orlox Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Συχνά βλεπουμε στα διαφορά specs κινητών 600mhz 800mhz 1gz 1.2gz αλλά η επίδοση σε παιχνίδια του 800 είναι καλύτερη απο του 1gz. Τι γίνετε λοιπον με τις gpu? Πια είναι η πιο δυνατή? Η τιμές που δίνω ειναι η μεσαία τιμή επιδόσεων των chip από το smatbench games ανεξαρτήτως συσκευής. Tegra 2 2685 PowerVR SGX540 2340 Mali 400 2270 Adreno 220 1600 Adreno 205 1490 PowerVR SGX530 975 Adreno 200 700 Βλέπουμε λοιπον ότι η Nvidia έχει κανει εξαιρετική δουλεια με το τσιπ της σε αυτόν το τομέα. Ένα ακομα αξιοσημείωτο ειναι ότι το 1 χρόνου + 540 του galaxy S ακόμα καλα κρατεί. Καλύτερα και από το Mali του S II! Δεν είναι αλλωστε τυχαίο που το βάλανε στο optimus 3D. Οι τελευταίες 3 θέσεις ειναι αναμενόμενες. Εδώ φαίνεται και πόσο καλό είναι το Ideos x5 για τα χρήματά του. Από την άλλη, πόσο αδικημένοι ειναι οι πελάτες του optimus black? 300Ε για προπέρσινο hardware. Είχα ξεχάσει το sensetion! To βλέπουμε στη μέση. Σίγουρα πιο πανω απο τα φτηνα κινητα οπως πιο κατω απο το πολυ πιο φτηνο optimus 2x Τι γίνετε ομως στις καθημερινές εργασίες? Mali 400 3732 Tegra 2 3150 Adreno 220 1840 Adreno 205 1300 PowerVR SGX540 950 PowerVR SGX530 750 Adreno 200 800 Εδώ βλέπουμε το S2 να δείχνει τα δόντια του. Ο tegra ακολουθεί και τα υπόλοιπα από μακρυά. Παρατηρούμε επίσης το καλό optimization του 205 έναντι του 540. Ο 530 ακόμα μια φορά πολυ ακριβός για τις επιδόσεις του. Σχολιασμοί αψιμαχίες απαραίτητα ^^
georginos1989 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Η καταταξη αυτή είναι σε σχέση με την τιμή? Τα νουμερα που υπάρχουν στην τελευταια στήλη τι ειναι?
orlox Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Η καταταξη ειναι καταταξη επιδώσεων όχι κοστους. Η πρωτη στηλη ειναι gaming πχ 3d graphics και η δευτερη καθημερινες εργασιες η ποσο γρηγορο ειναι το κινητο γενικα.
oldnew Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Ωραίος orlox. Πολυ ενδιαφέρον η λίστα, αν και δεν ξέρω ποσο απόλυτα είναι αυτά τα νούμερα, μιας και δεν τρελαίνομαι τόσο για την gpu, και δεν τα εχω ψάξει. Δεν αμφιβάλω ότι όπως τα γράφεις θα είναι, απλα ένας άλλος driver ή καποιο αλλο μετροπρογραμμα πιθανών να αλλάξει λίγο ή πολυ την εικόνα. Τα νούμερα πως προκύπτουν? Γιατί πχ αν μετρήσεις galaxy s1 και galaxy s2, στο ίδιο μετροπρογραμμα, θα βρεις μια διάφορα που δε θα οφείλεται μονο στη gpu, αλλα και στους διαφορετικούς επεξεργαστές, την διαφορετική σε μέγεθος και ταχύτητα μνημη κλπ. Θα έπρεπε όλα να είναι ιδία και να αλλάζει μονο η gpu για να συγκρινεις. Edit, τώρα πρόσεξα ότι γράφεις "μεσαία τιμή ανεξαρτήτως συσκευής ", το οποίο σημαίνει ότι τα νούμερα απέχουν απο την πραγματικότητα. Ποσο δεν ξέρουμε. Σίγουρα είναι η μονή σύγκρισή που πρακτικά μπορεί να γίνει. Επίσης σημαίνει ότι μόλις υποστηριχθούν περισσότερο οι δυπιρινοι, μπορεί να δεις τα νούμερα τους 30% παραπάνω.
orlox Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Αν και εχεις δικιο στα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις η εμειρια χρησης ειναι πολυ κοντα στα νουμερα που γραφω σωστα? Επισεις ψαχνοντας παρατηρησα οτι 2 συσκευες οταν εχουν το ιδιο gpu ειναι πολυ κοντα σε επιδόσεις πχ 2 tegra κινητα ή το optimus 3d με το galaxy S. Η δευτερη στηλη "για καθημερινες εργασιες" εξαρτατε πιο πολυ απο αυτα που λες παρα απο την gpu. Παρολα αυτα τα αποτελεσματα ειναι παλι αναμενομενα. Εχω γραψει μεσαια τιμη και οχι μεση τιμη γιατι ειναι ακριβως αυτο. Ουσιαστικα εχω αφαιρεσει τις overclock και τις underclock συσκευες και εχω προσπαθησει να ειναι το νουμερο οσο γινετε πιο κοντα στο στοκ. Αυτο που βγαινει εκτος προβλεψεων ειναι το adreno 220 του sensetion μιας και στα χαρτια φαινετε οτι εχει τα φοντα για την κορφη. Εχει μεγαλυτερη αναλυση βεβαια.
oldnew Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Παντως ότι το galaxy s1 έχει καλύτερή gpu απο το s2, παρα το εκπληκτικά καλύτερό hardware του s2, είναι πολυ εντυπωσιακό και δεν το περίμενα. Να μια λιστα (έχει και αλλες σελίδες με τα περισσότερα κινητά, overclockαρισμενα και μη. Με διαφορες rom. Όντως η cpu, φαίνεται να μη παίζει τόσο μεγαλο ρόλο στο αποτέλεσμά αυτού του τεστ. http://smartphonebenchmarks.com/index.php?filter_benchmarkapp=Smartbench2011:Games
barman Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Παντως Μικρη η διαφορα στα νουμερα των GPU- GS1 vs GS2 Για να μην βαλουν την ιδια GPU και στο GS2 καποιον λογο θα ειχαν. Σιγουρα θα τους ερχοταν πιο φθηνα οποτε κατι αλλο "επαιξε" .
nikoskon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Πού είναι οι πηγές, οεο; Σκόρπια νούμερα βλέπω που δεν λένε τίποτα. Από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα/scores και τί ακριβώς μετράνε και κάτω από ποιές συνθήκες;
orlox Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Πού είναι οι πηγές, οεο; http://tinyurl.com/3f5xlnk Σκόρπια νούμερα βλέπω που δεν λένε τίποτα. Από που προκύπτουν αυτά τα νούμερα/scores και τί ακριβώς μετράνε και κάτω από ποιές συνθήκες; Η τιμές που δίνω ειναι η μεσαία τιμή επιδόσεων των chip games καθημερινές εργασίες οκ? την αδειασες και σημερα?
nikoskon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 http://tinyurl.com/3f5xlnk οκ την αδειασες και σημερα? Έκατσες έγραψες μια λίστα με νουμεράκια για κάθε GPU. Ποιός τα έβγαλε αυτά τα νουμεράκια; Ποιό μετροπρόγραμμα; Και τί μετρούσε; Εν ολίγοις έχεις κάνει ένα άχρηστο και καθόλου αξιόπιστο thread. Την επόμενη φορά που θα ποστάρεις φρόντισε να μιλάς κόσμια και με τεκμήρια και με ορθογραφία. Πες μας δημόσια, ποιά να αδειάσω;
orlox Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δεν θα επαναλαμβανω συνεχεια αυτα που εγραψα στο πρώτο post του thread επειδή εχεις ορεξη για μια ακομα φορα να αδειασεις την χολή σου. Ανοιξε τα ματια σου και διάβασε. Αληθεια δεν εχεις απάντηση γι αυτες τις ερωτησεις? Ποιός τα έβγαλε αυτά τα νουμεράκια; Ποιό μετροπρόγραμμα; Και τί μετρούσε; αν δεν μπορει να σε βοηθήσει το lmgtfy δεν μπορει κανεις...
nikoskon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δεν θα επαναλαμβανω συνεχεια αυτα που εγραψα στο πρώτο post του thread επειδή εχεις ορεξη για μια ακομα φορα να αδειασεις την χολή σου. Ανοιξε τα ματια σου και διάβασε. Αληθεια δεν εχεις απάντηση γι αυτες τις ερωτησεις? αν δεν μπορει να σε βοηθήσει το lmgtfy δεν μπορει κανεις... Κατανοώ την δυσκολία σου στην αντίληψη, αλλά δεν θα το συνεχίσω. edit: Την αξιοπιστία μιας είδησης την παρέχει η έγκυρη αναφορά των πηγών. Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό, giy or vad! (Google it yourself or Visit a doctor!)
orlox Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 παιζει να εισαι το μεγαλυτερο troll του insomnia.... Οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ που αδυνατείς να διαβάσεις τα "σκορπια νουμερα" ειναι οι μεσαια τιμή επιδόσεων στο benchmark smartbench. Αν εκανες τον κοπο να κανεις κλικ στο link που σου εδωσα θα το εβλεπες αυτο... Η σελιδα απο οπου πηρα τα σκορπια νούμερα ειναι αυτη. Χρησημοποίησα τα data απο το smartbench 2011 games για την στήλη games και το smartbench 2011 productivity για την στηλη καθημερινές εργασίες. Ο τρόπος που δίνετε το καθε "σκορπιο νουμερο" ειναι με αποκλεισμό των overclocked - underclocked συσκευων και εχω προσπαθήσει να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στα αποτελεσματα που θα ειχε ο average joe. Αν δεν σου αρεσουν τα post μου και η ορθογραφία μου μπορεις κάλλιστα να με κάνεις ignore. Ποιον θα τρολαρεις μετα ομως? edit: Δεν ειναι είδηση το post μου και βαριέμαι να παραθέτω πηγες απο την στιγμή που μπορει αυτος που το αμφισβητεί με τα στοιχεία που εχω ήδη δώσει, να το ψαξει μονος του.
nikoskon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 παιζει να εισαι το μεγαλυτερο troll του insomnia.... Οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ που αδυνατείς να διαβάσεις τα "σκορπια νουμερα" ειναι οι μεσαια τιμή επιδόσεων στο benchmark smartbench. Αν εκανες τον κοπο να κανεις κλικ στο link που σου εδωσα θα το εβλεπες αυτο... Η σελιδα απο οπου πηρα τα σκορπια νούμερα ειναι αυτη. Χρησημοποίησα τα data απο το smartbench 2011 games για την στήλη games και το smartbench 2011 productivity για την στηλη καθημερινές εργασίες. Ο τρόπος που δίνετε το καθε "σκορπιο νουμερο" ειναι με αποκλεισμό των overclocked - underclocked συσκευων και εχω προσπαθήσει να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στα αποτελεσματα που θα ειχε ο average joe. Αν δεν σου αρεσουν τα post μου και η ορθογραφία μου μπορεις κάλλιστα να με κάνεις ignore. Ποιον θα τρολαρεις μετα ομως? Ο σχολιασμός αναξιόπιστων post δεν είναι troll. Προστασία από την παραπληροφόρηση είναι. Μιας και έκανες τον κόπο να βρεις τα links του site που κοπιάρεις, βάλε τα στο πρώτο σου. Όπως αντιλαμβάνεσαι, post χωρίς πηγές, είναι super troll. Όσο για τα ανορθόγραφα posts σου, μην ανησυχείς δεν τα διαβάζω. It's greeklish to me. Σιγά σιγά θα μάθεις να ποστάρεις όπως... Στην αρχή θα τσινίσεις λιγάκι, αλλά μετά θα στρώσεις και εσύ! edit: Μ' έκανες να σου ξαναπαντήσω... Τέλος από εμένα, ό,τι ευφάνταστο και να γράψεις ακριβώς από κάτω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.