Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικο μηχανακι

BASILISP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,ψαχνω να βρω για την κοπελα μου ενα ηλεκτρικο μοτοποδηλατο για να πηγαινει στην δουλεια της. Οι αποστασεις ειναι μικρες.Διπλωμα δεν εχει (και δεν εχει καθολου χρονο να ασχοληθει τωρα) και φυσικα δεν την ενδιαφερει η τελικη ταχυτητα. Εψαξα αρκετα και εχω καποιες επιλογες. Κατι γυρω στα 1000 ευρω. Θα ηθελα την βοηθεια σας. Ευχαριστω πολυ! Βασιλης

Δημοσ.

Υπάρχει πλήθος επιλογών μεταξύ εταιρειών και μοντέλων. Οι πιο πολλές αφορούν κινέζικα μηχανάκια (εννοώ ότι - απ' όσο τουλάχιστον έχω δει και με πιθανότητα να κάνω λάθος - δε θα συναντήσεις ηλεκτρικό μηχανάκι Honda π.χ., αλλά μάρκες που δεν τις ξέρεις) χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό. Άλλωστε, εισάγονται επίσημα από αντιπροσωπείες και καλύπτονται από εγγύηση. Από τη στιγμή που μιλάμε αποκλειστικά για κίνηση εντός πόλης και - εκ των πραγμάτων - με μικρές ταχύτητες, αποτελούν πολύ πρακτική και οικονομική λύση.

Μερικά πλεονεκτήματα (εφ' όσον έχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις αγοράσει και οι προσδοκίες σου είναι ανάλογες):

- Αθόρυβο

- "Καθαρό" (όχι βενζίνες, λάδια και τα σχετικά)

- Ιδιαίτερα οικονομικό σαν κόστος χρήσης και

- πολύ απλό και εύκολο στη συντήρησή του, σε σύγκριση με ένα "κανονικό" βενζινοκίνητο.

Σημαντικό: Στα περισσότερα - αν όχι σε όλα - καινούργια ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, η μπαταρία βγαίνει πολύ εύκολα, προκειμένου να τη φορτίσεις μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να υποχρεώνεσαι να ψάχνεις για μπαλαντέζες, από την πιο κοντινή πρίζα μέχρι το σημείο που έχεις το μηχανάκι (ή να βάζεις το μηχανάκι σου στο ...σαλόνι, να φορτίζει δίπλα στο κινητό!)

Προκειμένου δε να αυξήσεις την αυτονομία κίνησης, μπορείς να προμηθευτείς μια επιπλέον μπαταρία, την οποία θα έχεις φορτισμένη από πριν μαζί σου (είναι ιδιαίτερα μικρή και ελαφριά, χωράει ακόμα και σε ένα - σχετικά ευρύχωρο - τσαντάκι μέσης), οπότε αν "μείνεις", απλά αλλάζεις μπαταρία και συνεχίζεις.

Όσα έχω δει προσωπικά - χωρίς δυστυχώς να θυμάμαι συγκεκριμένες μάρκες, αλλά έχω δει αρκετά - με πλήρη φόρτιση, έχουν "θεωρητική" αυτονομία γύρω στα 45 χιλιόμετρα (το "θεωρητική", κολλάει στις συνθήκες, αν π.χ. υπάρχουν μεγάλης κλίσης ανηφόρες στη διαδρομή σου, αλλά και στην ταχύτητα με την οποία κινείσαι).

Το μόνο που θα σου έλεγα να προσέξεις, είναι αυτό που αναφέρεις σχετικά με το δίπλωμα. Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά υποθέτω ότι κάποιο είδος "διπλώματος" ή έστω "άδειας" θα χρειάζεται. Λογικά φαντάζομαι ότι θα "βγάζει" και αριθμό κυκλοφορίας. Σκέψου ότι "τυπικά", ακόμα και για το ...ποδήλατο απαιτείται άδεια κυκλοφορίας.

Δημοσ.

βΣε ευχαριστω παρα πολυ για την πολυ καλη εξηγηση σου! Φυσικα το σκεφτομαι και ψαχνω τα υπερ και κατα. Να εισαι καλα,Βασιλης ^_^

Δημοσ.

Να είσαι κι εσύ καλά, φίλε.

Αν αυτό που λες ("Οι αποστάσεις είναι μικρές" & "δεν την ενδιαφέρει η τελική ταχύτητα") είναι απόλυτο, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν "κατά" σε μια τέτοια επιλογή (εννοώ, αν θα αγοράσεις ή όχι κάποιο τέτοιο μηχανάκι. Το ποιο θα επιλέξεις - ακόμα και για λόγους αισθητικής - σαφώς και θέλει ψάξιμο.) Απλά φρόντισε να εξετάσεις το θέμα της εγγύησης, τη διαθεσιμότητα των - όποιων - ανταλλακτικών μπορεί να χρειαστούν στην πορεία και, βέβαια, να πραγματοποιήσεις την αγορά από κάποιο σοβαρό κατάστημα, το οποίο εμπιστεύεσαι.

Α! Πρόσεξε επίσης, να έχει όσο το δυνατόν πιο δυνατή κόρνα! Βλέπεις, το "αθόρυβο", αντικειμενικά σαφώς και είναι πλεονέκτημα, αλλά με τους "καφρο-τιμονιέρηδες" που αλωνίζουν στους δρόμους, μπορεί εύκολα να γυρίσει σε μειονέκτημα, αφού δεν ακούν ότι ...κάτι έρχεται! (Τυγχάνω ενεργός ποδηλάτης εδώ και πολλά χρόνια και έχω νοιώσει τη φρίκη στο πετσί μου, ουκ ολίγες φορές... ευτυχώς που τα φρένα στο "εργαλείο" σκοτώνουν!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...