mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Καλά μάλλον οι ρόλοι έχουν αναστραφεί πλέον. Τα windows 7 είναι σταθερότατα και αρκετά γρήγορα, ενώ όσες φορές έχω επιχειρήσει να βάλω linux (και είναι αρκετές) πάντα υπάρχουν random προβλήματα hardware, κολλάει πιο πολύ από τα windows και σε τελευταίες δοκιμές στο netbook μου μπορώ να πω ότι τα windows 7 είναι πιο γρήγορα από το ubuntu και η μπαταρία διαρκεί περισσότερο (lightweight διανομές μπορεί να τρέχουν καλύτερα). Για να μην αναφερθώ σε θέματα software, όπου η σουίτα γραφείου είναι χρόνια πίσω από το MS Office και μόνο για απλές χρήσεις αρκεί. Στο ιδιο φορητο οπου εχω βαλει SSD , με τα windows7 ο δισκος πιανει 150mb/s και με οποιοδηποτε λινουξ πιανει 250mb/s. Δεν αντιλεγω οτι τα win7 ειναι γρηγορα και σταθερα , αλλα με εξαιρεση τα XP ειναι το μοναδικο λειτουργικο που βγηκε και λειτουργει οπως θα πρεπε Για αυτο αλλωστε του χουμε δωσει και τοση αξια. Απο κει και περα ειτε στον επιτραπεζιο , ειτε στο φορητο που εχω περασει κατα καιρους αρκετες διανομες λινουξ , ποτε δεν ειχα θεμα με "hardware" , παντα το υποστηριζαν και το "λειτουργουσαν" σωστα. Οπως ειπες και συ σε νετμπουκ καλο θα ταν να χωσεις καποια lightweight διανομη για να πεις οτι συγκρινεις ομοια πραγματα. Οσον αφορα τωρα σε σουιτα γραφειου , για FREE το libreoffice ειναι μια χαρα σουιτα.Μην το συγκρινεις με το ms office που υπαρχει ολοκληρο επιτελειο της μαικροσοφτ απο πισω που φτιαχνουν το office σαν σκυλια γιατι ξερουν οτι θα τα κονομησουν... Εντελει πιστευω οτι υπαρχουν πολλες διανομες , μην πω οι περισσοτερες δηλ που ο μεσος εως τον αδαη χρηστη μπορουν να τις λειτουργησουν. Δηλαδη αν βαλω στο φορητο της μανας μου π.χ. linux mint , της βαλω ενα εικονιδιο του firefox και ενα του skype στην επιφανεια εργασιας , της πω και πως να κανει shutdown ...δεν νομιζω να μην μπορεσει να προσαρμοστει. Ολα θεμα συνηθειας ειναι , και θελησης να μαθεις κατι διαφορετικο.και να στροφαρει λιγο το ερμο το κεφαλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Καλά ότι δεν έχεις τύχει σε προβλήματα hardware είναι τυχερό σου, γιατί εμένα μου παρουσιάζονται ακόμα και μετά από "αναβαθμίσεις" καινούργια προβλήματα από εκεί που δεν το περιμένω. Χαρακτηριστικά, τελευταία το κουμπάκι για το calculator του πληκτρολογίου το μόνο που έκανε ήταν να κολλάει το σύστημα, ενώ ο εκτυπωτής (πολυμηχάνημα HP) ποτέ δεν λειτούργησε σωστά πέραν της απλής εκτύπωσης σελίδας από μπροστά μόνο. Ίσως να υπήρχαν λύσεις αν τα έψαχνα πολύ περισσότερο, αλλά αν είναι να σκοντάφτω συνέχεια σε νέα προβλήματα, ποιο το όφελος; Για το netbook θεωρώ πάντως ότι τα windows 7 (για να μην πω για τα XP) είναι στην ίδια κατηγορία με το ubuntu και όχι πιο lightweight διανομής. Όσο για το Office, έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιώ το MS Office μέσω διαφόρων μεθόδων (Wine στα πιο παλιά, VM στα πιο καινούργια) αλλά τελικά δεν αξίζει τον κόπο, καθώς με τέτοια κόλπα ασχολούμαι μόνο όταν "παίζω" κατά καιρούς με τα μηχανήματα. Όταν εργάζομαι, επιθυμώ τα πάντα να λειτουργούν ρολόι... Και όπως είπα έχω δοκιμάσει τις άπειρες φορές να αλλάξω λειτουργικό, αλλά τελικά δεν νομίζω ότι αξίζει όλη αυτή η φασαρία. Οπότε θεωρώ τελικά ότι το λίνουξ απευθύνεται είτε σε εντελώς hardcore χρήστες είτε σε άτομα που κάνουν πολύ απλές ή εξειδικευμένες δουλειές. Κακά τα ψέματα, μέχρι να βελτιωθεί το λίνουξ και το software που παρέχει, για το μέσο χρήστη θεωρώ ακόμα ότι τα windows είναι καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Καλά ότι δεν έχεις τύχει σε προβλήματα hardware είναι τυχερό σου, γιατί εμένα μου παρουσιάζονται ακόμα και μετά από "αναβαθμίσεις" καινούργια προβλήματα από εκεί που δεν το περιμένω. Χαρακτηριστικά, τελευταία το κουμπάκι για το calculator του πληκτρολογίου το μόνο που έκανε ήταν να κολλάει το σύστημα, ενώ ο εκτυπωτής (πολυμηχάνημα HP) ποτέ δεν λειτούργησε σωστά πέραν της απλής εκτύπωσης σελίδας από μπροστά μόνο. Ίσως να υπήρχαν λύσεις αν τα έψαχνα πολύ περισσότερο, αλλά αν είναι να σκοντάφτω συνέχεια σε νέα προβλήματα, ποιο το όφελος; Για το netbook θεωρώ πάντως ότι τα windows 7 (για να μην πω για τα XP) είναι στην ίδια κατηγορία με το ubuntu και όχι πιο lightweight διανομής. Όσο για το Office, έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιώ το MS Office μέσω διαφόρων μεθόδων (Wine στα πιο παλιά, VM στα πιο καινούργια) αλλά τελικά δεν αξίζει τον κόπο, καθώς με τέτοια κόλπα ασχολούμαι μόνο όταν "παίζω" κατά καιρούς με τα μηχανήματα. Όταν εργάζομαι, επιθυμώ τα πάντα να λειτουργούν ρολόι... Και όπως είπα έχω δοκιμάσει τις άπειρες φορές να αλλάξω λειτουργικό, αλλά τελικά δεν νομίζω ότι αξίζει όλη αυτή η φασαρία. Οπότε θεωρώ τελικά ότι το λίνουξ απευθύνεται είτε σε εντελώς hardcore χρήστες είτε σε άτομα που κάνουν πολύ απλές ή εξειδικευμένες δουλειές. Κακά τα ψέματα, μέχρι να βελτιωθεί το λίνουξ και το software που παρέχει, για το μέσο χρήστη θεωρώ ακόμα ότι τα windows είναι καλύτερα. κοιτα δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες , να σημειωσω ομως τα εξης. 1.αν κατι δεν λειτουργει σωστα σε σχεση με καποιο hardware , μην ριχνουμε τις ευθυνες παντα στο λινουξ , ας ριξουμε μερικες και στους κατασκευαστες hardware. 2.και μενα ο εκτυπωτης μου δεν δουλευει καν .τι να κανω ομως?φταιει το λινουξ?ή φταιει η ΗΡ που δεν γουσταρει να βγαλει λινουξ οδηγους? 3.για νετμπουκ δεν μπορω να πω πολλα , δεν εχω καποιο να κανω δοκιμες. 4.για απλη εως μετρια χρηση το libreoffice ειναι μια χαρα.Για καποιον που θελει να κανει κατι πιο προχωρημενο ή αν συνεργαζεται με ανθρωπους που δουλευουν ms office και θελει συμβατοτητα ναι οκ τοτε το ms office ειναι μονοδρομος. 5.για αυτο που λες οτι απευθυνεται σε hardcore.δεν συμφωνω απολυτα.εχω γνωστο που ειναι πορωμενος με το sabayon.οποτε καποια φιλη του τον φωναζει να της περασει windows , αυτος της περναει sabayon . Αποτελεσμα ?ολες ειναι ευχαριστημενες .Γιατι ?γιατι κανουν 2 -3 πραγματα ολα και ολα (surfing , ταινιες , κλπ) και δεν εχουν κανει φορματ ή δεν τους εχει βγει προβλημα εδω και χρονια. 6.Το λινουξ το θεωρω ανωτερο απο τα windows , αλλα πασχει στην ευχρηστια.και κακα τα ψεματα ο κοσμος θελει ευχρηστια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Το θέμα του hardware προυποθέτει από την αρχή λίγο ψάξιμο. Αν κάποιος αγοράζει μη συμβατό hardware (κι αυτό είναι ευθύνη του κατασκευαστεί, όταν βγάζεις ένα εξάρτημα πρέπει να το υποστηρίζεις και σωστά. Το να πετάς ένα κομμάτι transistor μέσα στο κουτί χωρίς το ανάλογο software δεν είναι υπεύθυνο), λογικό είναι να αντιμετωπίσει προβλήματα. whirlwind: Έχω την εντύπωση πως δεν ζητάς linux, αλλά δωρεάν windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Παιδια λιγο κονσολα εμαθα για να αντιμετωπιζω nvidia drivers,atheros cards,cameres κτλπ.Αλλα οχι να στησω απο την 1η εντολη στην κονσολα το συστημα.Ωραια ολα αυτα αλλα δεν εχω το μυαλο ουτε διαθεση να μπλεξω,οποτε ακυρο στο arch. Είναι πολλές φορές ευκολότερο να φέρεις ένα σύστημα στα μέτρα σου δομώντας το παρά αποδομώντας το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 O ορος ευχρηστια , ειναι γενικος και αοριστος. για μενα ευχρηστια ειναι να ανοιγω κονσολα και να κανω ενα pacman -Syu οταν γουσταρω αντι να κανω upgrade/format καθε 6 μηνες. για μενα ευχρηστια ειναι να κανω update ολο το συστημα με μια εντολη και οχι να μπαινω στο καθε site να κατεβαζω ενα ενα το προγραμμα και να το εγκαθιστω. για μενα ευχρηστια ειναι να εχω τις περισσοτερες ρυθμισεις της διανομης μαζεμενες σε ενα αρχειο. για μενα ευχρηστια ειναι να χτιζω πακετο για τη διανομη μου με απλο bash μια εντολη. Αρα με βαση τα παραπανω , μια χαρα ευχρηστο ειναι το linux.(για μενα) Aρα mphxth , define ευχρηστια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 αν επιλέξεις gnome3 η kde δεν θα σπάσεις το κεφάλι σου μια εντολή θα δώσεις > pacman -Sy gnome gnome-extra έτσι θα έχεις σχεδόν όλα όσα χρειάζεσαι και παρόλο που θα έχεις ένα σορό άχρηστα πράγματα θα είσαι και πάλι με μια διανομή πολύ ποιο ελαφρύ από ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 O ορος ευχρηστια , ειναι γενικος και αοριστος. για μενα ευχρηστια ειναι να ανοιγω κονσολα και να κανω ενα pacman -Syu οταν γουσταρω αντι να κανω upgrade/format καθε 6 μηνες. για μενα ευχρηστια ειναι να κανω update ολο το συστημα με μια εντολη και οχι να μπαινω στο καθε site να κατεβαζω ενα ενα το προγραμμα και να το εγκαθιστω. για μενα ευχρηστια ειναι να εχω τις περισσοτερες ρυθμισεις της διανομης μαζεμενες σε ενα αρχειο. για μενα ευχρηστια ειναι να χτιζω πακετο για τη διανομη μου με απλο bash μια εντολη. Αρα με βαση τα παραπανω , μια χαρα ευχρηστο ειναι το linux.(για μενα) Aρα mphxth , define ευχρηστια. 1. 1 κλικ στην καλυτερη να ανοιξεις κονσολα απο καποια συντομευση στην επιφανεια εργασιας , 10 γραμματα πληκτρολογηση + εντερ για να εκτελεσεις την εντολη που λες. (και δεν υπολογιζω το "sudo" + root passwd που πρεπει να πληκτρολογησεις) Στα windows στην χειροτερη εχεις ενα pop-up που σου λεει οτι εχεις ενημερωσεις και 1-2 κλικ για να τις κατεβασει/περασει. Τωρα αν εσυ θεωρεις αυτο που λες ευχρηστια....εχουμε ενα θεμα (το ανα 6 μηνες upgrade/format δεν ξερω για ποιο λειτουργικο το λες , αλλα ειναι υπερβολικο ακομα και για τα windows.Εχω τα 7 χωρις φορματ ή οτιδηποτε πανω απο χρονο) 2. και στα windows γινεται το update απο ενα προγραμμα/εντολη. Τα παραπονα σου στους κατασκευαστες προγραμματων που δεν εφαρμοζουν την λογικη του "repo" και στα windows 3.και στα windows οι ρυθμισεις ειναι μαζεμενες σε 1-2 αρχεια και λεγεται registry , και υπαρχει και γραφικο εργαλειο για να το πειραζεις. 4.ευχρηστια ειναι να χτιζεις π.χ. το google earth παρα να το εχεις ετοιμο και απλα να το εγκαθιστας ? σοβαρα το λες ? πιστεψε με δεν ειμαι υπερ των windows , αλλα ειναι πιο "ευχρηστα" , πως να το κανουμε. πως οριζουμε την ευχρηστια ? να κανεις την δουλεια απλα , γρηγορα και σωστα.Να μπορει ο μεσος χρηστης να κανει την δουλεια με τον λιγοτερο δυνατο κοπο και γνωσεις. Για παραδειγμα , πολλοι χρηστες προτιμουν στο λινουξ για editor το nano , kate , gedit , κλπ. Εμενα με βολευει το VI . με αυτο εχω μαθει και με αυτο την παλευω.Τι παει να πει οτι ειναι το πιο ευχρηστο ?ισως για μενα , αλλα αντικειμενικα δεν ειναι , πως να το κανουμε δηλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 1. 1 κλικ στην καλυτερη να ανοιξεις κονσολα απο καποια συντομευση στην επιφανεια εργασιας , 10 γραμματα πληκτρολογηση + εντερ για να εκτελεσεις την εντολη που λες. (και δεν υπολογιζω το "sudo" + root passwd που πρεπει να πληκτρολογησεις) Στα windows στην χειροτερη εχεις ενα pop-up που σου λεει οτι εχεις ενημερωσεις και 1-2 κλικ για να τις κατεβασει/περασει. Τωρα αν εσυ θεωρεις αυτο που λες ευχρηστια....εχουμε ενα θεμα (το ανα 6 μηνες upgrade/format δεν ξερω για ποιο λειτουργικο το λες , αλλα ειναι υπερβολικο ακομα και για τα windows.Εχω τα 7 χωρις φορματ ή οτιδηποτε πανω απο χρονο) 2. και στα windows γινεται το update απο ενα προγραμμα/εντολη. Τα παραπονα σου στους κατασκευαστες προγραμματων που δεν εφαρμοζουν την λογικη του "repo" και στα windows 3.και στα windows οι ρυθμισεις ειναι μαζεμενες σε 1-2 αρχεια και λεγεται registry , και υπαρχει και γραφικο εργαλειο για να το πειραζεις. 4.ευχρηστια ειναι να χτιζεις π.χ. το google earth παρα να το εχεις ετοιμο και απλα να το εγκαθιστας ? σοβαρα το λες ? πιστεψε με δεν ειμαι υπερ των windows , αλλα ειναι πιο "ευχρηστα" , πως να το κανουμε. πως οριζουμε την ευχρηστια ? να κανεις την δουλεια απλα , γρηγορα και σωστα.Να μπορει ο μεσος χρηστης να κανει την δουλεια με τον λιγοτερο δυνατο κοπο και γνωσεις. Για παραδειγμα , πολλοι χρηστες προτιμουν στο λινουξ για editor το nano , kate , gedit , κλπ. Εμενα με βολευει το VI . με αυτο εχω μαθει και με αυτο την παλευω.Τι παει να πει οτι ειναι το πιο ευχρηστο ?ισως για μενα , αλλα αντικειμενικα δεν ειναι , πως να το κανουμε δηλ Απ'ότι βλέπω κι εσύ απλά θέλεις δωρεάν windows, όχι linux To linux είναι αυτό που είναι, χάρη στο ότι το "συρναμολογείς" όπως θέλεις. Το λειτουργικό σύστημα που έρχεται έτοιμο, υπάρχουν άπειρα precompiled generic binaries στο internet που τα εγκαθιστάς με ένα κλικ και δεν απαιτεί καν τεχνικές γνώσεις υπάρχει ήδη και λέγεται windows. Πάντως εγώ το sudo apt-get install program1 program2 ..... programN (και αντίστοιχα για άλλες διανομές) το βρίσκω πολύ πιο εύχρηστο από τα ατελείωτα "next" που πρέπει να πατήσω σε windows για να περάσω N προγράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Απ'ότι βλέπω κι εσύ απλά θέλεις δωρεάν windows, όχι linux To linux είναι αυτό που είναι, χάρη στο ότι το "συρναμολογείς" όπως θέλεις. Το λειτουργικό σύστημα που έρχεται έτοιμο, υπάρχουν άπειρα precompiled generic binaries στο internet που τα εγκαθιστάς με ένα κλικ και δεν απαιτεί καν τεχνικές γνώσεις υπάρχει ήδη και λέγεται windows. Πάντως εγώ το sudo apt-get install program1 program2 ..... programN (και αντίστοιχα για άλλες διανομές) το βρίσκω πολύ πιο εύχρηστο από τα ατελείωτα "next" που πρέπει να πατήσω σε windows για να περάσω N προγράμματα. εχω δωρεαν windows στο επιτραπεζιο και λινουξ στο φορητο.ξερω τι θελω απο το ενα και τι απο το αλλο. το λειτουργικο συστημα που ερχεται ετοιμο και εχει απειρα precompiled generic binaries κλπ κλπ υπαρχει και λεγεται windows? σου εχω νεα λοιπον ολες οι διανομες λινουξ παιζουν με precompiled binaries. ολες ομως Απλα μερικες (arch based , gentoo based ) σε οτι πακετο ΔΕΝ εχουν στα ρεπος τους εχουν και την μαγκια να το compilareis μονος σου. επισης σου εχω και αλλα νεα δεν χρειαζεται να κανεις sudo apt-get install blahblah , υπαρχει γραφικο εργαλειο (σε καθε διανομη) Αυτο που θελω να πω και μαλλον δεν το δινω να το καταλαβετε καλα , ειναι οτι το λινουξ (ασχετως διανομης μιλαω) μπορει να ειναι ευχρηστο (οι περισσοτερες προσπαθουν και ειναι ) και παραλληλα να μπορεις να της πειραζεις. Δηλ τι εμποδιζει καποιον να εγκαταστησει την διανομη της αρεσκειας του , με τον generic kernel και μετα να παει να κατεβασει καποιον αλλον και να παιξει με τα compiles?τιποτα δεν τον εμποδιζει. το οτι δηλ καποια πραγματα ερχονται "προκατασκευασμενα" για δικη μας "ευχρηστια" ειναι μεμπτο ? ειπαμε να ειμαστε κονσολατοι , αλλα μην λεμε οτι καποια πραγματα στην κονσολα ειναι πιο ΕΥΧΡΗΣΤΑ απο το να τα καναμε με καποιο γραφικο εργαλειο. μπορει να νοιωθουμε πιο σιγουροι οτι θα γινει η δουλεια μας σωστα με την κονσολα...αλλα μην το συγχεουμε με την ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 εχω δωρεαν windows στο επιτραπεζιο και λινουξ στο φορητο.ξερω τι θελω απο το ενα και τι απο το αλλο. το λειτουργικο συστημα που ερχεται ετοιμο και εχει απειρα precompiled generic binaries κλπ κλπ υπαρχει και λεγεται windows? σου εχω νεα λοιπον ολες οι διανομες λινουξ παιζουν με precompiled binaries. ολες ομως Απλα μερικες (arch based , gentoo based ) σε οτι πακετο ΔΕΝ εχουν στα ρεπος τους εχουν και την μαγκια να το compilareis μονος σου. επισης σου εχω και αλλα νεα δεν χρειαζεται να κανεις sudo apt-get install blahblah , υπαρχει γραφικο εργαλειο (σε καθε διανομη) Αυτο που θελω να πω και μαλλον δεν το δινω να το καταλαβετε καλα , ειναι οτι το λινουξ (ασχετως διανομης μιλαω) μπορει να ειναι ευχρηστο (οι περισσοτερες προσπαθουν και ειναι ) και παραλληλα να μπορεις να της πειραζεις. Δηλ τι εμποδιζει καποιον να εγκαταστησει την διανομη της αρεσκειας του , με τον generic kernel και μετα να παει να κατεβασει καποιον αλλον και να παιξει με τα compiles?τιποτα δεν τον εμποδιζει. το οτι δηλ καποια πραγματα ερχονται "προκατασκευασμενα" για δικη μας "ευχρηστια" ειναι μεμπτο ? ειπαμε να ειμαστε κονσολατοι , αλλα μην λεμε οτι καποια πραγματα στην κονσολα ειναι πιο ΕΥΧΡΗΣΤΑ απο το να τα καναμε με καποιο γραφικο εργαλειο. μπορει να νοιωθουμε πιο σιγουροι οτι θα γινει η δουλεια μας σωστα με την κονσολα...αλλα μην το συγχεουμε με την ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ. Ναι, δεν το έθεσα σωστά, εννοούσα precompiled binaries από τον κάθε software vendor, όχι από τους maintainers της διανομής. Κακά τα ψέματα, αυτό λείπει από το linux για να το βάλουν οι περισσότεροι, να βγάζει η Adobe, η EA, η Ubisoft, η Cyberlink και άλλες, πακετάκια για τη διανομή τους. Και αυτό προσπαθεί να καταφέρει το Ubuntu. Πάντως διανομές όπως ακριβώς τη ζητάς, υπάρχουν ήδη. Κυρίως το Ubuntu και το Mint. Και το Mandriva, που έχει πάρει λίγο την κάτω βόλτα τελευταία. Όχι ότι είναι κακό να εξελίσσονται, αλλά είναι ήδη σε ικανοποιητικό επίπεδο για τον απλό χρήστη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ναι, δεν το έθεσα σωστά, εννοούσα precompiled binaries από τον κάθε software vendor, όχι από τους maintainers της διανομής. Κακά τα ψέματα, αυτό λείπει από το linux για να το βάλουν οι περισσότεροι, να βγάζει η Adobe, η EA, η Ubisoft, η Cyberlink και άλλες, πακετάκια για τη διανομή τους. Και αυτό προσπαθεί να καταφέρει το Ubuntu. Πάντως διανομές όπως ακριβώς τη ζητάς, υπάρχουν ήδη. Κυρίως το Ubuntu και το Mint. Και το Mandriva, που έχει πάρει λίγο την κάτω βόλτα τελευταία. Όχι ότι είναι κακό να εξελίσσονται, αλλά είναι ήδη σε ικανοποιητικό επίπεδο για τον απλό χρήστη και απο αυτα υπαρχουν που λες. οι μεγαλοι κατασκευαστες software (οκ οχι ολοι οι περισσοτεροι ) υποστηριζουν τα πιο διαδεδομενα φορμα πακετων (λεγε με deb , rpm κλπ) γιατι μονο αυτα ?γιατι προφανως οι χρηστες διανομων με τετοια πακετα ειναι η μεγαλυτερη μεριδα στην κοινοτητα του λινουξ. αρα τι καταλαβαινουμε?για να κανει κατι ενας κατασκευαστης hardware/software τι θελει ?να αξιζει ο κοπος του.ποτε αξιζει ο κοπος του ?οταν το προιον του θα παει σε μεγαλη μεριδα χρηστων. αρα θα το κανει για τα "παραθυρα" και για τις πιο δημοφιλεις διανομες λινουξ (και αν). αρα τι θελουμε εμεις?το λινουξ πιο "ευχρηστο" , ωστε να το χρησιμοποιουν περισσοτεροι , ετσι ωστε να δουν οι κατασκευαστες οτι "αξιζει ο κοπος" να βγαλουν κατι για λινουξ. δεν νομιζω οτι πασχει το λινουξ απο δυνατοτητες , μην σου πω οτι ειναι ανωτερο απο τα παραθυρα..πασχει απο PR δεν πειθει τον αγοραστη ευκολα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 1. Στα windows στην χειροτερη εχεις ενα pop-up που σου λεει οτι εχεις ενημερωσεις και 1-2 κλικ για να τις κατεβασει/περασει. Τωρα αν εσυ θεωρεις αυτο που λες ευχρηστια....εχουμε ενα θεμα Aυτο για τα updates του λειτουργικου.Για τα υπολοιπα προγραμματα? (το ανα 6 μηνες upgrade/format δεν ξερω για ποιο λειτουργικο το λες , αλλα ειναι υπερβολικο ακομα και για τα windows.Εχω τα 7 χωρις φορματ ή οτιδηποτε πανω απο χρονο) και γω περιπου ενα χρονο + εχω να κανω format στα 7.Και δεν το ελεγα για τα windows. 3.και στα windows οι ρυθμισεις ειναι μαζεμενες σε 1-2 αρχεια και λεγεται registry , και υπαρχει και γραφικο εργαλειο για να το πειραζεις. παλι δεν το ειπα για τα windows. 4.ευχρηστια ειναι να χτιζεις π.χ. το google earth παρα να το εχεις ετοιμο και απλα να το εγκαθιστας ? σοβαρα το λες ? Ετοιμοτατο το εχω στη διανομη μου.Μια εντολη το εχω.Χτισμενο ετοιμο. πως οριζουμε την ευχρηστια ? να κανεις την δουλεια απλα , γρηγορα και σωστα.Να μπορει ο μεσος χρηστης να κανει την δουλεια με τον λιγοτερο δυνατο κοπο και γνωσεις. Τωρα μιλαμε.Αυτος ο μεσος χρηστης λοιπον μπορει καλλιστα να μεινει στα windows , δεν τον υποχρωσε κανεις να βαλει linux και να παραπονιεται μετα για "ευχρηστια" Τελος να παραθεσω κατι απτον οδηγο μου που , μαλλον , πολλοι εχουν παρεξηγησει: Το GNU/Linux ΔΕΝ ειναι για τον χρηστη που: ....... Γ.Νομιζει οτι ολα (πρεπει να) γινονται οπως στα Windows και περιμενει το ιδιο απο το GNU/Linux.Χρηστες οι οποιοι διαβαζοντας τις παρακατω απλουστατες οδηγιες που θα δωσω εξακολουθουν να πιστευουν οτι το GNU/Linux sucks επειδη δεν γινονται τα πραγματα οπως στα Windows , να προτιμησουν να παραμεινουν στο λειτουργικο της MS. To linux είναι αυτό που είναι, χάρη στο ότι το "συρναμολογείς" όπως θέλεις. Το λειτουργικό σύστημα που έρχεται έτοιμο, υπάρχουν άπειρα precompiled generic binaries στο internet που τα εγκαθιστάς με ένα κλικ και δεν απαιτεί καν τεχνικές γνώσεις υπάρχει ήδη και λέγεται windows. Πολυ σωστα. το λειτουργικο συστημα που ερχεται ετοιμο και εχει απειρα precompiled generic binaries κλπ κλπ υπαρχει και λεγεται windows? ειπε και "που τα εγκαθιστάς με ένα κλικ και δεν απαιτεί καν τεχνικές γνώσεις υπάρχει ήδη και λέγεται windows." στο post του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Aυτο για τα updates του λειτουργικου.Για τα υπολοιπα προγραμματα? Για τα υπολοιπα προγραμματα ειναι το νουμερακι 2 που εγραψα και απεφυγες να το παραθεσεις Ετοιμοτατο το εχω στη διανομη μου.Μια εντολη το εχω.Χτισμενο ετοιμο. επειδη περασα τελευταια arch , δεν ηταν και παρααα πολυ χτισμενο και ετοιμο το google-earth .Προσθηκη mirrorlist , ωστε να εγκαταστησω το yaourt (ή καπως ετσι ) , για να περασω το google-earth , και αρκετα βηματα κατα το install.Δεν ηταν απο τα πιο γρηγορα install Τωρα μιλαμε.Αυτος ο μεσος χρηστης λοιπον μπορει καλλιστα να μεινει στα windows , δεν τον υποχρωσε κανεις να βαλει linux και να παραπονιεται μετα για "ευχρηστια" Τελος να παραθεσω κατι απτον οδηγο μου που , μαλλον , πολλοι εχουν παρεξηγησει: Το GNU/Linux ΔΕΝ ειναι για τον χρηστη που: ....... Γ.Νομιζει οτι ολα (πρεπει να) γινονται οπως στα Windows και περιμενει το ιδιο απο το GNU/Linux.Χρηστες οι οποιοι διαβαζοντας τις παρακατω απλουστατες οδηγιες που θα δωσω εξακολουθουν να πιστευουν οτι το GNU/Linux sucks επειδη δεν γινονται τα πραγματα οπως στα Windows , να προτιμησουν να παραμεινουν στο λειτουργικο της MS. Προσωπικα δεν θελω να γινονται οπως στα παραθυρα .Περιμενω απο το λινουξ/διανομες κατι καλυτερο.Και αν θελουμε να εχουν οι διανομες καλυτερη υποστηριξη στο μελλον σε θεματα software/hardware , θελουμε περισσοτερο κοσμο να χρησιμοποιει λινουξακι. ακομα και τον μεσο/αδαη χρηστη.Αρα πρεπει να κανουμε κατι καλυτερο και για αυτον. ΥΓ: ειπε και "που τα εγκαθιστάς με ένα κλικ και δεν απαιτεί καν τεχνικές γνώσεις υπάρχει ήδη και λέγεται windows." σε οποιαδηποτε διανομη και αν πας , στο software manager τον αντιστοιχο , δεν θελεις και παρα πολλα κλικ. μια βαζεις το ονομα του πακετου για ψαξιμο , μια που το επελεξες και μια που το εγκατεστησες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μια χαρα χτισμενο ειναι , στο repo του adslgr Kαι παλι απο aur , δεν χρειαζεσαι yaourt. 2 εντολες ειναι. Στις ειπα σε πμ. Προσωπικα δεν θελω να γινονται οπως στα παραθυρα .Περιμενω απο το λινουξ/διανομες κατι καλυτερο.Και αν θελουμε να εχουν οι διανομες καλυτερη υποστηριξη στο μελλον σε θεματα software/hardware , θελουμε περισσοτερο κοσμο να χρησιμοποιει λινουξακι. ακομα και τον μεσο/αδαη χρηστη.Αρα πρεπει να κανουμε κατι καλυτερο και για αυτον. μα δεν σου φταιει η διανομη , οταν η εκαστοτε εταιρια δεν την υποστηριζει οπως πρεπει. μηπως μονο τοτε θα δουμε κοσμο στο linux? οταν αποκτησει την δεουσα σοβαροτητα απο τις εταιριες hardware/software ? σε οποιαδηποτε διανομη και αν πας , στο software manager τον αντιστοιχο , δεν θελεις και παρα πολλα κλικ. μια βαζεις το ονομα του πακετου για ψαξιμο , μια που το επελεξες και μια που το εγκατεστησες. και οταν ειναι σε εξωτερικο repo? Και για να ολοκληρωσω , το linux ειναι μια χαρα για τον χρηστη που ξερει τι θελει απο αυτο. για το μεσο/απλο windows χρηστη κλπ , δεν με απασχολει τι γνωμη εχει για κατι απο το οποιο περιμενει να δουλευει οπως στα windows που εχει συνηθισει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.