Προς το περιεχόμενο

The official off topic thread -women only-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Btw, επειδη το ειπα πριν λαθος. Ειναι debate στο ποια ειναι η πιο καλη γαριδα

Η αποψεις ειναι μεταξυ της aristaeomorpha foliacea που εχουμε στο ιονιο πελαγος κατα πολυ και δεν ψαρευουμε, και της aristeus antennatus που επισης εχουμε στα νερα μας αλλα δεν την ψαρευουμε.

Μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους

Η 1η

tnarantf0c.jpg

Η 2η

tnarfolf0.jpg

Η διαφορα εμφανισιακα ειναι στο χρωμα και στο κεφαλι (αυτο που ειναι σαν σπαθι στην 1η), και εχουν διαφορα στην γευση και στην υφη μαλλον λογω διατροφης τους. Η 1η ειναι κυνηγος και η 2η τρωει οτι βρει.

Απο οτι εχω διαβασει το ψαρεμα τους στην ελλαδα ειναι ελαχιστο (δηλαδη οχι οσο θα επρεπε να ηταν) και δεν γινεται για εμποριο. Αλλα ας ειναι καλα η σενεγελη και η ινδια με τις κατεψυγμενες γαριδες που παιρνουμε...

Μηπως να πηγαιναμε στην κουβεντα της μαγειρικης να συνεχισουμε τον καυγα μας σαν ανθρωποι? :-D

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εσυ ειπες για προβληματα των λιγων (wtf)και για βιολογικα.

δεν εχω σκοπο να δωσω νουμερα. το θεμα ειναι οτι μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ερευνα χωρις αριθμητικα δεδεμενα ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ και δεν αποτελει αξιοπιστη πηγη.

1) δεν εχει νοημα, προφανως υπαρχει προβλημα κατανοησης.

Αδυνατω να ασχοληθω περαιτέρω.

2) σου ειπα που μπορεις να βρεις την ερευνα αλλα μαλλον ουτε αυτο μπορεις να κανεις.

3) για την παπατζα που ειπες περι βιολογικων δεν ειδα κανενα νουμερο στο ποστ σου.

android.png

Δημοσ.

Αυτο λεω. Οτι η γιαγια δεν εχει δικιο.

Η πατατα για να βρασει θελει 20-30 λεπτα και αυτο χωρις να εχουμε μεσα την οξυτητα της ντοματας που θα την κανει να βρασει πιο αργα. Ο αρακας θελει 3-4 λεπτα στον ατμο. Μαντεψε ποιο θα ειναι παραμαγειρεμενο απο τα 2 στο τελικο πιατο. Ειναι αμαρτια για τον αρακα να το κανεις αυτο.

Και το πολυ λαδι δεν κανει καλο. Ολα με μετρο.

Οσο λαδι και να βαλεις στο μαγειρεμα, χανει την γευση του στο τελικο αποτελεσμα. Γιατι να μην το μαγειρεψειες με λιγοτερο λαδι και απλα να βαλεις λιγο απο πανω στο πιατο που θα σερβιρεις? Πιο νοστιμο θα ειναι.

Πείτε και τίποτα βρε για τις χύτρες. Δε λέω είναι μεγάλο levelup :D

Ρωτάμε να μαθαίνουμε… Αλλά σε 4 λεπτά ο αρακάς δεν τρώγετε για τα γούστα μου. (και μιλάω από κατεψυγμένο μέχρι φρεσκομαζεμένο)

Το ‘κάνω τον αρακά μόνο του και μετά βάζω σάλτσα’ έμενα μου ακούγετε λύση εστιατορίου…

Ξέρεις… έχουμε βράσει τον αρακά

Έχουμε βράσει καλαμπόκι

Έχουμε βράσει διάφορα

Έχουμε και τις σάλτσες έτοιμες

Έρχεται ο πελάτης αναδεύουμε τα έτοιμα βρασμένα και να το φαί στο πιάτο.

Ενώ τα ίδια βασικά γίνονται και με πολλά ακόμα φαγητά διάφορα φασολάκια μπάμιες κ.ο.κ.

Και η πατάτα πάντα μέσα και αυτή μαζί με τα φασόλια και τις μπάμιες.

Και τα παραπάνω ξεχωριστά τα βράζεις?

Α και νομίζω πολλά από αυτά τα κατατάσσουμε στα λαδερά… γεωπολιτικοί οι λόγοι δε λέω, και σίγουρα το όριο είναι καλό να υπάρχει και εννοείτε προσθέτουμε λαδί από πάνω, πριν μόνο ότι χρειάζεται για τσιγάρισμα.

Δημοσ.

Απο οτι εχω διαβασει το ψαρεμα τους στην ελλαδα ειναι ελαχιστο (δηλαδη οχι οσο θα επρεπε να ηταν) και δεν γινεται για εμποριο. Αλλα ας ειναι καλα η σενεγελη και η ινδια με τις κατεψυγμενες γαριδες που παιρνουμε...

Μηπως να πηγαιναμε στην κουβεντα της μαγειρικης να συνεχισουμε τον καυγα μας σαν ανθρωποι? :-D

Ψήσου να ανοίξουμε μπίζνα.

Δημοσ.

Πείτε και τίποτα βρε για τις χύτρες. Δε λέω είναι μεγάλο levelup :D

Ρωτάμε να μαθαίνουμε… Αλλά σε 4 λεπτά ο αρακάς δεν τρώγετε για τα γούστα μου. (και μιλάω από κατεψυγμένο μέχρι φρεσκομαζεμένο)

Το ‘κάνω τον αρακά μόνο του και μετά βάζω σάλτσα’ έμενα μου ακούγετε λύση εστιατορίου…

Ξέρεις… έχουμε βράσει τον αρακά

Έχουμε βράσει καλαμπόκι

Έχουμε βράσει διάφορα

Έχουμε και τις σάλτσες έτοιμες

Έρχεται ο πελάτης αναδεύουμε τα έτοιμα βρασμένα και να το φαί στο πιάτο.

Ενώ τα ίδια βασικά γίνονται και με πολλά ακόμα φαγητά διάφορα φασολάκια μπάμιες κ.ο.κ.

Και η πατάτα πάντα μέσα και αυτή μαζί με τα φασόλια και τις μπάμιες.

Και τα παραπάνω ξεχωριστά τα βράζεις?

Α και νομίζω πολλά από αυτά τα κατατάσσουμε στα λαδερά… γεωπολιτικοί οι λόγοι δε λέω, και σίγουρα το όριο είναι καλό να υπάρχει και εννοείτε προσθέτουμε λαδί από πάνω, πριν μόνο ότι χρειάζεται για τσιγάρισμα.

http://www.insomnia.gr/topic/416024-to-thread-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%82/

ας το παμε εκει.

Δημοσ.

τουφα,οι καλύτερες γαρίδες,ειναι οι γαμπαρες.

Δε ξέρω πως λέγονται επιστημονικά,ειναι ομως κορυφή,εκτος οτυ οτι ειναι θεριες.

Δυστυχώς ομως ο αμβρακικος εχει γίνει.........Ας όψονται οι τελειωμένοι,οι νερατζοκωλοι.

Δημοσ.

Το μεσογειακό είδος λέγεται κοινά γάμπαρη και φθάνει σε μήκος τα 20 εκατοστά. Υπάρχουν επίσης πιο μικρά είδη, με κοκκινωπό χρώμα, που φέρουν αιχμηρό ασπίδιο με δόντια. Οι μικρές γαρίδες λέγονται και ζαβογαρίδες, εξαιτίας του μεγέθους τους. Οι μεγάλες γαρίδες του γλυκού νερού έχουν μεγάλες κεραίες και μικρό κεφάλι. Οι τελευταίες ανήκουν στην τάξη Αμφίποδα. Παρόμοιο είδος ζει στη θάλασσα και λέγεται «γάμμαρος η ακρίς».

Το ιδιο λεμε πανω κατω.

Δημοσ.

βγηκαν οι πινακες αναπληρωτων ειδικης αγωγης! οι ωρομισθιοι ποτε θα βγουνε πια? ουτε καν της γενικης δεν εχουν βγει!

Ειδικη αγωγη τι ειναι?Για παιδια με ειδικες αναγκες?:huh:

Δημοσ.

Ειδικη αγωγη τι ειναι?Για παιδια με ειδικες αναγκες?:huh:

Δηλώνω αλληλέγγυος - 2 ώρες για να βρω τα κλειδιά μου ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Δεν μπορεί - κάτι δεν πάει καλά...

Δημοσ.

Μπορει κανεις να μου πει τι παιζει με το καλαμακι κ το μπουκαλι νερο;;;Γιατι ορισμενες πινουν νερο με το καλαμακι;

Τι χαζομαρα... :-(

Δημοσ.

Μπορει κανεις να μου πει τι παιζει με το καλαμακι κ το μπουκαλι νερο;;;Γιατι ορισμενες πινουν νερο με το καλαμακι;

Τι χαζομαρα... :-(

επειδη δειχνουν πιο πολυ τα χειλια τους? για τον ιδιο λογο με το duckface

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...