Marria Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Στην Πλακα παντως που πηγα προχτες , ο καφες ειχε 5 ευρω, αλλα θα πουν οτι εχει τουρισμο η περιοχη, οτι ειναι πολυ διασημη και τετοια. Αλλου που πηγαινω εχω πετυχει και τον καφε με 6 ευρω. Αν δινουμε τοσα για εναν καφε, αναρωτιεμαι ποσο θα πρεπει να εχουν τα αλλα αγαθα...
pavlinda Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 σημερα σε μπητς μπαρ της χαλκιδικης. 6 ευρω η γρανιτα. 2 ευρω η ξαπλωστρα. 2 ευρω η ομπρελα. το θεικοτερο ειναι στο μπητς μπαρ του πορτο καρρας. πληρωνεις εισοδο να μπεις στο πορτο καρρας. πληρωνεις τον καφε,την ξαπλωστρα,την ομπρελα. περσι 2 ατομα πληρωσαμε 24 ευρω μονο και μονο για ενα μπανιο. λεμοναδα χτες σε μπαρ στην λεωφορο νικης 5 ευρω. ελεος δηλαδη. που το κουτακι της φαντα εχει μισο ευρω.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Κάνεις πλάκα έτσι; Δηλαδή σε πόλεις-κοσμήματα όπως είναι η Ρώμη, το Παρίσι, η Βιέννη κλπ ο καφές είναι από κονσέρβα και σου τον σερβίρουν σκλάβοι που δεν πληρώνονται, και βλέπεις μόνο σκουπιδαριό μπροστά σου, για αυτό είναι στο 1/3 η τιμή ο καφές; Τα λέει και ο τούφας επάνω, έτσι είναι. Oh, wait. Πάλι το σκέφτεσαι λάθος. Η τιμή της "διασκέδασης" γενικότερα είναι ακριβότερη στην Ελλάδα (όπως και πλειάδα άλλων προϊόντων/υπηρεσιών) από τις πόλεις που αναφέρεις και αυτό οφείλεται σε 1002 παράγοντες (φορολογία, αισχροκέρδεια ιδιοκτητών, χαμηλότερα πάγια έξοδα κτλ). Γιατί η διασκέδαση/χαλάρωση/ξεκούραση είναι ουσιαστικά αυτό που αγοράζεις. Πολύ πιθανό οι καφετέριες να έχουν πολύ χαμηλότερο ενοίκιο, γι'αυτό και μπορούν και πουλάνε πιο φθηνά. Αν πας σε μικρές επαρχιακές πόλεις στην Ελλάδα ο καφές έχει 2€...γιατί; Προφανώς έχουν χαμηλότερα πάγια έξοδα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό τι να σου κάνω...
arxaggelos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αμ δεν πουλήσουν 5 και 6 ευρώ τον καφέ θα αναγκαστούν να φαλιρίσουν; Στις μικρές επαρχιακές πόλεις έχει ελάχιστο κόσμο και ξέρουν ότι αν δεν πουλήσουν σε νορμάλ τιμές ο κόσμος δεν θα έρχεται συχνά, και δεν θα είναι πότε αρκετός για να ανακυκλώνεται τουλάχιστον η πελατεία.
panos2171 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αμ δεν πουλήσουν 5 και 6 ευρώ τον καφέ θα αναγκαστούν να φαλιρίσουν; Στις μικρές επαρχιακές πόλεις έχει ελάχιστο κόσμο και ξέρουν ότι αν δεν πουλήσουν σε νορμάλ τιμές ο κόσμος δεν θα έρχεται συχνά, και δεν θα είναι πότε αρκετός για να ανακυκλώνεται τουλάχιστον η πελατεία. Το ολο θεμα ξεκιναει απο το ενοικιο.Στην παραλιακη Θεσ/νικης βαρανε κατι 20χιλιαρα το μηνα οι ιδιοκτητες οποτε αυτοι που το δουλευουν αναγκαστικα θα ανεβασουν τις τιμες.Φυσικα βλακεια του κοσμου που παει και δινει 4-5 ευρω για εναν καφε.Αν δεν παει το μαγαζι θα κλεισει,θα μεινει ξενοικιαστο και ο ιδιοκτητης αναγκαστηκα θα ριξει την τιμη.Εγω οπως ειπα τον πληρωνω 2 ευρω και αυτο γιατι το cafe-bar που πηγαινω εχει την συγκεκριμενη τιμη καθως ειναι ποιο πολυ βραδυνο μαγαζι(με σταντακια) οποτε ετσι προσπαθει να φερει οσο κοσμο μπορει τις μεσημεριανες ωρες.
arxaggelos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 βλακεια του κοσμου που παει και δινει 4-5 ευρω για εναν καφε.Αν δεν παει το μαγαζι θα κλεισει,θα μεινει ξενοικιαστο και ο ιδιοκτητης αναγκαστηκα θα ριξει την τιμη ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω κι εγώ
Marria Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Στα τουριστικα παντως μερη δεν προκειται να πεσει η τιμη, γιατι εχουν κοσμο και τους τουριστες που τους στηριζουν.
Toufas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Εγω παντως οσο ημουν κατω ειδα τιμες πιο ακριβες απο το λονδινο σε πολλα πραγματα. Να ειχε μισθους λονδινο να πω οκ, αλλα γιατι παραπονιεται ο κοσμος οτι υπαρχει κριση και μαλακιες? Τα λεφτα αυτα που βγαζουν οι μαγαζατορες τα παιρνουν οι εξωγηινοι?
john2gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Και τώρα με το 23% να δω πως θα κλαίγεστε που θα πάνε στα ύψη ακόμα και τα σουβλάκια, χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Α ρε, κοσμοϊστορικές στιγμές όταν κόστιζαν 250 δραχμές :lol:
jimarass Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Μια καφετέρια έχει έξοδα και είναι κατανοητό ότι δε πληρωνεις μονο τον καφέ στην τιμή. Εγώ όταν ξεκίνησα το post αναφερομουν στις καφετέριες τύπου τυροπιτάδικο/πρωινάδικο. Εκει ΔΕΝ δικαιολογείται τη σημερον ημέρα ο καφές στα 2,20€. Ο ανταγωνισμός αρχίζει και δουλεύει και πια η ταρίφα με νερό είναι 1,50€. Ας τους επιβραβευσουμε και ας ρίξουμε μαύρη πέτρα σε όσους δε ρίχνουν τις τιμές.
Toufas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Το οτι εχει εξοδα ειναι προβλημα τους. Οταν ανοιγεις μαγαζι τα κοιτας αυτα, δεν το κανεις στα τυφλα, για επενδυση μιλαμε οχι για αρπαχτη.
beatshooter Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας και να πλερωσεις 5-6 ευρω τον καφε,οπως και σε αλλου ειδους μαγαζια που εν αγνοια μου πληρωσα υπερβολικα σε σχεση με την ποιοτητα/ποσοτητα/παροχη υπηρεσιας ΔΕΝ ξαναπατησα.Απο κει και περα για μενα δεν υπαρχουν αλοθι για τις υψηλες τιμες στον καφε,οι λογοι γραφτηκαν παραπανω σ αλλα ποστ.Αλλα λυκοι θα υπαρχουν,οσο υπαρχουν προβατα......
alan2 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Λογικά οταν δούν οι ιδιοκτήτες ξενοικιαστα τα καταστήματά τους θα αναγκαστούν να ρίξουν τα ενοίκια οπότε θα ακολουθήσουν & οι τιμές. Αυτό ομως θα αργήσει σε περιοχές που έχουν παντα πολύ κόσμο, πχ Γλυφάδα, Θησείο, και σε τουριστικές περιοχές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.