Προς το περιεχόμενο

Επιλογη γλωσσας

Jimaraz97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδιαα

τωρα θα παω για τριτη γυμνασιου και θελω να ασχοληθω με τον προγραμματισμο.. δεν εχω ιδεα για προγραμματισμο βεβαιαα απο που μπορω να ξεκινησω για να μαθω αρχικα μια ευκολη γλωσσα... βοηθειαα

Δημοσ.

Αυτό το θέμα έχει ξαναγραφτεί πολλές φορές.

Κάθε ένας που θα σου μιλήσει θα σου πει και την δικιά του άποψη.

Αν και δεν είμαι ειδικός στον προγραμματισμό,και άρχισα να ασχολούμαι με αυτόν από hobby,θα σου πρότεινα πως θα σου φανεί εύκολη η python.Τουλάχιστον για αρχή.

Βέβαια σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν και οι ειδικοί του φόρουμ.

Πάντως αν θες να ασχοληθείς με την python, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ,είναι καλός οδηγός και θα μάθεις σχετικά γρήγορα!!! ;)

Δημοσ.

Η python είναι καλή. Έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και σε αρκετά πανεπιστήμια σε μαθήματα εισαγωγής στον προγραμματισμό.

Δες και αυτό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι να αποφίγεις για αρχή τις αντικειμενοστρεφείς γλώσσες(java,c++,"VB"...}

Θα σου πρότινα να ξεκινίσεις με python, c ή fortran και να περιοριστείς σε όλες τις αριθμητικές πράξεις μεταξύ μεταβλητών και πινάκων, ειδικά στους πίνακες κάνε διάφορα τεστάκια που θα σου έρθουν στο μυαλό του στύλ παρε ένα πίνακα και βάλτον ανάποδα σε ένα αλλο και μετά χώρισε των σε δύο πίνακες οπου τα πρώτα μισά κελιά θα μπουν σε ένα πίνακα και τα υπόλοιπα στο δεύτερο.

Τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις να καταλαβαίνεις την έννοια της μεταβλητής και του πίνακα. Όταν νιώσεις άνετα με αυτές τις έννοιες και τις παίζεις στα δάχτυλα μην μείνεις στις παραπάνω γλώσσες προγραμματισμού, παίρνα κατευθείαν σε μια αντικειμενοστραφή γλώσσα όπου θα σου πρότεινα την java γιατί είναι πιό εύκολονόητη απο την c++ και μείνε μακριά απο VB γιατί έχει μεγάλη σύνδεση με την ανάπτυξη γραφικού περιβάλλοντος κατι που θα σε καθυστερίσει στο να εξικειωθείς με τον προγραμματισμό αυτον καθ' αυτόν.

Στην java το πρώτο που πρέπει να ασχοληθείς είναι τα Αντικείμενα(objects), σε αυτό το σημείο μπορείς να κάνεις μια τηλεφωνική ατζέντα ή ότι άλλο θέλεις χρησιμοποιώντας ώς γραφικό περιβάλλον το command prompt της java ή του IDE(Netbeans, Eclipse...) που θα χρησιμοποιείσεις.

αυτά θα σου πάρουν 2 χρόνια αν δεν έχεις καθόλου βοήθεια μιας και είσαι σε μια ηλικία που οι υποχρεώσεις του σχολείου θα αυξηθούν ραγδαία μόλις μπείς στο λύκειο.

Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς στο μέλλον επαγγελματικά με προγραμματισμό να σου τονίσω οτι η παρακολούθηση μαθημάτων σε Πανεπιστήμιο(κυρίως στα Τει πληροφορικής αθήνας και θεσσαλονίκης) είναι απαραίτητη καθώς επίσης και η απόκτηση του πτυχίου(τουλάχιστον) είναι μονόδρομος λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού. Η πληροφορική είναι παγκοσμίου επιπέδου επιστήμη, άρα ανταγωνίζεσαι αναγκαστικά με όλο τον κόσμο.

Δημοσ.

Ξεκίνα με java.. θα σου φανούν και οι υπόλοιπες που θα ασχοληθείς μετα (C++, C#) πολύ οικίες

Για την ηλικία σου ξεκίνα με λίγο html.

Τι έχει η ηλικία του? Και τι ακριβώς μπορείς να προγραμματίσεις με HTML??

Δημοσ.

Η HTML δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού.

Μια χαρά είναι η ηλικία του.

Σαν να λες ότι η Στικούδη δεν είναι μοντέλο-ηθοποιός-DJ-τραγουδίστρια ... με λίγα λόγια πολυμηχάνημα ...

Δημοσ.

Κάτι που είχα βρει και κολλάει εδώ :)

Write down a hundred times:

HTML is a data format, not a programming language.

You are allowed to use any programming language to write a loop that writes that text 100 times. You are also allowed to try to do that in HTML.

Δημοσ.

Σαν να λες ότι η Στικούδη δεν είναι μοντέλο-ηθοποιός-DJ-τραγουδίστρια ... με λίγα λόγια πολυμηχάνημα ...

15-16 είσαι ε?

#ΟΝΤοπικ

1. Κατέβασε V Studio 2010

2. ξεκίνα με C++, Console Applications( να πάρεις την ιδέα )

3. θα έχεις συντροφιά ένα βιβλίο Η http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

4. αφού μάθεις τα πολύ βασικά ξεκίνα την C# ( λόγω αυτοματισμών είναι καλή για να ξεκινήσεις GUI Porgramming )

5. αφού ξεκινήσεις κάνε απλά προγράμματα, βάλε Button και όταν τα πατάς να βγάζει ένα μήνυμα ...

6. μετά δες τον κώδικα που είναι από πίσω ....

μετά κάνε ότι θέλεις...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

15-16 είσαι ε?

#ΟΝΤοπικ

1. Κατέβασε V Studio 2010

2. ξεκίνα με C++, Console Applications( να πάρεις την ιδέα )

3. θα έχεις συντροφιά ένα βιβλίο Η http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

4. αφού μάθεις τα πολύ βασικά ξεκίνα την C# ( λόγω αυτοματισμών είναι καλή για να ξεκινήσεις GUI Porgramming )

5. αφού ξεκινήσεις κάνε απλά προγράμματα, βάλε Button και όταν τα πατάς να βγάζει ένα μήνυμα ...

6. μετά δες τον κώδικα που είναι από πίσω ....

μετά κάνε ότι θέλεις...

Θέλω να πάω για ύπνο γαμώτο... με βάζετε να κάνω login 5μιση το πρωί...

Γιατί εδώ μέσα πρέπει να γράφει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του χωρίς να σκέφτεται;

Ο άνθρωπος ζήτησε τη συμβουλή μας για να ασχοληθεί για πρώτη φορά με προγραμματισμό κι εσύ του προτείνεις να κατεβάσει ένα framework-abomination δε ξέρω κι εγώ πόσα GB, να ξεκινήσει με C++ (ώ θεοί!) και μετά να πιάσει C# έτσι για ποικιλία;

Python, τελεία και παύλα. Έυκολη, απλό να τρέξεις ένα "hello world" πρόγραμμα (άντε να τρέξει ένα hello world στο Visual Studio), με μπόλικο υλικό για διάβασμα και αντικειμενοστραφής (γι' αργότερα)*.

*Γενικά πιστεύω η πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό θα πρέπει να είναι σε συναρτησιακή γλώσσα (ακόμη κι αν αυτή λέγεται Pascal).

Δημοσ.

Κι εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με python. Πολύ φιλική για αρχάριους αλλά και πολλών δυνατοτήτων.

akenaton, η Pascal δεν είναι συναρτησιακή γλώσσα (όπως και η C κτλ.), διαδικαστική είναι (procedural).

Συναρτησιακές γλώσσες (functional) είναι η Haskell, F#, LISP(που είναι και διαδικαστική).

Δημοσ.

Κι εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με python. Πολύ φιλική για αρχάριους αλλά και πολλών δυνατοτήτων.

akenaton, η Pascal δεν είναι συναρτησιακή γλώσσα (όπως και η C κτλ.), διαδικαστική είναι (procedural).

Συναρτησιακές γλώσσες (functional) είναι η Haskell, F#, LISP(που είναι και διαδικαστική).

Συγνώμη, διαδικαστική εννοούσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...