kostassid Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Γεια σε όλους και καλό καλοκαίρι. Για να μην κουράζω με μεγάλα κείμενα θα αναφέρω περιλιπτικά κάποιια γεγονότα και μετά θα θέσω κάποια ερωτήματα στα οποία θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει. Πάροχος Tellas στο σπίτι και 3 PC, 1 desktop 2 laptop. Οταν έχω ανοικτό το desktop μόνο, το ρουτερ στελνει packets,δεδομένα. Οταν εχω ανοικτα τα 2 laptop μόνα τους το ρουτερ δεν "κινείται". Στο desktop είχα να κάνω φορματ από αρχές του 2009 ενώ έχω και πολλά προγράμματα από το θείο χωρίς anivirus. Πρόσφατα στάλθηκαν στην ελληνική γλώσσα (όχι μετεφρασμένα από το google!!!) μηνύματα από το λογαριασμό μου στο facebook σε φίλους μου και άλλαξε ο κωδικός μου στο gmail χωρίς να έχω κάνει κάτι εγω. Ευτυχώς δεν έχω κάνει ποτέ αγορές με πιστωτική μέσω διαδικτύοου. οι ερωτήσεις μου είναι: 1) Μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το pc εξαποστάσεως δηλαδή ενώ είναι ανοικτό να μου παίρνει τους κωδικούς και ΚΥΡΙΩΣ να βλέπει τι γράφω? (καθώς στα μηνύματα μέσω fb υπήρχαν στοιχεία από chat και όχι messages.Το ίδιο και για το skype, messanger. 2) Γίνεται μέσω του δικού μου ip να μπει στο διαδίκτυο? δηλαδή μέσω της δικής μο διεύθυνσης να μπει να δει μία ιστοσελίδα πχ υπέρ κάποιας ναζιστικής ή αντιεξουαστικής οργάνωσης ώστε να φαίνεται ότι μπήκα εγώ;(όχι στο history του firefox, αλλά η συγκεκριμένη σελίδα να ξέρει ότι την τάδε του μήνα την έχει επισκευτεί το ip μου. 3) Αστεία ερώτηση αλλά, το προφίλ των hackers/crackers αν δεν βρουν αυτο που θελουν είναι να παίρνουν εκδίκηση? Στη περίπτωση μου δεν βρήκε πιστωτική (γιατί μάλλον κάτι συμβαίνει εδώ και καιρό με το desktop μου) και αποφάσισε να κάνει κακό στις προσωπικές μου σχέσεις. Έχω αγοράσει antivirus και κάνω scan.Αργότερα θα postaρω και τα ευρήματα... Σας ευχαριστώ
kostassid Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Βρέθηκαν τα παρακάτω με τη βοήθεια του Kaspersky και του AVG 1)Kenzero virus 2) Generic PWS.ak 3) Trojan Generic.3783603 4)worm_palero.kk καθόλου ενθαρρυντικά τα γεγονότα...
hawkpilot Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα, καλό καλοκαίρι και σε σένα. Απομακρυσμένη διαχείρηση Η/Υ (τύπου rdp, radmin, teamviewer, vnc) χωρίς να το καταλάβεις (ενώ είσαι μπροστά στην οθόνη) νομίζω δεν υπάρχει (ίσως το vnc αλλά έχω πολύ καιρό να το δουλέψω). Προφανώς, αφού βρήκες trojan, viruses κλπ, μπορεί να έχει εγκατασταθεί οποιοδήποτε backdoor. Αν δε θες να χάσεις την εγκατάσταση, θα σου πρότεινα (πέρα από antivirus & antimalwarebytes) να αποσυνδέσεις το μηχάνημα από το δίκτυο και να ψάξεις με τα εργαλεία sysinternals το startup των win καθώς επίσης και όλες τις διεργασίες μία προς μία. Αν δε γνωρίζεις καλά τη διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσεις σε format. Απαντήσεις στις ερωτήσεις σου: α) ναι, γίνεται με keyloggers β) ναι, μπορεί να γίνει με κατάλληλο setup δικτύου (κάπως δύσκολο - απαιτεί καλές γνώσεις) γ) άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου
2arkoudi Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Πολυ καλο free antivirus και ελαφρυ https://www.avira.com/en/avira-free-antivirus Κανε και αλλο ενα scan αφου κατεβασεις τα πολυ καλα προγραμματα , ολο και κατι θα σου βρουνε Malwarebytes Anti-Malware 1.51.1 http://www.filehippo.com/download_malwarebytes_anti_malware/ Spybot-S&D http://www.safer-networking.org/gr/download/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.