο κάποιου άλλου σε κορεσμένη περιοχή εκείνη την εποχή ήταν σαν την άδεια ταξί..

Και αν είχες και δεύτερη γραμμή για φαξ, ήσουνα πολυεθνική !!

 

Και δεν μιλάμε για τη δεκαετία του 60.

Για τις δεκαετίες 80-90 μιλάμε !!!

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν και είναι πλέον αξιωματικά αποδεκτό ότι όλες οι κρατικές εταιρίες (πρώην και νυν) ήταν/είναι οχήματα εξυπηρέτησης ημετέρων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος,

γενικά προσπάθησα να αποφύγω να μπω σε αυτό το τριπάκι.

Η ρετσινιά υπάρχει,

αλλά εγώ αναφέρομαι στο γεγονός ότι πριν την απελευθέρωση της αγοράς ο οτε ακολουθούσε τους ρυθμούς του ελληνικού δημοσίου ("τα ζώα μου αργά" δηλαδή) ,

και ειδικά πριν τα ψηφιακά ήταν ένα τεχνολογικό απολίθωμα που παρείχε άθλιες υπηρεσίες πάνω σε απαρχαιωμένο εξοπλισμό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1,3. Το ψεύδεσαι δεν είναι ένας κούφιος χαρακτηρισμός. Είναι μια απλή πραγματικότητα. Μόλις αποδείξεις, αν αποδείξεις την αλήθεια των λεγόμενων σου (λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού) θα σου ζητήσω συγνώμη και θα ανακαλέσω. Μέχρι τότε η φράση μου μένει ως έχει. Βέβαια βλέπω ήδη την προσπάθεια για κωλοτούμπα αλλά τα γραπτά μένουν.

 

2. Το 6μηνο το αντιλαμβάνεσαι λάθος. Το ποιο προηγείται φαίνεται ξεκάθαρα στην οδηγία που επικαλείται η ΕΕΤΤ. Μία οδηγία που αφορά το ftth αλλά την ΕΕΤΤ δεν την απασχολεί και μία οδηγία που ορίζει το 6μηνο μόνο αν δεν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση, κάτι που η ΕΕΤΤ δεν εξατάζει καν. Συγκεκριμένα:

32. Οι ΕΡΑ πρέπει να υποχρεώνουν τον φορέα εκμετάλλευσης με ΣΙΑ να διαθέτει νέα προϊόντα χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, καταρχήν τουλάχιστον έξι μήνες πριν ο φορέας εκμετάλλευσης με ΣΙΑ ή η θυγατρική του διαθέσουν στην αγορά τις δικές τους αντίστοιχες υπηρεσίες NGA λιανικής, εκτός εάν υπάρχουν άλλες αποτελεσματικές εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32010H0572:EL:HTML

 

Άγιοι σίγουρα δεν υπάρχουν αλλά εδώ μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα και όχι για γενικότητες.

 

 

Η ιστορίες του '80 έχουν πλάκα αλλά είναι άσχετες με το θέμα. Το θέμα δεν είναι το μονοπώλιο ή όχι, η ρύθμιση ή όχι, αλλά το είδος της ρύθμισης. Δεν με απασχολεί αν ο ΟΤΕ έχει μαύρη ιστορία αλλά ότι μία ανώνυμη εταιρία θέλει να επενδύσει στην χώρα μας που τόσο το χρειάζεται και το κράτος της βάζει εμπόδια αντί να την διευκολύνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το '80 και το '90 οι αυξησεις πηγαιναν στα ταμεια του κρατους, προερχομενα απο ενα κρατικο φορεα. Δεν εχει απολυτως καμμια σχεση το κρατικο μονοπωλιο, με το αν καταφερει να γινει γιγαντας ο οτε ως ιδιωτικος. Και ο Bill Gates μονοπωλιο ειχε τοσα χρονια, αλλα δεν ειδα να σταματα να επενδυει και να βγαζει νες προιοντα. Αν καθυσηχαζονταν στο μονοπωλιο του, ακομη θα ειχαμε τα win 95.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου απάντησα στο κομμάτι που λες ότι θα φτιάξουν DSLAM σε κάθε διασταύρωση...

Δεν το είπα εγώ αυτό! Διάβασε λίγο πάλι τη συζήτηση.

 

Όμως αν εμπορικά μπορούσαν οι παροχοι να δίνουν 24mbps γκαραντί αυτόματα θα άνοιγε ο δρόμος για συνδρομητική τηλεόραση σε προσιτές τιμές για όλους.

 

ΑΚΡΙΒΩΣ !! Δώσε ελάχιστες εγγυημένες ταχύτητες π.χ. άνω των 10Μbps στον κόσμο για να παίξουν και άλλες υπηρεσίες (ΙΡTV κλπ). Το ADSL2+ τεχνολογικά καλύπτει την ελάχιστη απαίτηση και με το παραπάνω.

 

@kifinas: Σωστή η θέση σου. Όμως τέτοιο έργο από μία εισηγμένη Α.Ε. απαιτεί ΑΜΚ. Επομένως, όταν βγεί η εταιρεία να πάρει λεφτά από το Χρηματιστήριο, το Ελληνικό Δημόσιο, στο ποσοστό συμμετοχής του (όσο είναι και για όσο ακόμα το κατέχει) θα πρέπει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, αλλιώς έμεινε στην απέξω. Σε ένα κράτος που δε μπορεί να πληρώσει συντάξεις και τα εφάπαξ των υπαλλήλων του, δεν υπάρχει αυτό που θα έλεγε κανείς "αντίπαλο δέος". Μέσα στο "ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου" θεώρησε και τα ποσοστά που κατέχουν τράπεζες ή άλλες υπηρεσίες στις οποίες το Δημόσιο έχει και εκεί ποσοστό. Αν θες, να πάμε και ένα βήμα παρακάτω και να το δούμε αν και κατά πόσον το Δημόσιο θα έπρεπε να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές στον ΟΤΕ, οι οποίοι θα δούν τα λεφτάκια τους να χάνονται.

 

Είμαι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, με κάποιο μικρό κρατικό έλεγχο στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ) [με εξαίρεση τις πρώτες ύλες (νερό, ενέργεια, μεταλλεύματα κλπ.)] και προσωπικά θεωρώ ότι ο ΟΤΕ ξεπουλήθηκε "μπιρ παρά" στους Γερμανούς.

 

Ένα ισχυρό κράτος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ορθής επιχειρηματικότητας (με κανόνες και έλεγχο π.χ. για αντιμονοπωλιακές τακτικές, τεχνικές προδιαγραφές κλπ ), είναι συμμετέχει είτε όχι.

 

@kfyros

+1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΚΡΙΒΩΣ !! Δώσε ελάχιστες εγγυημένες ταχύτητες π.χ. άνω των 10Μbps στον κόσμο για να παίξουν και άλλες υπηρεσίες (ΙΡTV κλπ). Το ADSL2+ τεχνολογικά καλύπτει την ελάχιστη απαίτηση και με το παραπάνω.

Με την τεχνολογία adsl2+ αυτό είναι αδύνατο. Ο συγχρονισμός έχει άμεση σχέση με την απόσταση και τον θόρυβο από τα διπλανά καλώδια. Και στο VDSL ισχύει το ίδιο. Αλλά λόγω FTTC όπου το μεγάλο μήκος χαλκού αντικαθιστάτε με οπτική ίνα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

 

Όμως τέτοιο έργο από μία εισηγμένη Α.Ε. απαιτεί ΑΜΚ.

Προφανώς δεν απαιτεί διαφορετικά θα την είχαν κάνει.

 

ps. Το ελληνικό δημόσιο έχει μόλις 6% των μετοχών που θέλει και αυτές να τις πουλήσει. Το υπόλοιπο 4% ανήκει στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, δηλαδή πλέον στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και το δημόσιο δεν έχει δικαίωμα να το αγγίξει.

 

Ένα ισχυρό κράτος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ορθής επιχειρηματικότητας (με κανόνες και έλεγχο π.χ. για αντιμονοπωλιακές τακτικές, τεχνικές προδιαγραφές κλπ ), είναι συμμετέχει είτε όχι.

Και το VDSL θα βοηθούσε σε αυτό. Αν δεν γίνει το δίκτυο VDSL και τελικά φτιάξουν σε κάποιες περιοχές FTTH τότε θα είναι το αποκλειστικό δίκτυο και η εταιρία ΣΔΙΤ που θα το έχει αναλάβει θα είναι μονοπώλιο. Αν υπήρχε και δίκτυο VDSL στην περιοχή τότε θα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός και θα έπεφταν οι τιμές για τους τελικούς χρήστες και στα δύο δίκτυα. Θα ήταν η μόνη περίπτωση όπου θα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα.

 

Την καλημέρα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

1. Δήλαδή, θα φτιάξουν DSLAM σε κάθε διασταύρωση; Αστειεύεσαι;

 

Άμα κατέχω ή όχι το άθλημα, αυτό άστο φιλαράκο. Προτού ανοίξεις το στόμα σου, πρόσεξε τί λες και σε ποιόν το λες.

 

ε δεν είπε και ψέματα...

 

είναι βασικότατο το να ξέρεις πως θα μπαίνει "dslam" σε κάθε ΚΑΦΑΟ στο VDSL...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την τεχνολογία adsl2+ αυτό είναι αδύνατο. Ο συγχρονισμός έχει άμεση σχέση με την απόσταση και τον θόρυβο από τα διπλανά καλώδια. Και στο VDSL ισχύει το ίδιο. Αλλά λόγω FTTC όπου το μεγάλο μήκος χαλκού αντικαθιστάτε με οπτική ίνα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

 

 

Προφανώς δεν απαιτεί διαφορετικά θα την είχαν κάνει.

 

ps. Το ελληνικό δημόσιο έχει μόλις 6% των μετοχών που θέλει και αυτές να τις πουλήσει. Το υπόλοιπο 4% ανήκει στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, δηλαδή πλέον στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και το δημόσιο δεν έχει δικαίωμα να το αγγίξει.

 

 

Και το VDSL θα βοηθούσε σε αυτό. Αν δεν γίνει το δίκτυο VDSL και τελικά φτιάξουν σε κάποιες περιοχές FTTH τότε θα είναι το αποκλειστικό δίκτυο και η εταιρία ΣΔΙΤ που θα το έχει αναλάβει θα είναι μονοπώλιο. Αν υπήρχε και δίκτυο VDSL στην περιοχή τότε θα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός και θα έπεφταν οι τιμές για τους τελικούς χρήστες και στα δύο δίκτυα. Θα ήταν η μόνη περίπτωση όπου θα υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα.

 

Την καλημέρα μου.

 

 

Από ότι κατάλαβα ο hyperspaced λέει ότι πρέπει ο ΟΤΕ να φτιάξει το υπάρχον χάλκινο δίκτυο και να αφήσει το VDSL καθώς κατά αυτόν η επόμενη λογική μετάβαση είναι το FTTH. Όπως γράψαμε και παραπάνω δεν υπάρχει λόγος να μπει κανείς σε κόπο να σκάψει για να περάσει νέα καλώδια καθώς και νέα καλώδια να μπουν οι αποστάσεις ακόμα θα ισχύουν. Επόμενος το επόμενο λογικό σκάψιμο είναι αυτό για το VDSL. Παράλληλα με το σκάψιμο του VDSL θα μπορούσαν να ρίξουν και νέα χάλκινα καλώδια όπου αυτό χρείαζεται όπως είναι και λογικό.

 

Όσο για τα πράγματα που έγραψε ο kifinas, είναι μια λογική πραγματικότητα καθώς και εγώ μυρίζομαι ότι το FTTH όταν έρθει αν είναι το μόνο ΤΟΠ προϊόν στην ευρυζωνική αγορά θα πρέπει να το χρυσοπληρώσουμε και θα είναι για λίγους ιδιαίτερα στην κατάσταση που βρίσκετε η Ελλάδα δύσκολο να επενδύσει κανείς σε FTTH παντού ακόμα και αν είναι ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν εμπιστεύομαι το Ελληνικό δημόσιο στον τρόπο που θα εκμεταλλευτεί την χρηματοδότηση. Anyway αν υπήρχε όμως και το VDSL σαφέστατα θα υπήρχε καλύτερος ανταγωνισμός.

 

@hyperspaced

Τα 10 mbps δεν είναι σε θέση να καλύψουν και IPTV και Web Surfing ταυτόχρονα καθώς τα STB δεσμεύουν το Bandwidth. Επομένως αν θέλαμε 8mbps για να βλέπουμε IPTV μας μένουν 2mbps. Αν όμως είχαμε γκαραντί 24mbps θα ήταν αρκετά και για IPTV+Web σήμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"δεν είμαι τόσο αφελείς να νομίζω οτι ο ΟΤΕ είναι κανένας σωσίας.."

...Σωσίας, ποιου ακριβώς;

Πέρα από την πλάκα τώρα: Σαφώς και ο Ο.Τ.Ε. είναι ακριβότερος από τους εναλλακτικούς, αλλά - κακά τα ψέματα - η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστος. Πολύ θα ήθελα να μην ίσχυε το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις", αλλά μετά από πολύμηνες "σχέσεις" με hol, tellas, και forthnet, στο πατρικό μου σπίτι επέστρεψαν στον Ο.Τ.Ε. - εγώ ζω εκτός Ελλάδος, οπότε δε με αγγίζει άμεσα η ιστορία - και όχι μόνο έχουν internet χωρίς γελοία προβλήματα, αλλά και όποτε χρειαστεί να πάρουν τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών (κανείς δεν είναι τέλειος...), απαντούν αμέσως και λύνουν το όποιο πρόβλημα τάχιστα. Ναι, πληρώνουν κάτι παραπάνω. Θεωρώ όμως 100 φορές προτιμότερο να πληρώνεις "κάτι παραπάνω" και να αξιοποιούνται - στο βαθμό του δυνατού - τα λεφτά που δίνεις, παρά να πετάς στα σκουπίδια τα λιγότερα που πληρώνεις αλλού (και να σε κοροϊδεύουν κι από πάνω, στην υποτιθέμενη "εξυπηρέτηση")

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το ότι ο οτε είναι ακριβότερος, υπενθυμίζω προσφορά που είχε ανακοινώσει τελευταία ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ απο τους άλλους. Και φυσικά η αγαπημένη μας ΕΕΤ που δουλεύει για το καλο μας, και την χρυσοπληρώνουμε κιόλας γι αυτό, κάτι καθηγητακιδες με χοντρές κοιλίες που στη Ζωή τους δεν έχουν βγάλει ούτε 1 ευρώ μονοί τους, απογορευσαν την προσφορά.

 

android.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ιστορίες του '80 έχουν πλάκα αλλά είναι άσχετες με το θέμα. Το θέμα δεν είναι το μονοπώλιο ή όχι, η ρύθμιση ή όχι, αλλά το είδος της ρύθμισης. Δεν με απασχολεί αν ο ΟΤΕ έχει μαύρη ιστορία αλλά ότι μία ανώνυμη εταιρία θέλει να επενδύσει στην χώρα μας που τόσο το χρειάζεται και το κράτος της βάζει εμπόδια αντί να την διευκολύνει.

 

 

Δεν με ενδιαφερει ποιος και πως!!!Εγω θελω ταχυτητα και βλεπω πως λογω ΕΕΤΤ δεν εχω!!!!Ολα τα αλλα........

 

Ωραίες οι μεγάλες ταχύτητες αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Η παραπάνω νοοτροπία και η κοντή μνήμη είναι οι βασικότεροι λόγοι που μας κατάντησαν σαν χώρα στα χάλια που είμαστε(παραλλαγμένο το παραπάνω σκεπτικό:"δεν με ενδιαφέρει ποιός και πως. Εγώ θέλω το παιδί μου στο δημόσιο."

 

kifinas καλό θα είναι να σε απασχολεί και λίγο η ιστορία γιατί συνηθίζει να επαναλαμβάνεται η ρουφιάνα. Οι ιστορίες του 80(αλλά και του 90 μην σου πω και τα πρώτα χρόνια του 2000) δεν ξέρω αν έχουν πλάκα για εσένα και τι ηλικία είσαι(το λέω σε συνάρτηση με το αν πλήρωνες από την τσέπη σου τον λογαριασμό του πάλαι ποτέ πΟΤΕ και μάλλον είσαι αρκετά νέος οπότε δεν θα τον πλήρωνες αλλιώς δεν νομίζω να το έβρισκες αστείο) αλλά για πολλούς από εμάς που πληρώναμε 200άρια το δίμηνο για να μιλάμε στο τηλέφωνο και να μπαίνουμε με 64k ISDN δεν είναι καθόλου αστείες. Και αν και συμφωνώ για τα περισσότερα(αν όχι όλα) όσα λέτε για τους εναλλακτικούς πρέπει να μείνουν ζωντανοί για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια.

 

Στο δια ταύτα όμως κάθεστε και φθείρεται τα πληκτρολόγια σας(μαζί σας και εγώ) χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο μόνος(μάλλον) που μπορεί να σπρώξει την κατάσταση είναι ο ΟΤΕ(και αυτό λόγω των φίλων μας των Γερμανών). Σίγουρα θέλει κιόλας να το κάνει αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Ακριβώς επειδή είναι και ο μόνος που μπορεί να σπρώξει εκβιάζει ψυχολογικά βάζοντας μπροστά όσους(και είναι πολλοί) διψάνε για μεγαλύτερες ταχύτητες με συνεντεύξεις τύπου σαν και αυτήν της είδησης. Για αυτό να προσέχετε περισσότερο όσοι γίνεστε άκριτα πιόνια στις επιδιώξεις συμφερόντων ελπίζοντας σε κάποιο όφελος. Το έργο αργά ή γρήγορα(το πλέον πιθανό) θα γίνει. Ο καβγάς είναι για την μοιρασιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίες οι μεγάλες ταχύτητες αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος. Η παραπάνω νοοτροπία και η κοντή μνήμη είναι οι βασικότεροι λόγοι που μας κατάντησαν σαν χώρα στα χάλια που είμαστε(παραλλαγμένο το παραπάνω σκεπτικό:"δεν με ενδιαφέρει ποιός και πως. Εγώ θέλω το παιδί μου στο δημόσιο."

 

kifinas καλό θα είναι να σε απασχολεί και λίγο η ιστορία γιατί συνηθίζει να επαναλαμβάνεται η ρουφιάνα. Οι ιστορίες του 80(αλλά και του 90 μην σου πω και τα πρώτα χρόνια του 2000) δεν ξέρω αν έχουν πλάκα για εσένα και τι ηλικία είσαι(το λέω σε συνάρτηση με το αν πλήρωνες από την τσέπη σου τον λογαριασμό του πάλαι ποτέ πΟΤΕ και μάλλον είσαι αρκετά νέος οπότε δεν θα τον πλήρωνες αλλιώς δεν νομίζω να το έβρισκες αστείο) αλλά για πολλούς από εμάς που πληρώναμε 200άρια το δίμηνο για να μιλάμε στο τηλέφωνο και να μπαίνουμε με 64k ISDN δεν είναι καθόλου αστείες. Και αν και συμφωνώ για τα περισσότερα(αν όχι όλα) όσα λέτε για τους εναλλακτικούς πρέπει να μείνουν ζωντανοί για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια.

 

Στο δια ταύτα όμως κάθεστε και φθείρεται τα πληκτρολόγια σας(μαζί σας και εγώ) χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο μόνος(μάλλον) που μπορεί να σπρώξει την κατάσταση είναι ο ΟΤΕ(και αυτό λόγω των φίλων μας των Γερμανών). Σίγουρα θέλει κιόλας να το κάνει αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Ακριβώς επειδή είναι και ο μόνος που μπορεί να σπρώξει εκβιάζει ψυχολογικά βάζοντας μπροστά όσους(και είναι πολλοί) διψάνε για μεγαλύτερες ταχύτητες με συνεντεύξεις τύπου σαν και αυτήν της είδησης. Για αυτό να προσέχετε περισσότερο όσοι γίνεστε άκριτα πιόνια στις επιδιώξεις συμφερόντων ελπίζοντας σε κάποιο όφελος. Το έργο αργά ή γρήγορα(το πλέον πιθανό) θα γίνει. Ο καβγάς είναι για την μοιρασιά.

 

Θα διαφωνησω παλι (το εγραψα και πιο πανω), στο οτι το '80 δεν ειχες οτε ως εταιρια, αλλα ως κρατος. Αρα η ιστορια δε γινεται να επαναληφθει με τα τωρινα δεδομενα (εκτος και γινει παλι ο οτε κρατικος, και γινει παλι νομος περι μονοπωλιου), και δε γινεται να επαναληφθει το μονοπωλιο του '80 με τις υπερβολικα υψηλες τιμες, αλλα και τη μηδενικη αναπτυξη. Ισα ισα που ο οτε αρκετες φορες προσπαθησε να ριξει τις τιμες και δεν τον αφησαν. Το αν και το θα (αν εριχνε τις τιμες θα εκλεινε τους μικρους και τοτε ως μονοπωλιο θα ανεβαζε τις τιμες), λυπαμαι αλλα ειναι ενα δεδομενο που ειναι στη φαντασια μας, δεν εχουμε κανενα στοιχειο που να το αποδεικνυει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα διαφωνησω παλι (το εγραψα και πιο πανω), στο οτι το '80 δεν ειχες οτε ως εταιρια, αλλα ως κρατος. Αρα η ιστορια δε γινεται να επαναληφθει με τα τωρινα δεδομενα (εκτος και γινει παλι ο οτε κρατικος, και γινει παλι νομος περι μονοπωλιου), και δε γινεται να επαναληφθει το μονοπωλιο του '80 με τις υπερβολικα υψηλες τιμες, αλλα και τη μηδενικη αναπτυξη. Ισα ισα που ο οτε αρκετες φορες προσπαθησε να ριξει τις τιμες και δεν τον αφησαν. Το αν και το θα (αν εριχνε τις τιμες θα εκλεινε τους μικρους και τοτε ως μονοπωλιο θα ανεβαζε τις τιμες), λυπαμαι αλλα ειναι ενα δεδομενο που ειναι στη φαντασια μας, δεν εχουμε κανενα στοιχειο που να το αποδεικνυει.

 

Όπως δεν έχουμε και κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο αλλά δεν είναι θέμα στοιχείων αλλά κατανόησης του πως δουλεύει μία αγορά και φαντασίας του τι θα συμβεί αν κάποιος που έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά αυτή αφεθεί να κάνει ότι θέλει. Και εδώ έρχεται να παίξει(και καλώς πράττει) τον ρόλο της η ΕΕΕΤ. Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να ξαναγίνει κρατικός με θεσμοθετημένο μονοπώλιο όπως εκείνη την εποχή. Αλλά το μονοπώλιο για το οποίο αναφερόμαστε δεν είναι αυτού του είδους αν και το αποτέλεσμα δεν διαφέρει σε τίποτα. Για να σε βοηθήσω να το καταλάβεις(αν και μάλλον δεν θέλεις) είναι παρόμοιο με αυτό που έχει η Intel που πρακτικά αφήνει την AMD να υπάρχει για να μην την πρήζουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές αλλά στην πραγματικότητα την αφήνει να ανασάνει οικονομικά τόσο όσο να μην έχει την δύναμη να γίνει επικίνδυνη.

 

Αλήθεια αν εσύ ήσουν ο νομοθέτης/υπεύθυνος για αυτά τα θέματα θα άφηνες τον ΟΤΕ να πουλάει σε ότι τιμές θέλει παίρνοντας το ρίσκο(το όσο μικρό θεωρείς ότι είναι) να κλείσουν οι "εναλλακτικοί" και μετά να μην ξαναέρθει κανείς να επενδύσει σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές σε αυτή την μπανανία με ότι αυτό συνεπάγεται;

 

Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι δεν γίνεται να επαναληφθεί το φαινόμενο με τις υπερβολικά υψηλές τιμές και την μηδενική ανάπτυξη. Ο λόγος όμως είναι ότι έχει αλλάξει αυτό που θεωρείται αυτονόητο και είναι και εύκολο να γίνει σύγκριση με άλλες χώρες. Σκέψου να σε βάλουν να πληρώνεις 200άρια και να σκέφτεσαι και πόσο θα μιλήσεις. Οι αντιδράσεις θα ήταν τέτοιες που θα ωχριούσαν και των αγανακτισμένων ακόμα.

 

Αλήθεια πότε ο ΟΤΕ προσπάθησε να ρίξει τις τιμές και δεν τον άφησαν; Πριν ή μετά την έλευση των "εναλλακτικών";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kifinas καλό θα είναι να σε απασχολεί και λίγο η ιστορία γιατί συνηθίζει να επαναλαμβάνεται η ρουφιάνα. Οι ιστορίες του 80(αλλά και του 90 μην σου πω και τα πρώτα χρόνια του 2000) δεν ξέρω αν έχουν πλάκα για εσένα και τι ηλικία είσαι(το λέω σε συνάρτηση με το αν πλήρωνες από την τσέπη σου τον λογαριασμό του πάλαι ποτέ πΟΤΕ και μάλλον είσαι αρκετά νέος οπότε δεν θα τον πλήρωνες αλλιώς δεν νομίζω να το έβρισκες αστείο) αλλά για πολλούς από εμάς που πληρώναμε 200άρια το δίμηνο για να μιλάμε στο τηλέφωνο και να μπαίνουμε με 64k ISDN δεν είναι καθόλου αστείες. Και αν και συμφωνώ για τα περισσότερα(αν όχι όλα) όσα λέτε για τους εναλλακτικούς πρέπει να μείνουν ζωντανοί για να μην ξαναζήσουμε τα ίδια.

 

Στο δια ταύτα όμως κάθεστε και φθείρεται τα πληκτρολόγια σας(μαζί σας και εγώ) χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ο μόνος(μάλλον) που μπορεί να σπρώξει την κατάσταση είναι ο ΟΤΕ(και αυτό λόγω των φίλων μας των Γερμανών). Σίγουρα θέλει κιόλας να το κάνει αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Ακριβώς επειδή είναι και ο μόνος που μπορεί να σπρώξει εκβιάζει ψυχολογικά βάζοντας μπροστά όσους(και είναι πολλοί) διψάνε για μεγαλύτερες ταχύτητες με συνεντεύξεις τύπου σαν και αυτήν της είδησης. Για αυτό να προσέχετε περισσότερο όσοι γίνεστε άκριτα πιόνια στις επιδιώξεις συμφερόντων ελπίζοντας σε κάποιο όφελος. Το έργο αργά ή γρήγορα(το πλέον πιθανό) θα γίνει. Ο καβγάς είναι για την μοιρασιά.

Με απασχολεί η ιστορία, την ψάχνω και την χρησιμοποιώ εκεί που έχει σχέση. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει καμία σχέση ότι κάποτε έπρεπε να είχες 70 ασθένειες για να βάλεις τηλέφωνο. Την ιστορία πρέπει να την έχουμε ως μια λογική αλυσίδα στο μυαλό μας και να μην την πιάνουμε κρίκο κρίκο.

 

Φυσικά και πρέπει να μείνουν ζωντανοί οι εναλλακτικοί. Πρέπει όμως να μείνουν ζωντανοί επειδή τρέχουν στον στίβο που λέγεται αγορά τηλεπικοινωνιών. Όχι να μένουν σταματημένοι και να πυροβολούμε αυτόν που τρέχει και περνάει μπροστά. Επαναλαμβάνω. Οι εναλλακτικοί θα έμεναν ζωντανοί αφού ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να δίνει πόρτες στην χονδρική. Ο ΟΤΕ δεν σταματάει λόγω της ρύθμισης αυτής καθ'αυτής αλλά λόγω του είδους της ρύθμισης που τον αναγκάζει να δώσει στο κόστος δίκτυο στους εναλλακτικούς οι οποίοι θα μπορούν να πουλούν με ότι τιμές θέλουν. Δηλαδή δίνεις ένα τεράστιο ποσό για να φτιάξεις κάτι νέο και μετά το παραχωρείς στους άλλους που θα βάλουν πάνω πελάτες σε τιμές που δεν θα μπορείς να ανταγωνιστείς. Ας υποχρεώσουν τον ΟΤΕ να τους δώσει μόνο πόρτες σε χονδρική και τα επόμενα ένα δύο χρόνια, όσοι μπορούν ας φτιάξουν δικό τους ιδιόκτητο δίκτυο (backbone και καμπίνες, χαλκό προς εμάς θα δίνει πάντα ο ΟΤΕ) ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός. Ή ακόμα καλύτερα ας μαζευτούν οι εναλλακτικοί να φτιάξουν FTTH για να χτυπήσουν το VDSL (από το οποίο θα έχουν μικρό κέρδος αν απλά μεταπωλούν πόρτες του ΟΤΕ και συνεχίσουν την επιθετική εμπορική πολιτική τους)

 

Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος να φθείρουμε τα πληκτρολόγια μας. Ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σημαίνει ανάπτυξη της κοινωνίας και παροχή πολλών όπλων για πολίτες και επαγγελματίες στην σύγχρονη εποχή που είναι η εποχή του internet. Είμαι αρκετά παλιός να έχω πιάσει telex και να έχω εμπεδώσει το παραπάνω. Εξέλιξη θέλουμε και όχι πισογυρίσματα.

 

Η διαμάχη δεν είναι ΟΤΕ-εναλλακτικοί. Είναι ΕΕΤΤ-κοινωνία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...