Προς το περιεχόμενο

Επιλογη γλωσσας

Jimaraz97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάω για ύπνο γαμώτο... με βάζετε να κάνω login 5μιση το πρωί...

Γιατί εδώ μέσα πρέπει να γράφει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του χωρίς να σκέφτεται;

Ο άνθρωπος ζήτησε τη συμβουλή μας για να ασχοληθεί για πρώτη φορά με προγραμματισμό κι εσύ του προτείνεις να κατεβάσει ένα framework-abomination δε ξέρω κι εγώ πόσα GB, να ξεκινήσει με C++ (ώ θεοί!) και μετά να πιάσει C# έτσι για ποικιλία;

Python, τελεία και παύλα. Έυκολη, απλό να τρέξεις ένα "hello world" πρόγραμμα (άντε να τρέξει ένα hello world στο Visual Studio), με μπόλικο υλικό για διάβασμα και αντικειμενοστραφής (γι' αργότερα)*.

*Γενικά πιστεύω η πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό θα πρέπει να είναι σε συναρτησιακή γλώσσα (ακόμη κι αν αυτή λέγεται Pascal).

Ε τότε ας εγκαταστήσει και την Rapid-Q! Έτσι θα έχει και ένα HelloWorld.exe με button σε περιβάλλον Windows XP!

Αν έχει όρεξη για δουλειά μπορεί να κάνει και μια version χωρίς button αλλάζοντας μερικές γραμμές στον κώδικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μιας που και εγώ τα ίδια περνάω πάνω κάτω και θα πάω και εγώ τρίτη γυμνασίου σου προτείνω να ξεκινήσεις με καμιά HTML + CSS, να μάθεις να φτιάχνεις με ένα απλό Notepad δικές σου ιστοσελίδες. Αν θες να πας στον Προγραμματισμό, σου λέω σίγουρα όχι στη C++, την δοκίμασα και πραγματικά δεν είναι η κατάλληλη για μία αρχή. Επίσης, εάν σ' αρέσει αυτό που είπα για την δημιουργία ιστοσελίδα μπορείς να ξεκινήσεις και με το Adobe Photoshop, αυτό έκανα και εγώ. Ξέρω κάμποση HTML, Photoshop και τώρα λέω να προχωρήσω με την Python και να μάθω καλύτερα HTML!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...