xarda Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή στην οποία θα καταχωρούνται διάφορα δεδομένα οπως ονομα , επώνυμο κ.τ.λ σε μια DB. Θα χρησιμοποιήσω τον SQL Server 2000 και γλωσσα προγ/μου την c++ ( Builder 6 ).Την εφαρμογή αυτή θα την φτιαξω στο δικό μου pc αλλά προορίζεται για ενα φίλο που θα την τρεχει στο δικό του pc. 1.Την βάση δεδομένων θα πρέπει να την έχω ετοιμη και απλά να την μεταφέρω στο pc του ή να γραψω τον κώδικα και απλά να δημιουργηθεί την πρώτη φορα που θα τρεξει το .exe αρχείο ? 2.Τι είδους db να φτιάξω ? ( στην access για παράδειγμα ? ) 3.Αν το Pc που θα τρεξει το προγραμμα εχει windows 7 για παραδειγμα θα μπορεσει να τρεξει ? ( γιατι ο sql server 2000 τρεχει στα XP.... )
παπι Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Θέλω να φτιάξω μια εφαρμογή στην οποία θα καταχωρούνται διάφορα δεδομένα οπως ονομα , επώνυμο κ.τ.λ σε μια DB. Θα χρησιμοποιήσω τον SQL Server 2000 και γλωσσα προγ/μου την c++ ( Builder 6 ).Την εφαρμογή αυτή θα την φτιαξω στο δικό μου pc αλλά προορίζεται για ενα φίλο που θα την τρεχει στο δικό του pc. 1.Την βάση δεδομένων θα πρέπει να την έχω ετοιμη και απλά να την μεταφέρω στο pc του ή να γραψω τον κώδικα και απλά να δημιουργηθεί την πρώτη φορα που θα τρεξει το .exe αρχείο ? 2.Τι είδους db να φτιάξω ? ( στην access για παράδειγμα ? ) 3.Αν το Pc που θα τρεξει το προγραμμα εχει windows 7 για παραδειγμα θα μπορεσει να τρεξει ? ( γιατι ο sql server 2000 τρεχει στα XP.... ) Μαλλον δεν θελεις db server αλλα κατι τοπικο. Δες SQLite home page ενα γρηγορο intro που εχω γραψει
xarda Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Προχώρησα λίγο....Το φτιάχνω με sql server 2000. Απο εκεί και μετά... Χρησιμοποιώ το ADO Connection για να γίνει η σύνδεση με την βαση δεδομένων μου.Επίσης χρησιμοποιω ADO Query για ερωτήματα. 1.Για κάθε ενα ξεχωριστό ερώτημα προς την DB θα χρειαστώ και ενα ADO Query ή οχι ? 2.Χρειάζεται να γραψω κώδικα για το connection string με την βαση δεδομένων κατα την εκτελεση του .exe αρχείου ? Δηλαδη πότε πρεπει να χρησιμοποιησω connection string ? ( δεν τα εχω καταλάβει και χρειαζεται ξεκαθαρισμα η κατασταση )
παπι Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Προχώρησα λίγο....Το φτιάχνω με sql server 2000. Απο εκεί και μετά... Χρησιμοποιώ το ADO Connection για να γίνει η σύνδεση με την βαση δεδομένων μου.Επίσης χρησιμοποιω ADO Query για ερωτήματα. 1.Για κάθε ενα ξεχωριστό ερώτημα προς την DB θα χρειαστώ και ενα ADO Query ή οχι ? 2.Χρειάζεται να γραψω κώδικα για το connection string με την βαση δεδομένων κατα την εκτελεση του .exe αρχείου ? Δηλαδη πότε πρεπει να χρησιμοποιησω connection string ? ( δεν τα εχω καταλάβει και χρειαζεται ξεκαθαρισμα η κατασταση ) 1 Ναι 2 Εξαρταται. Ο sql server ειναι ενα "network" service. Μην το βλεπεις σαν κατι δεδομενο στο pc, να το βλεπεις σα μια ip. Το connectionstring ειναι μια διασυνδεση εφαρμογης <-> dadabase(s). Kαλο ειναι να μπαινεις με accunt περιορισμενων δυνατοτητων (οχι με sa). Τελος, εσυ αποφασιζεις. ΥΓ: Μην χρησιμοποιησεις server για μια εφαρμογη, δες sqlite, access
xarda Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 ΥΓ: Μην χρησιμοποιησεις server για μια εφαρμογη, δες sqlite, access Οκ.Τι θα κερδίσω απο το sqlite ? Τι πλεονεκτημα εχει σε σχεση με τον sql server ?
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Όταν αναπτύσσεις ένα πρόγραμμα που κάνει χρήση ενός παραδοσιακού DBMS, συνήθως θα πρέπει στα συστήματα που θα εγκατασταθεί το πρόγραμμά σου να υπάρχει deployed από πριν ένας αντίστοιχος database server με αυτόν που χρησιμοποίησες κατά το development, συχνά ίδιας ακριβώς έκδοσης και ίδιου configuration προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κ.ά. Με τις in-process βάσεις δεδομένων όπως είναι η SQLite, γλυτώνεις τα παραπάνω: Ο κώδικας της Β.Δ. είναι συνήθως ένα dll που διανέμεις μαζί με το πρόγραμμά σου. Τα δεδομένα που αυτή διαχειρίζεται αποθηκεύονται ως αρχεία στο τοπικό σύστημα αρχείων ή ακόμη και in-memory. Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν και περιπτώσεις που μία SQLite π.χ. δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του software σου και θα αναγκαστείς να καταφύγεις στην χρήση κλασσικού DBMS.
xarda Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Κατάλαβα.Δηλαδή για να μην καθετε ο αλλος και κάνει εγκατασταση τον sql server 2000 που εχω απλα θα του στείλω την .dll και χωρις καμια εγκατασταση θα τρεχει το προγραμμα.Αν ειναι να στραφω προς τα εκει...Ομως ο sql server εχει τον Enterpise manager που εκει φτιαχνω τους πινακες μου και τις συσχετισεις του.Μπορει η sqlite να μου το προσφερει αυτο ?
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δεν έχω υπ' όψιν μου να υπάρχει κάποιο official (από τον ίδιο τον κατασκευαστή της SQLite δηλαδή) τέτοιο γραφικό εργαλείο.
παπι Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Εγω εχω αυτο και κανω τη δουλεια μου μεσου VS. Αν δεν εχεις vs τοτε δες καποιο προγραμμα απο εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.