Προς το περιεχόμενο

skype στη 10.10 - πρόβλημα βίντεο με άλλους χρήστες

zr23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω αγοράσει μια webcamera, και μετά την εγκατάσταση του skype, παρ' ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα, κατάφερα να τα λύσω και πλέον λειτουργει. Αυτό που όμως δεν έχω καταφέρει να κάνω είναι να λειτουργεί το βίντεο και στους άλλους χρήστες.

Σε εμένα που είμαι και "administrator" ταυτόχρονα, η webcam τραβάει και στέλνει βίντεο κανονικά στη διάρκεια μιας κλήσης, αλλά στους 2 άλλους χρήστες αντί για βίντεο υπάρχει απλά ένα λευκό πλαίσιο.

Εχω δοκιμάσει να εγκαταστήσω το skype από την αρχή μέσα από άλλο χρήστη δίνοντας του δικαιώματα root, αλλά και πάλι. Σε αυτόν δε δουλεύει και σε εμένα είναι μια χαρά.

Δοκίμασα κάθε είδους fix που μπόρεσα να βρώ τόσο στο ubuntu.gr όσο και σε forums του εξωτερικού, χωρίς να το λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τόσο με το cheese όσο και με τη "δοκιμή" μέσα από το μενού του skype το βίντεο λειτουργεί κανονικά.

Στην κλήση μου κάνει νερά.

Μπορεί κάποιος να υποθέσει σε τι μπορεί να οφείλεται αυτός ο περιορισμός?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μερικές ερωτήσεις. εχεις δοκιμάσει να εγκαταστήσεις την έκδοση του skype που υπάρχει στο site? τι κάρτα γραφικών και τι driver έχεις?

Το skype του software center εννοεις? το 2.2.0.35 είναι. αυτό που έχω και εγώ (ίσως κατάλαβα λάθος την ερώτησή σου)

Όσο για κάρτα γραφικών, είναι η nvidia 7800gt και οι drivers είναι αυτοί που έβαλα από το "πρόσθετοι οδηγοί υλικού" και στην έκδοση current για να είμαι πιο σίγουρος μιας και είναι αυτοί που προτείνονται.

Αν και δε νομίζω να είναι πρόβλημα drivers.

Αφού σε εμένα λειτουργεί κανονικά..

Δοκιμασε να ξεκινησεις το skype ετσι

>LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype

και ποσταρε οτι σου βγαλει η εντολη

>ls -n /dev/video1

οπου /dev/video1 βαζεις την καμερα οπως την βλεπει το skype σαν device, μπορει πχ να την βλεπει /dev/video0.

Έτσι (με script) το ξεκινάω ούτως ή άλλως το skype γιατί πριν δε δούλευε....

Αυτό μου δίνει:

>nikos@nikos-desktop:~$ ls -n /dev/video0
crw-rw----+ 1 0 44 81, 0 2011-08-05 09:14 /dev/video0

Κάνε εγκατάσταση και την έκδοση που υπάρχει εδώ

http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/linux/

και επέλεξε την έκδοση για το ubuntu

Απεγκατέστησα την προηγούμενη και εγκατέστησα αυτή στο link.

Και πάλι όμως. Σε εμένα μια χαρά όλα. Στους άλλους χρήστες δε λειτουργεί η κάμερα κατά τη διάρκεια της κλήσης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...