kuzko21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 σε λιγο δε θα μιλαω, πραγματικα. Ανθρωπε μου , ειπα να αφησουμε τους ανθρωπους να πεινασουν; Εσυ γιατι τρως τα ταρταρ και τα μοσχαρια καθε μερα ενω 3000χλμ μακρια σου πεινανε; μπορεις να κατανοησεις το απλο ελληνικο συντακτικο και την ετοιμολογια των λεξεων η τα ξεχασες-απαρνηθηκες και αυτα λογω του ευρωπαικου πολιτισμου; , Δωσε μου εσυ νουμερα για το αντιθετο. η μπορεις να ανατρεξεις στην ερευνα του πανεπιστημιου για να τα δεις.
Traumatias Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ναι, εγω που μιλαω συνεχεια στο να εμπλουτιζουμε (στο προκειμενο θεμα) την κουζινα μας, ειμαι ο κολλημενος, οχι ο μεσος ελληναρας που λεει οτι οι γαλλοι τρωνε βατραχοποδαρα. Επισης εγω ειμαι αυτος που δεν δοκιμασα ποτε μου καλοψημενο μοσχαρι, και λεω οτι μονο το medium ειναι το σωστο. Ξερεις οτι μιλας για πραγματα που δεν κατεχεις, αλλα ξεχνας να πεις οτι μιλας για κοινωνιες που ειναι με παρα πολλους πολιτισμους μεσα. θες να σου πω ποσα τζαμια εχει στο λονδινο? Για πες μου ποσα εχει στην αθηνα. Επειδη ειμαστε ανοιχτομυαλοι. Είναι με πάρα πολλούς πολιτισμούς μέσα? Δηλαδή στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς και διάφορους μετανάστες ε? Και όχι δεν έχω ζήσει στη Γερμανία, αλλά έχω γνωρίσει Γερμανούς, έχω φίλους που μένουν μόνιμα εκεί και στην Αγγλία, και δεν δέχομαι ότι είναι ανοιχτόμυαλοι λαοί, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους Έλληνες. Και όχι δεν έχουμε τζαμί στην Ελλάδα, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο, αλλά στην Ελλάδα δεν απαγόρευσε κανένας στις Μουσουλμάνες να φοράνε μαντίλι στο κεφάλι, και δεν έκαναν στην Ελλάδα στειρώσεις σε όσους δεν θεωρούσαν ικανούς να τεκνοποιήσουν. Δεν επιμένω άλλο σε αυτό, είναι και μεσημέρι... Εύα μήπως απλά έτυχε η μάνα σου να μην ήταν και τόσο καλή μαγείρισσα? Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μια θεία μου είναι άθλια μαγείρισσα, όλα της τα φαγητά κολυμπάνε στο νερό...
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μαλιστα , αυτο σημαινει ανθρωπιστης, αναλογικα λοιπον, αφου υποφερουν λιγοι πρεπει να υποφερουμε ολοι. οχι, να σκεφτουμε πως θα βελτιωσουμε την κατασταση των λιγων. η πηγη σου ελπιζω να καλυφθηκες. επισης , αν πιανω ντοματες και αλλα ζαρζαβατικα καθε μερα για αρκετα χρονια , οχι αν ειναι βιλογικη και απο που ειναι σου λεω. ειπαμε δεν ειναι επιστημη. Εγω σου λεω δεν θα πιασω τιποτα και με κλειστα τα ματια θα σου πω ποιο ειναι ποιο. Επισης, http://www.webmd.com/food-recipes/news/20090730/organic-foods-not-more-nutritious btw, μιλας σε καποιον που προτιμαει να μην φαει κατι απο το να παρει μη βιολογικο, και προτιμαω να μην φαω κοτοπουλο απο το να παρω το normal κοτοπουλο του εμποριου. Γιατι ολοι σκιζουν τα βρακια τους για τα λαχανικα, και ξεχνανε για το ποσο βασανιζονται τα ζωα. Αλλα ξεχασα, οι βαρβαοι γαλλοι μπουκωνουν τις παπιες με φαι για το foie gras, αλλα το κοτοπουλο που μεγαλωνει σε 48 και δεν μπορει να περπατησει απο το βαρος και δεν εχει το ιδιο βαρος με αυτο που εχει 2πλασια ηλικια ειναι οκ και σωστο.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 σε λιγο δε θα μιλαω, πραγματικα. Ανθρωπε μου , ειπα να αφησουμε τους ανθρωπους να πεινασουν; Εσυ γιατι τρως τα ταρταρ και τα μοσχαρια καθε μερα ενω 3000χλμ μακρια σου πεινανε; μπορεις να κατανοησεις το απλο ελληνικο συντακτικο και την ετοιμολογια των λεξεων η τα ξεχασες-απαρνηθηκες και αυτα λογω του ευρωπαικου πολιτισμου; , Δωσε μου εσυ νουμερα για το αντιθετο. η μπορεις να αντραξεις στην ερευνα του πανεπιστημιου για να τα δεις. εσυ ειπες για προβληματα των λιγων (wtf)και για βιολογικα. δεν εχω σκοπο να δωσω νουμερα. το θεμα ειναι οτι μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ερευνα χωρις αριθμητικα δεδεμενα ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ και δεν αποτελει αξιοπιστη πηγη.
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Ειδικα οι Αγγλοι δεν ειναι καθολου κολλημένοι με την Αγγλια, δεν μισουν καθολου τους μαυρους, δεν νιωθουν καθολου ανώτεροι από οποιοδήποτε αλλο λαο.. Το οτι σου λενε σορι με χαμόγελο καλύπτει καθε ρατσιστικη τους αντίληψη και καθε αισθηση ανωτερότητας που έχουν. Για να μην πω οτι μεγαλες εταιρίες τους εχουν στις φορμες των βιογραφικών τους στην Εθνικοτητα: Λευκος Αγγλος Λευκος Ιρλανδος Αλλο... ή ζητανε και φωτογραφία Κατα τα αλλα εχουν τζαμια στο Λονδινο το οποιο είναι και το χωνευτηρι της Ευρώπης κινούμενο στην εκμετάλευση μειονοτήτων. Αμα στην αγγλια σου κανουν discriminate για το χρωμα σου, με μια μηνυση θα τους κοψεις τον κωλο. Εχω δει sikhs και τυπους με μοικανα σαν πανκια να κανουν την ιδια δουλεια σε αυτη την χωρα. Στατιστικα ειναι αυτα που τα εχουν και μονο, και δεν τα λεω εγω, η μανατζερ του ανθρωπινου δυναμικου της marriot στην ευρωπη μου το ειπε. Είναι με πάρα πολλούς πολιτισμούς μέσα? Δηλαδή στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς και διάφορους μετανάστες ε? Και όχι δεν έχω ζήσει στη Γερμανία, αλλά έχω γνωρίσει Γερμανούς, έχω φίλους που μένουν μόνιμα εκεί και στην Αγγλία, και δεν δέχομαι ότι είναι ανοιχτόμυαλοι λαοί, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους Έλληνες. Και όχι δεν έχουμε τζαμί στην Ελλάδα, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο, αλλά στην Ελλάδα δεν απαγόρευσε κανένας στις Μουσουλμάνες να φοράνε μαντίλι στο κεφάλι, και δεν έκαναν στην Ελλάδα στειρώσεις σε όσους δεν θεωρούσαν ικανούς να τεκνοποιήσουν. Δεν επιμένω άλλο σε αυτό, είναι και μεσημέρι... Εύα μήπως απλά έτυχε η μάνα σου να μην ήταν και τόσο καλή μαγείρισσα? Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μια θεία μου είναι άθλια μαγείρισσα, όλα της τα φαγητά κολυμπάνε στο νερό... Το να μην φορανε μαντιλα εχει να κανει με το οτι δεν θελει να καταπιεζονται απο μια πατριαρχικη θρησκεια ξερεις... Και απλα γελαω στο αν εχουμε μεταναστες και πως τους φερομαστε. Ξεχναω τα συνθηματα που ειχα ακουσει, εξω οι παρανομοι ξενοι, να πεθανουν οι λαθραιοι αλβανοι και αλλα τετοια. Δεν μιλαω για λαθραιους, μιλαω για τους νομιμους.
kuzko21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Εγω σου λεω δεν θα πιασω τιποτα και με κλειστα τα ματια θα σου πω ποιο ειναι ποιο. Επισης, http://www.webmd.com/food-recipes/news/20090730/organic-foods-not-more-nutritious btw, μιλας σε καποιον που προτιμαει να μην φαει κατι απο το να παρει μη βιολογικο, και προτιμαω να μην φαω κοτοπουλο απο το να παρω το normal κοτοπουλο του εμποριου. Γιατι ολοι σκιζουν τα βρακια τους για τα λαχανικα, και ξεχνανε για το ποσο βασανιζονται τα ζωα. Αλλα ξεχασα, οι βαρβαοι γαλλοι μπουκωνουν τις παπιες με φαι για το foie gras, αλλα το κοτοπουλο που μεγαλωνει σε 48 και δεν μπορει να περπατησει απο το βαρος και δεν εχει το ιδιο βαρος με αυτο που εχει 2πλασια ηλικια ειναι οκ και σωστο. μαζι σου. ,ωραια και τωρα; θα αντιπαραθετουμε ερευνες απο δω και απο κει. (αν και μια πανεπιστημιακη ερευνα ειναι πιο αξιοπιστη απο το webhealth.) δεν εχει νοημα. πι-ες : καλη συνχεια.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Εύα μήπως απλά έτυχε η μάνα σου να μην ήταν και τόσο καλή μαγείρισσα? Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, μια θεία μου είναι άθλια μαγείρισσα, όλα της τα φαγητά κολυμπάνε στο νερό... ο πατερας μου ηταν σεφ (δεν εξασκει πια το επαγγλεμα), λες γι αυτο να εχω υψηλες απαιτησεις απο το φαγητο μου;
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 48 μερες ξεχασα να γραψω. Η ευα απλα σου λεει οτι με τις αναγκες του κοσμου, δεν γινεται να τα εχουμε ολα βιολογικα. Πιο αργο μεγαλωμα, πιο επιρρεπεις σε αρρωστιες. Φυσικα και αμα μπορει καποιος να τα παρει να το κανει. Ειναι πιο γευστικα οπως και να το κανουμε. Στα ζωα ομως δεν σηκωνω κουβεντα, θα επρεπε ολα να ειναι βιολογικα ή εστω ελευθερας βοσκης. Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να αρχισει να τρωει ο κοσμος κατι αλλο περα απο μπριζολα και παϊδακια. Εχει ενα σωρο κομματια ακομα...
tmjuju Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μια καλή συμβουλή για όλους τους φοιτητές που δεν έχουν 40 λεπτά για το βράσιμο του αρακά… Χύτρα ταχύτητας! Κάνει θαύματα ;-) Τουφας πάντως ο τρόπος που λες πρώτα βράζουμε και μετά κάνουμε σάλτσα, δε συμφωνεί με τις περισσότερες γιαγιάδες που έχω δει. Συνήθως βράζουμε απευθείας με τη σάλτσα. Ανάλογα τη γιαγιά και τα μεράκια η σάλτσα γίνεται από τομάτα κρεμμύδι (τσιγαρισμένα ή μη) πατατουλες μέσα κ.α. Α, Και δε ξέρω καμία γιαγιά που να βάζει μονό 2 σταγόνες λάδι Και μιας και αναφέρθηκες ότι πολλοί δε τρώνε ψάρια - Είναι πραγματικότητα, αλλά έχει και εξήγηση Μέχρι πριν λίγα χρόνια θα χώριζες τις οικογένειες σε βουνίσιες που έτρωγαν και κρέας και θαλασσινούς που είχαν άπλετο ψαρί. Ανάλογα με τον τόπο και το εισόδημα (όπου αυτό υπήρχε) και οι συνήθειες. 48 μερες ξεχασα να γραψω. Η ευα απλα σου λεει οτι με τις αναγκες του κοσμου, δεν γινεται να τα εχουμε ολα βιολογικα. Πιο αργο μεγαλωμα, πιο επιρρεπεις σε αρρωστιες. Φυσικα και αμα μπορει καποιος να τα παρει να το κανει. Ειναι πιο γευστικα οπως και να το κανουμε. Στα ζωα ομως δεν σηκωνω κουβεντα, θα επρεπε ολα να ειναι βιολογικα ή εστω ελευθερας βοσκης. Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να αρχισει να τρωει ο κοσμος κατι αλλο περα απο μπριζολα και παϊδακια. Εχει ενα σωρο κομματια ακομα... Βιολογικά για τους πλουσίους Απλά για τους μικρομεσαίους Απομεινάρια της λαϊκής ή τίποτα για τους φτωχούς Αυτό είναι κοινονικοπολιτικοοικονομικο και όχι πραγματικός νόμος της φύσης.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 48 μερες ξεχασα να γραψω. Η ευα απλα σου λεει οτι με τις αναγκες του κοσμου, δεν γινεται να τα εχουμε ολα βιολογικα. Πιο αργο μεγαλωμα, πιο επιρρεπεις σε αρρωστιες. Φυσικα και αμα μπορει καποιος να τα παρει να το κανει. Ειναι πιο γευστικα οπως και να το κανουμε. Στα ζωα ομως δεν σηκωνω κουβεντα, θα επρεπε ολα να ειναι βιολογικα ή εστω ελευθερας βοσκης. Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να αρχισει να τρωει ο κοσμος κατι αλλο περα απο μπριζολα και παϊδακια. Εχει ενα σωρο κομματια ακομα... αυτο, ακριβως. οι περισσοτεροι ανθρωποι του ανεπτυγμενου κοσμου τρωνε υπερβολικα πολυ κρεας, σχεδον καθημερινα το οποιο δεν ειναι καλο απο καμια αποψη. υγ. ο αρακας θελει 5-10 λεπτα με οποιοδηποτε τροπο και να γινει.
Toufas Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μια καλή συμβουλή για όλους τους φοιτητές που δεν έχουν 40 λεπτά για το βράσιμο του αρακά… Χύτρα ταχύτητας! Κάνει θαύματα ;-) Τουφας πάντως ο τρόπος που λες πρώτα βράζουμε και μετά κάνουμε σάλτσα, δε συμφωνεί με τις περισσότερες γιαγιάδες που έχω δει. Συνήθως βράζουμε απευθείας με τη σάλτσα. Ανάλογα τη γιαγιά και τα μεράκια η σάλτσα γίνεται από τομάτα κρεμμύδι (τσιγαρισμένα ή μη) πατατουλες μέσα κ.α. Α, Και δε ξέρω καμία γιαγιά που να βάζει μονό 2 σταγόνες λάδι Και μιας και αναφέρθηκες ότι πολλοί δε τρώνε ψάρια - Είναι πραγματικότητα, αλλά έχει και εξήγηση Μέχρι πριν λίγα χρόνια θα χώριζες τις οικογένειες σε βουνίσιες που έτρωγαν και κρέας και θαλασσινούς που είχαν άπλετο ψαρί. Ανάλογα με τον τόπο και το εισόδημα (όπου αυτό υπήρχε) και οι συνήθειες. Αυτο λεω. Οτι η γιαγια δεν εχει δικιο. Η πατατα για να βρασει θελει 20-30 λεπτα και αυτο χωρις να εχουμε μεσα την οξυτητα της ντοματας που θα την κανει να βρασει πιο αργα. Ο αρακας θελει 3-4 λεπτα στον ατμο. Μαντεψε ποιο θα ειναι παραμαγειρεμενο απο τα 2 στο τελικο πιατο. Ειναι αμαρτια για τον αρακα να το κανεις αυτο. Και το πολυ λαδι δεν κανει καλο. Ολα με μετρο. Οσο λαδι και να βαλεις στο μαγειρεμα, χανει την γευση του στο τελικο αποτελεσμα. Γιατι να μην το μαγειρεψειες με λιγοτερο λαδι και απλα να βαλεις λιγο απο πανω στο πιατο που θα σερβιρεις? Πιο νοστιμο θα ειναι.
evabb Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 ο δικος μου αρακας γιαγια στυλ εχει παρει ενα βρασιμο μονο.
black_widow Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Τι έγινε καλέ εδώ , προς στιγμήν νόμιζα ότι είχα μπει στο τοπικ περί μαγειρικής. Για δώστε κανα τιπ για αρακά.
Traumatias Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Το βρήκα: Μουσακάς: Η λέξη μουσακάς προέρχεται από το αραβικό "musaqqa‘a", το οποίο σημαίνει κρύο Η προέλευση του μουσακά δεν είναι ιστορικά κατοχυρωμένη, πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι το πιάτο προέρχεται από τον περσικό maguma, ένα φαγητό που αποτελεί συνδυασμό αρνιού και μελιτζάνας. Η ελληνική εκδοχή του μουσακά τοποθετείται χρονικά στον 20ο αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, ο μουσακάς όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα εμφανίστηκε το 1910 με την κυκλοφορία των συνταγών του αρχιμάγειρα Νικολάου Τσελεμεντέ . Η διαφορά έγκειται στην προσθήκη της μπεσαμέλ και στην αφαίρεση των πολλών μπαχαρικών από την εκτέλεση της συνταγής, ενώ προηγουμένως βιβλία συνταγών μαγειρικής αναφέρουν πώς την μπεσαμέλ αντικαθιστούσε η κρέμα με αλεύρι Τεργέστης. Στην ελληνική εκδοχή του μουσακά, οι μελιτζάνες κόβονται σε λεπτές φέτες και τηγανίζονται ελαφρά σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, στρώνονται σε ταψί με ένα μίγμα από αλεσμένο αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας και διάφορα καρυκεύματα. Στην κορυφή των στρώσεων απλώνεται η μπεσαμέλ και τρίμματα φρυγανιάς ή τυριού. Γνωστή επίσης είναι και η μακεδονική παραλλαγή με την προσθήκη τηγανισμένης πατάτας αλλά και η νηστίσιμη εκδοχή, με την αντικατάσταση του κιμά από μαγειρεμένο χταπόδι. Άλλες παραλλαγές στη συνταγή αφορούν λιγότερο παραδοσιακές εκδοχές όπου η μελιτζάνα αντικαθίσταται με κολοκυθάκια ή ο χορτοφαγικός μουσακάς όπου η μπεσαμέλ και ο κιμάς παράγονται από σόγια. Ο τούρκικος τρόπος μαγειρέματος του μουσακά περιλαμβάνει το ψήσιμο ενός μείγματος από μελιτζάνες, κιμά ( από κρέας αρνιού και μοσχαριού), κρεμμύδια, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας. Στο τέλος, συνοδεύεται από πιλάφι. Να δούμε τώρα, ποιος είναι ο πιο διαδεδομένος μουσακάς τελικά, ο τούρκικος ή ο ελληνικός. Για όλες τις επιπλέον πληροφορίες, πως μαγειρεύουν τον μουσακά στον Λίβανο ας πούμε, μια βόλτα από την αγαπημένη όλων Βικιπαίδεια Πάει και το σιδέρωμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις