Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Insomniacs!

Θέλω κάτι σχετικά απλό (για όποιον ξέρει...)!

Θέλω ενα προγραμματακι που απλά για αρχή να αποθηκεύει ονοματα σε μία db.

Γνωρίζω εννοείται c++ και sql με IDE -> embarcadero rad studio 2010.

Ποιον sql server να χρησιμοποιησω?(free για win 7)

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ωραία!

Κατεβασα τον sql server 2008 express απο την σελίδα της Microsoft DreamSpark ΔΩΡΕΑΝ!!!

Κατα την εγκατασταση τι ρυθμίσεις πρεπει να κάνω για να συνδεθεί?

Δημοσ.

Μπορείς φυσικά να εγκαταστήσεις την mysql σε Windows 7. Εναλλακτικά, μπορείς να πας στον Sql Server 2008 Express.

Και τα δύο έχουν κάποιο management tool, απλά για τον sql server (Microsoft SQL Server Management Studio Express) ίσως χρειαστεί να το κάνεις ξεχωριστά install.

Η MySql είναι πιο ελαφριά, οπότε αν έχεις παλιό PC ίσως να είναι καλύτερα. Από εκεί και πέρα, διαλέγεις ποιο από τα δύο είναι πιο διαδεδομένο με το περιβάλλον που προγραμματίζεις. Έτσι θα βρίσκεις πιο πολύ documentation

Δημοσ.

Τα έχω χαμένα!!!

Λοιπόν κατέβασα αυτόν τον server απο εδώ -> http://www.mysql.com/downloads/mysql/

και το management tool απο εδώ -> http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=8961

1.Θα χρειαστώ και C++ connector ?

2.Απο την στιγμή που εχω κάνει εγκατασταση τον server απο το link 1 πως τον κάνω να "τρέξει" ?

3.Οταν παω να ανοιξω το management tool μου ζητάει λογικά ( εικονα ) Username + Pass.Εκεί τι πρέπει να βάλω ?

4.Μπορει το συγκεκριμενο tool να λειτουργησει με αυτον τον server ?

Δημοσ.

Το management tool που κατέβασες είναι για τον sql server. Εσύ εγκατέστησες τη mysql, οπότε δεν σου χρειάζεται. Το αντίστοιχο management tool για τη MySql είναι το MySQL Workbench. Λογικά θα βρεις ένα shortcut για αυτό μέσα στα Program Files.

Για τη mysql τα credentials που θα πρέπει να βάλεις (στο MySQL Workbench) είναι για username το root και για password αυτό που έβαλες κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, Αν δεν έβαλες θα είναι χωρίς password.

Μάλλον θα χρειαστείς και τον C++ connector, αλλά δεν προγραμματίζω σε C++ για να είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Το management tool που κατέβασες είναι για τον sql server. Εσύ εγκατέστησες τη mysql, οπότε δεν σου χρειάζεται. Το αντίστοιχο management tool για τη MySql είναι το MySQL Workbench. Λογικά θα βρεις ένα shortcut για αυτό μέσα στα Program Files.

Για τη mysql τα credentials που θα πρέπει να βάλεις (στο MySQL Workbench) είναι για username το root και για password αυτό που έβαλες κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, Αν δεν έβαλες θα είναι χωρίς password.

Μάλλον θα χρειαστείς και τον C++ connector, αλλά δεν προγραμματίζω σε C++ για να είμαι σίγουρος.

Τα εκανα εγκατασταση ολα κανονικά ( και τον connector ) και φαίνεται οτι τρέχει και οταν μπαίνω στο workbench αλλά και απο την κονσόλα του server.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσω την db με την C++.

Χρησιμοποιώ τον embarcadero και ενω εχω τοποθετήσει ενα TADOConnection + TADOQuery + DataSource οταν επιλέγω απο τα Properties του TADOConnection το Connection String->Βuild->Microsoft OLE DB Provider for SQL Server-> Οπως θα δείτε και στην εικόνα ότι και να επιλέξω μου εμφανίζει το παρακάτω μνμ ( στην εικόνα επίσης).Τι συμβαίνει ?

post-213342-0-57260100-1312821164_thumb.png

Δημοσ.

Προσπαθείς να συνδεθείς με sql server, τον οποίο δεν έχεις εγκαταστήσει. Θα πρέπει να διαλέξεις κάποιον provider για mysql

Δημοσ.

Μπερδεμα η κατάσταση.

Ποιον sql server ( free ) Να κατεβασω και τι αλλο θα χρειαστει ?

Μπορεις να μου δωσεις λινκς γιατι εχω μπλέξει τα μπούτια μου απο το πρωι?

Δημοσ.

Τα εκανα εγκατασταση ολα κανονικά ( και τον connector ) και φαίνεται οτι τρέχει και οταν μπαίνω στο workbench αλλά και απο την κονσόλα του server.

...

Σύμφωνα με αυτό που έγραψες καταλαβαίνω πως η MySQL είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου, σωστά;

Με έχεις μπερδέψει όμως, τελικά θέλεις να δουλέψεις με τον MS Sql Server ή με τη MySQL;

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό που έγραψες καταλαβαίνω πως η MySQL είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου, σωστά;

Με έχεις μπερδέψει όμως, τελικά θέλεις να δουλέψεις με τον MS Sql Server ή με τη MySQL;

( Για την ιστορία να σου πω πως στο αλλο μου pc εχω εγκατεστημένο τον SQL Server 2000 + builder 6 για C++.Εκεί ο sql server 2000 μου εδινε την δυνατοτητα μεσω του enterprise manager ( Που γινοταν εγκατασταση και αυτος μαζι με τον server ) να δημιουργω πίνακες και να εκτελώ ερωτήματα SQL και πραγματι ο builder 6 συνδεοταν με την βάση και μου εμφανιζε τα περιεχομενα της βασης που επελεγα ( τουλαχιστον για αρχή ) )

Τωρα ομως θέλω στο laptop να δουλέψω με ένα server ο οποίος θα μου δίνει την δυνατότητα να δημιουργώ πίνακες και να εκτελώ sql ερωτήματα και θα μπορεί ο embarcadero να συνδεθεί με την βαση που θα δημιουργησω.Απ'oτι βλέπω ο embarcadero μπορεί default ( χΩΡΙς ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩς ΕΝΑς pROVIDER ) να συνδεθεί με οσα φαίνονται στην εικόνα παρακάτω.Τι μου προτείνεις ?

( δεν με πειράζω να κάνω απεγκατασταση τα πογραμματα που εχω ηδη εγκαταστήσει.Αυτό που θέλω είναι να εγκατασταθούν τα σωστά και όσο πιο απλά γίνετε!! :) )

post-213342-0-35651800-1312825652_thumb.png

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να βλέπεις τη βάση δεδομένων σου μέσα από το embarcadero;

Πάντως για τη MySQL, δοκίμασε τον ODBC Provider και λογικά θα μπορέσεις να συνδεθείς στη MySQL.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...