ClouD Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2011 το βιντεο δείχνει και την εκμετάλλευση των απλών χωρικών απο τους μοναχούς δεσπότες; Δες το μεχρι το τελος πρωτα. Δεν ειναι δα και τοσες χιλιαδες αφρικανοι να βιαζεσαι να αποφασισεις απο τα πρωτα 2 λεπτα οπως αποφασισες απο τους 10 γιατι δεν προλαβαινεις να τους δεις ολους. 10 λεπτα ειναι.
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Όταν άρχισα να γράφω, σφαζόσασταν ακόμη. Η δικιολογία μου. (...το αν δεν βλέπεις το φέιλ περί του θρεντ, τί να πω. Απλά θα πω χιντ : Μοντς) Όσο για τη γνώμη σου, γνώμη σου. Δε λέω. Αλλά για 'μένα, ΤΕΤΟΙΑ γνώμη, θα πρέπει να συνεπάγεται αναμονή αναλόγων αντιδράσεων. αυτοδιάθεση/αυτοργανωση φίλε,με τους όρους του ο καθένας,δεν ειναι ολες οι κοινωνίες/πολιτισμοί ίδιοι...
washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Όλοι οι άνθρωποι είναι όμως. Το ξεχνάς. Μη το ξεχνάς. Μη το ξεχνάτε.
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Ο χριστιανισμός(και οι άλλες 2 μονοθεϊστικές θρησκείες)είναι υπεύθυνος για μερικούς από τους σκληρότερους και αιματηρότερους πολέμους.Μια κόντρα που συνεχίζεται και σήμερα.Από τους Σταυροφόρους μέχρι τους Κονκισταδόρες με τους Ιησουίτες και τους Προτεστάντες Πουριτανούς. Υπάρχουν άλλες θρησκείες που είναι πολύ λιγότερο αιμοδιψείς σαν τον παραδοσιακό βουδισμό(όχι τον ζεν ή την δαλαϊκη αίρεση). Οι Ασιατικές κοινωνίες είναι οι εγγύς που είναι Μουσουλμάνοι και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον χριστιανισμό και της άπω ανατολής που έχει μεγάλες διαφορές.Δεν γίνεται να βάλεις την μεγαλύτερη ήπειρο σε έναν ντορβά και να πεις αυτό ισχύει καθολικά.Απλά δεν γίνεται. Στην προ-χριστιανική δυτική ευρώπη(που κράτησε μέχρι τον 7ο αιώνα στην Σκωτία-Ιρλανδία)υπήρχαν μεγάλες διαφορές.Ο χριστιανισμός μερικές φορές έκανε καλό(ανθρωποθυσίες) και άλλες πολύ κακό(δικαιώματα γυναικών,μόρφωση,αφανισμός των παραδοσιακών ήθων+εθίμων). Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα την περιοχή.Στην Σκανδιναβία για παράδειγμα δεν είχε σημαντική διαφορά πριν και μετά τον χριστιανισμό. ναι ενταξει αλλα ρε'συ να δεχτω τα περι βουδισμού αλλα μετα,κοιτάζω τις κοινωνίες και οταν βλεπω αυτο το σύστημα με τις καστες,θυσιες,να μην επιτρέπεται ξερω'γω καν να αγγιξεις καποιον κλπ,χτυπάνε καπως,ειμαι ελληνας και οσο αθεος και να ειμαι,δυτικος δεν ειμαι,ανατολικος δεν ειμαι,οποτε τα βλεπω λίγο περίεργα,αφου αυτο το πράμα που λέγεται ελληνας,ειναι ψιλο σχιζοφρενικό επίσης,γαμωτο,να τωρα με κανεις να φαινομαι παπας....... ο χριστος ειπε σφάξτε αλλήλους; μιλαω για τις διδαχές του,οχι την εκκλησία(ως εταιρία) και τα παιγνίδια της(που στην αφρικη παίζει τρελά) Όλοι οι άνθρωποι είναι όμως. Το ξεχνάς. Μη το ξεχνάς. Μη το ξεχνάτε. φιλε γουος,εγω πιστεύω,οτι ενας άνθρωπος,πρέπει να εχει το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή του,με τους δικούς του όρους.
washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 φιλε γουος,εγω πιστεύω,οτι ενας άνθρωπος,πρέπει να εχει το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή του,με τους δικούς του όρους. Μέσα κι εγώ. Αλλά ξες δεν υπάρχουμε μόνο εγώ κι εσύ. Υπάρχουν κι αυτοί που πουλάνε αυτοκαταστροφή. Και κάπου εκεί είναι που το ζήτημα παύει να είναι απλό.
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 ναι ενταξει αλλα ρε'συ να δεχτω τα περι βουδισμού αλλα μετα,κοιτάζω τις κοινωνίες και οταν βλεπω αυτο το σύστημα με τις καστες,θυσιες,να μην επιτρέπεται ξερω'γω καν να αγγιξεις καποιον κλπ,χτυπάνε καπως,ειμαι ελληνας και οσο αθεος και να ειμαι,δυτικος δεν ειμαι,ανατολικος δεν ειμαι,οποτε τα βλεπω λίγο περίεργα,αφου αυτο το πράμα που λέγεται ελληνας,ειναι ψιλο σχιζοφρενικό επίσης,γαμωτο,να τωρα με κανεις να φαινομαι παπας....... ο χριστος ειπε σφάξτε αλλήλους; μιλαω για τις διδαχές του,οχι την εκκλησία(ως εταιρία) και τα παιγνίδια της(που στην αφρικη παίζει τρελά) Όπως είπα και πριν,είναι γνώμη σου αυτό. Η θρησκεία δεν μπορεί να διακριθεί από τους αντιπροσώπους της σε τέτοιες περιπτώσεις.Οι περισσότερες θρησκείες στην θεωρία λένε για αγάπη και αλληλεγγύη κ.ο.κ,το θέμα είναι τι κάνουν οι πιστοί(που είναι και οι φορείς του πολιτισμού). Έτσι είναι αδύνατο να κρίνεις ποιος το έκανε από πραγματικό θρησκευτικό ζήλο,από ζήλο+δίψα για χρήμα ή για αποκλειστικά φιλαργυρία σε καταστάσεις που έλαβαν χώρα εκατονταετίες πριν και απλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για αυτούς που το έκαναν.
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέσα κι εγώ. Αλλά ξες δεν υπάρχουμε μόνο εγώ κι εσύ. Υπάρχουν κι αυτοί που πουλάνε αυτοκαταστροφή. Και κάπου εκεί είναι που το ζήτημα παύει να είναι απλό. Ορθόν,στο χερι των υπολοίπων ομως ειναι να το αποφασίσουν και μη νομιζεις,trial and error ειναι και αυτό. Ποιοι ειμαστε εμεις(αν θεωρήσουμε οτι ειμαστε δυτικοί)που θα κρίνουμε τους άλλους; αφου είμαστε χειρότεροι.. Ας τους αφήσουμε λοιπον κι ας κοιτάξουμε τη δικιά μας τη καμπούρα,που τείνει να φτάσει στον ουρανό.
Traumatias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέσα κι εγώ. Αλλά ξες δεν υπάρχουμε μόνο εγώ κι εσύ. Υπάρχουν κι αυτοί που πουλάνε αυτοκαταστροφή. Και κάπου εκεί είναι που το ζήτημα παύει να είναι απλό. Θα συμφωνήσω μαζί σου Wash αν μου εξηγήσεις 1 πράγμα, ποιος θέλει την καταστροφή του εαυτού του? Πιστεύετε δηλαδή ότι ο λαός της Αφρικής ας πούμε θέλει να πεινάει? Εδιτ: Τον κόσμο που έχουν σφάξει Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι...
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Όπως είπα και πριν,είναι γνώμη σου αυτό. Η θρησκεία δεν μπορεί να διακριθεί από τους αντιπροσώπους της σε τέτοιες περιπτώσεις.Οι περισσότερες θρησκείες στην θεωρία λένε για αγάπη και αλληλεγγύη κ.ο.κ,το θέμα είναι τι κάνουν οι πιστοί(που είναι και οι φορείς του πολιτισμού). Έτσι είναι αδύνατο να κρίνεις ποιος το έκανε από πραγματικό θρησκευτικό ζήλο,από ζήλο+δίψα για χρήμα ή για αποκλειστικά φιλαργυρία σε καταστάσεις που έλαβαν χώρα εκατονταετίες πριν και απλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για αυτούς που το έκαναν. ακομα και ο βουδισμός(ο θιβετιανός,που ξέρω κανα 2 πράματα)μιλάει για διαφορα πράγματα,θετικα για τον άνθρωπο,οι μοναχοι ομως ηταν απίστευτα σκληροί δυνάστες και φυσικά πολυ μακρυά απο αυτο που εχει περάσει σ'εμας μεσω προπαγάνδας. εννοείται οτι στο θέμα του θιβετ,ειμαι υπερ της κινας.
ClouD Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Ας τους αφήσουμε λοιπον κι ας κοιτάξουμε τη δικιά μας τη καμπούρα,που τείνει να φτάσει στον ουρανό. εννοείται οτι στο θέμα του θιβετ,ειμαι υπερ της κινας.
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 εχω μια άποψη,δεν παω ομως να ανακατευτώ στα,της κινας. ας το λύσουν οπως θελουν.
Dark_Duck Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Από τότε που ηρθε σ αυτή την χώρα ο χριστιανισμός μας πήρε ολους ο διάολος... Εχει πολύ δικαιοσύνη το κόλπο, σφαζω βιαζω κλεβω μετανοω και ολα μελι γαλα.
Garnele Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Και όλοι αυτοί οι φιλοσοφικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί προβληματισμοί στο οοτ των γυναικών; Και μάλιστα ΜΟΝΟ σ' αυτό; Δε σας φαίνεται περίεργο; Ακόμη και η γυναίκα ινσόμνιακ θέλει τον άντρα ινσόμνιακ προβληματισμένο και ψυλλιασμένο λοιπόν; Πού είναι τα νερντς, εγώ θέλω νερντ. Σε ποιο τόπικ πρέπει να απευθυνθώ; Να πάω στα γκέημς;
Aplostra Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Από τότε που ηρθε σ αυτή την χώρα ο χριστιανισμός μας πήρε ολους ο διάολος... Εχει πολύ δικαιοσύνη το κόλπο, σφαζω βιαζω κλεβω μετανοω και ολα μελι γαλα. ε καπως έπρεπε να εδραιωθεί,η λεπίδα ηταν ο πιο εύκολος τρόπος,αν οχι ο μοναδικός. Και όλοι αυτοί οι φιλοσοφικοί, πολιτικοί και πολιτισμικοί προβληματισμοί στο οοτ των γυναικών; Και μάλιστα ΜΟΝΟ σ' αυτό; Δε σας φαίνεται περίεργο; Ακόμη και η γυναίκα ινσόμνιακ θέλει τον άντρα ινσόμνιακ προβληματισμένο και ψυλλιασμένο λοιπόν; Πού είναι τα νερντς, εγώ θέλω νερντ. Σε ποιο τόπικ πρέπει να απευθυνθώ; Να πάω στα γκέημς; περιμένουμε ολοι εναγωνίως το battlefield 3!!!! θα πεθάνουμε στα πισι. ΚΑλη σας νυχτα,γαμω τη δουλεια μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις