Προς το περιεχόμενο

ubuntu server σε virtualbox -- δεν εχω προσβαση στο δικτυο

ggeo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

είπα να κάνω μια δοκιμή να στήσω ένα server σε virtualbox.

Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ και εδώ

Λοιπόν , ακολουθώντας τις πρώτες οδηγίες και αυτές εδώ ,όλα κομπλέ,το σύστημα λειτουργούσε μια χαρά.Δηλαδή είχα και πρόσβαση στο δίκτυο μέσα από τον εικονικό μου server.

Αφού ακολούθησα τις δεύτερες οδηγίες (απτο insomnia--πολύ καλός οδηγός:)) πλέον δεν έχω πρόσβαση στο δίκτυο απτον server και ούτε ssh πρόσβαση.

Τώρα κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις των διευθύνσεων αλλά δεν τα ξέρω και καλά.

Ακολουθώντας τις οδηγίες τροποποίησα το /etc/network/interfaces και έβαλα στη θέση address τη διεύθυνση που δήλωσα στο dyndns.com.(σωστά??)

Το ifconfig στο server μου δίνει τις παραπάνω διευθύνσεις που έβαλα.

Στις ρυθμίσεις network->port forward του virtual box

HostIP : 127.0.0.1 δοκίμασα και τη διεύθυνση του dns αλλά πάλι τίποτα

Host Port και Guest Port είναι εντάξει,αυτές που είχα δηλώσει μέσω των εντολών(απ τις οδηγίες παραπάνω) :

...VBoxManage setextradata <guestname> "VBoxInternal/Devices/pcnet/0/LUN#0/Config/ssh/HostPort" 2222..

Στην Guest Ip δεν είχα τίποτα (όταν λειτουργούσε η σύνδεση).Αν το αφήσω πάλι κενό,δε δολεύει.Πρέπει να το αφήσω κενό ή να βάλω κάποια διεύθυνση?

Και ένα τελευταίο.

Οκ,δήλωσα subdomain στην dyndns.Tώρα πως αποκτώ πρόσβαση?Θέλει από τιε ρυθμίσεις του ρουτερ μου να κάνω port forward?Και αν ναι,δίνω ως διεύθυνση την διεύθυνση που δήλωσα για το domain και ως starting port το port 2222 (Host port που λέω παραπάνω?)

Ελπίζω να βγάλατε άκρη!

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακολουθώντας τις οδηγίες τροποποίησα το /etc/network/interfaces και έβαλα στη θέση address τη διεύθυνση που δήλωσα στο dyndns.com.(σωστά??)

Λαθος. Εκει πρεπει να εχεις κατι σαν αυτο

>allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

auto eth

To αρχείο μου είναι αυτό :

auto eth0

iface eth0 inet static

address 192.168.0.100

netmask 255.255.255.0

network 192.168.0.0

broadcast 192.168.0.255

gateway 192.168.0.1

H address είναι αυτή που εχω δηλώσει και στο dyndns.(στο dydns υποθέτω πρέπει να χρησιμοποιήσω την δυναμική ip που μου δίνει σαν επιλογή?δηλ το 192.168.0.100 είναι διεύθυνση του ρουτερ μου ,οπότε δε θα λειτουργήσει με αυτήν την διεύθυνση η σελίδα μου στο dyndns)?

Οπότε,δεν έχω καταλάβει το εξής :

...

Τώρα πρέπει να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις στο Server μας, όπως το να του δώσουμε στατική εσωτερική IP και το όνομα με το οποίο αργότερα θα τον ανεβάσουμε στο Διαδίκτυο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι αν έχουμε ένα δικό μας domain με στατική εξωτερική IP πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό για όνομα του Server ενώ αν σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα δωρεάν subdomain από κάποιο DNS Server όπως DynDNS ή No-IP πρέπει να έχουμε είδη αυτό το όνομα και να το χρησιμοποιήσουμε.

...

Στο παράδειγμά μας το όνομα του Server μας είναι server1 το domain μας example.com και η εσωτερική στατική IP που θα του δώσουμε είναι 192.168.1.200 εσείς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα δική σας, αυτή δηλαδή που σημειώσατε κατά την πρώτη είσοδο στο server...

Ποιά πρέπει να δηλώσω δηλ ?Έχω μπερδευτεί!

Να σημειώσω πως πριν πειράξω τις ρυθμίσεις αυτές,το ifconfig μου έδινε 10.0.2.15 αν θυμάμαι καλά.Τότε λειτουργούσε η σύνδεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...