pcpanos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Το θεμα ειναι οτι εγώ μένω εκτός Αθήνας...Θεσσαλονίκη...
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Βρε παίδες Ελλήνων, και να ζητάνε ταυτότητα (που ζητάνε), αυτό είναι απλώς για να διαπιστώσει ο συγκεκριμένος μολυβοσπρώχτης ότι ο εν λόγω παραλήπτης είναι αυτός κι όχι ο Φάντομ Ντακ ξερωγώ...Δεν τον εξυπηρετεί σε κάτι αυτό τον Πάνο. Ζητήσει - δε ζητήσει να δει ταυτότητα ο υπάλληλος, με την απάτη τ' αλλουνού δεν έχει να κάνει... Και παίδες Ελλήνων Νο2, τα ΕΛΤΑ, όπως και η κάθε μεταφορική, έχουν υποχρέωση να αποδώσουν την αντικαταβολή, ασχέτως με το τί παρέλαβε ο άλλος. Επειδή δηλαδή θα πάει ο Πάνος και θα τους πει "με δούλεψε", θα πάρουνε τον λόγο του και δεν θα δώσουν τα χρήματα; Νοτ ιν δις γιούνιβερς...Δεν είναι καν μέσα στις υποχρεώσεις τους άλλωστε, η τήρηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών. Αυτοί απλά μια παράδοση επιστολής και μια απόδοση αντικαταβολής εκτελούνε.
panosno1com Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 χμ, οποτε για να παρει τα χρηματα, πρεπει να ειναι ο Κων/νος Παπαδοπουλος αυτοπροσώπως? Αν ναι , τοτε δε γινεται ,ειτε θα χει βρει κατω, (που λεει ο λογος) ,μια ταυτοτητα και θα τη χρησιμοποιει , ειτε θα χει πλαστογραφησει μια. Παρολα αυτα ,για να πλαστογραφησει ταυτοτητα, πα να πει οτι ο φιλος μας ο πανος δεν ειναι το πρωτο του θυμα ή εστω απ τα πρωτα του θυματα και λογικα θα το χει συστημα ο "παπαδοπουλος" ...
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Για να το ψάξει από 'κει; Δώρο άδωρο μάλλον...Είναι δυνατόν να έδωσε "πραγματικά στοιχεία" ο απάτης;
kage Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Είχα δει ένα Site, το οποίο παίρνει 20-30€; και κάνει τον μεσάζων, βλέπει αυτό που έρχεται.. και αν είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με την περιγραφή, το στέλνει εκεί που πρέπει να πάει. εγω θα ελεγα και αυτο το ιδιο risky ειναι.δηλ.αν δεν ειναι σωστο τι θα κανει θα τα πληρωσει αυτος και θα στα γυρισει?αραγε να ισχυει η διευθυνση,τηλ. αν εχει βαλει? --------- http://www.insomnia.gr/topic/407609-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%ba/ αυτος εχει φαει μερικα χιλιαρικα,εστειλε πειθαρχικο(ή οπως αλλιως το λενε)εναν αστυνομο που τον βρηκε παρανομα κτλ... -------- να δω ποτε θα σταματησουν τα ποστ για νιγηρια,λοττο και αντικαταβολες...
klainmaingr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Έχεις να χάσεις τίποτα αν πάρεις τη δίωξη και αναφέρεις τι έγινε μαζί με site/username και το ιστορικό των πμ σας; Δε νομίζω. Δε νομίζω να καταφέρεις τίποτα αλλα δε νομίζω και να χάσεις.
astrat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Με αντικαταβολή απ'όσο ξέρω, πρέπει υποχρεωτικά ο αποστολέας να δηλώσει διεύθυνση για να παραλάβει τα χρήματα. Αν δεν έχεις την διεύθυνση του ίσως θα μπορούσες να απευθυνθείς στο τοπικό σου κατάστημα των ΕΛΤΑ ώστε να σου την δώσει. Με κάθε επιφύλαξη πάντα - ελπίζω να μη σου λέω αερολογίες... Edit: εγω θα ελεγα και αυτο το ιδιο risky ειναι.δηλ.αν δεν ειναι σωστο τι θα κανει θα τα πληρωσει αυτος και θα στα γυρισει?αραγε να ισχυει η διευθυνση,τηλ. αν εχει βαλει? Λογικά θα ισχύει γιατί νομίζω ότι τα χρήματα τα παραλαμβάνει ταχυδρομικά...
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Kάποιος που πάει για απάτη, μάλλον δε δηλώνει πραγματικές διευθύνσεις...Πηγαίνει και την εισπράττει από τα ΕΛΤΑ. Τα οποία ούτως ή άλλως δε δίνουυν προσωπικά δεδομένα αποστολέα ή παραλήπτη (εκτός φαντάζομαι της περίπτωσης εισαγγελικής παρέμβασης).
benign Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Για να το ψάξει από 'κει; Δώρο άδωρο μάλλον...Είναι δυνατόν να έδωσε "πραγματικά στοιχεία" ο απάτης; Μπας και,γιατι μερικα Ελληνικα sites κανουν εξακριβωση στοιχειων πριν εγγραψουν ενα μελος.Απλα μια προσπαθεια να κανει.Μετα υπαρχει συστημα αξιολογησης?Να του βαλει αρνητικη ψηφο να προειδοποιησει τους αλλους χρηστες του site για να μην την πατησουν.
astrat Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Kάποιος που πάει για απάτη, μάλλον δε δηλώνει πραγματικές διευθύνσεις...Πηγαίνει και την εισπράττει από τα ΕΛΤΑ. Τα οποία ούτως ή άλλως δε δίνουυν προσωπικά δεδομένα αποστολέα ή παραλήπτη (εκτός φαντάζομαι της περίπτωσης εισαγγελικής παρέμβασης). Έχεις δίκιο wash θα μπορούσε να γίνει και έτσι!
benign Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μερικοι απατεωνες ειναι μπουφοι παντως.Αν ειναι σε πολλα sites o τυπος,δεν εχει σημασια αν εχει αλλο username,μπορει να τον αναγνωρισει απο την διατυπωση των αγγελιων του και τα προιοντα που βαζει.Μετα ισως βρει κατι,καποια πληροφορια. Παντως ναι ,εκανε μεγαλη πατατα ο OP.
panos2171 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Oταν στελνει καποιος ενα δεμα με αντικαταβολη δηλωνει τα στοιχεια του και τα στοιχεια του παραληπτη(και τις διευθυνσεις φυσικα).Οσες φορες εχω στειλει με ΕΛΤΑ τα συμπληρωσα μονος μου,οι υπαλληλοι δεν κανουν τιποτα απολυτως,το μονο που ελεγχουν ειναι αν ειναι καλα πακεταρισμενο το δεμα.Απο κει και περα πληρωνεις ο ιδιος τα μεταφορικα(αν δεν θες να τα χρεωθεις απλα ανεβαζεις το ποσο της αντικαταβολης),σου δινουν μια αποδειξη και οταν ερθει το ειδοποιητήριο με τα στοιχεια που εχουν δηλωθει πας με την ταυτοτητα και τα παιρνεις. Τωρα για το αν εχουν δωθει ψευτικα στοιχεια ειναι πολυ πιθανον να εχει γινει κατι τετοιο οχι με ψευτικες ταυτοτητες κλπ αλλα αν ο απατεωνας εχει γνωστο υπαλληλο στα ΕΛΤΑ. Πλεον δε νομιζω να μπορει να γινει κατι μιας και το δεμα παραληφθηκε και ανοιχτηκε οποτε επιστροφη του δεματος στον αποστολεα αλλα και επιστροφη των χρηματων δυστυχως δεν μπορει να γινει. Γνωμη μου ειναι να προτειματε να σας στελνουν με courier προιοντα καποιας αξιας γιατι εκει ειναι ποιο προσεκτικοι(συμπληρωνουν οι ιδιοι τα στοιχεια της ταυτοτητας) και στην παραλαβη ειναι κι αυτα γραμμενα πανω στο χαρτακι.Φυσικα και κει μπορει να γινει μαιμουνια αλλα εκει δεν τους πολυπερνει ναδωσουν ψευδη στοιχεια.Και φυσικα αν υστερα απο επιθυμια σας να σταλουν με courier με δικα σας εξοδα σας αρχισουν τα μα και μου τοτε ειναι ευκολο να υποψιαστειτε οτι μπορει να υπαρχει απατη.
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Γνωμη μου ειναι να προτειματε να σας στελνουν με courier προιοντα καποιας αξιας γιατι εκει ειναι ποιο προσεκτικοι(συμπληρωνουν οι ιδιοι τα στοιχεια της ταυτοτητας) και στην παραλαβη ειναι κι αυτα γραμμενα πανω στο χαρτακι.Φυσικα και κει μπορει να γινει μαιμουνια αλλα εκει δεν τους πολυπερνει ναδωσουν ψευδη στοιχεια.Και φυσικα αν υστερα απο επιθυμια σας να σταλουν με courier με δικα σας εξοδα σας αρχισουν τα μα και μου τοτε ειναι ευκολο να υποψιαστειτε οτι μπορει να υπαρχει απατη. Στοιχεία ταυτότητας σε voucher courier; Aπό πότε; Εκτός κι αν προσφάτως έχουν έρθει τα πάνω κάτω (που δεν το κόβω), αυτό δεν παίζει. Ανεξαρτήτως "αξίας" των προς μεταφορά αντικειμένων (εκτός κι αν παίξει ξεχωριστή ασφάλιση της διαδικασίας μεταφοράς, που δεν έχει καμμία σχέση -από κάθε άποψη- με την τυπική υποχρέωση/υπηρεσία. Μ' άλλα λόγια, καμμία η διαφορά με τα ΕΛΤΑ. Για την ακρίβεια, ίσως στη συγκεκριμένη περίπτωση (αντικαταβολής), τα ΕΛΤΑ να είναι πιο τυπικά στη διαδικασία παραλαβής έστω, του αντικειμένου (επίδειξη ταυτότητας). Και τί εννοείς "δεν τους παίρνει να δώσουν ψευδή στοιχεία"....; Επαναλαμβάνω πως εκτός κι αν τελευταία έχουν αλλάξει δραματικά κάποια πράγματα, το μόνο υποχρεωτικό να δώσεις είναι το...αντικείμενο (και τα χρήματα από την άλλη μεριά, επιδεικνύοντας το voucher). Οι παραδόσεις και οι παραλαβές μπορούν να γίνουν και από τα καταστήματα, δεν υπάρχει ανάγκη "δήλωσης κατοικίας". Ποσώς μάλιστα την ενδιαφέρει (κι ούτε κι έχει κάοια ευθύνη) την κάθε μεταφορική, αν ενέχεται κάποια απάτη που αφορά τα διακινούμενα πράγματα. Η υποχρέωσή της περιορίζεται στο να παραδώσει το αντικέιμενο στην κατάσταση την οποία το παρέλαβε, και τα ενδεχόμενα απαιτητά χρήματα όταν πρόκειται για αντικαταβολή.
santana99 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 χμ, οποτε για να παρει τα χρηματα, πρεπει να ειναι ο Κων/νος Παπαδοπουλος αυτοπροσώπως? Αν ναι , τοτε δε γινεται ,ειτε θα χει βρει κατω, (που λεει ο λογος) ,μια ταυτοτητα και θα τη χρησιμοποιει , ειτε θα χει πλαστογραφησει μια. Παρολα αυτα ,για να πλαστογραφησει ταυτοτητα, πα να πει οτι ο φιλος μας ο πανος δεν ειναι το πρωτο του θυμα ή εστω απ τα πρωτα του θυματα και λογικα θα το χει συστημα ο "παπαδοπουλος" ... Εμένα όποτε μου έρχονται αντικαταβολή λεφτά από πράγματα που πουλάω με ρωτάει απλά εσύ είσαι; και περιμένεις αντικαταβολή; Δεν δείχνω ταυτότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.