Προς το περιεχόμενο

Rakarrack! Ρυθμισεις για ηχογραφηση κιθαρας!

sotos81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα συμφορουμιτες!Οπως καταλαβενετε και απο τον τιτλο του θεματος θελω την βοηθεια σας για τις ρυθμισεις του rakarrack για να ηχογραφησω παιζοντας κιθαρα!Να πω καταρχην οτι η συνδεσμολογια μου ειναι κιθαρα-ενισχυτης-usb-laptop!Βασικα τωρα αρχισα να χρησιμοποιω το rakarrack οποτε ειμαι και λιγακι ασχετος :-D και δεν εχω καταφερει ακομα να παρω ηχο απο το προγραμμα!Θελω να μου πειτε τι ρυθμισεις να κανω ετσι ωστε τα εφε και ο ηχος γενικοτερα απο το προγραμμα να ακουγετε απο τον ενισχυτη (αν ειναι εφικτο βεβαια αυτο)!Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

δε νομίζω να γίνεται αυτό που θες χωρίς μίκτη γιατί ο ενισχυτής έχει γενικά μία είσοδο

επίσης θα σου συνιστούσα να γράφεις τον ήχο με μικρόφωνο μπροστά στον ενισχυτή

α και επίσης δοκίμασε το ardour σε συνδυασμό με το jack για πρόγραμμα

Δημοσ.

σχεδόν πάντα έτσι γράφεται η κιθάρα

από το line out του ενισχυτή τις περισσότερες φορές ο ήχος είναι ψιλοχάλια, όχι οτι δε γίνεται

Δημοσ.

δε νομίζω να γίνεται αυτό που θες χωρίς μίκτη γιατί ο ενισχυτής έχει γενικά μία είσοδο

επίσης θα σου συνιστούσα να γράφεις τον ήχο με μικρόφωνο μπροστά στον ενισχυτή

α και επίσης δοκίμασε το ardour σε συνδυασμό με το jack για πρόγραμμα

Καταρχην να σ ευχαριστησω για την αμεση απαντηση σου!

1)Με το audacity γραφω κανονικα χωρις μεικτη και χωρις κανενα προβλημα οποτε γιατι να χρειαζετε μεικτης για το rakarrack?

2)Τι ακριβως κανει το ardour?

Δημοσ.

έγραφες με το audacity με τι συνδεσμολογία και δούλευε?

αν από την κιθάρα στέλνεις στον ενισχυτή και μετά από τον ενισχυτή στην κάρτα ήχου άμα ξαναστείλεις από την έξοδο της κάρτας ήχου στον ενισχυτή θα ξαναενισχυθεί ο ήχος και θα γίνει κάτι σα λούπα, χαμός με λίγα λόγια και τώρα που το σκέφτομαι ούτε με μίκτη γίνεται στον ενισχυτή γιατί συμβαίνει το ίδιο

εκτός άμα εννοείς την περίπτωση να έχει ο ενισχυτής έξοδο speaker η οποία στέλνει τον ήχο αλλά δεν κόβει το μικροφωνο του ενισχυτή οπότε ακούς και από τον ενισχυτή

τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν αν ο ενισχυτής έχει παραπάνω από ένα κανάλια για είσοδο

το ardour είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα για πολυκάναλη ηχογράφηση και μίξη στο linux, που φέρνει σε cubase

το jack είναι πρόγραμμα για δρομολόγηση του σήματος στα διάφορα inputs/outputs της κάρτας ήχου

Δημοσ.

έγραφες με το audacity με τι συνδεσμολογία και δούλευε?

αν από την κιθάρα στέλνεις στον ενισχυτή και μετά από τον ενισχυτή στην κάρτα ήχου άμα ξαναστείλεις από την έξοδο της κάρτας ήχου στον ενισχυτή θα ξαναενισχυθεί ο ήχος και θα γίνει κάτι σα λούπα, χαμός με λίγα λόγια και τώρα που το σκέφτομαι ούτε με μίκτη γίνεται στον ενισχυτή γιατί συμβαίνει το ίδιο

εκτός άμα εννοείς την περίπτωση να έχει ο ενισχυτής έξοδο speaker η οποία στέλνει τον ήχο αλλά δεν κόβει το μικροφωνο του ενισχυτή οπότε ακούς και από τον ενισχυτή

τα παραπάνω μπορεί να μην ισχύουν αν ο ενισχυτής έχει παραπάνω από ένα λανάλια για είσοδο

το ardour είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα για πολυκάναλη ηχογράφηση και μίξη στο linux, που φέρνει σε cubase

το jack είναι πρόγραμμα για δρομολόγηγη του σήματος στα διάφορα inputs/outputs της κάρτας ήχου

Γραφω με το audacity κανονικα με την συνδεσμολογια που σου ειπα:κιθαρα-ενισχυτης(fender mustang I)-usb-λαπτοπ χωρις κανενα απολυτως προβλημα!Ο ενισχυτης δεν εχει αλλη εξοδο εκτος απο aux (που δεν την χρησιμοποιω) και usb!

Δημοσ.

θα ψάξω λίγο να δω τι παίζει με το usb του ενισχυτή γιατί αυτά που σου λέω είναι για συνδέσεις με καρφί, μπορεί να παίζει κάτι άλλο με το usb και να σου λέω μλκίες, και θα σου πω

Δημοσ.

επειδή έχω σχεδόν τον ίδιο ενισχυτή κάνει emulation του ηχείου μέσω usb... η ποιότητα είναι αρκετά καλή. μπορεί να έχει βάση αυτό που λές για το μικρόφωνο αλλα ίσως θα θέλει πολύ καλό μικρόφωνο ... απτην άλλη ίσως να είναι και καλύτερη η ποιότητα μέσω του USB. γιαυτό σε ρώτησα :)

Δημοσ.

Μήπως χρειάζετε το πρόγραμμα να τρέξεις το jack για να πάρεις ήχο?

To jack χρειαζετε σιγουρα αλλα τι ρυθμισεις πρεπει να κανεις ειναι το θεμα!

Δημοσ.

Δεν νομίζω να χρειάζετε κάποια ρύθμιση απλά τρέχεις το jack πριν ανοίξει το πρόγραμμα και μετά λογικά θα ακούσεις ήχο. Στην εγκατάσταση βάλε και το jack-tools πακέτο μαζί.

Δημοσ.

ναι χρειαζεται , δρομολογηση του σηματος.

το ειχα κανει καποτε.

sotos81 ψαχτο λιγο στο panel

καπως ετσι θα ειναι

PureData-Troubleshooting-linux_jack_audio-en.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η συνδεσμολογία μου είναι κιθάρα-υπολογιστής, αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποίησεις κάποια κάρτα ήχου usb τότε πρέπει να ρυθμίσεις το jack όμως πρέπει να χρησιμοποιείς έξοδο από την ίδια κάρτα δηλαδή να συνδέσεις τα ηχεία από την usb κάρτα ήχου που έχεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος σε αυτή την περίπτωση απ'οτι έχω ψάξει.

ΜΕ την εφαρμογή qjackctl δρομολογείς το σήμα και είσαι οκ. Υπάρχει και το guitarix αλλά δεν το έχω δουλέψει πολύ .

Επίσης μην ξεχάσεις το tuxguitar αν σε ενδιαφέρει η ταμπλατούρα.

Σε περίπτωση που δεν βρήκες ακόμα λύση πες μου να σου στείλω σε screenshot τις ρυθμίσεις που κάνω εγώ όταν το συνδέω με την εξωτερική κάρτα ήχου.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η συνδεσμολογία μου είναι κιθάρα-υπολογιστής, αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποίησεις κάποια κάρτα ήχου usb τότε πρέπει να ρυθμίσεις το jack όμως πρέπει να χρησιμοποιείς έξοδο από την ίδια κάρτα δηλαδή να συνδέσεις τα ηχεία από την usb κάρτα ήχου που έχεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος σε αυτή την περίπτωση απ'οτι έχω ψάξει.

ΜΕ την εφαρμογή qjackctl δρομολογείς το σήμα και είσαι οκ. Υπάρχει και το guitarix αλλά δεν το έχω δουλέψει πολύ .

Επίσης μην ξεχάσεις το tuxguitar αν σε ενδιαφέρει η ταμπλατούρα.

Σε περίπτωση που δεν βρήκες ακόμα λύση πες μου να σου στείλω σε screenshot τις ρυθμίσεις που κάνω εγώ όταν το συνδέω με την εξωτερική κάρτα ήχου.

Thanks για την βοηθεια!Σου εχω στειλει π.μ. για περαιτερω αναλυση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...