Προς το περιεχόμενο

Επεσα θυμα εξαπατησης απο αγγελία

pcpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@washcloud

Πριν απο 3 χρονια ειχα παραλαβει κινητο με αντικαταβολη 230 ευρω απο την ACS.Ειχε κανονικα τα στοιχεια του αποστολεα και την πολη απ οπου τα εστειλε.Πριν απο 1.5 χρονο ειχα πουλησει εγω κινητο (το ιδιο συγκεκριμενα :P ) και το εστειλα επισης με την ACS.Η κοπελα που το εδωσα πηρε την ταυτοτητα μου και σημπληρωσε τα στοιχεια,το ενα χαρτακι το κρατησε αυτη και το αλλο το εδωσε σε μενα.Δεν ξερω αν τωρα εχουν αλλαξει τα πραγματα η αν διαφερει η πολιτικη της καθε μεταφορικης.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλα δεν ειναι θεμα μη εμπιστοσυνης στο ανθρωπινο ειδος .Απλα καποια πραγματα κανουν μπαμ οπως οτι δεν δινεις χρηματα σε καποιον παντελως αγνωστο στο διαδικτυο που λεει απλως οτι το ονομα του ειναι .. και δεν εχεις κανενα αλλο στοιχειο.Στο νετ πολλα εχουν δει τα ματια μου και πολλα επισης μου φερνουν τρομο ,σε παραφραση του Καββαδια .Δεν νομιζω παντως κανεις να ελεγε οτι πρεπει να πιστευουμε οτιδηποτε μας λεει καποιος απο νετ.

Και πολλα αλλα φαινομενα οπως ατομα που λενε οτι ειναι ανηλικα αλλα μιλανε σαν σαρανταρηδες;

Και αλλα τετοια .Γενικα οπως στην καθημερινη ζωη πρεπει να ειμαστε παρατηρητικοι ετσι και στο νετ.

Δημοσ.

Προφανως και εχει δωσει τα πραγματικα του στοιχεια!! Δεν μοιραζουν ετσι λεφτα τα ΕΛΤΑ ,ειπαμε ειναι καφενειο αλλα οχι και ετσι.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι μηνυση, δυσκολο ομως να βγει κατι, ισως ισχυριστει οτι συμφωνησατε να σου στειλει το κινητο που εστειλε και αντε μετα βγαλε ακρη.

Αυτο που θα επρεπε να κανεις ειναι να το ανοιξεις επιτοπου και να φωναξεις τον πορισταμενο ωστε να εχουν υποσταση τα λεγομενα σου, τοτε θα εβγαζες ακρη

Δημοσ.

Την στιγμη που εχει ανοιξει το πακετιο που ξερουν οτι δεν σου εστειλε το πραγματικο κινητο και εσυ λες οτι δεν το εστειλε;

Δημοσ.

Και στα ΕΛΤΑ και με κουριερ, στην αντικαταβολή συμπληρώνεις φόρμα με τα στοιχεία παραλήπτη και αποστολέα, δεν γίνεται αλλιώς. Και πως ειναι δυνατον αυτος να βάλει ψευτικα στοιχεια, αφού πρέπει μετα ο ταχυδρόμος να του αφήσει ειδοποίηση στην διευθυνση του για να παει μετά και να παραλάβει τα λεφτά της αντικαταβολής. Πάντως και ως παραλήπτη και ως αποστολέα, εμένα παντα μου ζητανε ταυτότητα.

Επίσης, μόλις προχθές έστειλα κάτι με Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και πάλι έπρεπε να συμπληρώσω φόρμα/βάουτσερ με τα στοιχεία και των δυο κι ας μην ήταν αντικαταβολή (το οποίο κολλιέται επάνω στο δέμα --το ιδιο και με κουριερ-- οπότε φυσικά και θα το λάβει κι ο παραλήπτης). Παρεπιπτόντως, είναι η 2η φορά που έχω ζητήσει κατάθεση πριν την αποστολή -κ για σεβαστά ποσά- και φυσικά όλη η συναλλαγή πήγε άψογα. Είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλά στάνταρ είναι ρώσικη ρουλέτα για τον αγοραστή, αντικειμενικα κι εγώ δεν θα το συμβούλευα.

Δημοσ.

Το μ*****ανο άστο να τα βάλει εκεί που ξέρει, μικρό το κακό.. μεγάλο το μάθημα.

Nαι αστο το μ***πανο να τα βαλει εκει που ξερει και να συνεχιζει να πλουτιζει ανενοχλητα κλεβοντας και αλλους (να θυμισω οτι 1 τετοια απατη να κανει την μερα, ο μηνας θα του ερχεται κοντα στα 4κ ευρω καθαρα κερδη/50κ+ το χρονο, επειδη ολοι θα λενε "σιγα τα 150 ευρω").

Ποιος ο λογος να το κυνηγυσεις αφου εχασες μονο 150 ευρω. Το βαφτιζουμε "μαθημα της ζωης" λοιπον και ολα καλα και βολικα και παμε παρακατω!Αν ηταν 1500 τοτε μαλιστα, να τον κυνηγησεις γιατι ξεπερνα το threshold του "μαθηματος ζωης".

Ελλαδαρα ρε...Αυτη τη νοοτροπια αγαπησαμε ολοι.

Δημοσ.

Ενας ΓΕΩΡΓΙΟΥ θα σου απαντουσε με το κλασικο "Ρε σεις, ενα κοροιδο πεθαινει, δεκα γεννιουνται!!!

Απλα επεσες σε απατεωνα. Οσο παιρνα ο καιρος, θα πρεπει να μην επαφυομαστε στο φιλοτιμο και και να τριπλοτσεκαρουμε χρημαρικες συναλλαγες, τριπλοκλειδωνουμε σπιτι κλπ.

Σορυ αλλα μαλλον την πατησες. Μακαρι να βρεις καποια ακρη αλλα δυστυχως θα πρεπει να αρχισεις να δινεις κερατιατικο σε ασφαλεια συναλλαγης (πχ το site που προαναφερθηκε)...

Δημοσ.

Παιδιά μην συμβουλεύετε κάποιον και μην προτείνετε λύσεις άμα δεν είστε σίγουροι. Πως λέτε οτι δεν ζητάνε ταυτότητες στον ΕΛΤΑ; Ζητάνε απλά δεν δίνουν εύκολα στοιχεία. Έτσι και έχει πλαστογραφήσει ταυτότητα και τον πιάσουν περνάει αυτοφόρω και την έχει βάψει

Αφού η αγγελία έγινε μέσω internet, μπορείς να συμβουλευτής την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μην πάρεις τηλ, πήγαινε εκεί με ότι παραστατικά έχεις. (εννοείτε θα πεις σε ποιο site έγιναν αυτά)

Μπορούν να βρουν την IP του ή απο το mail που έκανε register στο site(αν αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί σου). Δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνεις μήνυση. Ρώτα αν γίνεται να κάνεις κάποιου είδους δίωξη χωρίς να χρεωθείς

Και όχι δεν είναι μάθημα ζωής και αυτές τις βλακείες που λενε. Αν μπορείς κυνήγα τον. Μερικοί έχουν κάνει σύστημα την απάτη. Εδώ άλλοι κάναν μηνύσεις για spam και δικαιώθηκαν με αποζημιώσεις

Και να θες να πάρεις μάθημα, use paypal from now on. Δεν έχει τέτοια εκεί. Μπορούν να τραβήζουν λεφτά πίσω ακόμα μέσα και απο την τράπεζα

Δημοσ.

Βρε παιδιά, πως θα ειδοποιηθεί ο αποστολέας να παραλάβει την αντικαταβολή του; πρέπει να τον βρει ο ταχυδρόμος να του παραδώσει το αποκόμματά και μετά να πάει να την πάρει. Αρα όνομά και διεύθυνση είναι πραγματικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...