Mountzouris Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Καλησπερα καλησπερα. Πριν καμια βδομαδα αγορασα για την κοπελια ενα pcaki που αποτελουνταν απο τις εξης μνημες και μητρικη GA-890GPA-UD3H http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4Gb-Kit-Ram-Ddr3-1333-Tw3X4G1333C9A-TW3X4G1333C9A-G.htm Ενω τις 3 πρωτες μερες ολα πηγαιναν μια χαρα, καποια στιγμη αρχισε να μην ανοιγει οταν εμπαινε σε κατασταση αναμονης. Μπηκα και το ρυθμισα ωστε να μην κλεινει ποτε η οθονη. <εχρι να τα καταφερω μου ειχε ριξει 6-7 μπλε οθονες. Τελικα οταν τα καταφερα ολα κομπλε. Το δουλεψα μια δυο μερες και δεν ειχα προβλημα. Χτες το εφερα στην κοπελια και σημερα που πηγε να το ανοιξει αρχισαν τα ζορια. Μπλε οθονες, ενα μυνημα με file corrupted και αλλα που δεν μπορει να μου μεταφερει ακριβως. Αυριο πρωι θα παω να το δω. Αναμεσα σε οσα προλαβε να μου πει ειναι οτι ενω εχω βαλει 4 gb ram και το λειτουργικο ειναι 64bit γραφει 3.5 σε χρηση (αρχισα να σκεφτομαι οτι μπορει η μια να ειναι "χτυπημενη"). Εχει κανεις καμια ιδεα? Νικος
stm00192 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ξεκινάς βάζοντας χειροκινητα τις ρυθμισεις για τις μνημες στο bios και κατοπιν τρεχεις κανενα 2ωρο - 3ωρο bootable mem test!!! Av το περάσει έχει καλώς και ψαχνουμε παραπέρα!!! Επίσης καλό θα ήταν να μας αναφέρεις με λεπτομέριες από τι αποτελειται όλο το μηχανιμα!! Συμπεριλαμβανοντας μαρκα και μοντελο τροφοδοτικού!!
Mountzouris Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Νεα απο το μετωπο: Α)Αλλαζοντας θεση στις μνημες επαιξε για ενα πενταωρο κομπλε, χωρις να κολλησει καπου. Β)Εβαλα τα ρολογια manually και ρυθμισα τις μνημες να δουλυεουν ως 1066 απο 1333 παρεμπιποντως. Μετα απο 6αωρη λειτουργια εβγαλε παλι μυνημα "windows stopped unexptectedly" και restart. Ανοιξε βεβαια αλλα το θεμα ειναι για ποσο. Το τροφοδοτικο ειναι αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX430-V2-430W-PSU-80-CMPSU-430CXV2EU.htm και ο επεξεργαστης ο 955. Η καρτα ειναι on board οποτε πιστευω οτι για το συστημα επαρκει μια χαρα.
stm00192 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μια χαρά είναι το τροφοδοτικο! βάλε τις μνήμες στις default τους ρυθμίσεις.(1333, κτλ κτλ) και τρέξε πολυωρο bootable memtest! Μάλλον εκεί είναι το προβλημα
Mountzouris Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ειδικες συνθηκες καθιστουν δυσκολο το να κανω κατι τετοιο. Αναγκαστικα ο υπολογιστης θα παει πλαισιο μες τη βδομαδα. Θα τον αφησω στα manual settings για λιγο ακομα, για να δω ποσο συχνα και αν θα το ξανακανει.
Mountzouris Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Η απαντηση ηρθε απο το πλαισιο σημερα το απογευμα. Προβληματικος επεξεργαστης. Μετα απο 5 λεπτα stretch test αρχισαν οι μπλε οθονες. Δοκιμασαν τα παντα (οπως τουλαχιστον μου ειπαν στο τηλεφωνο) και ουσιαστικα μεσω της λογικης δοκιμη και αντικατασταση βρηκαν οτι το θεμα ηταν στον επεξεργαστη. Θα μου βαλουν τον ιδιο ή τον 965 και θα τον παραλαβω αυριο. Το ερωτημα μου, ωστοσο, ειναι το εξης. Πως ειναι δυνατο να στελνεις εναν υπολογιστη χωρις να τον ελεγξεις; Μου ειπαν λοιπον, πως δεν εγινε ελεγχος, καθως δεν ειχα ζητησει windows. Οταν ωστοσο τους ζητησα να μου βαλουν linux (και να πληρωσω εξοδα εγκαταστασης) μου ειπαν πως δεν γινεται. Επισης, με δεδομενο οτι ειμαι μελος ΔΕΠ του πανεπιστημιου πατρων, και δικαιουμαι δωρεαν τα windows, ηταν λογικο να μην τα ζητησω. Γιατι λοιπον ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω λειτουργικο, ωστε ο υπολογιστης που παραλαμβανω να ειναι πληρως λειτουργικος;
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Τι σε κανει να πιστευεις οτι -και εγκατασταση Windows να ειχαν κανει!- θα ελεγχαν παραπανω οτιδηποτε? Βασικα, εαν δεν τους βγει/παιξει αμεσα προβλημα, δεν προκειται να δωσουν εξτρα χρονο -με την καμμια ~~~ Ερωτηση: Πως δικαιουσαι δωρεαν Win, για (προσωπικο?) υπολογιστη, ο οποιος δεν ειναι δικος σου?
Mountzouris Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Παραβλεπω το τι με κανει να πιστευω οτι ετσι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα (απλα γιατι ετσι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα), απανταω στο ερωτημα σου περι των δωρεαν windows και σου λεω πως δικαιουμαι περιπου 16 αδειες (αν οχι παραπανω). Πιστευεις οτι θα αφηνα την κοπελια μου να πληρωσει ενω μπορω να της δωσω μια απο τις δικες μου. Ασε που ο υπολογιστης εχει κοπει αποδειξη στο ονομα μου, και τον εχω πληρωσει και εγω, ξμιας και ηταν δωρο.
Luciddream Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Παραβλεπω το τι με κανει να πιστευω οτι ετσι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα (απλα γιατι ετσι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα), απανταω στο ερωτημα σου περι των δωρεαν windows και σου λεω πως δικαιουμαι περιπου 16 αδειες (αν οχι παραπανω). Πιστευεις οτι θα αφηνα την κοπελια μου να πληρωσει ενω μπορω να της δωσω μια απο τις δικες μου. Ασε που ο υπολογιστης εχει κοπει αποδειξη στο ονομα μου, και τον εχω πληρωσει και εγω, ξμιας και ηταν δωρο. εγώ δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να πιστεύεις οτι έτσι έπρεπε να είναι. μιλάς για μια επιχείρηση που επανηλημένα έχει αναφερθεί εδω μέσα οτι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. το οτι έχεις εσύ πρόβλημα τώρα είναι (κατα ένα μέρος εφόσον έισαι μέλος στο φορουμ εδώ) και δικό σου λάθος... είμαι σχεδόν σίγουρος οτι σε άλλο κατάστημα αν τους ζήταγες να σου βάλουν linux θα στο κάναν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.