Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία site..κόστος?

achillesgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κατοχυρώσει ενα domain name (.gr) και σκεφτομαι τη δημιουργια ενός site με φορουμ μαλλον, και αναλογα με το κόστος θα σκεφτω τι άλλες δυνατότητες θα προσφερει.Δεν ειναι εμπορικου χαρακτηρα, ενημερωτικου-συζητησης κλπ. θα ήθελα να ρωτήσω αν αξιζει να απευθυνθω σε ανεξάρτητο developer, σε εταιρια που ασχολείται με τέτοια η με κάποιον που απλα ξέρει τη δουλεια ? επίσης σκέφτομαι μετα να το συντηρω εγώ , η και αυτος που θα το ανεβάσει ανάλογα με το κόστος. τέλος οποιο μέλος -γνωστης ενδιαφέρεται μπορει να μου στείλει pm . Ευχαριστώ :) :)

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μπορείς να κάνεις και κάτι εντελώς μόνος σου. Αυτό που ζητάς είναι εύκολο, εφόσον χρησιμοποιήσεις τα σωστά εργαλεία.

Για ένα Portal, σαν την αρχική του Insomnia, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο CMS. Αυτό μπορεί να είναι είτε το WordPress, είτε το Joomla, είτε χίλιαδυο άλλα που θα συναντήσεις ψάχνοντας.

Όσον αφορά το Forum, το θέμα εκεί ποικίλει κάπως περισσότερο μπορώ να πω. Είτε θα χρησιμοποιήσεις πάλι phpBB, είτε Simple Machines (γνωστό ως SMF), είτε θα πας σε επί πληρωμή, όπως είναι το vBulletin, ή αυτό που είναι τώρα το Insomnia και λέγεται Invision Board.

Σκέψου τι θέλεις και εδώ είμαστε.

Μπορείς όπως είπες να πας και σε κάποιον ειδικό, αλλά αυτό που ζητάς στο κάνει και χομπίστας.

Δημοσ.

Εχω κατοχυρώσει ενα domain name (.gr) και σκεφτομαι τη δημιουργια ενός site με φορουμ μαλλον, και αναλογα με το κόστος θα σκεφτω τι άλλες δυνατότητες θα προσφερει.Δεν ειναι εμπορικου χαρακτηρα, ενημερωτικου-συζητησης κλπ. θα ήθελα να ρωτήσω αν αξιζει να απευθυνθω σε ανεξάρτητο developer, σε εταιρια που ασχολείται με τέτοια η με κάποιον που απλα ξέρει τη δουλεια ? επίσης σκέφτομαι μετα να το συντηρω εγώ , η και αυτος που θα το ανεβάσει ανάλογα με το κόστος. τέλος οποιο μέλος -γνωστης ενδιαφέρεται μπορει να μου στείλει pm . Ευχαριστώ :) :)

Φίλε αν έχεις όρεξη, μεράκη χρόνο κάθεσε και μαθαίνεις κάποιο CMS και κάνεις τα πάντα μόνος σου (θέλει γνώσεις γλωσσών). Αν θες όμως φόρουμ υπάρχει ένα πάρα πολύ ωραίο που δεν χρειάζεσε καμία γνώση! Το πρόγραμμα για το φόρουμ λέγεται smf. Άμα θες να το φτιάξεις θα σε βοηθήσουμε και εμείς...

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις! νομίζω ομως οτι θέλει περισσότερο απο οσο χρόνο θα έχω στη διάθεση μου.. επισης πόσο όγκο δεδομένων πρεπει να αγοράσω στο πολυ περιπου? ενας χωρος στο δισκο 5 gb και μηνιαιο traffic 200 ειναι αρκετο? εκει που κατοχυρωσα το domain αυτο το πακετο το εχει 8,5 euro το μηνα, ειναι καλη τιμη σε γενικες γραμμες? sorry για τις γενικες -αρχαριες ερωτησεις.

Δημοσ.

Και με 1GB κάνεις άνετα τη δουλειά σου. Ύστερα βλέπεις τι θα χρειαστείς.

Για τόσο traffic και χώρο, μια χαρά είναι τα 9€/μήνα. :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
χωρος στο δισκο 5 gb και μηνιαιο traffic 200 ειναι αρκετο? εκει που κατοχυρωσα το domain αυτο το πακετο το εχει 8,5 euro το μηνα

Είναι πολλά τα λεφτά...

Ψάξε και αλλού. Σε περίοδο κρίσης είμαστε. Θα βρεις σίγουρα με τα μισά χρήματα.

Δημοσ.

Φίλε αν έχεις όρεξη, μεράκη χρόνο κάθεσε και μαθαίνεις κάποιο CMS και κάνεις τα πάντα μόνος σου (θέλει γνώσεις γλωσσών). Αν θες όμως φόρουμ υπάρχει ένα πάρα πολύ ωραίο που δεν χρειάζεσε καμία γνώση! Το πρόγραμμα για το φόρουμ λέγεται smf. Άμα θες να το φτιάξεις θα σε βοηθήσουμε και εμείς...

Νίκο έχεις ρωτήσει πόσο κοστίζει η κατασκευή/συντήρηση από εταιρεία; Μάλλον όχι γιατί τοτε θα ήξερες οτι το χαρτζιλίκι σου δεν φτάνει.

Δημοσ.

όντως, οι τιμές είναι εξευτελιστικές...

θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τις πολύ χαμηλές τιμές 5-10 ευρώ...

παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό Datacenter

να παρέχει τα βασικά

-PHP/ASP

-SQL

-500MB+ SPACE

-Άμα παρέχει και Protection από DDos καλά θα ήταν....

Δημοσ.

όντως, οι τιμές είναι εξευτελιστικές...

θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τις πολύ χαμηλές τιμές 5-10 ευρώ...

παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό Datacenter

να παρέχει τα βασικά

-PHP/ASP

-SQL

-500MB+ SPACE

-Άμα παρέχει και Protection από DDos καλά θα ήταν....

Θέλεις δηλαδή windows server? Το ddos protection είναι δύσκολή και δαπανηρή διαδικασία, ελάχιστα datacenter προσφέρουν τέτοια προστασία και φυσικά δεν καλύπτουν μεγάλες επιθέσεις εκεί θέλεις εξιδικευμένη προστασία. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες ddos protection;

Δημοσ.

Είδα ένα πακέτο της Vimeo , το Vimeo Pro http://www.vimeo.com/pro . Το πακέτο είναι μέχρι 50 GB για τα αρχεία και 250.000 embed plays , 199 $ / το χρόνο ( συν φόρο που δεν περιλαμβάνεται στα 199 $ ).

Για hosting video tutorials συνολικού μεγέθους 1 -5 GB και επισκέπτες 300-400 την ημέρα θεωρείται καλή η τιμή ή με συμφέρει κάποιο VPS ;

Δε θα υπάρχει χρέωση για τα video απλά θα είναι με δωρεάν εγγραφή ( invite - only ). Oπότε το αρχικό budget θα είναι περιορισμένο .

Λίγο γενικές οι ερωτήσεις το ξέρω , μία πρώτη ιδέα θέλω να πάρω.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως το πακέτο σε αυτά που προσφέρει σε καλύπτει, σωστά; Τόσο από diskspace (50GB) όσο και από bandwith (250.000 plays). Ο κάθε επισκέπτης αν βλέπει π.χ. 2 video την ημέρα, τα 250.000 plays δεν σου φτάνουν.

Το κόστος είναι σχετικά φθηνό, σκέψου πως σε κάποια εναλλακτική λύση θα πρέπει να πληρώνεις το bandwith με το GB. Όσο πιο μεγάλα είναι τα video σου, τόσο πιο πολύ συμφέρει η λύση του vimeo pro.

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω κάποια άλλη αντίστοιχη υπηρεσία video που να προσφέρει encoding / storage και playback μαζί για να κάνω κάποια σύγκριση.

Δημοσ.

Είδα ένα πακέτο της Vimeo , το Vimeo Pro http://www.vimeo.com/pro . Το πακέτο είναι μέχρι 50 GB για τα αρχεία και 250.000 embed plays , 199 $ / το χρόνο ( συν φόρο που δεν περιλαμβάνεται στα 199 $ ).

Για hosting video tutorials συνολικού μεγέθους 1 -5 GB και επισκέπτες 300-400 την ημέρα θεωρείται καλή η τιμή ή με συμφέρει κάποιο VPS ;

Με περίπου 15 ευρώ / μήνα που βγαίνει το πακέτο του vimeo εννοείται ότι σε συμφέρει. Λογικά με 300-400 χρήστες την ημέρα ο καθένας εάν κατεβάζει από 1GB / ημέρα τότε τον μήνα θα κάνεις 10TB μεταφορά δεδομένων. VPS με 10TB μεταφορά δεδομένων δεν πρόκειται να βρεις, οπότε πας σε dedicated που θα κοστίζει πάνω από 150 ευρώ / μήνα εάν κάνει ο πάροχος τη διαχείριση (αρχικό στήσιμο, συντήρηση, patches) του server.

Δημοσ.

Ξέρετε τι δεν καταλαβαίνω;.... Πως θα πάει μπροστα το επαγγελμα του Web Developer καθως και του Designer ... Αφου όταν καποιος κανει την ερώτηση στο αν αξιζει να απευθυνθεί σε επαγγελματία για να του φτιάξουν ένα Site (Φυσικα και αξίζει) και βλέπω απάντησεις του τυπου ειναι ευκολο με ενα cms κατσε διαβασε λιγο και φτιάξτο μόνος σου... Για πείτε μου λίγο καποιος εάν διαβάσει πολυ λιγο και χρησιμοποιησει για παραδειγμα το Joomla για να "στήσει" ένα δυναμικό site , θα μπορέσει να κάνει το 100% αυτου που φανταζόταν + το SEO που πλέον ειναι το στανταρ πράγμα που θα πρέπει να υποστιρίζει ένα SITE αν θέλει να προωθηθεί με πιο γοργους ρυθμους .

Είναι σαν να λέμε θέλω να χτίσω ένα σπιτι χωρις αρχιτέκτονα, και χωρις μηχανικο.

Δεν μπορει ο καθένας να ειναι και Γιατρος και Τραγουδιστης και Λογιστης και Μηχανικος και και και και και Web Designer,Developer ... Ξεφτυλίζεται το επαγγελμα ετσι.. Εκτος και αν δεν θεωρείται επάγγελμα ο DEVELOPER και ο DESIGNER αλλα χόμπυ ...

Δεν ασχολούμε επαγγελματικα ακόμη .. Σκεφτομαι να το κανω αλλα αν έχει καταντησει το πράγμα έτσι λεω να αλλαξω κλάδο και να γινω Γιατρος...

Δημοσ.

chris, μη σε ανησυχεί αυτό. Παρακολουθούσα πριν λίγο καιρό στο YouTube channel ενός web designer από L.A. ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει, και στο οποίο εξηγούσε κάτι πολύ σωστό: Για κάθε είδος υπηρεσίας (από υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, σέρβις αυτοκινήτου, μέχρι web sites και services), υπάρχουν δύο υποσύνολα ανθρώπων. Το ένα ειναι όσοι θα πληρώσουν αδιαμαρτύρητα και χωρίς περιστροφές έναν επαγγελματία για να τους την παρέχει. Το άλλο όσοι θα ασχοληθούν μόνοι τους (άλλος πολύ, άλλος λίγο), οι λεγόμενοι DIY-άκηδες (do-it-yourself). Ο τυπάς αυτός λοιπόν εξηγούσε πως το δεύτερο υποσύνολο υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να ασχολείσαι καν με την προσέλκυση αυτών ως υποψήφιους πελάτες, θα χάσεις τον χρόνο σου. Μόνο με τους πρώτους.

Δημοσ.

chris, μη σε ανησυχεί αυτό. Παρακολουθούσα πριν λίγο καιρό στο YouTube channel ενός web designer από L.A. ένα βιντεάκι που είχε ανεβάσει, και στο οποίο εξηγούσε κάτι πολύ σωστό: Για κάθε είδος υπηρεσίας (από υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, σέρβις αυτοκινήτου, μέχρι web sites και services), υπάρχουν δύο υποσύνολα ανθρώπων. Το ένα ειναι όσοι θα πληρώσουν αδιαμαρτύρητα και χωρίς περιστροφές έναν επαγγελματία για να τους την παρέχει. Το άλλο όσοι θα ασχοληθούν μόνοι τους (άλλος πολύ, άλλος λίγο), οι λεγόμενοι DIY-άκηδες (do-it-yourself). Ο τυπάς αυτός λοιπόν εξηγούσε πως το δεύτερο υποσύνολο υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να ασχολείσαι καν με την προσέλκυση αυτών ως υποψήφιους πελάτες, θα χάσεις τον χρόνο σου. Μόνο με τους πρώτους.

Έχω συναντήσει τέτοιους στην επιχείρηση που κάνω την πρακτική μου. Και πράγματι δεν αξίζει καν να τους κάνεις πελάτες...και δεν πληρώνουν σωστά αλλά ,και είναι απαιτητικοί ...

Το θέμα όμως είναι αυτό : πόσοι είναι οι πρώτοι και πόσοι είναι οι δεύτεροι... Απλά νομίζω ότι αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι οδεύουν προς το Do-it-yourself...Όπως ανέφερες

Έτσι είναι τουλάχιστον εδώ στην επαρχία...

Βέβαια οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες σε σχέση με την Αθήνα (μετά από μια συζήτηση που είχα με μια κοπέλα η οποία δούλευε σε τμήμα Marketing σε επιχείρηση του κλάδου "μας")...

Βέβαια είμαι εκτός θέματος με αυτά τα Post αλλά ήθελα να κάνω την αναφορά αυτήν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...