Προς το περιεχόμενο

The official off topic thread -women only-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλαμάκι λένε το ξυλάκι.

Καλαμάκι λένε και αυτό που βάζουμε στον φραπέ.

Σουβλάκια είναι αυτά χωρίς πίτα , τα απλά.

Όταν θέλω με πίτα , λέω π.χ. δύο τυλιχτά κοτόπουλο / μπιφτέκι με ...

Όμως ο ακατανόμαστος Σερραίος πρώην με κοροίδευε και έλεγε ότι δεν πρέπει να λέω τυλιχτά αλλά δύο sandwich κοτόπουλο / μπιφτέκι με ... Μα αν το πω αυτό δε θα μου φέρουν με πίτα αλλά sandwich με ψωμί δηλαδή.

Δημοσ.

Το σαντουίτ μπορει να ναι με πιτα ή με ψωμακι.

Δηλαδή τι θα έπρεπε να λέω θέλω δύο sandwich με πίτα , μπιφτέκι κ.λ.π ; Χαζό μου φαίνεται... :shock:

Δημοσ.

Όμως ο ακατανόμαστος Σερραίος πρώην με κοροίδευε και έλεγε ότι δεν πρέπει να λέω τυλιχτά αλλά δύο sandwich κοτόπουλο / μπιφτέκι με ... Μα αν το πω αυτό δε θα μου φέρουν με πίτα αλλά sandwich με ψωμί δηλαδή.

τυλιχτό είναι το συνθηματικό της πίτας;

Δημοσ.

Κατι ακομα που ξεχασα,σχετικα με τους Θεσσαλονικεις ή βόρειους,γιατι λενε το σάντουιτς,τοστ και το τοστ,σάντουιτς,ενω σε ολα τα φαστφουντάδικα εχουν φωτογραφίες σαντουιτς και τοστ με τις κανονικες τους ονομασίες; το κρυο,επηρεάζει τον εγκέφαλο και τους κανει χαζούς(λόγω συστολής) ;

Δημοσ.

Δηλαδή τι θα έπρεπε να λέω θέλω δύο sandwich με πίτα , μπιφτέκι κ.λ.π ; Χαζό μου φαίνεται... :shock:

Ενα μπιφτεκι σε πιτα απ'ολα.

Ενα σουβλακι σε ψωμακι.

Ενα γυρο σε διπλη πιτα.

Ενα διπλο σουβλακι.

απλα πραγματα.

Δημοσ.

τυλιχτό είναι το συνθηματικό της πίτας;

Το έχω δει και σε πολλούς καταλόγους σουβλατζίδικων ( δε μιλάω για Θεσσαλονίκη ) να τα γράφουν έτσι και συνεννοούμαι μία χαρά με αυτήν την ορολογία.

Δημοσ.

Και γιατί να μην το πεις πίτα να τελειώνεις;

γιατι εισαι κομπλεξικός,δεν μπορω να το εξηγήσω αλλιώς.

Ειναι σα το Λ,επειδή το ειχαν οι Σλάβοι και τους έμεινε,τη λένε σε ολο τον κόσμο επειδή δε λέει ΛΛΛΛΛΛΛ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...