Προς το περιεχόμενο

downscaler για 720p & 1080p ταινιες

HYPER_piccolo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδες, εχω ενα laptop οπου το παιρνω στα ταξιδια που κανω (μια δυο φορες το χρονο :P ) αλλα δεν ειναι και οτι δυνατοτερο υπαρχει... νεμεν παιζει τις HD ταινιες, αλλα ειτε μετα απο λιγα λεπτα, ειτε σχεδον αμεσως χανει frames κολαει κτλπ κτλπ...

Και επειδη δεν κατεβαζω dvd rips πια, και εχω μια γκαμα απο 1000+ ταινιες σε HD θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο script, καποιος τροπος η εστω καποιος player να μπορει να κανει downscale την ποιοτητα ετσι ωστε να παιζει σε πιο αδυναμα pc

ευχαριστω

Δημοσ.

Το θέμα εδώ δεν είναι το downscale ποιο πολύ θα ζοριστεί το laptop να κάνει downscale παρά για το να παίξει την ταινία αφού παίζω=διαβάζω το καρέ και το δείχνω στην οθόνη ενώ downscale=διαβάζω επεξεργάζομαι δείχνω.

Το πρόβλημα σε σένα είναι ποιο πιθανό να είναι ζήτημα σκληρού δίσκου αφού ένα βίντεο με 4000kbps (μέτρια ποιότητα) πρέπει να μπορεί να διαβάζει 500kιlobyte/sec από τον δίσκο νούμερο που δείχνει μικρό αλλά αν δεν είναι συνεχόμενο διάβασμα δύσκολα το πετυχαίνεις και αν είναι και κλασσικός αργός δίσκος που υπάρχουν στα laptop είναι σχεδόν αδύνατο.

Καλύτερη λύση για σένα είναι να κάνεις defrag έστω το αρχείο που θέλεις να δεις αφού σε συνεχόμενο αρχείο το διάβασμα είναι αφάνταστα ποιο γρήγορο.

Αυτό γίνετε και με το defraggler μόλις το περάσεις κάνε δεξί κλικ σε κάποια ταινία και defragller->check fragmentation.

Κατέβασε το Roadkil's Disk Speed και έλεγξε την ταχύτητα του δίσκου σου.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω φιλε μου, θα το δοκιμασω, απλα το μονο κακο ειναι οτι οι ταινιες ειναι σε εξωτερικους δισκους, που πιστευω οτι αν εφτεγε η συνδεση, τοτε θα εκανε τα ιδια προβληματα και στα αλλα pc που εχω. θα δοκιμασω βεβαια να κανω αυτο που μου ειπες, σε καποια ταινια μεσα στον δισκο, να δω τι διαφορα θα εχει,

ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Μπορεί τα άλλα να έχουν usb2-3 και το laptop σου να έχει ακόμα usb1-1.1;;;;

Το downscale σαν επιπλέον βήμα πάντως σίγουρα δεν θα κάνει δουλειά,αν θες να δοκιμάσεις κατέβασε το vlc στο μενού media -> convert/save διαλέγεις το βίντεο που θες και με το κουμπί convert/save αρχίζεις της ρυθμίσεις στο destination βάζεις diplay the output για να το δείχνει στο setting βάζεις κάποιο έτοιμο profile ή φτιάχνεις δικό σου.

Δημοσ.

Ποιο Laptop είναι; Τι επεξεργαστή και τι κάρτα γραφικών έχει;

Αν είναι από 2Ghz ο επεξεργαστής και κάτω και δεν έχει κάποια κάρτα γραφικών ati ή nvidia που να υποστηρίζει dxva, τότε δεν πρόκειται να δεις hd ότι και να κάνεις. Ίσως κανένα 720p σε χαμηλό bitrate αλλά τίποτε παραπάνω.

Για να κάνεις convert τις ταινίες υπολόγισε κανά 2ωρο στην ταινία. Πιο γρήγορα και εύκολα θα κατέβαζες αυτές που θέλεις σε dvdrip-avi των 700ΜΒ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...